Idag var jag åter på jobbet igen efter förkylning och läkarbesök. Förkylningen håller i sig och jag är dötrött och snorig. Hostan sitter djupt men det har funkat att jobba.

Det var lite barn idag och vi var ute på förmiddagen, det var toppenväder även om det var lite kallt. Jag kommer på mig själv med att njuta utomhus, det är hur lyxigt som helst att få vara ute minst en timme om dagen och det ingår i mitt jobb. Varje dag får jag så otroligt mycket kärlek av barnen och det för varenda tung minut lättare.

Idag har vi fått två positiva besked, det ena är priset på vad huset kommer att kosta, utan måleri, el och rörmockeri. Men det priset vi har fått kommer ge oss ett drömhus!

Idag kom även mitt examensbevis från skolan, nu kan jag ansöka om min lärarlegitimation. Jag är så glad över tillvaron i mitt liv just nu. Jag har en man som älskar mig, en underbar son och vi går igenom en process som förhoppningsvis ger oss ett barn och jag har ett stadigt jobb som ger mig en mycket bra lön.

Likes

Comments

Vilken dag det har varit idag. Det har varit mycket information och jag känner mig matt men redo. När vi vaknade imorse hade vi strömavbrott och det blåste som bara den. Strömmen kom tillbaka när det väl var dags att gå upp och innan vi åkte till Uppsala lämnade vi Oskar i skolan.

Det snöade och blåste hela vägen till Uppsala och bitvis var det stopp längs vägen, det berodde på mer på köer än på olyckor så det rullade på hela tiden.

Väl framme på sjukhuset hittade vi bättre än vi trodde till rätt avdelning. Nu har vi blivit matade med så mycket information att det är fullt i skallen. Läkaren valde att ge mig fyra olika hormoner, med start på mensen andra dag ska jag börja ta sprutor i magen, en gång om dagen i fem dagar. Efter fem dagar lägga ytterligare en spruta på. Den första sprutan innehåller ett hormon som ska hjälp äggblåsorna att mogna och bli stora och fina. Den andra sprutan innehåller ett hormon som förhindrar ägglossning.

När mensen kommer ska jag ringa kliniken och få ett datum när jag ska komma för ett ultraljud där läkaren kan se om äggblåsorna ser bra ut och om behandlingen kan fortgå. Det sker ca dag 8 i cykeln. Då ska jag ta en spruta som innehåller ett hormon som startar en ägglossning under en veckas tid ungefär. Därefter är det dags för äggplockning. Då ska vi in tidigt där jag ska få lugnande och äggblåsorna ska sugas ut med hjälp av ultraljud och en nål. Jag ska få lokalbedövning och ingreppet ska inte ta mer än 5 minuter.

Äggen befruktas och efter 2-5 dagar sätts ett befruktat ägg in med hjälp av en kateter. Efter det ingreppet är det väntan som gäller, runt 18 dagar senare kan jag ta ett graviditetstest och är det positivt är jag gravid.

Det här ser vi fram emot nu, och vi fick höra att ett försök är hela processen med hormonstimulering och äggplockning och insättning. Vi trodde att ett försök var själva insättningen. Får vi alltså ut 10 ägg och alla blir befruktade och dugliga ingår alla 10 i ett försök.

Nu väntar på nästa mens och förhoppningsvis är det äggplockning vecka 13. Jag ska försöka orka blogga och uppdatera så mycket som möjligt under resan.

Likes

Comments

Genomförkyld. Jag är genomförkyld. Igår jobbade jag och det var tur att vi bra hade 12 barn igår, annars hade jag nog inte pallat. Idag har jag varit hemma och varit dålig. Ingen feber, men är seg, har ont i huvudet med snor och djup hosta.

Ikväll har vi träffat snickaren till vårat hus. Nu har vi bestämt ytterligare detaljer kring huset, som vilken panel och hur taket ska se ut. Det närmar sig och nu är det dags att skicka in bygglovet.

Imorgon är det dags, vi ska till Akademiska och träffa läkaren som ska hjälpa oss med IVF-behandlingen. Vi är nervösa men det ska gå bra det här. Jag har en positiv känsla i kroppen. Nu blir det en bebis. Vägen har varor lång och jag ska försöka uppdatera bloggen imorgon efter mötet.

Likes

Comments

Den här helgen har varit slitig, vi har kapat ved och nu har vi ved för tre år framåt, minst. Man känner sig rik när man ser veden staplad i alla korgar, det ligger mycket värme där kommande vintrar.

Jag har en envis förkylning och till och från har jag haft feber under helgen, jag hoppas på att jag klarar mig och slipper vara hemma sjuk imorgon, det har varit så mycket sjukdagar för mig den här hösten att det känns fel att vara hemma mer nu. Men det ska nog gå bra.

Vi ska träffa snickaren till vårat hus på tisdag för att få en prisuppgift på vad det kan kosta och vad som ska ingå i huset. Det ska bli spännande att bygga och jag ser framemot att få stå där i vårt nya hus och känna att det är vårat. Vi väntar på vår lagfart ska komma med, vi har ansökt om lagfarten och på hemsidan är den på gång står det, det är mycket med att bygga hus.

På onsdag är jag ledig från jobbet för vi ska till Uppsala för besök hos kliniken som vi ska använda oss av för vår provrörsbefruktning, är lite nervös. Jag hoppas att det får vägen, det finns inget annat för mig. Annars vet jag inte vad jag ska göra.

Likes

Comments

Det är fullt ös medvetslös i livet just nu, vi ska bygga hus, förhoppningsvis skaffa barn och jag jobbar heltid och är färdigutbildad. Äntligen!

Vi ägde i vår slutredovisning och vi var den bästa gruppen. Så bra att läraren tyckte att vi skulle åka runt bland förskolor i Sverige och spela upp vårt drama. Ett drama om ensamkommande flyktingbarn. Vi vågade lyfta ett svårt ämne och den här gången vann vi. Jag fick tillbaka min senaste tenta i måndags med ett VG och blev ännu mer stolt över mig själv. Jag har ansökt om examensbevis och anmält mig till examenshögtiden i mars. Jag trivs på jobbet och att jobba heltid har inte varit någon större förändring, snarare att inte behöva plugg något på kvällarna.

Förra veckan var vi i fjällen och åkte skidor. Oskar har blivit otroligt duktig och tar sig ned för alla backar nu, även en mindre svart backe kan han klara av. Det vankas en weekend i vår men vi får se om vi följer med, vi ska träffa snickare snart och husbygget kan vara i fullgång då. Oskar ska i alla fall få åka med på en weekend.

Den 22 februari sitter vi oss läkarna i Uppsala för ett möte om hur vi ska gå tillväga med IVF, jag är nervös men det ska nog gå bra, jag ska försöka få nässprayer istället för sprutor men doktorn vet bäst vad spm behövs...

Likes

Comments

Snart är året slut, det har varit ett riktigt händelserikt år med kärlek, lycka, motgång och sorg. Känslorna har varit många och jag har stora förhoppningar för 2017.

Årets höjdpunkt måste jag säga är vårat underbara bröllop. Det var en av mina lyckligaste dagar, det var så enormt mycket kärlek och värme i luften den dagen. Till bröllopet får jag också lägga min möhippa! Jag blev så överraskad och jag är så glad att jag har så fina vänner.

Vi fick spendera totalt 3 veckor på semester utspritt under året, Storhogna, Åre och Rhodos. Vi har fått tid att umgås med varandra och njuta av varandras sällskap. Vi har fått ge Oskar upplevelser han pratar om än idag.

Vi har kommit långt med husplanerna, vi sitter idag med ett färdigritat hus, en tomt som nu står på oss, tomten är rensad och klar att börja finslipas på, nu jävlar ska vi bygga hus!

Vi fick i augusti ett besked som sved enda in i benmärgen, att vi har en otroligt liten chans att få egna barn på naturlig väg. Vi står i kö och vi vet att vi är långt fram i kön. Varje dag tittar vi i brevlådan med hopp om mer info, vi är på gång och förhoppningsvis har vi en liten på gång under det här året, jag längtar.

Under hösten fick jag ett halvtidsvikariat på Backlura förskola, jag har trivts kanonbra och gillat varenda sekund jag arbetat. Jag lyckades lämna ett starkt avtryck och lyckades få en fast tjänst som förskollärare med start i januari, jag är dessutom färdigpluggad i januari och det ska bli enormt kul att få komma ut nu och arbeta.

Jag hoppas att 2017 blir ett lyckans år, med kärlek och skoj. Jag hoppas vi får vara friska och att jag nu kan få med tid till hästarna när plugget inte ligger på längre.

Likes

Comments

Dagens tema är trött. Julafton gick i 140 och vi kom inte i säng förrän närmare ett. Men julafton var mysigt och det är så kul att se Oskars lycka när han får paket och det innehåller något från önskelistan! Han fick mycket roliga saker och imorgon ska vi ge oss på att bygga hans gigantiska flygplan i lego som han fick av sin mormor och morfar.

Jag och Timmy fick bra julklappar vi med, presentkort och sånt vi önskat oss också, i min familj ger vi julklappar och jag tror vi alla tycker det är kul att ge, roligare än att få. Dessutom tycker jag det är viktigt att Oskar får se att inte bara han får utan även andra samt att man får ge också. Han brukar åka en tur med sin mormor och köpa julklappar, om än något litet.

Men en av de bästa julklapparna är nog ändå att Gydja nu inte är halt längre. Hon går rent och nästa vecka kommer hovslagaren en dag och kollar in hovbölden. I bästa fall kan han slå på en sko med en heltäckande sula och vi kan börja rida igen.

Julen är fin och jag är alltid glad och njuter av den men i år har den också varit lite tung. Den här tyngden av att känna: "Vi hade inte en liten med oss i år heller...", det gör ont. Men jag försöker slappna av och tänka på att vi faktiskt står i kö på Akademiska och vi är nära nu, närmare än någonsin, om allt går som det ska är jag höggravid eller mamma på nytt nästa jul. Men det är tungt att inte kunna påverka valet själv när man vill att det ska bli en liten, att inte kunna påverka över huvud taget, vi kan inte ens välja, det går inte. Det är nära, det är nära, det är nära...

Likes

Comments

Det är uppesittarkväll och vi spelar Bingolotto, miljonerna uteblir i år med ser det ut som, men jag trodde inget annat heller. Vi var och hämtade Oskar för några timmar sen och nu väntar vi in julafton. Han har firat Lill-julafton med sin pappa och kusiner.

Varje år sitter jag den 23:e och njuter, det är årets bäst dag med julstress men också inre frid. Jag sitter också i djupa tankar och funderar på hur det kommer se ut nästa år vid den här tiden. Jag hoppas hoppas hoppas hoppas vi väntar en bebis då. Jag hoppas att vi får besked från Akademiska snart och får en tid att komma igång med det hela.

Imorgon kommer vi äta lunch med Timmys föräldrar och sen åker vi till mamma och pappa och firar kvällen där. Det ska bli så mysigt, jag älskar verkligen julen.

Likes

Comments

Den här dagen kommer jag leva länge på! Den har varit så bra den bara kan vara! Jag jobbade till halv ett och jag fick med mig fina julklappar hem från några utav barnen. Så himla mysigt och jag blir alldeles varm inombords för det behövs verkligen inte men de vill så gärna ge oss pedagoger något och visa uppskattning. Det var dessutom min sista dag på Koltrasten, efter ledighet och sammanslagning blir det Gråsparven som gäller, ska bli så spännande! Men först ska jag vara lite ledig. Imorgon står det julstädning på schemat.

Jag fick tillbaka mina tentor idag med och de kom tillbaka godkända, det var en enorm lättnad och jag känner mig stolt! Nu är det bara 4 veckor kvar innan jag kan titulera mig som förskollärare.

Åkte till mamma och fikade efter jobbet och kikade på Gydja, hon gick nästan helt rent idag och verkade inte alls ha ont. Nu går hon sin sista dag på metacam imorgon, sen får vi se om hovbölden verkar ha dragits ur och hon har mindre ont. Snart kan vi förhoppningsvis rida igen!

Jag har färgat min fransar och ögonbryn idag med, lite vård av utseendet mår jag bra av. Passade på att hämta ut paket efter det och när jag kom hem mötte Timmy upp mig och vi åkte till Ica Maxi för att handla lite grann. Vi beställde med oss indisk mat hem, och jag är fortfarande proppmätt.

Nu är det alla julklappar klara och efter julstädningen imorgon kan julen komma.

Likes

Comments

Idag har jag lite själavård, jag sitter hos frisören och fixar till frippan. Det var alltför längesen. Nu ska det klippas och färgas, så jag får lite ordning på det. Imorgon ska jag färga fransar och ögonbryn också, jag tycker det är kul att få lägga ner lite tid på sig själv. Det är man värd.

Jag har varit i skolan den största delen utav dagen, vi har haft redovisning och planerat inför vår stora redovisning i Karlstad i januari. Vi har skrivit manus till gestaltningen och planerat vad vi ska säga under redovisningen. Det kommer bli så bra, vi ska utgå från Alm 22 som handlar om flyktingbarn.

Vi har fått våra ritningar på huset nu, jag smäller av vad fint det kommer att bli! Vi planerade vårat kök på Ikeas hemsida och jag längtar så otroligt mycket tills jag får stå där i vårt kök och fixa, med köksö, bra spis, ytor och skåp. Just nu sitter vi och väljer vitvaror, tapeter, kakel och golv. Åååh vad jag längtar!!!

Jag väntar och längtar också efter att vi ska få brev från Akademiska om tid för IVF-möte. Men det kommer snart, vi är närmare än vi varit nånsin nu...

Gydja har fått en diagnos, det är en hovböld som ligger och trycker i hoven. Hovslagaren var där i söndags och konstaterade hovböld i hennes onda fot. Han började karva och det kom både blod och var. Hon hade så ont så hon hoppade upp i taket så fort han närmade sig bölden. Nu står hon med jodopaxomslag och bandage för att jodopaxet ska dra ur bölden. I annat fall får vi väl skära upp den helt och då blir läkeprocessen genast längre.

Likes

Comments