Header

Hej!
Nu, i natt när jag skriver det här så är det fredag (1/4) och det är snart att sova. Det är dags att vila upp sig inför min och Vincents första tävling, en hopptävling. Klockan ringer 6:30 eftersom att tävlingen startar 9. Tävlingen äger rum på Åtvidabergs Ridklubb Jag ska först rida en framridningsklass på 80cm för att sedan rida Div III, 80cm. Detta är både jättekul eftersom att det är första tävlingen och jag är super taggad. Men jag är samtidigt nervös och spänd på hur det ska gå, är rädd att det ska gå dåligt. Men hoppas dock att min "nya groom" ska vara en lyckoamulett.
Min "nya groom" är en klasskamrat till mig som heter Jonatan. Jonatan är en riktigt bra kompis och vi har det väldigt roligt när vi umgås.
Han sover över till imorgon, lördag för att sedan hänga med till tävlingen. Uppdatering om hur det går får ni imorgon. Nu är det nog dags att sova eftersom att det snart är lördag.

Godnatt❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Detta inlägg är till min fantastiska ponny, Vincent.
Du finns där för mig i vått och torrt. Ställer alltid upp och är positiv samt glad. Allt detta smittar du av dig på mig utan att kunna säga något, utan att prata, utan ord.
Att jag, för mer än 2 år sedan äntligen hittade min prins i det stora havet av ponnyer är fortfarande utom min vildaste fantasi.
Allt du har gjort för mig, ställt upp för mig och viktigast, gått igenom med mig. Under dessa två åren har jag fått lära känna en underbar ponny som är allt; vacker, ståtlig, söt, fin. Ja jag vet inte hur många andra positiva kommentarer du har fått i både stallet och på tävling. Och att då veta att du är min, bara min och ingen annans.
Efter vårt första år då då lärde mig hur du skulle ridas så har vårt andra år varit det perfekta tävlings året. Både placeringar från LC upp till La, även med starter upp till LAP:1 i dressyren. Hoppat 90cm på tävling men även 1-1,10m på träning. Detta bevisar att man alltid kommer längre om man fortsätter att träna.
Tycker så synd om ungdomar i min ålder som inte rider, eller faktiskt inte utövar någon sport alls på fritiden. Att kunna slösa bort sin ungdom framför en telefon, dator eller tv. Om inte jag skulle ha mitt stora intresse av att rida så skulle jag säkert göra samma sak.

Min älskade Vincent. Jag lovar att dela glädje och sorg med dig. Och älska dig tills döden skiljer oss åt❤️

Likes

Comments

Att veta att det finns vissa som stöttar en efter allt som har hänt är väldigt skönt. Min familj, vissa vänner och andra som faktiskt bryr sig om mig. Men det finns två personer som jag skulle göra vad som helst för att få träffa just nu så att jag känner mig älskad och äntligen få vara glad på riktigt med folk i min ålder. En av dessa är enklare att träffa eftersom att hon bor här i Linköping. Hon heter Alwa (egentligen Alva men hon gillar när det stavas med W) och är en av de finaste vännerna jag har. Eftersom att det var hon som blev utsatt så var det hon som bytte skola, även om jag ville att det var den andra tjejen som skulle byta skola. Nu har vi helt olika scheman och har knappt tid att träffa varandra.
Den andra tjejen heter Rebecca.
Och nej, inte min storasyster. Utan en annan fantastisk tjej som är svårare att träffa eftersom att hon bor i Stockholm. Hon har tagit tåget ner till mig en gång och jag vill åka upp till henne men har aldrig tid då det alltid kommer upp något som måste göras.
Jag saknar dessa brudar otroligt mycket och hoppas att vi kommer träffas snart innan jag blir helt frustrerad.

Hejdå❤️

Min fina Alwa❤️❤️

Min vackra Rebecca❤️❤️

Likes

Comments

Som de flesta som har läst mina gamla inlägg vet nog att jag har hoppträning på tisdagar. Nu när Vincent inte har fått hoppa på över en månad så har jag ju då testat att hoppa en av våra andra hästar, Al hilal. Ylle, som han kallas har tävlats mest i dressyr upp till msv B med min storasyster. Att han inte har hoppats på många år märktes så fort jag styrde mot ett hinder på första lektionen.
Nu efter en månad så känner jag dock att jag genom att träna honom att bara hoppa över ett hinder har lärt mig så mycket, och jag är tacksam över att mamma ville att jag skulle ta honom på lektionerna.
Men Ylles lilla hoppkariär tog en paus för c:a en vecka sedan då det var vecka 5 i Vincents rehab schema (Det är nu vecka 6). Det som är speciellt med just vecka 5 och 6 är att det är de 2 sista veckorna i vårt schema samt att Vincent får börja ridas över bommar.
Jag har nu på 2 hoppträningen tagit med Vincent och bara travat och galopperat över bommar vilket han har tyckt ha varit jättekul då han ser dem som nästan ett vanligt hinder.
Kommer uppdatera mer under veckan!

Hejdå❤️

Likes

Comments

...är ganska korkat. Som ni kanske läste i förra inlägget så skulle jag ha överraskat hela familjen imorse, med hemmagjord hotellfrukost. Detta hade jag då tid och ork med eftersom att jag hade studiedag idag. Det blev som sagt inte planerat eftersom att jag försov mig medan alla andra i huset gick upp för att gör iordning sig för skolan eller jobbet. Denna "överraskning" blev då inte helt som jag planerat, men kanske försöker den under igen under någon av de kommande mornarna.

Idag har jag inte ridit Vincent. Det var riktigt halt ute och ville då inte riskera att det skulle hända något. Men jag har ändå ridit, jag red med på en lektion på en av ridskolehästarna. Han heter Ricky eller Pennal Dark Flyer som är hans riktiga namn. Det som är lite extra kul med att rida honom är att han ser nästan ut som en yngre kopia av Vincent, då de även är samma ras och är importerade från Storbritannien. Som sagt, det var roligt att rida honom men längtar även på att få rida Vincent som vanligt på lektion igen.

Nu är det dags att duscha och göra iordning sig för att gå och lägga sig inför skolan imorgon.

Hejdå❤️

Likes

Comments

Precis som titeln säger så är det tid att starta om, ta nya tag. Jag har lagt undan bloggandet ett långt tag efter att jag tyckt att det var för mycket att göra; stallet, skolan, volleybollen, fritid med mera. Men nu är det dags att börja igen, har länge tänkt på det men har då inte orkat. Men känner ofta nu när jag har lite tid över att jag vill skriva av mig, tog mig då nu i kragen och loggade in här på bloggen igen. Även om det inte skrivits många rader ännu så känner jag en viss lättnad i både kroppen och i sinnet.

Ja, vad har hänt i mitt liv då sen vi hördes av senast? Vi åkte med Vincent till hästkliniken i Husaby efter att jag tyckte att han inte kändes helt som vanligt- Visade sig då att han hade överansträngningar och visade hälta på böjprov. Han har efter besöket fått vila i c:a 4 veckor och sattes sedan igång lite lugnt. Vi är nu inne på 5:e veckan av igångsättningen viltets betyder att jag får börja galoppera lite smått på rakt spår. Uppdatering om vad som komma skall kommer skålar att skrivas ut.

Skolan går bara bra. Första terminen i 8:an är avklarad och jag är både spänd och exalterad på att om en termin snart få börja 9:an. Betygen för första terminen blev jag riktigt nöjd över. Det förbättrades massor då jag höjde 2st D:n till ett C varav ett B. Detta ledde till att jag inte hade några E:n eller D:n. Det som jag blev stoltast över var resultatet av att få 9st B:n. Hoppas nu bara att dessa bra betyg håller hela vårterminen eller till och med förbättras.

Volleybollen går också riktigt bra, för er som inte vet så spelar jag i skolans volleyboll lag som nr6. Nu på freden (29:e) skulle vi ha spelat DM ifall det var mer än vårt lag som anmält sig. Eftersom det inte verkar ha funnits något intresse av någon annan skola i Östergötland om taggar vi nu om till SM istället.

Bloggar direkt imorgon bitti då jag ska överraskande hela familjen...


Hejdå❤

Likes

Comments

Varning: blir ett kort inlägg

Hej❤️
I helgen var jag och Vincent och tävlade på Valla Ponnyklubb. Inget märkvärdigt, skulle bara rida en klass. Just idag var det inget svårt utan bara en LB1:a. Jag rider, tyckte att det kändes super och blev överlycklig när procenten kom; lite över 70%! Så högt har jag aldrig fått i något program. När protokollet var hämtat dog jag över mina poäng,fyra 8:or är helt sjukt. @ToveBranthammer placerade sig även som tvåa med 69% som är jättekul❤️

Likes

Comments

Låt mig få presentera: OLOF!!
Haha, Olof är vår snögubbe som jag och en av mina bästa kompisar från skolan byggde under helgen då hon sov över. Snön i min trädgård måste ju användas till någonting, eller hur? Så varför inte lägga ner mycket tid till att göra något tillsammans ut istället för att sitta inne och spela dator hela helgen. Iallafall, under helgen så har vi som sagt byggt Olof, vi har även "byggt" Pepparkakshus, spelat LittleBigPlanet och pluggat eftersom att vi har prov på tisdag.
Nu står Olof utanför mitt hus och är riktigt fabulös. Bild nedan😂👏
Måste gå nu,

Hejdå♥️
Likes

Comments

En vecka kvar!! Så himla skönt. Sen blir det ca 2 veckor lov!
Kan man vara mer glad. Först imorse så hoppade jag och Vincent pay'n jump på 80 och 90 som gick hur bra som helst, sedan en liten uppvisning på luciashowen och till sist, en vecka kvar av skolan.
En varning till alla som kommer att se mig: Jag kommer att ha ett stort leende på läpparna.
Detta leende kommer fram antingen när jag fått ett A på ett prov, jag och Vincent har hopptävlat eller när det är snart dags för lov. Det finns så mycket man kan göra på ett lov. Vad mycket mer tid jag kan vara med Vincent! Ja, livet är oftast underbart!
Ska nog sova nu eftersom att jag har skola imorgon.

Hejdå♥️


Likes

Comments
Igår var ju alltså finalen i Div 2. I finalen ingick det att man skulle rida LA:1 men jag red även LB:1 som en framridningsklass. Men fy f*n vad det regnade. När jag red fram i ridhuset så slutade det, solen kom lite, man kände att det blev lite varmare och det kändes som om det skulle hålla i sig hela dagen. Men vädret hatade mig, nästan direkt efter att jag kommer ut (utan tak) så öppnar sig himlen igen och jag får rida i spöregn. 💧 Det var inte kul.
Fast det som var kul var att, även om jag red i spöregn så gick det jättebra i både i B1:an och i A1:an. I B1:an blev det så bra så jag red ihop 63,793% och är supernöjd över det. bara en utanför. Där uppe!👆😱

Men det gick ännu bättre i A1:an. Jag har ju aldrig tävlat A1:an förut men är även där riktigt nöjd över resultatet. 2 utanför placering med 61,447% Där uppe😱👆

Div 2 laget kom även 3 för den omgången. Det som var surt var att vi bara var några decimalprocent ifrån 1:orna ( Två lag blev delade). 

Men tycker att vårt lag var helt fantastiskt dessa omgångar. Jo visst, det hade varit kul att bli placerade men det skiter vi i nu, vi hade kul!


Ska nu gå och lägga mig,

Hejdå♥️

Likes

Comments