Farm Work, Australia 2017, Allmänt

Hejsan hoppsan,

Jag har ännu en gång varit usel på att uppdatera, men livet rullar på i en vansinnig fart och jag vet inte vart dagarna tar vägen. Jag har snart varit här på farmen i 14 veckor, vilket innebär att jag faktiskt har avklarat mina 13 veckor av farmjobb som är ett måste för att kunna ansöka om att få stanna i Australien ytterligare ett år.
Från början sa jag att jag skulle dra tillbaka till storstan direkt när jag var klar med mina 13 veckor, men mycket har hänt sen dess och jag har bestämt mig för att stanna kvar på farmen en månad till. Jag njuter verkligen av lugnet här, alla djur, naturen, människorna... Det ger mig ro i själen.

Jag trivs tusen gånger bättre än vad jag någonsin kunde förställa mig att jag skulle göra här och jag känner inget behov av att åka tillbaka till stressen i en storstad. De här 14 veckorna har varit så givande för mig. Gång på gång slås jag av hur mycket jag fortfarande har att lära om mig själv. Men jag har utvecklats på flera olika plan och kommit till nya insikter. Hur fantastiskt är inte det? Jag vet hur gärna mina föräldrar vill ha hem mig, men jag är inte redo för att åka tillbaka till Sverige än. Jag hör hemma här på ett helt annat plan än vad jag någonsin kände i Sverige. Bek (min chef) säger att hon inte ens kan föreställa mig i något annat land, för att jag passar in så pass bra här. Well, jag känner väl att jag inte riktigt vet om jag skulle kunna flytta hem till Sverige på heltid igen...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Farm Work, Australia 2017, Allmänt

1 september...
- Första dagen på våren här
- 9 veckor gjorda på farmen
- 15 månader sen jag kom till Australien för första gången

Hallå, vad fort tiden går. Och ja, jag är sämst på att uppdatera bloggen. Men jag befinner mig fortfarande på farmen och jag trivs otroligt bra här. Har fått resa en heldel med familjen jag jobbar för, då barnen rider och tävlar lite överallt i Queensland. Men spenderar såklart mycket tid på farmen utanför Taroom, där jag känner mig som hemma. Självklart saknar jag storstadslivet ibland, men det är skönt att slippa storstadsstressen.

Livet rullar på, jag mår bra och jag är glad. Har bara tre månader kvar på mitt visum och jag har bestämt mig för att förnya visumet och stanna kvar här ytterligare ett år. Men jag har planer på att resa till Sverige i senare i år eller i början på nästa år. Vi får se vad som sker. Galet är det iaf att jag från början bara skulle till Australien för 13 veckor, och nu har jag spenderat 15 månader här... Det är här jag trivs och känner mig som hemma!

Likes

Comments

Australia 2017, Sydney 2017, Allmänt, Resor

Helt otroligt vad dålig jag är på att uppdatera bloggen. Ska verkligen försöka bättre mig.

Men vad har hänt sen sist?
Jag har jobbat, haft några turbulenta veckor på jobbet. Varit iväg på två olika roadtrips: en till Tweed Heads i Queensland och en i Lake Macquarie i New South Wales. Båda var bra på men lämnade den i Lake Macquarie tidigare än vad som först var tänkt.
Jag hann flytta från lägenheten i Belmore till en större, finare lägenhet i Mascot. Fick även nya vänner på köpet vilket var toppen.
Jag var iväg med några kompisar och gjorde indoor skydiving. Det var coolt men utomhus är ju betydligt bättre.
Jag har hunnit besöka Vivid Sydney, festa, hänga med vänner, äta massa mat och även chillat en del.
Det bästa som hänt under den senaste månaden är dock en konferens och gala som jag gick på med jobbet. Det hölls på The Hilton i centrala Sydney och vilken fest det var. Fick klä upp mig och känna mig som en prinsessa! Riktigt rolig helg.
Jag har även lämnat Sydney. Hittat mig ett farmjobb, så lämnade Sydney förra helgen och har spenderat en vecka i Brisbane. Har seriöst sovit 10-14 timmar varje dag, och sen chillat resten. Lyckades även bli riktigt sjuk två dagar innan jag lämnade Sydney. Antar all stress och press jag har känt de senaste månaderna kom ifatt mig och slog ut hela immunsystemet. Så den här veckan har jag bara tagit det lugnt och umgåtts med J.

Förresten, jag har även hunnit fira 1 år i Australien!! Sjukt.

Det var en riktig snabbresumé... Nu sitter jag i Brisbane och väntar på min buss som ska ta mig till Toowoomba. Där ska jag senare bli upplockad av farmägaren och vi ska köra ut till farmen som ligger i Taroom, vilket är cirka 6-7h med bil. Ska bli spännande!

Likes

Comments

Allmänt, Australia 2017, Resor, Sydney 2017

Sydney, Australia

Mitt liv är en berg och dalbana för tillfället. Mycket på g på alla plan i livet. Största fokuset är på mitt jobb, där jag hela tiden vill utvecklas och bli bättre. Som den perfektionist jag är så påverkar det självklart mitt mående och humör. Jag försöker hitta en balans, men för tillfället har jag ingen vidare balans och går det dåligt så går det ut över mitt mående. Inte det ultimata riktigt när man jobbar med det jag jobbar med... Men men, jag njuter av livet ändå.

Förra veckan jobbade jag måndag och tisdag, men tog ledigt på onsdagen. Spenderade hela tiden för mig själv. Satte mig på en bänk nere vid Opera huset, lyssnade på musik, läste boken ni kan se på bilden, skrev ner olika planer för mitt liv; mina mål. Åt sedan middag ensam, vilket jag faktiskt kan njuta av att göra. Jag är en person som verkligen behöver ensam-tid, och den senaste tiden har jag inte haft mycket tid för enbart mig själv, så det var verkligen på tiden.

På torsdagen jobbade jag på dagen och flög till Brisbane på kvällen. Alltid skönt att komma iväg från Sydney, haha. Jobbade uppe i Brisbane på fredagen och hade en riktigt bra dag. På kvällen spelade vid ping-pong och drack öl. Vi gick sedan ut till en bar och drack lite till, haha. Bra kväll!
Lördagen spenderade jag i soffan framför Netflix, men på kvällen åkte vi till Sunshine Coast. Där hade några kompisar hyrt en stuga och styrt en fest. Ännu en lyckad kväll! Vi alla sov över där och körde hem på söndags morgonen. Jag hade även turen att bli bortskämd med en brunch på morgonen inkluderande champagne, pannkakor, croissanter, bacon och ägg. Mums! Resten av dagen spenderades hemma hos honom innan det var dags för mig att flyga tillbaka till Sydney.

Riktigt bra vecka och ännu bättre helg. Idag är det tisdag, igår hade jag en dålig dag och idag är planen att ha en bättre dag!

Likes

Comments

Australia 2017, Tankar, Sydney 2017

Det är fantastiskt hur snabbt en persons liv kan ändras och hur en person kan förändra en annan persons liv. Från botten till toppen. Tidpunkt, plats, mående, andra personer, känslor... allt spelar in. Just där och då kan du förändra en persons liv utan att ens vara medveten om det. Personen vars liv du förändrar är förmodligen inte ens medveten om det i det läget det händer, och inte heller är du. Något som för dig inte är så viktigt eller spelar någon roll, kan vara livsavgörande för någon annan. Det lilla du gör, kan förändra allt för någon annan.

Det är fantastiskt när man tänker på det. Bara en sån liten sak som att le till en främmande person du möter på gatan kan förändra en persons dag. Och en sån liten sak kan vara avgörande för hur resten av dagen och livet kommer bli. Sjukt.

Anledningen till att jag skriver det här är faktiskt för att jag har förändrat en persons liv för alltid. Jag mötte honom när jag var ute och jobbade, och av någon anledningen började vi prata och han började berätta om att han sökte jobb osv. Jag erbjöd honom då en chans att börja jobba för företaget jag jobbar för. Inte kunde väl jag tänka mig att en sån liten handling för mig kunde spela en sån stor roll för honom. Jag gav honom en chans, och han tog den. En liten sak kan ändra allt. Han har jobbat för mig i endast två dagar och han berättar för mig hur han känner att hans liv är värt att leva igen, hur tacksam han är för att jag erbjöd honom den här chansen. Redan nu kan jag se en stor skillnad på honom och det påverkar mig med.

Den här killen har stora drömmar men en trasslig bakgrund och är van vid att folk inte bryr sig eller tror på att han kan klara av att göra det han ska. Men alla förtjänar en chans, oavsett bakgrund och det gav jag honom. Sen är det upp till honom att ta tillvara på det, men det vet jag att han kommer göra. En god sak eller handling leder till fler. Det kan förändra ens liv, du kan förändra någons liv.

Hans lycka går att ta på och att veta att jag gav honom chansen att göra något med sitt liv känns otroligt stort.

Likes

Comments

Australia 2017, Resor, Allmänt

Somewhere in south NSW, 2017.05.06

Ännu en vecka iväg med jobbet. Jag hann spendera fem dagar i Sydney innan det var dags att åka iväg igen. Den här gången bar det iväg till Wodonga i södra New South Wales/norra Victoria. Fem timmars bilresa från Sydney, vilket inte var så farligt.
Vi har spenderat hela veckan här och vi hyrde en mysig kabin vid Lake Hume. Helt otroligt att få vakna upp och se solen gå upp över bergen och vattnet. Jag startade varje dag med en härlig promenad längs vatten, precis så jag önskar få starta varje dag.

Har haft en riktigt bra vecka, med mestadels jobb men även härligt gäng med mina bästa kollegor. Det blir ju mycket jobb när vi åker iväg såhär, men jag trivs otroligt bra med det och jag trivs så bra med att vara iväg på resande fot mestadels av tiden. Det bästa med resan var dock att vi hade en tävling och mitt team vann, så vi ska få testa på indoor skydiving!! Så kul.

Nu är vi påväg tillbaka Sydney igen, och vi lär vara hemma sent ikväll. Imorgon blir det mest chill, handla mat och tvätta kläder, haha. Tillbaka till verkligheten igen. Men blir inte att spendera så många dagar i Sydney, innan jag åker iväg igen. Haha, livet är allt bra ni!

Likes

Comments

Australia 2017, Resor, Allmänt

Somewhere in the air, 26.04.2017

Först en helg i Brisbane, sen en vecka på Guldkusten, efter det en till helg i Brisbane och nu är det dags att flyga tillbaka till Sydney igen. Mycket farande, men det tycker jag om!

Jag trivs så förbannat bra med livet och jag är så glad över allt jag får uppleva. Det går inte att säga det tillräckligt många gånger.

However, jag borde börja skriva oftare för jag kommer inte ihåg vad jag har gjort mer än vart jag har befunnit mig. Men ska försöka få ihop något.

Först en helg i Brisbane som mest bestod utav Netflix, tv-spel och chill i soffan. Spenderade även en dag vid en damm, där vi åkte jetski och hade lerkrig (som barn igen haha) och chillade hela dagen. Det var precis vad jag behövde efter några riktigt stressiga veckor. Från Brisbane tåg jag tåget till Guldkusten på måndagskvällen. Där mötte jag upp mitt team som hade bilat upp från Sydney. Vi hade hyrt en lägenhet som låg nära till stranden i Labrador, väldigt trevligt och mysigt. Alltid kul att umgås med kollegor som även är bra vänner. Vi jobbade där under en vecka. Det blir mest jobb, jobb, jobb och inte så mycket turistaktiviteter när vi är iväg med jobbet. Men det är kul ändå! Fick iaf se det mesta av det kända Surfers Paradise och kunde börja mina morgnar med en löprunda längs med havet och kunde njuta av soluppgången. Vilket är något av det bästa som jag vet.
Drog även med mig några av mina vänner för att kunna kolla på solnedgången från en annan strand en morgon, och så tog vi ett dopp i havet med. Bästa starten man kan ha på dagen.

På lördagskvällen tog jag tåget upp till Brisbane. Inte mycket hände den kvällen och på söndagen tog vi det enbart lugnt. Drack öl, kollade på "13 Reason Why" och somnade tidigt i soffan efter en utsökt middag. På måndagen så jobbade jag på kontoret här i Brisbane, vilket var roligt. Alltid kul att få hänga på något annat kontor lite och träffa nya människor. Jag hade en bra dag och var väldigt nöjd över dagen.

Igår var det Anzac Day, vilket för mig inte betyder något men det viktigaste med den dagen här verkar vara att man ska dricka så mycket som möjligt, lol. Så efter en lyxfrulle hemma, började vi dricka alkohol kl. 10 på morgonen. Vid 14-tiden åkte vi iväg till en pub, där de hade dagsfest med live musik och härlig atmosfär. Vi var hemma igen runt 21:30-tiden och vi var bra lulliga då haha. Men hade en riktigt bra dag!

Idag var jag ledig, så har varit en turist och strosat runt i Brisbane tillsammans med Vilte. Spenderade även några timmar sovandes i soffan framför Netflix innan det var dags att bege sig till flygplatsen. Nu sitter jag på flyget tillbaka till ett kallare Sydney och funderar på vart och när jag ska resa iväg igen, hehe :)

Likes

Comments

Sydney 2017, Allmänt, Australia 2017

13.04.2017 Sydney

Oj, vad mycket som har hänt sen sist... Vet knappt vart jag ska starta eller hur mycket jag ska nämna.
Men okej, efter Mackay åkte jag iväg på ännu en roadtrip med jobbet. Denna gång till Nelson Bay. Det var inte min bästa vecka om vi säger så. Mitt förhållande tog slut, en kär släkting till mig var sjuk och det var mycket på gång, så försäljningen gick inget vidare och jag kämpade mig igenom den veckan.

Tillbaka i Sydney var det dags att ta tag i tusen saker. Ordna nytt boende, hämta upp mina saker, lösa allt som jag inte behövt tänka på tidigare. Men det har löst sig riktigt bra och jag bor för tillfället med två arbetskamrater (och bästa vänner) i en lägenhet utanför centrala Sydney. Trivs väldigt bra och har spenderat två veckor i Sydney nu. Har jobbat, hängt med kompisar, varit på event och tillställningar, och haft det riktigt bra. Trivs sådär fånigt bra med livet just nu.

Idag är det torsdag, sista jobbdagen för den här veckan innan det är dags för påsk. Ska bli sjukt skönt med några dagar av ledighet. Ikväll ska vi ha en liten tillställning på kontoret, vilket ska bli kul. Imorgon ska jag skämma bort mig själv med lite shopping och sen flyga till Brisbane för att tillbringa långledigheten där! På måndag ska jag ta tåget ner till Gold Coast, där jag och mitt team ska jobba under hela nästa vecka. Ska bli så skönt att komma iväg för ett tag.

Har även börjat träna upp en ny kille och börjat bygga mitt egna team på jobbet, vilket känns sjukt stort för mig! Så målet är att inom en snar framtid ha ett team med minst två andra personer som jag tränat. Grymt.

Så, det är väl det som hänt de senaste veckorna.
Jag önskar er en Glad Påsk och att allt är bra med er!

Likes

Comments