View tracker

Idag har jag och Sibusiso hikeat Lion's Head, har aldrig varit där förut faktiskt, men det var det värt. Är faktiskt lite slut nu,  säger kanske en del om min form just nu.

Satt och kollade på utsikten och fann så mycket inner peace, insåg hur lyckligt lottad jag är över att få vara här i tre månader, fast än jag vill vara här i ett år, minst.

I kväll ska jag nog ut och dricka  lite drinkar med vänner, för det är så jobbigt mitt vardagsliv är just nu

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kom precis hem från Bap nu,  var där över dagen med några vänner,  alltid lika härligt att se barnen. Även rolig att ha med sig Sibusiso,  eftersom att ungarna inte förstod att han pratar xhosa,  så de blev rejält förvånade,  haha.

Allt är bra,  förutom att jag har bränt sönder min rygg på stranden igår,  så jag ser verkligen ut som en kokt kräfta,  reppar Sverige. 

Likes

Comments

View tracker

Ber om ursäkt för den usla kvallen på bilderna, Samsung och jag är inte bästisar så att säga. Tackar Angy's kamera, plus mina vänner med iPhone för alla bilder, för det är fan orimligt att ha the time of your life utan en bra kamera.

Igår var vi på Shimmy's,  en beach club I waterfront och drog sen vidare till Caprice,  som vanligt. Tror vi har varit på Caprice varenda söndag i typ sex veckors tid nu.

Nu ska jag bli en bra människa igen,  träna och äta tonfisk. Ses

Likes

Comments

Så himla sjukt att detta nu är över, dessa två månaderna har definitivt varit de bästa men ändå mest utmattande månaderna i mitt liv. Utmattande på grund av alla sorgliga livsöden, alla bråk,  allt stök och så vidare.

Jag kommer sakna alla mina bebisar så himla mycket,  jag ska försöka att inte gråta imorgon, vilket borde vara enkelt eftersom jag ska komma hit och hälsa på nästa vecka, haha. 

Jag är så himla tacksam för den här möjligheten och ser nu framemot en månad i Cape Town.

Och ja, förresten, har aldrig sett så många dabs någonsin,  därav bilden.

Likes

Comments

Igår var vi i Kirstenbosch igen,  denna gång för att se en summer sunset concert,  som det är varje söndag. Igår var det Jah Prayzah från Zimbabwe och det var världens party.

Det är jättemånga från Zimbabwe i Sydafrika,  jag pratade med en Uberchaufför om det och han berättade att ekonomin är helt kraschad och det är omöjligt att få ihop det,  så många jobbar här och skickar pengar till släkten hemma. Musiken var grym och stämningen var på topp,  en bättre söndagskväll helt enkelt

Likes

Comments

Tillbaka i Gordon's Bay för ännu en sleepover med tjejerna, det är Nele's sista kväll och vi har varit ute och ätit middag.

Något jag verkligen lärt mig under denna tid är hur viktigt det är att vara tacksam. Att vara tacksam för det lilla, att vara tacksam när andra människor försöker hjälpa till eller gör något för att vara snälla. Tacksamhet över det liv som slumpen gett mig. 

Majoriteten av barnen här har så svårt att visa tacksamhet på grund av deras bakgrund.  Det man får tillbaka av barnen är närhet och kärlek,  jag hoppas att jag på något sätt gett något slags avtryck i något av barnens liv.

Likes

Comments

Tillbaka i Gordon's Bay innan jag åker hem till Khayelitsha och barnen igen,  zip-liningen var rolig, älskar fina miljöer. Däremot var vädret värdelöst och vid en punkt så tyckte jag faktiskt att det snöade lite,  vi var ju uppe i bergen men det påminde allt för mycket om Sverige,  så inte riktigt något för mig.

Jag är halvvägs genom min resa nu,  och vill aldrig åka tillbaka,  om alla jag älskar hemifrån kunde komma hit skulle jag definitivt vara här illegalt, no doubt about it. 

Likes

Comments

Vi hade en liten Photoshoot idag,  vi måste ta en massa bilder i och med att jag bara har två veckor kvar på barnhemmet nu.

Helgen började bra med middag på beefcakes,  vilket är en ashärlig restaurang med dragshow osv. På väg hem efter fredagens utgång blev min telefon + mitt kort och id stulet ur min ficka,  så slutet på den dagen var ju minst sagt bra. Jag grät i flera timmar och jag ville bara åka hem. Men tack vare att jag har så fina vänner och en grym mamma så har allt löst sig helt okej.

Nu ligger jag i sängen hos mina volontärvänner som bor i Gordon's Bay, jag sover över här i natt eftersom vi imorgon ska iväg på ziplining tidigt.

Likes

Comments

Min organisation heter Via Volunteers och de har massa olika projekt runt om i Sydafrika. Jag hittade organisationen via google när jag var ute efter att hitta ett barnhem att jobba på i Khayelitsha. Anledningen till att jag valde denna organisation var att projektet tilltalade mig, att det inte var orimligt dyrt, som det kan vara om man volontärarbetar genom svenska aktörer, plus att man direkt får kontakt med Ed, som driver hela organisationen, vilket känns väldigt tryggt.

Ed och Heather Scott är ett gift par som sen några år tillbaka driver Via Volunteers. De bor i Cape Town och fungerar som våra närmsta kontaktpersoner här, de är helt fantastiska och allt känns så himla tryggt och familjärt runt dem.

Något annat som jag älskar med en liten organisation är att vi lär känna alla andra volontärer under helgerna då vi bor på samma hostel, vi brukar alltid vara runt 10 personer som går ut och äter och hänger på helgerna.

Detta är det häftigaste jag gjort i hela mitt liv, rekomenderar verkligen alla att göra det!

  • 153 readers

Likes

Comments


• En av pojkarna i förskoleklassen fyllde 6, detta firades med tårta och läsk, alla barnen fick dessutom en partyhatt och tutor. Killen som fyllde år fick en kungakrona och två av hans klasskompisar höll upp en banderoll där det stod "Happy Birthday". Urgulligt.

• Jag var inne hos tjejerna i cluster 10, 5-9 år, och lyssnade på musik och det är alltid någon som ska berätta vilka de andra är kära i och ett kaos utbryter, så även denna gång, minns den där perioden av livet, och hur man nekade till alla påståenden om att man var kär i någon.

• Jag och Angy blev jagade genom hela barnhemmet, barnhemmet är en hel gata, av två av killarna som hade vatten i munnen som de hemskt gärna ville spruta på oss. Jag var körd, eftersom jag sprang i mina tofflor, och dessa killar är extremt snabba. En annan av killarna ville däremot skydda mig och tog striden, tack så hemskt mycket.

• Tjejerna i cluster 2, som är 10-13, hade världens dance off till work och twerkade loss, sjukt hur bra de kan dansa fast de bara är barn.

• Innan vi åkte hade barnen en liten uppvisning, en av tjejerna trummade och de andra dansade och sjöng, en bra start på helgen helt enkelt.

  • 150 readers

Likes

Comments