View tracker

Så har torsdag snart passerat också, veckorna går så fort! Det är mest måndag-fredag tycker jag. Snart är mitt vikariat slut med på Backlura, jag har trivts enormt bra och så glad att jag fick chansen att jobba halvtid där under hösten. Man får en annan känsla för praktik och teori.

Det är svårt med motivationen nu när det gäller skolan, jag är så klar med skolan i skallen att det är svårt att finna ro till att plugga och ta in det som ska pluggas in. Ärligt talat så har noll aning om vad den här terminen handlat om. Men snart är det slut och då slipper jag plugga på det gör sättet. Det första jag ska göra är att köpa en bra skönlitterär bok tror jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag kom det äntligen! Brevet från Karolinska! Det börjar dra ihop sig nu, vi har blivit remitterade till Akademiska i Uppsala, det betyder att vi är i slutfasen! Nu väntar vi på en kallelse därifrån när hela processen ska börja. Man kan säga att drömmen om ett barn lever i allra högsta grad.

Julen närmar sig med stormsteg, jag hinner inte med ett skit vad gäller städning och fix inför jul. Igår skrev jag tenta och det kändes bra efteråt, på måndag är det dags för omtenta i svenska och jag är laddad. Min sista salstentamen och I'm gonna kill it!

Nästan alla julklappar är färdiga med, så skönt! När omtentan är klar ska jag satsa på jul ordentligt, med lite inslag av skola såklart... Jag vet inte ännu hur min ledighet ser ut från jobbet under jul, hoppas få veta i veckan som kommer, och nästa vecka händer en stooor grej, men den återkommer jag till senare.

Btw nu är vi snart tomtägare med, snart börjar byggplanerna slå in!

Likes

Comments

View tracker

Jag har världens stoltaste kille här hemma! Första tanden är tappad! Han bad Timmy dra ut den men Timmy fick inget grepp om tanden och då bestämde sig Oskar för att dra ut den själv! Jättemodigt! Den andra tanden är också lös och kommer också ramla ur inom en snar framtid.

Imorgon ska vi mäta upp hud och garage på tomten, det händer saker nu och jag längtar tills huset är klart!

Likes

Comments

Det händer så mycket just nu. Vi fixar på våran tomt, fixar hemma, jobbar och pluggar. Där någonstans försöker vi hinna umgås också.

Härom veckan var Lantmäteriet och styckade av våran tomt, den blev lite större än vad vi först tänkt oss. I veckan ska vi mäta upp var vi vill att hus och garage ska stå och marken ska börja packas upp. Vi ska också ta tag i avlopp och brunnsborrning. Det händer mycket och det allt det här tråkiga måste göras innan det roliga, själva huset, byggs.

Vi väntar fortfarande på brev från Karolinska om vi får betala eller inte för provrörsbefruktningen, allt verkar ta en jävla massa tid och jag blir orolig. En del dagar känns bättre än andra och än kan mirakel ske. Även om det är ljusår bort.

Annars jobbar jag på och trivs kanon på jobbet. Det är kul och jag längtar till att få gå dit, som det ska vara.

I veckan blev det klart med mitt namn med, äntligen!

Likes

Comments

Jag sitter på Älvsjömässan, vi ska på chokladmässa och en husmässa. Underbara barn pågår också här, mamma och Timmy är inne där just nu med Oskar. Jag känner mig inte stark nog att gå in där. Jag satte mig på ett fik med en kaffe och försöker vara positiv.

Igår fick vi förresten ritningarna på garaget och undervåningen på huset! Vi är kanonnöjda och längtar tills vi fått igång bygget.

På fredag nästa vecka ska jag på min första arbetsintervju som förskollärare, jag är galet pirrig...

Likes

Comments

Det enda passande order för den är dagen är livsnjutning. Vi åkte till Rhodos igår och det är varmt med klarblå himmel. Vi har badat i hotellets pool på förmiddagen idag innan vi åt lunch på våran balkong. Vi har morgonsol och precis lagom till lunch har den flyttat sig och det är precis så vi vill ha det.

Det fick kanon att flyga med Oskar, jag var aldrig orolig för att det inte skulle gå bra med tanke på hur stor han är nu. Oskar tittade på film hela vägen och tyckte flygplansmaten var god.

Nu ska vi ta en promenad och en runda i staden. Det är så mysigt här! Mina fräknar har exploderat i ansiktet och är fler än på hela sommaren.

Likes

Comments

Okej, det har varit fullt upp med skola, jobb och fritid. Jag trivs något enormt på mitt nya jobb på Backlura och kommer mer och mer in i det.

I fredags åkte jag och Timmy med våra morsor till Ullared för att handla massa bra saker. Älskar Ullared! Allt är kanske inte billigare men det är definitivt inte dyrare och är jag ändå där så köper jag det. Hittade julklappar och födelsedagspresenter till alla vi sökte till och en massa kläder till oss själva och Oskar. Vi brukar få byta kläder men i år var allt perfekt när vi provade allt i lugn och ro på boendet. Åkte hem idag och sen hämtade jag ut min nya telefon.

Det är jobbigt och svårt att gå från Android till iPhone men det går sakta framåt. Vi ska väl lyckas bli vänner, jag och den här telefonen...

Likes

Comments

Det var några intensiva dagar i Karlstad med utematte, dans och bild. Tänk att det här är sista terminen, det har jag verkligen inte fattat. Jag är snart klar!!

Det har dessutom gått bra att jobba de senaste dagarna och jag kommer mer och mer in i det. Rutinerna blir tydligare för varje gång och jag lär känna barnen bättre och bättre. Häromdagen målade vi med slånbär.

Igår efter jobbet hade jag klipptid och jag vaknade med känslan att jag ville ha förändring. Nu åkte håret och det blev en längre page. Jag är så jäkla nöjd!

Idag fick vi brev från Karolinska, de vill ha kompletterande uppgifter och vi står nu officiellt i kö för provrörsbefruktning. Väntetiden är 6-8 månader. Jag hoppas på 6 månader och att vi får ser gratis... Hoppet finns där och jag lever på det.

Imorgon ska vi jobba på tomten igen, nu är det dags att köra hårt där igen!

Likes

Comments

Nu har dagarna runnit på igen, skolan är igång igen och det är mycket att läsa inför närträffarna nästa vecka. Jag kämpar på och försöker läsa så mycket som jag hinner.

Idag började jag på mitt nya jobb, jag är anställd på halvtid på en avdelning på Backlura förskola. Det kändes riktigt bra och det kommer att bli kul att vara där fram till jul. Det känns lyxigt att få vara ute och få en massa kramar, att det liksom ingår i jobbet.

Den här dagen har också varit lite tuff på andra sätt. Jag blir påmind om att jag och Timmy inte kan få barn på naturlig väg och det svider till. Ibland vill jag bara skrika ut varför det är som det är och be folk hålla käften om hur lätt de blir gravida. Jag tror inte att man kan sätta sig in i den känslan utan att ha fått ett sådant besked. Jag väntar så på beskedet från Karolinska, där vi får svar om vi får bekostad provrörsbefruktning eller inte. Ärligt talat vet jag inte vad jag gör om vi får beskedet att vi inte får det bekostat. Vi befinner oss inte i en sits som gör att vi förmodligen inte kan bekosta det själva. Här blir världen orättvis, alla har inte rätt till barn helt enkelt. Det kommer bli totalt mörker och jag kommer behöva hjälp den dagen. Hjälp med att bearbeta sorgen. Men jag tänker inte ta ut något i förskott, nu väntar vi på beskedet. Jag håller tummarna för att vi kan få vår mirakelbebis.

Likes

Comments

Ibland blir jag sådär glad i hjärtat och känner mig lyckligt lottad. Jag har en underbar son och en underbar man som älskar mig. Vardagen känns okej och jag har inte funderat så mycket mer på barn och provrörsbefruktning.

Oskars hjärnskakning är mycket bättre och han har lyckats gå de timmar som förskoleklassen är på dagarna. Han har inte klagat på huvudvärk eller yrsel och är sitt vanliga jag. Idag kunde han till och med gå på sin första fotbollsträning. Han var väl måttligt intresserad men vill gå dit igen så nästa vecka är det dags igen. 

Idag fick jag besked om att jag har lyckats få ett halvtidsjobb på en förskola i Nynäs. Det ska bli så kul att komma ut, jag är taggad! Dock kommer jag sakna mina små hjärtan i Vega men det här ger andra möjligheter. Det kommer bli tufft för den här sista terminen är fullspäckad med uppgifter och tentor. Men det kommer gå bra.

Den här veckan har jag också hittat tillbaka till ridningen och jag njuter varje sekund på Gydjas rygg. Allting kring häst är kul igen. Jag har saknat den känslan.

Likes

Comments