Det är dags att sova, även om just ligger ca 5 meter från landsvägen är det tyst här. Det är långtradarna som hörs men inte så man blir störd. Jag är trött efter dagen och Lutinus ger mig huvudvärk.

Insättningen gick bra, imorse ringde de från kliniken och jag tänkte "Helvete, nu får vi inte komma". Men vi fick en tidigare tid istället och åkte på en gång. Embryot var fint, det hade delat sig många gånger och klarat upptiningen perfekt! Det pirrade i magen när jag såg hur det landade därinne i livmodern via ultraljudet. Nu hoppas jag att det vill stanna. Jag har haft lite hugg i livmodern under kvällen och i bästa fall är det för att det fäster nu.

Den 10 juli ska jag ta graviditetstest, jag håller mina tummar stenhårt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Den senaste tiden hat varit tuff och intensiv, det har varit mentala kraschar hit och dit och stress. Just nu ser jag mest framemot en välbehövlig semester. Det är nära nu, bara två veckor kvar!

Vi har valt att pausa vårt husbygge ett tag, allt för att vi ska kunna komma ikapp lite mentalt och ekonomiskt. Flödet ut på pengar har varit stort med grävjobb och så vidare. Vi har inte riktigt banken med oss i dagsläget därför tar vi beslutet att vänta. Vi har haft en vår som gått i 180 och vi känner att vi inte hänger med.

Förra torsdagen hade Oskar skolavslutning i kyrkan i Sorunda, han sjöng tillsammans med de andra barnen och var så duktig. Mamma blev stolt och passade på att gråta lite grann. Efter skolavslutningen var set picnic på skolans gård, det var varmt och supermysigt. Oskars farmor var med och vi fick en välbehövlig pratstund. Jag och Oskar bakade en kladdkaka till Oskar för att fira honom på kvällen med mina föräldrar.

Eftersom IVF:en har bökat lite grann och min kropp inte riktigt har följt läkarnas schema har vi stått och stampat, jag har varit frustrerad, arg och uppgiven. Till slut ringde jag och fick en tid för ett besök, efter undersökningen kunde man konstatera att jag inte haft ägglossning och att man skulle konstruera en konstgjord cykel. På dag tre i min senaste mens fick jag ta Provera i 10 dagar. Provera ska stoppa blödningen och när man slutat ska man börja blöda igen, då räknas det som den senaste mensen.

När blödningen kommit igång var tanken att jag skulle börja med Progynon för att bygga upp en slemhinna och embryot skulle kunna föras in. Men eftersom min kropp suger och inte funkar som det ska funkade inte den hör processen. Efter att ha slutat med Provera väntade jag, väntade och väntade men inget hände. Så efter 11 dagar ringde jag till kliniken för att rådfråga. Vi fick en tid, två dagar senare, och där på ultraljudet fanns det ett ägg! Fast jag inte sett ett skvatt på ägglossningsstickorna. Jag fick Otrivelle utskrivet och tog sprutan samma kväll. I lördags hade jag fruktansvärt ont och ägglossningsstickan visade ett positivt resultat.

Jag började med Lutinus i måndags och mår skit, ont i huvudet, dåsig, kramper i livmodern och mår illa. Vilket allt är normalt, men jag mådde aldrig såhär förra gången jag tog Lutinus. Imorgon är det insättning, då ska ett älskat litet embryo in. Jag hoppas på den här, jag känner mig lugn och redo. Nu vill jag och hoppas jag. På midsommar ska vi vara hemma hos mamma och pappa, vilket passar perfekt dagen efter. Jag är livrädd för att jag ska börja blöda men jag måste våga tro.

Likes

Comments

Den senaste tiden har varit intensiv och tung. Vi har flyttat, vi har packat och städat, fixat klart med bygglov och haft fullt upp. Mitt i allt detta fick min morfar bort och på fredag är det begravning.

Idag var vi i Uppsala igen, jag kommer nu gå in i en konstgjord cykel och går återigen på hormoner. Nu är det tack och lov enbart tabletter som gäller. Först är det en tablett för att stoppa min pågående blödning och en annan tablett för att bygga upp slemhinnan. Om ca 10 dagar ska vi in på ett ultraljud och ser slemhinnan bra ut blir det en återinföring igen. Den här gången känner jag mig lugn och stillsam. Jag är redo på en annan nivå, nu hoppas jag att bebisen vill stanna kvar därinne.

Likes

Comments

Vänta, du måste vänta lite till. Det vad var jag fick till svar när jag ringde kliniken idag angående min blödning. Det är antingen en mellanblödning eller en onormal mens och då måste man vänta till nästa mens för att det ska vara bra. Denna väntan tar död på mig. Jag hatar min kropp, jag har hatat den sen den dagen jag fick min första mens. Med ett undantag, när jag väntade Oskar. Jag hatar att den inte kan fungera ordentligt och att det ska blöda så jävla mycket jämt. En normal blödning för mig ligger på 12-14 dagar i en cykel på 18-36 dagar. Timmy säger att jag alltid har mens, och det har jag. Jag hatar min kropp.

Vi packar och packar, idag känns det vemodigt att flytta från Lisö. Jag trivs här, men det blir bättre att bo där borta. Jag har bott här så länge nu, 4 år. Vi fick nog dessutom ta beslutet att flytta tidigare än vi trodde. Men det kommer bli bra, Oskar längtar till lilla stugan och det för vi med.

De senaste veckorna har allt kretsat kring utvecklingssamtal på jobbet. Jag gillar inte ordet utvecklingssamtal, det är bättre med föräldrasamtal. Vi ska bara ta upp positiva saker, inget negativt alls, när är barnen sitt bästa jag? Det är inte mycket om barns utveckling eftersom vi inte ska bedöma det i förskolan. Det ska bli kul och spännande att hålla mina första utvecklingssamtal. Jag ser framemot det.

Likes

Comments

Så trött. Veckan har stor intensiv och med sena kvällar. Vi har packat, städat och försökt hinna med varandra. Lilla stugan är klar nu, förutom badrummet. Det tar vi hand om i veckan. Vi har jobbat på tomten och smakat ihop ris och eldat. Det gick inte att elda igår, för det blåste alldeles för mycket, idag provade vi på att elda men vi blev rädda för att det skulle sprida sig så vi fick avsluta tidigare än vi tänkt oss.

Vi har kört ett första lass med saker till lilla stugan, med en extra frys bland annat och Oskar bokhylla. Vi ska ha Oskars lilla akvarie i hyllan, nu står det på plats. Vi kommer köra över mer saker i veckan i samband med att vi packar här hemma.

Imorgon ska jag ringa Uppsala, jag har börjat blöda, på dag 16 i cykeln. Måste rådfråga vad jag ska göra och om det är vanligt att mensen är konstig efter alla hormonbehandlingar. Jag hoppas det är mensen, det betyder att jag snart kan sätta in ett nytt embryo.

Likes

Comments

Dagarna rullar på, på något märkligt sätt har jag gått in i nåt slags överlevnadsmode och går på auto. Jag känner varken eller. Ibland känns det helt okej att behöva vänta med nästa insättning i några veckor, ibland skriker frustrationen i mig. Jag blöder dessutom fortfarande med, om än lite.

Hela påsken har vi jobbat på. Vi har eldat på tomten och tagit hand om vindfällor. Vi har städat i lilla stugan där vi ska bo under bygget och fått det riktigt fint. Det är dock en bor kvar, men det är två veckor kvar till flytt. Som tur är kan vi flytta lite omlott från Lisö och behöver inte tokpacka allt på två veckor här.

Jag gräver ner mig i jobb och annat som håller mitt huvud fullt, bebis får jag tänka på sen. Eller i alla fall försöka tänka på sen och inte nu.

Likes

Comments

Helvetes jävla piss. Idag är jag bortdomnad. Resultatet var som väntat negativt. Kliniken vill inte stressa, och det är säkert klokt, så i bästa fall sker en insättning efter nästa mens. Då ska jag med hjälp av ägglossningsstickor se när jag har en ägglossning och då ska embryot sättas in. I bästa fall, om det inte står andra i kö före mig och har förtur. Då måste jag vänta ännu en månad. Det är så jävla surt att vara så nära men ändå kan jag inte påverka ett jävla dugg. Jag som kanske en gång om året kan se på en ägglossningssticka att jag har ägglossning. Det syns inte.

Idag känns livet bara blä. Jag har svårt att hitta motivationen. Det ska ske så mycket kul men det är för mycket mörka moln på himlen för att skolan ska skina igenom.

Helvetes jävla piss var det.

Likes

Comments

Jag upplever mig själv mest frustrerad just nu. Magen känns konstig, jag mår lite illa till och från och känner mig känslig. Samtidigt blöder jag, ordentligt. Jag ringde kliniken i Uppsala och rådfrågade vad jag skulle göra i fredags. Jag skulle fortsätta med behandlingen. Med största sannolikhet har inte embryot fäst men det finns en liten chans. Imorgon ska jag göra ett graviditetstest och ringa kliniken. Därifrån tar vi sen nästa steg, som förmodligen kommer att bli en ny insättning.

Idag är jag ruskigt trött. Inatt vaknade jag med ett magknip från helvetet. Jag gick upp, var inte dålig i magen på något sätt men hade så ont att jag trodde jag skulle kräkas. Jag tog en alvedon och la mig i soffan i två timmar. La mig sen i sängen och lyckades sova ett par timmar till. Idag har jag annars mått bra.

Igår kväll tog jag och Timmy en härlig promenad med hästarna. Vi gick en bra runda och hästarna tyckte det var så kul att få komma ut en stund. Jag tror att Timmy snart kommer sitta på Pysen, det är inte långt borta nu. Även om han själv vill få det att framstå så.

Oskar har varit i Storhogna nu i ett par dagar, ikväll kommer han äntligen hem igen. Som jag längtat efter den lilla skrutten.

Likes

Comments

Livet suger, jag hade hoppats så starkt och intensivt på att det här med IVF. Jag blöder, jag har förmodligen fått min äckelmens och jag känner mig så grymt besviken. Jag vet att chansen för att embryot skulle fästa inte var enorm, men jag hoppades. Såhär nära har vi aldrig varit en bebis tidigare. Redan för två dagar sen när brösten slutade ömma kände jag att det inte skulle gå. Jag fortsätter med mina tabletter och tar testet nästa fredag. Jag vet redan vad det kommer stå på den där jävla stickan. "Ej gravid" kommer lysa mig rätt upp i nyllet, den stickan som skulle förändra våra liv kommer inte att förändra våra liv.

Jag gräver ner mig, försöker hålla huvudet högt imorgon på jobbet, sen hem och gräva ner mig. Djupt. Jag hatar blodet och mensen, så många gånger det visat på ett misslyckande och än en gång kommer ett misslyckande. Just nu är det verkligen så, att det är en dröm att få ett barn och det känns ouppnåeligt. Fan. Jävla. Skit.

Likes

Comments

Idag är jag lite rädd. Imorse kom det mikrolite blod, det har skrämt mig hela dagen. Det har dessutom kommit liiiiite koagulerat blod. Jag är rädd att den här insättningen inte gick bra, att det inte blir en bebis. Då får jag vänta till nästa insättning och det kan dröja några månader. Jag har haft lite värk med, jag hoppas att det inte beror på att embryot redan släppt. På fredag nästa vecka får vi veta hur det ligger till. Tydligen kan tabletterna jag tar göra så man blöder lite grann också.

Vi är just nu på jakt mellan bankerna. Imorgon ska vi träffa Handelsbanken klockan 17 för ett möte, vi har varit i kontakt med Swedbank och ska skicka in en ansökan. Eftersom markarbetet redan börjat känner vi att det är lite stressigt just nu. Men nån bank kommer säga ja, får vi är inte nån riskzon till att de ska säga nej. Det enda är väl att vi lagt in en del cash på tomten redan och inte har lika mycket till kontantinsats. En del banker ser tomten som kontantinsats, andra inte.

Oskar åkte nu på eftermiddagen till fjällen med sin mormor och morfar. Jag hade gärna åkt med, men vi har mycket att göra, både hemma och på jobbet. Vi får åk senare, det blir fler tillfällen. Oskar kommer hem igen på söndag, då ska jag pussa på honom riktigt mycket!

Likes

Comments