jag har tänkt att berätta om några viktiga punkter inom näthandel

Webbhotell: en service där massa hemsidor samlas. Istället för att varje hemsida ligger på varsin server kan man samla i hop dem och ha flera på en server. Då blir det billigare och miljövänligare. Alla delar på samma IP-adress som knyts via en DNS till webbens hemsidesanamn.

Domännamn: det är det man söker i ens webbläsare så man kommer till sidan, man kan säga att domännamn är adressen för en server.

Domän: det är samma sak som punkten innan

IP adress: identifierar en anslutning mot internet, det används för att den information som skickas på internet ska skickas till rätt dator.

Subdomän: är lite längre än domänanamn, subdomän är det lilla extra tillägget till huvuddomän.

publeceringsverktyg: det finns många olika verktyg om hjälper dig att göra hemsidor, Man kan jämföra ett publeceringsverktyg med de olika programmen i Microsofts Office-paket precis som att Excel, Word och Powerpoint hjälper dig att skapa, strukturera och visa information hjälper publeceringsverktyg dig att visa informationen på nätet.

URL: står för Uniform Resource Locator, på svenska kallas det webbadress. Det är den teckensträng som identifierar en viss resurs på nätet.

WWW: är en internettjänst och förkortning för World Wide Web.

Toppdomän:är den högsta nivån i internets domänamnsystem.

Likes

Comments

jag tycker att en webbsida ska vara lockande för alla åldrar, morden och professionell med ett "cleant" teama men ändå med en utstickande färg.

Typsnittet kan vara lite skojigare om man vill nå ut till de yngre, sedan kan det vara mer stilrent för tonåringar och äldre.
Det ska finnas mycket information om hemsidan så att man blir säker på vad det är man beställer, och det ser mer professionellt ut ju tydligare och mer information det finns. Därför ska det även finnas länkar till de olika kategorierna som te.x personal, kläder, priser osv.

På en hemsida tycker jag att det ska vara mycket bilder så man ser vad det är man är inne på och beställer, helst bilder på samma sak fast i olika perspektiv.

sedan tycker jag att teman ska hänga i hop så det inte blir för rörigt utan att det matchar och ser bra ut.

ett exempel på en hemsida som jag tycker ser bra ut är :
https://www.chiquelle.se/nyheter-onlineLikes

Comments