Här ligger man på sjukan nu, jag har precis plockat ut äggen och har ont i magen nu. Nålen var den värsta jag sett nånsin men jag överlevde! De fick ut 20 ägg totalt, vilket de själva tyckte var mer än vad man kunde hoppats på. Jag är så glad nu, det befruktade ägget ska in på måndag och jag hoppas det fäster då.

Vätskan var borta nu i livmodern. Själva ingreppet tog inte en lång stund alls, det var gjort på några minuter. Timmy fick vara med hela tiden och höll mig i handen, innan de började har jag fått både lugnande och smärtstillande. Det gjorde inte ont direkt men det ilade lite. Timmys spermier såg normala ut idag och istället för en mikrobefruktning, där man för in en spermie i ägget med en spruta, får äggen och spermierna mötas. Nu håller jag tummarna för en liten bebbe i december.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår fick jag grönt ljus på ultraljudet, vi ska plocka ägg imorgon! Jag är så nervös men ser såå mycket fram emot det här! Däremot hade jag vätska igen i livmodern och det är inte jättebra. Har jag vätska imorgon kommer de ta beslutet att inte sätta in något embryo förrän efter nästa mens. Vätskan försvårar för embryot att fästa och det är inte optimalt. Jag håller tummarna för att det är borta imorgon.

Likes

Comments

Jag känner mig öm i magen, svullen och känslig. Nu måste väl ändå äggen ha vuxit! Imorgon får vi se vad de säger men jag tror på äggplockning den här kommande veckan. Snart är jag förhoppningsvis klar med alla sprutor och hormoner. Det har varit tufft men också spännande.

För att släppa alla tankar på IVF och husbygge red jag en sväng idag. Det var en härlig vårsol och nu är det den bästa tiden, det är bara att ta varje tillfälle i akt och komma ut.

Likes

Comments

Inga ägg redo för att bli utplockade... Jag blir lite matt och frustrerad, hormonerna påverkar mig och jag vill vara att vi ska kunna plocka ut äggen. Vi har fått en ny tid på måndag och då hoppas jag att äggen ser bra ut.

Var borta häromkvällen och ja, in på toa och sprutor vid 21-tiden, vad gör man inte för en liten bebis?

Likes

Comments

Jag har haft fullt upp den senaste veckan. Det har varit fullt ös på jobbet och här hemma. Vi har smått börjat packa inför flytten i månadsskiftet mars/april.

För en vecka sedan hade jag min första mensdag för den här månaden, i tisdags började jag med den första sprutan. Det har gått kanonbra att ta sprutorna och jag har mått bra. Jag har tagit en spruta som heter Gonal F och en dos på 175 ml. I lördags fick jag ta den andra sprutan som förhindrar en ägglossning. Den kliar en aning efter att jag tagit den men det är tydligen normalt. Det är den enda biverkningen jag haft så jag klagar inte.

Idag var vi i Uppsala igen för att ett ultraljud över äggen. De var fortfarande små och inte tillräckligt stora. På torsdag ska vi tillbaka och se om de växt. Jag ska höja Gonal F till 250 ml om dagen, det ska bli spännande att se hur jag mår efter det. Jag hade vätska i livmodern med och det var inte optimalt, jag hoppas det försvinner för annars kan vi inte sätta in ett embryo. Vad det beror på vet vi inte men läkaren sa att det försvinner av sig själv men hur snabbt, det vet vi inte.

Likes

Comments

Jag har nog aldrig längtat så mycket efter mensen som jag gör nu. Jag vill bara komma igång med sprutor och hormoner. En dag i taget, en dag i taget.

Den här veckan har vi haft en riktig sportlovsvecka på jobbet. Vi har haft olika aktiviter som hinderbana och gemensamma lekar. Barnen har haft kul och vi pedagoger med.

Vidare jobbar vi på med bygglov och den förbannade lagfarten vi fick söka på nytt. Det tar sådan tid med allting, men bara vi får bygglovet så kan bygget börja och kan vi gjuta plattan i slutet på maj, då kan vi räkna med att flytta in till jul. Som jag längtar!

Likes

Comments

Idag var jag åter på jobbet igen efter förkylning och läkarbesök. Förkylningen håller i sig och jag är dötrött och snorig. Hostan sitter djupt men det har funkat att jobba.

Det var lite barn idag och vi var ute på förmiddagen, det var toppenväder även om det var lite kallt. Jag kommer på mig själv med att njuta utomhus, det är hur lyxigt som helst att få vara ute minst en timme om dagen och det ingår i mitt jobb. Varje dag får jag så otroligt mycket kärlek av barnen och det för varenda tung minut lättare.

Idag har vi fått två positiva besked, det ena är priset på vad huset kommer att kosta, utan måleri, el och rörmockeri. Men det priset vi har fått kommer ge oss ett drömhus!

Idag kom även mitt examensbevis från skolan, nu kan jag ansöka om min lärarlegitimation. Jag är så glad över tillvaron i mitt liv just nu. Jag har en man som älskar mig, en underbar son och vi går igenom en process som förhoppningsvis ger oss ett barn och jag har ett stadigt jobb som ger mig en mycket bra lön.

Likes

Comments

Vilken dag det har varit idag. Det har varit mycket information och jag känner mig matt men redo. När vi vaknade imorse hade vi strömavbrott och det blåste som bara den. Strömmen kom tillbaka när det väl var dags att gå upp och innan vi åkte till Uppsala lämnade vi Oskar i skolan.

Det snöade och blåste hela vägen till Uppsala och bitvis var det stopp längs vägen, det berodde på mer på köer än på olyckor så det rullade på hela tiden.

Väl framme på sjukhuset hittade vi bättre än vi trodde till rätt avdelning. Nu har vi blivit matade med så mycket information att det är fullt i skallen. Läkaren valde att ge mig fyra olika hormoner, med start på mensen andra dag ska jag börja ta sprutor i magen, en gång om dagen i fem dagar. Efter fem dagar lägga ytterligare en spruta på. Den första sprutan innehåller ett hormon som ska hjälp äggblåsorna att mogna och bli stora och fina. Den andra sprutan innehåller ett hormon som förhindrar ägglossning.

När mensen kommer ska jag ringa kliniken och få ett datum när jag ska komma för ett ultraljud där läkaren kan se om äggblåsorna ser bra ut och om behandlingen kan fortgå. Det sker ca dag 8 i cykeln. Då ska jag ta en spruta som innehåller ett hormon som startar en ägglossning under en veckas tid ungefär. Därefter är det dags för äggplockning. Då ska vi in tidigt där jag ska få lugnande och äggblåsorna ska sugas ut med hjälp av ultraljud och en nål. Jag ska få lokalbedövning och ingreppet ska inte ta mer än 5 minuter.

Äggen befruktas och efter 2-5 dagar sätts ett befruktat ägg in med hjälp av en kateter. Efter det ingreppet är det väntan som gäller, runt 18 dagar senare kan jag ta ett graviditetstest och är det positivt är jag gravid.

Det här ser vi fram emot nu, och vi fick höra att ett försök är hela processen med hormonstimulering och äggplockning och insättning. Vi trodde att ett försök var själva insättningen. Får vi alltså ut 10 ägg och alla blir befruktade och dugliga ingår alla 10 i ett försök.

Nu väntar på nästa mens och förhoppningsvis är det äggplockning vecka 13. Jag ska försöka orka blogga och uppdatera så mycket som möjligt under resan.

Likes

Comments

Genomförkyld. Jag är genomförkyld. Igår jobbade jag och det var tur att vi bra hade 12 barn igår, annars hade jag nog inte pallat. Idag har jag varit hemma och varit dålig. Ingen feber, men är seg, har ont i huvudet med snor och djup hosta.

Ikväll har vi träffat snickaren till vårat hus. Nu har vi bestämt ytterligare detaljer kring huset, som vilken panel och hur taket ska se ut. Det närmar sig och nu är det dags att skicka in bygglovet.

Imorgon är det dags, vi ska till Akademiska och träffa läkaren som ska hjälpa oss med IVF-behandlingen. Vi är nervösa men det ska gå bra det här. Jag har en positiv känsla i kroppen. Nu blir det en bebis. Vägen har varor lång och jag ska försöka uppdatera bloggen imorgon efter mötet.

Likes

Comments

Den här helgen har varit slitig, vi har kapat ved och nu har vi ved för tre år framåt, minst. Man känner sig rik när man ser veden staplad i alla korgar, det ligger mycket värme där kommande vintrar.

Jag har en envis förkylning och till och från har jag haft feber under helgen, jag hoppas på att jag klarar mig och slipper vara hemma sjuk imorgon, det har varit så mycket sjukdagar för mig den här hösten att det känns fel att vara hemma mer nu. Men det ska nog gå bra.

Vi ska träffa snickaren till vårat hus på tisdag för att få en prisuppgift på vad det kan kosta och vad som ska ingå i huset. Det ska bli spännande att bygga och jag ser framemot att få stå där i vårt nya hus och känna att det är vårat. Vi väntar på vår lagfart ska komma med, vi har ansökt om lagfarten och på hemsidan är den på gång står det, det är mycket med att bygga hus.

På onsdag är jag ledig från jobbet för vi ska till Uppsala för besök hos kliniken som vi ska använda oss av för vår provrörsbefruktning, är lite nervös. Jag hoppas att det får vägen, det finns inget annat för mig. Annars vet jag inte vad jag ska göra.

Likes

Comments