Förra veckan var jag på ett standard besök hos barnmorskan. Det sista vi gjorde var att lyssna på Bebbens hjärtljud. De första hon säger då är -Oj vad stressad hon låter. Sen blir barnmorskan tyst och bara lyssnar i några minuter.
Det nästa som kommer ut ur hennes mun är -vi ska nog ringa till förlossningen.
-jaha? Sa jag helt förvirrad.
Sen fortsätter hon att berätta att vi ska ordna så vi kan kolla Ctg kurvan, då hon tyckte Bebben är för stressad. Men hon skicka ut mig i väntrummet menad hon skulle ringa förlossningen.
Därute så ringde jag till jobbet för att berätta att jag inte hinner komma till jobbet i tid. Men när jag skulle förklara vad jag skulle göra så brast jag ut i gråt. Barnmorskan skulle ringa förlossningen, jag ska göra någon ctg-kurva? Vad de nu än är? Ungen kanske är för stressad. Jag kände att jag inte riktigt visste vad som väntade och blev rädd.

Barnmorskan ledde mig till ett annat rum och förklarade lite mer vad som väntade. Men det var som att hon antog jag visste vad en Ctg-kurva var.
När jag väl var uppkopplad så började jag googla stressat spädbarn och Ctg-kurva. Det gjorde mig lite mindre stressad. Men tankarna om hur oförberedd jag var om ungen väl skulle komma nu gjorde mig stressad. Jag känner mig inte redo ännu. Ge mig 3 veckor till iallafall känner jag!
Men resultaten av kollen var att bebben mådde bra, lite hög puls, men inget farligt.
Så jag är glad över det! Men jag hann bli rädd innan jag fick de resultaten. Sen gravidhormoner på det... inte roligt..


Idag har precis 80% av graviditeten gått! Såå nära nu

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Antingen hör man att det är helt fantastiskt att vara gravid eller så är det de värsta de gått igenom.
Så vad tycker jag?

Jag har faktiskt inte varit ett så stort fan av att vara gravid. Jag har inte haft den jobbigaste graviditeten, men den har varit väldigt energikrävande.
De första 20 veckorna var jag en zombie. Jag var verkligen slut hela tiden, direkt jag slog upp ögonen på morgonen var jag död. Så jag orkade inte mycket alls den tiden. Sen när jag äntligen började få tillbaka energin där efter vecka 20 så kom benvärk och värk i svanskotan. Och nu alla känslostormar. Sen har ju sömnen verkligen inte varit den bästa under hela graviditeten.

Så vad tycker jag? Jag tycker att de är fantastisk att känna bebben i magen och älskar tanken av att vi ska bli föräldrar snart, men jag kan inte säga att jag älskar att vara gravid. Jag längtar så mycke till Bebben är ute och att jag slipper de mesta gravidsymtomen! Men värt de kommer de helt klart att vara!

Likes

Comments

Idag är det exakt 2 månader kvar tills Bebben är beräknad!!!
Jag är oerhört spänd men samtidigt väldigt taggad på att gå in i slutskedet av graviditeten.
Det känns som den resterande tiden kommer springa iväg och sen så vips har vi den efterlängtade bebisen här med oss.

När jag tänker på henne så får jag en bild av att hon kommer att vara en lugn bebis. Kan vara för att hon inte varit en extremt aktiv bebis nu i magen, men även för jag tror hon kommer ärva Robins personlighet mer än min. Återstår ju att se, men känns inte som att det blir en vilde av henne.

Just nu jobbar jag sista 6 dagars veckan. Framöver så blir det mindre jobb, vilket är helt okej. Vill hinna med en hel del här hemma och med vänner innan hon kommer.

Mitt mående är ganska lika som tidigare, förutom att jag blivit lite mer trött och känslomässig. Vissa dagar vill jag bara gråta åt allt. Det är faktiskt små läskigt att man inte riktigt kan styra sina känslor, eller det är väl mer jobbigt än läskigt.

Nu kommer de börja bloggas oftare, då jag har lite mer energi att lägga här. Så vi hörs snart igen.

Likes

Comments

Vi har börjat handla in alla behövliga saker till Bebben nu. Jag tänkte visa vår inköpslista och vad som är avbockat.

 • Kläder. Kläder upp till storlek 62 är vi i stort sett klara med. Det är bara nå småsaker som behövs inhandlas där.
 • Babynest är införskaffat.
 • Spjälsäng och vagga. Ink sängkläder, madrass etc. Här har vi i stort sett allt. Mormor hade sparat en del sängkläder från tiden vi var små, så det var ju underbart! Det tråkigaste inköpen är nog sängkläder...
 • Skötbord. Ink skötbed, salvor, blöjor, blöjhink etc. Klart.
 • Barnvagn. Ink regnskydd, (hämtade barnvagnen förra helgen.) åkpåse (beställd men inte kommit ännu), bäddning (behöver köpas), skötväska (behöver köpas)
 • Babyskydd (bilbarnstol). Har köpt Maxi cosi cabrio fix med bas.
 • Badbalja ink badoljor. Köpte det förra helgen.
 • Badlakan eller mjuka frottéhanddukar. Inte köpt ännu.
 • Babysitter. Har köpt en självgungande.
 • Bärsele. Ska beställa en Babybjörn One Cotton till veckan.
 • Babygym. Har sett ut en grå på Lekia, men ska vänta med att köpa en.
 • Allt till amningen. Har bara köpt en salva och ett par amnings bhar. Behöver köpa nå amningskläder och något par till amnings BH, lite svårt att veta vilken storlek man kommer behöva dock.
 • Febertermometer måste införskaffas.
 • Andningsmaskin, ska beställas denna månad.

Sen har vi massa småsaker som lite nappar, en vällingflaska, filtar (behöver mera dock).

Jag börjar känna mig ganska lugn nu faktiskt. De sista ska beställas, kläder och sängkläder ska tvättas upp och BB-väskan ska packas, sen är vi redo för Bebbens ankomst.

Likes

Comments

Här har ni före och efter bild av vaggan och på ett par stolar vi gjort om.


Likes

Comments

Damer och herrar, idag går vi in i vecka 30!!!
Så stort delmål på vägen tills bebben är här!
Bara ca 10 veckor kvar nu då!

Börjar bli lite nervös över förlossningen. Jag har verkligen lagt hela tanken om förlossning på hyllan, har tänkt att de har jag tid att oroa och tänka på senare. Men nu börjar ju "senare" vara här.. Kanske är dags att börja förbereda sig mentalt.. dock svårt när man inte vet vad som väntar.

Tänk att inom 3 månader så är vi föräldrar. Så sjukt efterlängtat och fortfarande overkligt.

Nya boendet känns så rätt och jag älskar verkligen den nya lägenheten! Jag lovar att visa både barnrummet och hela läggan när det är klart!

Nu ska jag njuta av denna vecka! Så hörs vi igen snart!

Likes

Comments

Det är mycket som händer nu.
Inatt är sista natten vi sover i gamla läggan, 70% av graviditeten har gått i dag och vi går in i vecka 29 i morgon.
Att jobba 6 dagar i veckan var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Tur de! Men de känns lite att först jobba, sen flytta och dona med båda lägenheterna på kvällarna. Benen behöver ju vila någon gång. Eller?

Mina gravid symtom just nu är:
Benvärk
Fotvärk
Trötthet (kan bero på allt annat)
Halsbränna
Ont i svanskota om jag sitter.

Det är väl som de symtomen jag har. Lika som de andra veckorna förutom ett tillägg, halsbrännan.. Men i det stora hela så mår jag bra och tycker de mesta även går bra.
Bebben har börjat röra sig extremt mycket därinne de senaste dagarna! Vilket är väldigt fränt men lite obekvämt.

Likes

Comments

Nu är vi i sista trimestern! Som man längtat efter de! Jag har alltid tyckt att vecka 28 låtit mycket, men de känns som ingenting nu ju.

Mitt mående nu är fortfarande ganska bra. Är fortfarande extremt jobbigt att sitta och benen värker efter en dag på jobbet. Men utöver det så är det ändå bra. Har börjat bli lite tröttare nuförtiden och skulle nog behövas en powernap där på eftermiddagen. Dock hinns de inte riktigt med.

Bebben sparkar på bra inne i magen och är väldigt aktiv när man ligger ner eller när man äter något. Så roligt att känna av den! Dock lite obehagligt när den sparkar ner mot rumpan.. haha.

Nu har ju flytten dragit igång med, så all energi som inte går åt på jobbet kommer läggas på flytten.. spännande och se hur död man kommer att vara efter detta..

Nej men alllt flyter som på bra och snabbt går de! Nästa vecka jag ser framemot är nr 30!


Likes

Comments