Igår var vi tillbaka på Mzoli's, stämningen var på topp. Köttet där är så gott verkligen, underbart. Jag tog en liten nap när vi kom hem, och senare tog vi en uber till Cafe Caprice i Camps Bay, som är en nattklubb som är "det man gör" på söndagar ungefär.

I morse åkte jag och Angy till Truth Coffee, och drack den bästa cappucinon på länge och åt frukost.

Nu sitter vi och kollar på skam, en norsk serie, jag och Andrea översätter till engelska för Angy, och förbereder oss mentalt för att genomföra kvällens aktiviter med barnen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 7 readers

Likes

Comments

  • 26 readers

Likes

Comments

Kom väl hem runt 2 igår kväll efter en kväll på Long Street, som började med en riktigt bra burgare på Royal Eatery. Det är så himla härligt att gå ut här, verkligen avslappnat och man kan dansa hur mycket som helst, inte alls som hemma.

Idag har vi åkt sightseeing bussen, turistat oss, vilket var trevligt. Sen åkte vi till Canal Walk, som är ett enormt mall, för att ta nya hål i örnen, men piercaren var inte där, vilket var en besvikelse.

Nu ligger vi på rummet, något utmattade och gör planer inför kvällen.

  • 43 readers

Likes

Comments

Blev en grekisk sallad till middag idag, riktigt gott, ska ta en snabbdusch och sen ska vi gå över till Zehras lägenhet, en annan volontär som är här i ett år.

Idag försökte jag och Angy fixa med datorerna de har här som ska vara tillgängliga för barnen. De har sju stycken som är riktigt fräscha, som dessutom har office, men problemet var att alla inte ens var ikopplade ordentligt, så vi löste det. Däremot är problem nummer två, som måste lösas, att det inte finns internet i huset de står i, vilket är så dumt, eftersom många barn inte har tillgång till internet överhuvudtaget, vilket kommer bli ett problem för dem i framtiden.

I samma hus sitter även socialarbetare som just nu köper internet själva för att kunna jobba, vilket också är helt galet. Så min och Angys idé är att på något sätt lösa det på något vänster.

  • 53 readers

Likes

Comments

Vi började dagen ganska tidigt och blev hämtade för att göra en walking tour i Khayelitsha, något som jag sett fram emot eftersom det är kul att få en överblick av där vi bor, då vi inte får gå utanför muren på egen hand.

På eftermiddagen var vi tillbaka med barnen och eftersom vädret var så bra var vi bara ute och lekte. Tjejerna försöker lära mig en massa klappramsor och jag försöker verkligen, men jag får inte ihop det, jag får nog öva lite i lägenheten med Andrea eller Angy.

En av tjejerna pekade på min hud och sa att jag var rosa, jag skrattade lite och sa att jag är vit. Men ett tag senare kollade jag på min axel och förstod vad hon menade, jag har bränt mig lite och min axel är verkligen skär, men nu börjar solen skina i alla fall, vilket är jättehärligt!

Ikväll har vi haft pizza och filmkväll, jag har mest sovit, men vi har ett pizzaställe nu som bara ligger några minuter från oss, som har gått med på att göra leveranser till vår grind eftersom vi inte får gå utanför, så det är ju perfekt!

  • 59 readers

Likes

Comments

  • 58 readers

Likes

Comments

Idag har våra kvällsaktiviter med barnen som bor i "Clusters" börjat. Det finns 10 olika clusters, där barn i ungefär samma ålder bor tillsammans, åtta stycken i varje hem. Barnen har två mamas som jobbar i skift, så det är lite som familjehem.

Kom precis tillbaka till lägenheten efter att ha hängt med barnen hela kvällen. Vi har lagat pannkakor med några av tjejerna som är 6-10, vilket var helvilt, och sen var vi med de lite äldre tjejerna och gjorde armband och lyssnade på musik.

  • 78 readers

Likes

Comments

Äntligen börjar det bli varmare här nere! Man känner att sommaren är på väg, underbart.

Idag åt vi brunch runt 12, sen tog vi en uber till Waterfront och införskaffade lite nya nödvändiga saker, glömde alla mina ögonskuggspenslar hemma, så det behövdes.

Jag har försökt få tag på ett simkort i en veckas tid nu, men det känns som om att en högre makt inte vill att jag ska kunna ha kontakt med omvärlden, det har nämligen varit sjukt mycket strul med det, men idag löste jag det, så skönt eftersom vårt wifi på Baphumelele inte går att lita på överhuvudtaget.

Imorgon blir vi hämtade runt 11-tiden och åker tillbaka till Khayelitsha, saknar barnen lite faktiskt, så ska bli kul att få vara med alla igen!

  • 102 readers

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka i stan efter en vecka på Baphumelele, så igår var vi ute och åt på Panchos, en mexikansk restaurang en bit härifrån. Efter det träffade jag Sibusiso, och vi drog ut, jättetrevligt.

Idag var vi på food lovers market på Old Biscuit Mill, vilket är en matmarknad där dom står och gör maten på plats, så nästan som en stor foodcourt med en massa härlig mat.

Just nu sitter vi och äter pizza hemma på Ashanti och gör oss redo för ännu en kväll ute på long street. Efter bara en vecka kan jag säga att jag börjar känna mig hemma.

  • 111 readers

Likes

Comments

Idag har vi gjort en massa administrativa saker inför nästa vecka då vi har ett ordentligt schema och en massa planer varje dag. 

Ikväll tog vi med några av de äldre barnen från Clemens ut för att äta, så vi tog en taxi till KFC, inte mitt förstahandsval, men väldigt populärt bland barnen såklart. 

Likes

Comments