Jag har alltså anmält mig till Military Camp i Karlskrona vilket är en kurs för ungdomar som försvarsutbildarna anordnar. Jag har ett intresse för olika former av unifromsyrken och det ska bli så spännande att få testa på det här! Jag är just nu väldigt inriktad på att jobba inom någon form av säkerhetsyrke.

Vad gör man då på Military Camp?

"Under en intensiv vecka kommer du att få veta mer om samhällets försvar genom besök vid arméförband, marinförband och flygvapenförband samt polismyndighet och räddningstjänst. Vid besöken kommer du att få en bra bild över vilka uppgifter dessa enheter har och vilka yrkesvägar och utbildningar de kan erbjuda dig."

Jag kommer verkligen att tycka det är intressant och jag kommer att ta vara på hela tiden där. Längtar redan något otroligt till höstlovet nu!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den 16 Juni 2017 så gick jag ut grundskolan. Det var en underbar dag med otroligt blandade känslor. Jag har gått med min klass i 2,5 år och vi hade en sån underbar sammanhållning så det var extremt tråkigt att lämna alla. Jag har än inte fått in det i skallen att jag inte ska tillbaka till min skola efter sommarlovet utan jag ska börja på en helt ny skola med en helt ny typ av människor. Det känns spännande men väldigt läskigt också. Jag var i kyrkan redan vid 7.30 då jag var med i både kören och kompbandet. Jag bytte om lite snabbt och sen hade vi övning fram till 8.30 och då började 7ornas och 8ornas skolavslutning. Sen efter så gick vi till matsalen då 9orna har ett traditionsenligt avslutningsfika. Där myste vi och lärarna sjöng lite för oss och sedan var det dags för vår avslutning. Jag fick ett stipendie i tyska vilket jag blev väldigt förvånad över men blev såklart glad. Sedan var det dags för att få betygen och säga hejdå samt ta bilder. Jag blev positivt överraskad av mina betyg men såklart överlycklig då jag verkligen hade kämpat som ett svin. Sedan så hade pappa en överraskning till mig vilket var att han hade lånat en limousin av vår bekant som äger en bilfirma så jag fick åka en sväng runt stan vilket var sjukt kul! Till sist åt jag med hela min familj på pizzerian i stan och sen blev jag skjutsad hem till min kille där jag fikade med hela hans familj då hans lillebror också slutade 9an. Nedanför kommer lite bilder som jag tycker mycket om (ignorera mitt leende det är hemskt!).

Likes

Comments

Anlände i turkiska Side den 15/4 och det är UNDERBART! Solen skiner om dagarna och det är enligt mig precis lagom varmt. Har hunnit med både en liten utflykt i området och också en tripp till sjukhuset pga en pool olycka som min stackars lillebror råkade ut för. 3 stygn i hakan senare så var han nästan fullt återställd, endast lite omtumlad av händelsen. Men vi lät inte det förstöra semestern utan fortsätter som vanligt då han inte verkar må dåligt eller har ont utan ler och verkar ha det bra. Imorgon (eller tja idag då jag ligger här och bloggar klockan 02.00 pga lättväckt) så väntar en marknad i Manavgat (ingen aning hur det där stavas, haha!) Ska bli kul att få se vilka fina saker det kommer att erbjudas till försäljning. Även ett dopp har jag hunnit med igår men fy jag tycker det är alldeles för kallt i poolerna än så får se om det blir nått mer bad. Infogar några semesterbilder.

Likes

Comments