Jag tänkte dela mig mig av några små tips jag har.

Ladda upp med ett gäng spyhanddukar! Vi använder vanliga tunna vita från Ikea och har en rullans mellan ca 15 st. Får man en liten spyis så behöver man nog mer. Det beror på hur ofta man tvättar med. Men jag tvättar en vit tvätt ca 1 gång i veckan och då har vi nästan använt upp de 15 vi har. Och Alicia spyr inte ens ofta eller mycket när de väl sker.

Det mest praktiska klädväg är ju omlottbodys. Jag använde nästan bara vita omlottsbodys de två första månaderna. Jag hade finare eller lite roligare byxor till henne istället.
Jag älskade även byxor med fot den första månaden. De sparkar av strumporna ganska ofta, så då slapp man tänka på det.

Något annat jag älskar och tycker är så praktiskt att ha till henne är pyjamas. I början hade vi med fot och nu utan. Bästa plagget! Men dom kan bli skitiga ganska snabbt så ha ett gäng på 5-7 hemma.

De första två månaderna är oftast jobbigast. Räkna inte med att ni ska lyckas få rutiner och få allt att flyta på direkt. Det tar lite tid. Efter två månader brukar de ha vänt för de flesta, så håll ut.

Fläng inte runt för ofta i början. Jag har verkligen haft fullt upp sen hon kom.. vi har så många att träffa och saker att göra så veckorna blir ofta fullbokade. Självklart vill vi göra saker, men ibland kan de bli för mycket för de små med.. så stressa inte, ta var dag som den kommer.

Du är ingen dålig förälder för att du inte lyckas få de att sluta gråta. Men något som man kan tänka på är att inte fastna i en och samma tröstförsök, utan testa nya och olika saker tills hen väl blir nöjd. Fortsätter de skrika av något du försöker med så fungerar de nog inte, testa nå annat då. Men ibland fungerar inget😔

Man behöver inga leksaker till dem i början, men något som Alicia har älskat är ett lejon som lyser olika färger på magen. Hon kan ligga nöjd och glad länge av att bara kolla på den. De finns att köpa på lekia.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Våran lilla bestämda tjej utvecklas så mycket nu!
Det är verkligen roligt att se.
Hon har skrattat sitt första skratt i veckan och börjat försöka vända på sig. Oj oj! Riktigt snabb och stark tjej vi fått alltså!

Hon har även börjat greppa saker. Hon kan inte riktigt styra sina händer och armar men slänga runt med något i handen lyckas hon med.

Hon har som alltid hållit i flaskan när vi matat henne och snart kan hon hålla den själv! Dock lär hon nog slänga bort den lite för snabbt ännu.
Men något som kommer vara perfekt om bara ca en månad är ju Twistshakes mini cup, för den har handtag hon kan hålla i. Den är egentligen från 4 månader men Alicia har ju varit tidig med allt så hon kommer nog kunna använda den snart.

I samarbete med www.twistshake.se fick vi hem en i pastellfärg. Alicia kan hålla i den men förstår inte vad hon ska göra med den än.
Vill ni med köpa något därifrån så har jag denna rabattkod till er sandraohl20, den ger er 20% på allt på deras hemsida https://twistshake.com.

Likes

Comments

Jag passade på att ta saken i egna händer och friade åt Robin. Självklart sa han ja ❤️

Han är verkligen den finaste människan jag har träffat och jag vill inget annat än leva resten av mitt liv med han och Alicia ❤️💍💍

Likes

Comments

Vilken otroligt fantastisk dag gårdagen var.

Allt var verkligen perfekt. Ceremonin var fin, Alicia skrek bara under halva.. haha.. Sen förflyttade vi oss från kyrkan till församlingslokalen. Jag förklarade varför vi valde Alicia Emma Lundsten. Ingen visste ju hennes mellannamn fören jag sa namnen i kyrkan.

Alicia valde vi för jag har tyckt om det namnet länge, Emma valde vi för att min mamma ville att jag skulle heta det men pappa fick sin vilja igenom och jag fick namnet Sandra istället. Lundsten är efter Robin, då jag även vill heta det den dagen vi gifter oss.

Sen blev det fika för hela slanten.

Efter det höll jag tal och gjorde en sak jag berättar i inlägget ovanför. Blev jubel och tårar efter det.

Sen öppnade vi alla dopgåvor till Alicia. Hon fick så mycket fint och blev riktigt bortskämd!

Robins farfar höll ett fint tal och Robins syster läste en fin dikt.

Alltså vilken dag. Den kunde inte ha gått bättre eller varit finare. Jag är fortfarande helt tagen av dagen och är så lycklig.

Här kommer en hel drös med bilder.


Likes

Comments

Det är så roligt att se Alicia utvecklas. Det är som om hon lärt sig eller börjat med något nytt varje dag.

På en vecka har hon blivit mycket mer aktiv när hon är vaken. Hon pratar och är god och glad flera gånger per dag nu, inte bara på morgonen och kvällen som tidigare. Man märker att henne ”ordförråd” blivit större, hon gör nya ljud varje dag och säger ibland hello, hej och nej.. 😂
Hon har börjat skina upp när hon ser en, hon toook sparkar och flänger med armarna när hon är glad, hon har börjat tycka saker är roliga och kan ligga och kolla på de glatt och försöka slå till.
Hon har börjat tycka de är roligt när man pruttar henne på magen och hon har små skrattat till några gånger.

Så roligt att se allt de!

Hon är mycket lättare att distrahera nu när hon är ledsen och man kan lugna henne ett tag. Men något hon inte länge gör ofta är att sova i ens famn. Nu måste vi bädda till henne och gärna i ett lugnt rum för att hon ska sova. Tidigare sov hon när hon en ville. Men de känns som om hon många gånger tvingar sig själv att vara vaken och börjar tillslut skrika och blir galen för hon är övertrött.
Hon har även börjat göra en skrikpaus när hon får mat, så de tar ett tag att mata henne..
Vi får se hur länge de håller i sig. Det kan ju vara helt annars nästa vecka.

Likes

Comments

På nyårsafton förra året så var vi i fjällen. Efter vi firat tolvslaget så går jag, Robin och ett annat par tillbaka in i stugan. Där frågar tjejen oss hur vi hoppas 2017 ska se ut. Jag sa att mina två mål i år är att fara på USA resan vi hade planerat och efter den försöka skaffa barn. Att jag skulle bli gravid 2017 men att vi får barn 2018.
Men bara tre veckor efter detta samtal så blev jag gravid.

Detta år har varit ett år med otroligt många förändringar. Verkligen alla olika delar i mitt har förändrats.
Jag har blivit närmare min bror och hans fru, vi har flyttat, jag har sållat ur människor från mitt liv, jag har även funnit massa nya fina vänner , min och Robins relation har blivit så mycket starkare, men den största förändringen är ju ändå att vi blivit föräldrar till en underbar liten tjej.
Detta år har absolut inte varit de lättaste i mitt liv men det är ett år jag är så tacksam för. Jag är tacksam att min bror vann mot cancern, att jag och hans fru fick varsitt friskt barn, även att mina vänner fått friska barn, att jag nu har människor runt mig som jag uppskattar och som uppskattar mig, att jag får leva med en sån fantastisk människa som Robin och att vi tillsammans får dela våra liv med Alicia.

Livet är så fantastiskt på de sättet att vi aldrig riktigt kan förutse vad som ska hända, men att allting alltid blir bra i slutändan.
Jag är så spänd på 2018 och jag längtar till att lära mig nya saker, att uppleva nya saker och att se Alicia utvecklas och växa.

Gott nytt år! Jag önskar er de bästa året ni kan få ❤️

Här är olika bilder från i år

Likes

Comments

I morgon är det Alicias första jul. Verkligen jätte roligt! Men jag hade så mycket önskat att min morfar hade fått vara med i morgon. Att han hade fått möjligheten att träffa Alicia.
Han är alltid saknad av oss alla men det är extra jobbigt på julen då jag förknippar julfirandet med honom. Fina fina morfar som alltid var så barnkär, han hade verkligen tyckt om julen i morgon. Att hela familjen är samlad efter så många år och att han har fått två barnbarns barn.
Men han kommer garanterat vara med oss i morgon på sitt sätt❤️

Likes

Comments