Anlände i turkiska Side den 15/4 och det är UNDERBART! Solen skiner om dagarna och det är enligt mig precis lagom varmt. Har hunnit med både en liten utflykt i området och också en tripp till sjukhuset pga en pool olycka som min stackars lillebror råkade ut för. 3 stygn i hakan senare så var han nästan fullt återställd, endast lite omtumlad av händelsen. Men vi lät inte det förstöra semestern utan fortsätter som vanligt då han inte verkar må dåligt eller har ont utan ler och verkar ha det bra. Imorgon (eller tja idag då jag ligger här och bloggar klockan 02.00 pga lätt väckt) så väntar en marknad i Manavagat (ingen aning hur det där stavas, haha! Ska bli kul att få se vilka fina saker det kommer att erbjudas till försäljning. Har också tack vare min mamma och denna semester insett vad jag vill gå på gymnasiet och jag säger bara ÄNTLIGEN!! Jag har tvekat och ändrat mig, tvekat och ändrat mig. Men nu har jag äntligen insett att Hotell och turism programmet är något för mig. Även ett dopp har jag hunnit med igår men fy jag tycker det är alldeles för kallt i poolerna än så får se om det blir nått mer bad. Infogar några semesterbilder så hörs vi senare under dagen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Några wanties från önskelistan. If you cant afford it, dream it, right?

1. Gul regnkappa från okänt.

2. Stickad tröja från Polo Ralph Lauren: https://nelly.com/se/kl%C3%A4der-f%C3%B6r-kvinnor/kl%C3%A4der/tr%C3%B6jor/polo-ralph-lauren-200909/julianna-ls-sweat-126835-1057/

3. T-shirt från Lacoste: https://www.zalando.se/lacoste-t-shirt-bas-souffriere-la221d02n-e11.html

4. T-shirt från Hilfinger: https://www.zalando.se/hilfiger-denim-t-shirt-bas-yellow-hi121d0e3-e11.html

5. Gul ''jeanskjol'' från Topshop: https://www.zalando.se/topshop-minikjol-yellow-tp721b07g-e11.html/

Likes

Comments

Gymnasievalet är en spännande och rolig tid, men även en jobbig tid för många. Vad vill jag bli i framtiden? Vad tycker jag om? Vad vill jag fortsätta att göra? Så många frågetecken! Men var lugn, för här kommer några användbara tips som kan göra ditt gymnasieval enklare.

1. Var ute i god tid!
Just det! Var ute i god tid med dina funderingar kring gymnasietiden. Du vill inte stå där dagen innan du ska göra ditt val och inte veta vad du ska välja. Se till att tänka efter i god tid på vad du vill göra och prata kanske med någon vuxen om det.

2. Kolla vilka alternativ det finns!
Googla och kika på vilka olika program, inriktningar och profileringar det finns och vad man gör där, det är verkligen en djungel och det kan va bra att ha lite koll på vad man kan välja mellan. Jag rekommenderar att prata med din studie och yrkesvägledare, hen har bäst koll på vad som gäller i just ditt område.

3. Besök besök besök!
Att besöka olika skolor och linjer ger dig en mycket bättre insikt på hur det är just där. Gå med en klass en dag, gå på öppet hus eller andra tillställningar skolorna har. De brukar vara mycket tydliga med datum och liknande på sina hemsidor.

4. Var ute i god tid när du ska välja!
Vänta inte med ditt val till sista dagen utan ta tag i det i god tid så du verkligen får en plats. Men se till att du har tänkt över valet ordentligt.

5. Det är aldrig försent att ändra sig!
Det är inte försent när du har gjort ditt första val, det är ju trots allt preliminärt och kan ändras under omvalsperioden. Se till att prata med din studie och yrkesvägledare om du vill ändra din ansökan då hen behöver låsa upp den åt dig. Även efter omvalsperioden så är det inte försent om du skulle ändra dig, de första månaderna är det ganska lätt att byta ifall man känner att man har kommit fel.

Likes

Comments