Snart är året slut, det har varit ett riktigt händelserikt år med kärlek, lycka, motgång och sorg. Känslorna har varit många och jag har stora förhoppningar för 2017.

Årets höjdpunkt måste jag säga är vårat underbara bröllop. Det var en av mina lyckligaste dagar, det var så enormt mycket kärlek och värme i luften den dagen. Till bröllopet får jag också lägga min möhippa! Jag blev så överraskad och jag är så glad att jag har så fina vänner.

Vi fick spendera totalt 3 veckor på semester utspritt under året, Storhogna, Åre och Rhodos. Vi har fått tid att umgås med varandra och njuta av varandras sällskap. Vi har fått ge Oskar upplevelser han pratar om än idag.

Vi har kommit långt med husplanerna, vi sitter idag med ett färdigritat hus, en tomt som nu står på oss, tomten är rensad och klar att börja finslipas på, nu jävlar ska vi bygga hus!

Vi fick i augusti ett besked som sved enda in i benmärgen, att vi har en otroligt liten chans att få egna barn på naturlig väg. Vi står i kö och vi vet att vi är långt fram i kön. Varje dag tittar vi i brevlådan med hopp om mer info, vi är på gång och förhoppningsvis har vi en liten på gång under det här året, jag längtar.

Under hösten fick jag ett halvtidsvikariat på Backlura förskola, jag har trivts kanonbra och gillat varenda sekund jag arbetat. Jag lyckades lämna ett starkt avtryck och lyckades få en fast tjänst som förskollärare med start i januari, jag är dessutom färdigpluggad i januari och det ska bli enormt kul att få komma ut nu och arbeta.

Jag hoppas att 2017 blir ett lyckans år, med kärlek och skoj. Jag hoppas vi får vara friska och att jag nu kan få med tid till hästarna när plugget inte ligger på längre.

Likes

Comments

Dagens tema är trött. Julafton gick i 140 och vi kom inte i säng förrän närmare ett. Men julafton var mysigt och det är så kul att se Oskars lycka när han får paket och det innehåller något från önskelistan! Han fick mycket roliga saker och imorgon ska vi ge oss på att bygga hans gigantiska flygplan i lego som han fick av sin mormor och morfar.

Jag och Timmy fick bra julklappar vi med, presentkort och sånt vi önskat oss också, i min familj ger vi julklappar och jag tror vi alla tycker det är kul att ge, roligare än att få. Dessutom tycker jag det är viktigt att Oskar får se att inte bara han får utan även andra samt att man får ge också. Han brukar åka en tur med sin mormor och köpa julklappar, om än något litet.

Men en av de bästa julklapparna är nog ändå att Gydja nu inte är halt längre. Hon går rent och nästa vecka kommer hovslagaren en dag och kollar in hovbölden. I bästa fall kan han slå på en sko med en heltäckande sula och vi kan börja rida igen.

Julen är fin och jag är alltid glad och njuter av den men i år har den också varit lite tung. Den här tyngden av att känna: "Vi hade inte en liten med oss i år heller...", det gör ont. Men jag försöker slappna av och tänka på att vi faktiskt står i kö på Akademiska och vi är nära nu, närmare än någonsin, om allt går som det ska är jag höggravid eller mamma på nytt nästa jul. Men det är tungt att inte kunna påverka valet själv när man vill att det ska bli en liten, att inte kunna påverka över huvud taget, vi kan inte ens välja, det går inte. Det är nära, det är nära, det är nära...

Likes

Comments

Det är uppesittarkväll och vi spelar Bingolotto, miljonerna uteblir i år med ser det ut som, men jag trodde inget annat heller. Vi var och hämtade Oskar för några timmar sen och nu väntar vi in julafton. Han har firat Lill-julafton med sin pappa och kusiner.

Varje år sitter jag den 23:e och njuter, det är årets bäst dag med julstress men också inre frid. Jag sitter också i djupa tankar och funderar på hur det kommer se ut nästa år vid den här tiden. Jag hoppas hoppas hoppas hoppas vi väntar en bebis då. Jag hoppas att vi får besked från Akademiska snart och får en tid att komma igång med det hela.

Imorgon kommer vi äta lunch med Timmys föräldrar och sen åker vi till mamma och pappa och firar kvällen där. Det ska bli så mysigt, jag älskar verkligen julen.

Likes

Comments

Den här dagen kommer jag leva länge på! Den har varit så bra den bara kan vara! Jag jobbade till halv ett och jag fick med mig fina julklappar hem från några utav barnen. Så himla mysigt och jag blir alldeles varm inombords för det behövs verkligen inte men de vill så gärna ge oss pedagoger något och visa uppskattning. Det var dessutom min sista dag på Koltrasten, efter ledighet och sammanslagning blir det Gråsparven som gäller, ska bli så spännande! Men först ska jag vara lite ledig. Imorgon står det julstädning på schemat.

Jag fick tillbaka mina tentor idag med och de kom tillbaka godkända, det var en enorm lättnad och jag känner mig stolt! Nu är det bara 4 veckor kvar innan jag kan titulera mig som förskollärare.

Åkte till mamma och fikade efter jobbet och kikade på Gydja, hon gick nästan helt rent idag och verkade inte alls ha ont. Nu går hon sin sista dag på metacam imorgon, sen får vi se om hovbölden verkar ha dragits ur och hon har mindre ont. Snart kan vi förhoppningsvis rida igen!

Jag har färgat min fransar och ögonbryn idag med, lite vård av utseendet mår jag bra av. Passade på att hämta ut paket efter det och när jag kom hem mötte Timmy upp mig och vi åkte till Ica Maxi för att handla lite grann. Vi beställde med oss indisk mat hem, och jag är fortfarande proppmätt.

Nu är det alla julklappar klara och efter julstädningen imorgon kan julen komma.

Likes

Comments

Idag har jag lite själavård, jag sitter hos frisören och fixar till frippan. Det var alltför längesen. Nu ska det klippas och färgas, så jag får lite ordning på det. Imorgon ska jag färga fransar och ögonbryn också, jag tycker det är kul att få lägga ner lite tid på sig själv. Det är man värd.

Jag har varit i skolan den största delen utav dagen, vi har haft redovisning och planerat inför vår stora redovisning i Karlstad i januari. Vi har skrivit manus till gestaltningen och planerat vad vi ska säga under redovisningen. Det kommer bli så bra, vi ska utgå från Alm 22 som handlar om flyktingbarn.

Vi har fått våra ritningar på huset nu, jag smäller av vad fint det kommer att bli! Vi planerade vårat kök på Ikeas hemsida och jag längtar så otroligt mycket tills jag får stå där i vårt kök och fixa, med köksö, bra spis, ytor och skåp. Just nu sitter vi och väljer vitvaror, tapeter, kakel och golv. Åååh vad jag längtar!!!

Jag väntar och längtar också efter att vi ska få brev från Akademiska om tid för IVF-möte. Men det kommer snart, vi är närmare än vi varit nånsin nu...

Gydja har fått en diagnos, det är en hovböld som ligger och trycker i hoven. Hovslagaren var där i söndags och konstaterade hovböld i hennes onda fot. Han började karva och det kom både blod och var. Hon hade så ont så hon hoppade upp i taket så fort han närmade sig bölden. Nu står hon med jodopaxomslag och bandage för att jodopaxet ska dra ur bölden. I annat fall får vi väl skära upp den helt och då blir läkeprocessen genast längre.

Likes

Comments

Den här dagen har innehållit de flesta känslorna. Imorse vaknade Oskar med förhöjd temp och genomförkyld, vi blev med andra ord hemma och kommer vara det resten av veckan. Gydja gick in helt klockrent igår men var idag blockhalt på höger fram. Suck! Det hann gå många tankar genom mitt huvud, senskada, åka till klinik, hovbensfraktur, knäskada osv. Fick tag på veterinären som kom vid halv tolv. Han kunde säga att det inte var en senskada och förmodligen ingen hovbensfraktur, däremot kan det vara en hovböld. Vi fick inget säkert svar men det är troligtvis en hovböld, vi får vänta och se helt enkelt. Hon ska gå på metacam i en vecka sen får vi se.

Imorgon måste jag åka till veterinären med ena chinchillan som fått en böld på halsen... Jag vet inte riktigt vad det kan vara men det känns inte bra.

Förresten! Bland detta negativa har det hänt något positivt, jag skrev på för en tillsvidaretjänst på jobbet med start den 23:e januari! Då får jag äntligen kliva på min tjänst som förskollärare!

Likes

Comments

Jag vet ibland inte hur jag ska få tiden att gå ihop, det är så mycket jag vill hinna och göra samtidigt som en del saker bara måste göras före det som är kul. Som att plugga till tentan imorgon till exempel. Det är ett måste göra, spm jag helst inte vill göra. Men jag känner att jag har koll på alla begrepp och alla kurvor, medvetenheter och annat viktigt.

Igår var jag och Timmy på Ikea och handlade en vagn till köket där vi kan ställa alla våra köksmaskiner på, det blev kanonfint och det ser äntligen ut som vi har lite ordning och reda. På eftermiddagen rensade jag ordentligt i Oskars rum, kastade bort massa trasiga leksaker och annat skit, la undan sånt som är bra ifall IVF funkar för oss.

Imorgon är det först tenta, innan jag ska jobba till 17. Snabbt hem för att sen åka på julbord på Körunda med Granngården. Det blir mitt sista julbord med det gänget och det känns lite tråkigt, men det känns så bra med Backlura och jag trivs där. Vi får se vad framtiden bjuder på, jag sitter på en överraskning som jag tänker släppa längre fram i den kommande veckan.

På tisdag kommer Oskar igen, men en tand mindre. Han har tappat sin andra tand och har en riktig glugg nu i munnen. Tänk vad stor han blivit, han som var en liten skit för inte alls länge sen.

Likes

Comments

Så har torsdag snart passerat också, veckorna går så fort! Det är mest måndag-fredag tycker jag. Snart är mitt vikariat slut med på Backlura, jag har trivts enormt bra och så glad att jag fick chansen att jobba halvtid där under hösten. Man får en annan känsla för praktik och teori.

Det är svårt med motivationen nu när det gäller skolan, jag är så klar med skolan i skallen att det är svårt att finna ro till att plugga och ta in det som ska pluggas in. Ärligt talat så har noll aning om vad den här terminen handlat om. Men snart är det slut och då slipper jag plugga på det gör sättet. Det första jag ska göra är att köpa en bra skönlitterär bok tror jag.

Likes

Comments

Idag kom det äntligen! Brevet från Karolinska! Det börjar dra ihop sig nu, vi har blivit remitterade till Akademiska i Uppsala, det betyder att vi är i slutfasen! Nu väntar vi på en kallelse därifrån när hela processen ska börja. Man kan säga att drömmen om ett barn lever i allra högsta grad.

Julen närmar sig med stormsteg, jag hinner inte med ett skit vad gäller städning och fix inför jul. Igår skrev jag tenta och det kändes bra efteråt, på måndag är det dags för omtenta i svenska och jag är laddad. Min sista salstentamen och I'm gonna kill it!

Nästan alla julklappar är färdiga med, så skönt! När omtentan är klar ska jag satsa på jul ordentligt, med lite inslag av skola såklart... Jag vet inte ännu hur min ledighet ser ut från jobbet under jul, hoppas få veta i veckan som kommer, och nästa vecka händer en stooor grej, men den återkommer jag till senare.

Btw nu är vi snart tomtägare med, snart börjar byggplanerna slå in!

Likes

Comments

Jag har världens stoltaste kille här hemma! Första tanden är tappad! Han bad Timmy dra ut den men Timmy fick inget grepp om tanden och då bestämde sig Oskar för att dra ut den själv! Jättemodigt! Den andra tanden är också lös och kommer också ramla ur inom en snar framtid.

Imorgon ska vi mäta upp hud och garage på tomten, det händer saker nu och jag längtar tills huset är klart!

Likes

Comments