Australia 2017, Allmänt, Moranbah, Tankar

Helt​ galet att det är sista dagen på 2017. Vilket jäkla år jag har haft... Jag har vuxit så otroligt mycket det här året och jag är verkligen inte samma person nu som när året startade. Det är galet hur mycket jag har hunnit med.
Det här kommer låta flummigt, men det här året har känts så långt och det känns som att det är tre år som har passerat under de senaste 12 månader, inte bara ett år. Antar att det har att göra med min personliga utveckling.

Anyway, här kommer en liten årsresumé från 2017:

Januari
- Flög till Perth, WA, och tog sedan en buss ner till Margaret River där tanken var att jag skulle göra mitt farmjobb. Men det gick ju inte som planerat och efter två veckor flög jag tillbaka till Sydney.
- Spenderade mest tid på stranden eller gåendes i någon nationalpark

Februari
- Min älskade syster kom och hälsade på!!
- Vi besökte Blue Mountains, olika museum och vi hälsade på kängurur.
- Var på en klassisk musik-show i Opera Huset.

Mars
- Började på ett nytt jobb som dörrförsäljare för HelloFresh.
- Reste till Mackay, QLD, med jobbet. Besökte även Brisbane innan vi flög tillbaka till Sydney.
- Reste till Nelson Bay, NSW, med jobbet.
- Flyttade till nytt boende tillsammans med några vänner.

April
- Jobbade och reste mest runt hela månaden.
- Jobbade i Gold Coast, QLD, och Albury/Wodonga, södra NSW.

Maj
- Vann ett pris på jobbet att få testa på indoor skydiving. Häftigt men inte alls så roligt som utomhus.
- Reste till Tweed Heads, NSW/QLD, med jobbet. Det var varmt och skönt att åka ifrån kylan i Sydney.
- Flyttade till en jättefin lägenhet.

Juni
- Klippte av mig håret.
- Gick på en stor gala med jobbet.
- Åkte på en sista jobbresa till Lake Macquarie, NSW.
- Bestämde mig för att lämna Sydney och få mitt farmjobb gjort.

Jag har nog aldrig varit så osäker och vilsen som jag var under de första sex månaderna av det här året. Osäker på mig själv, vad jag vill göra, på personerna i min omgivning. Jag är glad över att jag tog beslutet att lämna Sydney och att det skedde när det skedde. Det förändrade allting.

Juli
- Flög själv till Brisbane, tog sedan en buss till Toowoomba, QLD, där Bek (ägaren till farmen jag jobbade på som jag aldrig tidigare hade träffat) hämtade upp mig. Vi körde sen i fem timmar till Taroom där farmen låg.
- Undrade flertalet gånger vad sjutton jag hade gett mig in på.
- Reste en del med familjen till olika ridtävlingar.

Augusti
- Jobbade hela tiden och började trivas på farmen. Började inse hur mycket jag tycker om att bo på landet.
- Fler ridtävlingar på andra orter. Så spenderade mycket tid i bilen/bussen
- Började dejta my boo.

September
Omg vilken månad...
- Spenderade mest tid med Nathan och jobbade såklart.
- En vän till Nathan förolyckades. Vilket kom som en chock för alla. Så det blev mycket sorg, begravning, minnesgrejer etc. Men jag tror att allt händer av en anledning, även de värsta saker som dessa.
- Spenderade tid med familjen till Nathans vän. Badade, drack, pratade.

Oktober
- Nathan den jävel lämnade Taroom.
- Tog några dagar ledigt och åkte och campade med Nathan. Han visade mig även flertalet vackra platser runt Rockhampton, QLD.
- Det började bli riktigt varmt på farmen. Med värmen kommer stormar.
- Var på min första rodeo, i Warwick.

November
- Lämnade farmen och därmed Taroom. Nathan hämtade upp mig den 1 november och vi spenderade sen några dagar i Rockhampton.
- Nathan och jag flyttade till Moranbah.
- Vi besökte Five Rocks med några släktingar till Nathan.
- Vi blev med hund, eller aa Nathans hund flyttade med oss (haha).
- Skaffade australiensiskt körkort!

December
- Fick jobb på Coles här i Moranbah. (Coles är som ICA i Sverige).
- Spenderade en helg i Mackay. Hotell, shopping, god mat och dricka.
- Spenderade julafton med Nathans släkt i Rockhampton. Massa mat, dryck, waterslide och annat skoj. Tycker fortfarande att det är konstigt att fira jul i värmen.
- Ska fira nyår med min kärlek.

Wow, vilket år det har varit. De senaste sex månaderna slår de första sex månaderna med hästlängder. Jag kom verkligen att trivas ute på farmen i Taroom och inte trodde väl jag att jag skulle möta den person jag nu bor ihop med och bygger ett liv ihop med i en liten stad ute mitt i ingenstans. Som sagt, allt händer av en anledning.

Men jag är redo att lämna 2017 bakom mig.
Jag hoppas att 2018 kommer bringa mig mer klarhet i vad jag vill göra med mitt liv och att jag framförallt kommer få må bättre. Jag hoppas att jag och Nathan hittar en stad där vi verkligen vill bo och att vi båda får må bra och vara lyckliga. Och jag hoppas verkligen att jag tar tag i kragen och åker hem till Sverige och hälsar på.

Jag önskar er ett Gott Nytt År och all lycka!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Tankar

Häromveckan smsade min älskade mamma mig och hon skrev ”Du har hunnit med mycket på ditt 1,5 år. Mer än många skulle hinna på hela sitt liv. Det är härligt!”.
Hon fick mig att börja reflektera över allt som jag har hunnit med sen jag först kom till Australien. Jag har växt otroligt mycket som människa och jag kan med handen på hjärtat säga att jag är inte samma person idag som jag var när jag först kom hit. Jag är i och för sig inte ens samma person nu som jag var för två månader sen... Jag har vuxit från en förvirrad tonåring till en vuxen med helt nya insikter. Jag växer varje dag och inser nya saker hela tiden, och det är lätt att bli blind och inte se hur man utvecklas. Men det är viktigt att reflektera över det.

Från att vara en student i Sydney vars enda fokus var på att festa och ha kul samtidigt som att ta vara på varje dag där. Till att börja bygga ett liv med en annan människa, som det senare tog slut med men som jag lärde mig otroligt mycket från. Jag insåg även då att jag inte var redo för något seriöst, jag var fortfarande vilsen. Jag flög ett halvår senare till andra sidan Australien (Perth) och hamnade på en riktigt skum farm där jag fasade för det värsta varje dag men samtidigt växte jag av det hela. Jag flög sedan tillbaka till Sydney, skaffade nytt jobb, reste mycket med jobbet, träffade nya vänner och trodde att jag hade hittat min ”grej”. Hade otroligt kul men det fanns hela tiden en ångestklump i magen och jag började ifrågasätta allt. Jag bodde i en liten dålig etta med alldeles för många personer i en osäker förort till Sydney, men jag bodde med mina bästa vänner så det funkade ändå. Efter några månader där flyttade jag till en ny lägenhet, där jag trivdes otroligt bra. Fräsch, stor lägenhet som jag delade med några härliga personer nära centrala Sydney. Men jag presterade sämre o sämre på jobbet pga stress och osäkerhet, och dåligt umgänge. Jag reste fortfarande en hel del, och träffade en person som inte alls var bra för mitt psyke eller mående. Under en roadtrip med jobbet så kände jag att det fick räcka med jobbet och jag hittade ett jobb på en farm i en by som jag aldrig hört talas om. När jag tänker tillbaka på det så förstår jag inte hur jag vågade lämna allting jag hade i Sydney för ett jobb på en farm på landet i en annan stat för en familj jag aldrig träffat. Men jag är modig och jag bokade en biljett, packade mina saker och flög upp till Brisbane i Queensland där jag sedan tog en buss till Toowoomba där min nya chef hämtade upp mig. Modigt eller dumdristigt av mig, det är en bra fråga. Jag hade tur om vi säger så, för jag fick jobba för världens bästa familj.
Men jag fasade för att behöva spendera 13 veckor på en farm mitt ute i ingenstans. Storstadstjejen inom mig kunde inte tänka sig något värre och jag räknade ner veckorna tills jag kunde komma tillbaka till en storstad. Planen var att flytta till Brisbane när jag var klar på farmen, men så blev det ju inte.

Jag kan säga som så att ta beslutet att åka till farmen är det bästa beslut jag tagit under min tid här. Jag utvecklades och kom till insikt med otroligt mycket. Jag har nog ”åldrats” som mest under tiden i Taroom. Jag växte upp på ett sätt som är svårt att förklara. Jag insåg att jag inte alls är en storstadstjej, vet inte alls varför jag någonsin överhuvudtaget trodde det. Och jag kom till insikt med vilka människor jag bör ha i mitt liv och inte. Jag insåg att barn är inte så hemska (om man tycker om individen vill säga haha). Jag insåg även att jag har så oroligt mycket att lära. Jag tog steget över till att vara vuxen.

Jag träffade min stora kärlek som fick mig att öppna upp ögonen för många saker jag vägrat bearbeta och reflektera över. Min plan var aldrig att träffa någon där ute och speciellt inte bli kär, men det är sånt man inte kan styra över. Nathan har fått mig att inse otroligt mycket, om mig själv, andra, livet... allt. Han är den som får mig att vilja vara en bättre människa.
Han är mitt hem.
Och nu bor jag i ett hus (HUS!!) med honom. Ett hus som vi hyr tillsammans och vi har precis bara påbörjat vårt liv tillsammans. Och vi har en hund. Vi är en liten familj. Det är mitt nästa kapitel och jag är mer än redo.

Jag må ”bara” vara 22 år, men jag har hunnit med att uppleva så mycket. Inte bara upplevelser i form av resor, aktiviter.. utan också känslor. Jag har träffat på bra men också dåliga människor, jag har varit bra men också dålig.
Vi väljer alla hur vi vill leva vårt liv, och jag ångrar inte någonting för allt jag upplevt, gjort och alla jag har träffat har haft en inverkan på mig och det har allt lett till vart jag är idag. Istället är jag tacksam för den person jag har blivit formad till utav alltihop och jag ser fram emot vad komma skall.

Likes

Comments

Australia 2017, Allmänt, Moranbah

Idag är det en vecka sen som jag lämnade mitt liv på farmen. Känns som betydligt längre sen än så för jag har hunnit med så himla mycket men samtidigt inte gjort ett skit, haha.

Sista helgen med familjen Knudsen som jag jobbat för spenderades i Warwick där vi tittade på rodeo! Äntligen fick jag uppleva det, vilket var häftigt. Var roligt att avsluta min tid på farmen med en helg iväg på roligheter med hela familjen. Kommer föralltid vara tacksam till den familjen!

Nathan och jag spenderade två nätter hos hans familj i Rockhampton, där vi hälsade på släktingar och fixade med en hel del innan flyttlasset skulle gå upp till Moranbah. Vi hade en fullpackad bil och ett fullastad släpvagn... och ändå glömde vi saker haha! Men på torsdag morgon körde vi upp till Moranbah, vilket ligger cirka fyra timmar med bil norrut om Rockhampton. Det är här vi har skaffat ett hus. Hur sjukt är inte det? Från att ha bott i delade rum, lägenheter, tillsammans med andra till att ha ett eget hus med min kärlek.

Vi hyr ett hus med tre sovrum, kök, vardagsrum, badrum och tvättstuga. Det är stort för bara oss två och dessutom har vi knappt några möbler (haha), men här är det typ samma pris oavsett storlek på huset så vi valde det som var i bäst skick.

Många har frågat mig varför jag har valt att flytta hit, och svaret är enkelt: Nathan jobbar för tillfället i en gruva här och vi vill leva tillsammans, så då får man ibland ”offra” vissa saker.

Moranbah är en liten stad (ok snarare samhälle) i centrala Queensland, som byggdes upp enbart för alla gruvor som finns runtomkring. Det händer inte mycket här, och nästan alla som bor här har någon i familjen som jobbar i en gruva. Många flyttar hit enbart för jobbmöjligheterna (goa pengar), så männen jobbar i gruvorna och kvinnorna är hemma med barnen. Haha, välkommen till 2017-talet i the outback of Australia!

Jag har för tillfället inget jobb (har inte ens sökt något än, lol), så är riktigt uttråkad eftersom jag är van vid att jobba hela tiden. Men jag ska söka jobb när vi kommer tillbaka hit efter några dagar nere i Rockhampton. Förhoppningsvis hittar jag något vettigt!

Likes

Comments

Australia 2017, Farm Work, Allmänt

Hello!

Dags för en uppdatering igen. De senaste veckorna har flugit iväg, som vanligt. Jag har haft en veckas semester, som jag tillbringade med Nathan hos hans familj uppe i Rockhampton. Nathan visade mig några fina platser runt omkring Rocky, och vi åkte även och campade ute vid havet. Det var välbehövligt med semester och det var helt underbart att få spendera tid med Nathan och hans familj.
Jag ansökte även om mitt nya visum när jag var hos honom, som jag fick beviljat så nu blir det att spendera ytterligare ett år här i Australien! Var en sjukt lättnad att få det bekräftat utan några som helst problem.

Nu har jag bara fem (sex?) dagar kvar här på farmen. Kommer bli ledsamt och jobbigt att lämna familjen här, men det är dags att påbörja ett nytt kapitel av mitt liv. Dock uppskattar jag verkligen att jag har en familj här, som jag alltid kommer kunna vända mig till om det skulle behövas. Det är fint, och jag vet hur mycket mina föräldrar uppskattar det med.
Jag kommer minnas tillbaka på min tid här med så mycket kärlek och skratt, men det har inte bara varit lätt. Men jag har haft sån tur som har fått spendera så mycket tid här i Illuka, med familjen Knudsen. Det är en häftig miljö och jag har fått vara mycket om så mycket. De introducerade for och inkluderade mig även i det Australiensiska outback-livet, vilket jag har kommit att älska. Det är såhär som jag vill leva mitt liv, inte på ett kontor i en storstad. Nyttig lärdom.

Likes

Comments

Farm Work, Australia 2017, Allmänt

Hejsan hoppsan,

Jag har ännu en gång varit usel på att uppdatera, men livet rullar på i en vansinnig fart och jag vet inte vart dagarna tar vägen. Jag har snart varit här på farmen i 14 veckor, vilket innebär att jag faktiskt har avklarat mina 13 veckor av farmjobb som är ett måste för att kunna ansöka om att få stanna i Australien ytterligare ett år.
Från början sa jag att jag skulle dra tillbaka till storstan direkt när jag var klar med mina 13 veckor, men mycket har hänt sen dess och jag har bestämt mig för att stanna kvar på farmen en månad till. Jag njuter verkligen av lugnet här, alla djur, naturen, människorna... Det ger mig ro i själen.

Jag trivs tusen gånger bättre än vad jag någonsin kunde förställa mig att jag skulle göra här och jag känner inget behov av att åka tillbaka till stressen i en storstad. De här 14 veckorna har varit så givande för mig. Gång på gång slås jag av hur mycket jag fortfarande har att lära om mig själv. Men jag har utvecklats på flera olika plan och kommit till nya insikter. Hur fantastiskt är inte det? Jag vet hur gärna mina föräldrar vill ha hem mig, men jag är inte redo för att åka tillbaka till Sverige än. Jag hör hemma här på ett helt annat plan än vad jag någonsin kände i Sverige. Bek (min chef) säger att hon inte ens kan föreställa mig i något annat land, för att jag passar in så pass bra här. Well, jag känner väl att jag inte riktigt vet om jag skulle kunna flytta hem till Sverige på heltid igen...

Likes

Comments

Farm Work, Australia 2017, Allmänt

1 september...
- Första dagen på våren här
- 9 veckor gjorda på farmen
- 15 månader sen jag kom till Australien för första gången

Hallå, vad fort tiden går. Och ja, jag är sämst på att uppdatera bloggen. Men jag befinner mig fortfarande på farmen och jag trivs otroligt bra här. Har fått resa en heldel med familjen jag jobbar för, då barnen rider och tävlar lite överallt i Queensland. Men spenderar såklart mycket tid på farmen utanför Taroom, där jag känner mig som hemma. Självklart saknar jag storstadslivet ibland, men det är skönt att slippa storstadsstressen.

Livet rullar på, jag mår bra och jag är glad. Har bara tre månader kvar på mitt visum och jag har bestämt mig för att förnya visumet och stanna kvar här ytterligare ett år. Men jag har planer på att resa till Sverige i senare i år eller i början på nästa år. Vi får se vad som sker. Galet är det iaf att jag från början bara skulle till Australien för 13 veckor, och nu har jag spenderat 15 månader här... Det är här jag trivs och känner mig som hemma!

Likes

Comments

Australia 2017, Sydney 2017, Allmänt, Resor

Helt otroligt vad dålig jag är på att uppdatera bloggen. Ska verkligen försöka bättre mig.

Men vad har hänt sen sist?
Jag har jobbat, haft några turbulenta veckor på jobbet. Varit iväg på två olika roadtrips: en till Tweed Heads i Queensland och en i Lake Macquarie i New South Wales. Båda var bra på men lämnade den i Lake Macquarie tidigare än vad som först var tänkt.
Jag hann flytta från lägenheten i Belmore till en större, finare lägenhet i Mascot. Fick även nya vänner på köpet vilket var toppen.
Jag var iväg med några kompisar och gjorde indoor skydiving. Det var coolt men utomhus är ju betydligt bättre.
Jag har hunnit besöka Vivid Sydney, festa, hänga med vänner, äta massa mat och även chillat en del.
Det bästa som hänt under den senaste månaden är dock en konferens och gala som jag gick på med jobbet. Det hölls på The Hilton i centrala Sydney och vilken fest det var. Fick klä upp mig och känna mig som en prinsessa! Riktigt rolig helg.
Jag har även lämnat Sydney. Hittat mig ett farmjobb, så lämnade Sydney förra helgen och har spenderat en vecka i Brisbane. Har seriöst sovit 10-14 timmar varje dag, och sen chillat resten. Lyckades även bli riktigt sjuk två dagar innan jag lämnade Sydney. Antar all stress och press jag har känt de senaste månaderna kom ifatt mig och slog ut hela immunsystemet. Så den här veckan har jag bara tagit det lugnt och umgåtts med J.

Förresten, jag har även hunnit fira 1 år i Australien!! Sjukt.

Det var en riktig snabbresumé... Nu sitter jag i Brisbane och väntar på min buss som ska ta mig till Toowoomba. Där ska jag senare bli upplockad av farmägaren och vi ska köra ut till farmen som ligger i Taroom, vilket är cirka 6-7h med bil. Ska bli spännande!

Likes

Comments

Allmänt, Australia 2017, Resor, Sydney 2017

Sydney, Australia

Mitt liv är en berg och dalbana för tillfället. Mycket på g på alla plan i livet. Största fokuset är på mitt jobb, där jag hela tiden vill utvecklas och bli bättre. Som den perfektionist jag är så påverkar det självklart mitt mående och humör. Jag försöker hitta en balans, men för tillfället har jag ingen vidare balans och går det dåligt så går det ut över mitt mående. Inte det ultimata riktigt när man jobbar med det jag jobbar med... Men men, jag njuter av livet ändå.

Förra veckan jobbade jag måndag och tisdag, men tog ledigt på onsdagen. Spenderade hela tiden för mig själv. Satte mig på en bänk nere vid Opera huset, lyssnade på musik, läste boken ni kan se på bilden, skrev ner olika planer för mitt liv; mina mål. Åt sedan middag ensam, vilket jag faktiskt kan njuta av att göra. Jag är en person som verkligen behöver ensam-tid, och den senaste tiden har jag inte haft mycket tid för enbart mig själv, så det var verkligen på tiden.

På torsdagen jobbade jag på dagen och flög till Brisbane på kvällen. Alltid skönt att komma iväg från Sydney, haha. Jobbade uppe i Brisbane på fredagen och hade en riktigt bra dag. På kvällen spelade vid ping-pong och drack öl. Vi gick sedan ut till en bar och drack lite till, haha. Bra kväll!
Lördagen spenderade jag i soffan framför Netflix, men på kvällen åkte vi till Sunshine Coast. Där hade några kompisar hyrt en stuga och styrt en fest. Ännu en lyckad kväll! Vi alla sov över där och körde hem på söndags morgonen. Jag hade även turen att bli bortskämd med en brunch på morgonen inkluderande champagne, pannkakor, croissanter, bacon och ägg. Mums! Resten av dagen spenderades hemma hos honom innan det var dags för mig att flyga tillbaka till Sydney.

Riktigt bra vecka och ännu bättre helg. Idag är det tisdag, igår hade jag en dålig dag och idag är planen att ha en bättre dag!

Likes

Comments

Australia 2017, Tankar, Sydney 2017

Det är fantastiskt hur snabbt en persons liv kan ändras och hur en person kan förändra en annan persons liv. Från botten till toppen. Tidpunkt, plats, mående, andra personer, känslor... allt spelar in. Just där och då kan du förändra en persons liv utan att ens vara medveten om det. Personen vars liv du förändrar är förmodligen inte ens medveten om det i det läget det händer, och inte heller är du. Något som för dig inte är så viktigt eller spelar någon roll, kan vara livsavgörande för någon annan. Det lilla du gör, kan förändra allt för någon annan.

Det är fantastiskt när man tänker på det. Bara en sån liten sak som att le till en främmande person du möter på gatan kan förändra en persons dag. Och en sån liten sak kan vara avgörande för hur resten av dagen och livet kommer bli. Sjukt.

Anledningen till att jag skriver det här är faktiskt för att jag har förändrat en persons liv för alltid. Jag mötte honom när jag var ute och jobbade, och av någon anledningen började vi prata och han började berätta om att han sökte jobb osv. Jag erbjöd honom då en chans att börja jobba för företaget jag jobbar för. Inte kunde väl jag tänka mig att en sån liten handling för mig kunde spela en sån stor roll för honom. Jag gav honom en chans, och han tog den. En liten sak kan ändra allt. Han har jobbat för mig i endast två dagar och han berättar för mig hur han känner att hans liv är värt att leva igen, hur tacksam han är för att jag erbjöd honom den här chansen. Redan nu kan jag se en stor skillnad på honom och det påverkar mig med.

Den här killen har stora drömmar men en trasslig bakgrund och är van vid att folk inte bryr sig eller tror på att han kan klara av att göra det han ska. Men alla förtjänar en chans, oavsett bakgrund och det gav jag honom. Sen är det upp till honom att ta tillvara på det, men det vet jag att han kommer göra. En god sak eller handling leder till fler. Det kan förändra ens liv, du kan förändra någons liv.

Hans lycka går att ta på och att veta att jag gav honom chansen att göra något med sitt liv känns otroligt stort.

Likes

Comments