Jag sitter på Älvsjömässan, vi ska på chokladmässa och en husmässa. Underbara barn pågår också här, mamma och Timmy är inne där just nu med Oskar. Jag känner mig inte stark nog att gå in där. Jag satte mig på ett fik med en kaffe och försöker vara positiv.

Igår fick vi förresten ritningarna på garaget och undervåningen på huset! Vi är kanonnöjda och längtar tills vi fått igång bygget.

På fredag nästa vecka ska jag på min första arbetsintervju som förskollärare, jag är galet pirrig...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det enda passande order för den är dagen är livsnjutning. Vi åkte till Rhodos igår och det är varmt med klarblå himmel. Vi har badat i hotellets pool på förmiddagen idag innan vi åt lunch på våran balkong. Vi har morgonsol och precis lagom till lunch har den flyttat sig och det är precis så vi vill ha det.

Det fick kanon att flyga med Oskar, jag var aldrig orolig för att det inte skulle gå bra med tanke på hur stor han är nu. Oskar tittade på film hela vägen och tyckte flygplansmaten var god.

Nu ska vi ta en promenad och en runda i staden. Det är så mysigt här! Mina fräknar har exploderat i ansiktet och är fler än på hela sommaren.

Likes

Comments

Okej, det har varit fullt upp med skola, jobb och fritid. Jag trivs något enormt på mitt nya jobb på Backlura och kommer mer och mer in i det.

I fredags åkte jag och Timmy med våra morsor till Ullared för att handla massa bra saker. Älskar Ullared! Allt är kanske inte billigare men det är definitivt inte dyrare och är jag ändå där så köper jag det. Hittade julklappar och födelsedagspresenter till alla vi sökte till och en massa kläder till oss själva och Oskar. Vi brukar få byta kläder men i år var allt perfekt när vi provade allt i lugn och ro på boendet. Åkte hem idag och sen hämtade jag ut min nya telefon.

Det är jobbigt och svårt att gå från Android till iPhone men det går sakta framåt. Vi ska väl lyckas bli vänner, jag och den här telefonen...

Likes

Comments

Det var några intensiva dagar i Karlstad med utematte, dans och bild. Tänk att det här är sista terminen, det har jag verkligen inte fattat. Jag är snart klar!!

Det har dessutom gått bra att jobba de senaste dagarna och jag kommer mer och mer in i det. Rutinerna blir tydligare för varje gång och jag lär känna barnen bättre och bättre. Häromdagen målade vi med slånbär.

Igår efter jobbet hade jag klipptid och jag vaknade med känslan att jag ville ha förändring. Nu åkte håret och det blev en längre page. Jag är så jäkla nöjd!

Idag fick vi brev från Karolinska, de vill ha kompletterande uppgifter och vi står nu officiellt i kö för provrörsbefruktning. Väntetiden är 6-8 månader. Jag hoppas på 6 månader och att vi får ser gratis... Hoppet finns där och jag lever på det.

Imorgon ska vi jobba på tomten igen, nu är det dags att köra hårt där igen!

Likes

Comments

Nu har dagarna runnit på igen, skolan är igång igen och det är mycket att läsa inför närträffarna nästa vecka. Jag kämpar på och försöker läsa så mycket som jag hinner.

Idag började jag på mitt nya jobb, jag är anställd på halvtid på en avdelning på Backlura förskola. Det kändes riktigt bra och det kommer att bli kul att vara där fram till jul. Det känns lyxigt att få vara ute och få en massa kramar, att det liksom ingår i jobbet.

Den här dagen har också varit lite tuff på andra sätt. Jag blir påmind om att jag och Timmy inte kan få barn på naturlig väg och det svider till. Ibland vill jag bara skrika ut varför det är som det är och be folk hålla käften om hur lätt de blir gravida. Jag tror inte att man kan sätta sig in i den känslan utan att ha fått ett sådant besked. Jag väntar så på beskedet från Karolinska, där vi får svar om vi får bekostad provrörsbefruktning eller inte. Ärligt talat vet jag inte vad jag gör om vi får beskedet att vi inte får det bekostat. Vi befinner oss inte i en sits som gör att vi förmodligen inte kan bekosta det själva. Här blir världen orättvis, alla har inte rätt till barn helt enkelt. Det kommer bli totalt mörker och jag kommer behöva hjälp den dagen. Hjälp med att bearbeta sorgen. Men jag tänker inte ta ut något i förskott, nu väntar vi på beskedet. Jag håller tummarna för att vi kan få vår mirakelbebis.

Likes

Comments

Ibland blir jag sådär glad i hjärtat och känner mig lyckligt lottad. Jag har en underbar son och en underbar man som älskar mig. Vardagen känns okej och jag har inte funderat så mycket mer på barn och provrörsbefruktning.

Oskars hjärnskakning är mycket bättre och han har lyckats gå de timmar som förskoleklassen är på dagarna. Han har inte klagat på huvudvärk eller yrsel och är sitt vanliga jag. Idag kunde han till och med gå på sin första fotbollsträning. Han var väl måttligt intresserad men vill gå dit igen så nästa vecka är det dags igen. 

Idag fick jag besked om att jag har lyckats få ett halvtidsjobb på en förskola i Nynäs. Det ska bli så kul att komma ut, jag är taggad! Dock kommer jag sakna mina små hjärtan i Vega men det här ger andra möjligheter. Det kommer bli tufft för den här sista terminen är fullspäckad med uppgifter och tentor. Men det kommer gå bra.

Den här veckan har jag också hittat tillbaka till ridningen och jag njuter varje sekund på Gydjas rygg. Allting kring häst är kul igen. Jag har saknat den känslan.

Likes

Comments

Det ligger ett trött litet skrutt bredvid mig. En liten kille som fick spendera mer är halva natten på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Igår eftermiddag hade Oskar ramlat på Andys lekland när han var där med M. Han hade blivit ledsen men lugnat ned sig och lekt vidare. Efter en timme ville han hem med huvudvärk och hemma hade han kräkts. Efter samtal med vårdguiden bestämdes det att han behövde åka in. Jag och Timmy mötte upp M och Oskar på sjukhuset. Han var pigg och mådde allmänt bra. Från nio till halv ett fick vi vänta innan Oskar fick diagnosen lätt hjärnskakning. Han åkte med mig och Timmy hem. På vägen stannade vi till för att köpa lite hamburgare och chicken nuggets på Donken vid Skogskyrkogården. Vi hann bara ut på motorvägen igen när Oskar kräktes. Vi fick vända tillbaka till sjukan med bilen full av kräks.

Vi kom in, det var tyst i väntrummet, förutom en tv som stod på i bakgrunden och spelade musik. Klockan tickade högt, det kändes som en dålig komedi. Vi fick träffa doktorn snabbt som sa att det var lungt och att vi kunde åka hem igen. Vid 3.20 var vi hemma.

Idag har vi tagit det lugnt hemma och bara försökt vila. Oskar mår mycket bättre och ska få gå på uppropet imorgon i skolan. Sen tar vi en dag i taget.

Igår innan jag behövde åka till sjukhuset gick jag en promenad med Gydja. Hon är så fin att gå med. Hon lyssnar och finner sig i vad jag ber henne om. Fina fina häst.

Idag kom brevet från Karolinska, jag trodde det skulle stå om väntetiden i brevet men det stod att de mottagit remissen och att nu ska en läkare bedöma om vi blir beviljade en provrörsbefruktning. Vi håller tummarna. Samtidigt vet jag inte vad det är som ska bedömas, om det är att vi ska få den kostnadsfritt eller om vi ens ska prova. Oavsett om vi betalar eller inte. Det borde i och för sig inte avgöra om vi får göra det eller inte. Hur som helst tar ser 4-8 veckor innan vi får svar och all information om vi blir beviljade. Dock gäller remissens datum som första ködag och det är bra. Nu håller vi tummarna hårt!!!!

Likes

Comments

Att få komma hem och lägga sig i sängen egen säng när man sovit borta en natt är bland det bästa som finns.

Igår åkte jag, Oskar, Timmy och svärfar ner till Nynäs med storbåten för att se Offshore-racet som skulle gå där. Vi kom ner till Nynäs och fick en funktionärsflagga och radio, vi skulle vara rörliga och åka dit vi behövdes. Racet igår hade en rätt lång bana och precis där vi låg och guppade fick en katamaran stopp, den fick vi till slut bogsera in till hamnen och när vi kom in i hamnen lämnade jag av Oskar till Martin, där Oskar ska vara under helgen. Sen fick vi direkt åka ut igen för att bogsera hem en annan båt till hamnen.

När vi var på väg ut igen för att lägga oss i position för nästa race började det lukta om båten och det visade sig vara ett oljefilter som lossnat. Hur sjutton det kunde göra det, det var olja överallt i motorrummet. Där ute låg vi och guppade och vågorna blev större och större, till slut började jag må så jävla illa och kräktes som en jävla gris... Det gick liksom inte att åka därifrån heller förrän problemet var löst och det tog en stund. Lagom till att racet var slut hade problemet blivit löst och vi kunde åka in igen. Timmy och jag fick skjuts till firman för att hämta mer olja, där passade jag på att tvätta av mig efter äventyret bland vågorna...

Vi åt nere på NSS och tittade på damfotbollen i båten, det var riktigt mysigt. Det var lite fest borta vid NSS men vi sket i den. Vi sov kvar i båten och jag sov över förväntan bra. Imorse fick vi återigen åka till firman för att hämta mer olja och så.

Idag behövde vi bara bogsera en båt och skulle varit med i powerboat uppvisningen men eftersom vi bogserade just då hann vi inte med det. Lite trist men det kommer fler gånger. Eftersom en bränslepump pajade idag var det kanske lika bra, vi fick åka hem på en motor och det tog ungefär 2 timmar... Jag la mig med kudden och filten och somnade en stund.

Over all var det en bra Offshore helg och vi bestämde oss för att strunta i banketten som är ikväll på Utsikten. Imorgon ska vi ta med katterna till Lollo så de kan hälsa på hennes kattunge så katterna kan vara där när vi är på Rhodos om en månad.

Likes

Comments

Efter gårdagens besked har det idag känts bättre. Jag har samlat mina tankar och försöker se det positivt. Jag hinner plugga klart, träna och förändra min kost, umgås ännu mera med Oskar, skaffa ett bra jobb efter plugget och vi hinner börja bygga på huset! Det är positivt ju mer vi hinner med huset innan vi blir med barn. Jag säger innan för jag räknar stenhårt på att vi ska lyckas med provrörsbefruktningen.

Annars har jag städat lite hemma idag, tagit det lungt och tagit en välbehövlig promenad. Lyssnade på Victor och Faraos podcast och promenaden gick snabbare än väntat. Timmy är och skruvar på sin pappas båt ikväll. På fredag är det offshore i Nynäs och vi ska vara med och eventuellt vara övervakningsbåt och sen på lördagen är ser uppvisning av powerbåtar och då ska båten visas upp.

Imorgon kommer Oskar gör att stanna här till på fredag. Fritids är stängt och M kunde inte vara ledig. Jag är ledig i vilket fall så då kunde Oskar lika gärna vara med mig då.

Likes

Comments

Det här inlägget kommer vara ett av mina viktigaste inlägg. Det är ett inlägg om hopp, förtvivlan och frustration. Idag var jag och Timmy på återbesök på Oxbackskliniken i Södertälje. I juni var vi där med anledning att vi under 3 års tid inte lyckats bli med barn. Jag erkänner att vissa månader under dessa 3 år har försöken varit halvhjärtade eftersom vi inte orkat till 100% och dessa månader kan man väl knappt räkna som försök.

Dessa 3 år har varit fyllda med förhoppningar att det kanske kan bli en bebis men för varje månad har hoppet liksom minskat. Ibland har det känts som att det aldrig kommer att bli något och ibland har det känts som att det kanske, kanske kan få bli ett litet liv. Det har också känts tungt och många gånger orättvist. Jag har blivit glad för de vänner som blivit gravida och fått barn under de här åren men också känt en enorm avundsjuka, mot min vilja. Inte tusan vill man vara den som missunnar andra människor ett liv och vem är jag att bli avundsjuk? De kan ha försökt lika länge som vi. Men ändå har avundsjukan varit där för längtan är så enorm och överväldigande efter vårat egna barn. Och att kunna ge Oskar ett syskon. Någon sa till mig att längtan efter första barnet är ingenting mot längtan efter det andra barnet och det stämmer verkligen.

Man får ingenting gratis har den här resan lärt mig. Det är bara att försöka och jobba för det, vissa får kämpa mer än andra. I juni fick vi remisser till att lämna blodprov, spermieprov och hormonprov. Idag fick vi beskedet. Spermierna är få i antalet och jag har en hormonförändring som ger mig en förstorad äggstock. Resultatet är att chansen för mig och Timmy att skaffa barn på naturlig väg är väldigt, väldigt små. Redan i juni ställdes vi i kö till provrörsbefruktning, ivf, nu skickas en remiss in. Det här är våran enda väg till ett barn. Vi vet inte ännu om det kommer kosta oss något eftersom jag har Oskar.

Det är tungt, någonstans har man alltid tänkt att det ska kunna ske naturligt och att man inte ska behöva förlita sig på andra och få vänta på det här sättet. Remissen får vi förhoppningsvis nästa vecka med väntetiden. En ny resa börjar nu och jakten på ett barn. Jag ska försöka delge så mycket som möjligt från resans gång.

Likes

Comments