Header

Allmänt

Idag har jag stigit upp 06:20. Jag vet inte när jag stigit upp så tidigt senast... Anledningen till den tidiga uppstigningen var att jag skulle och simma med Simon. Vi träffades på badhuset kvart i sju och simmade i drygt 40 minuter. 52 längder simmade jag och det var superduperskönt.

Efter badet promenerade vi hem till Simon där han bjöd på risgrynsgröt och såg på nyhetsmorgon. Han hade inte mjölk och kanel hemma så jag gick förbi på affären och köpte det medan han började laga gröten.

Mellan klockan nio och klockan tre ungefär satt jag med skolarbete. Jag pluggade ända tills jag nästan fick migrän och var tvungen att lägga ifrån mig datorn och bara vila. När mamma och pappa kom hem från jobbet for hela familjen och fikade på Taavolagården. Jag tog en bulle och en cola (jag drack colan ur en kaffekopp för att leka lite vuxen) och det var verkligen mums!

Jag har precis kommit till stugan. Mamma och jag var och skjutsade Linnea till flygplatsen i Luleå, hon är i Stockholm nu. Tröttheten har smugit sig på och det är väl i och för sig inte så konstigt. Jag har ju varit vaken i 16 timmar nu.
Vi har främmande här i stugan så nu ska jag lägga undan datorn, sätta mig i soffan, umgås och äta godis.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Jag har haft ännu en lyckad träning! Det enda jag inte kunde göra idag var att "hoppa" ned för en backe. Det blev för stumt i benen så knäet klagade. Jag är glad att jag kan träna men samtidigt känns det dumt att det ska bli bättre nu när jag har tid hos läkaren nästa vecka. Problemet med mitt hjärta har ju ändå pågått till och från i snart två år. Om mitt hjärta inte tjorvar nästa vecka då kanske de inte kan ta reda på vad det är för fel? Pappa sa att det kan hända att jag får någon sorts mätare under några dagar som ska mäta mina hjärtslag. Då är det ju dumt om hjärtat inte tjorvar alls under de dagarna. Förstå mig rätt, jag vill inte att det ska tjorva alls. Problemet är bara att det faktiskt gör det rätt ofta och jag tänker att det kan bli svårt för läkarna att ta reda på vad det är när de inte får "se" det.

Nog om det för nu måste jag sova. Det blir tidig uppstigning imorgon. 06:20 ringer larmet.

Likes

Comments

Allmänt, Träning, Lycka

Jag håller på att bli tokig. Ena dagen kan jag träna som vanligt utan några problem alls, nästa dag klappar hjärtat snabbt bara för att jag joggar upp för trappan här hemma. Är det verkligen normalt?

I måndags kunde jag som sagt inte göra så mycket under träningen, jag stod mest på sidan eller joggade medan de andra i gruppen sprang. Igår (tisdag) däremot gick träningen hur bra som helst. Det var basket som uppvärmning och sen hade vi cirkelträning. Jag gav allt och jag klarade det utan några problem. Hjärtat sa inte emot överhuvudtaget och jag körde tills jag var slut. Svetten rann i pannan och det är verkligen lycka för mig.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Jag var så glad i torsdags när jag kunde träna som vanligt utan att få hjärtklappning. Det kändes så skönt att kunna träna på som vanligt utan att behöva oroa sig över något. Det blev minst sagt n kortvarig känsla. Igår var jag tillbaka på ruta ett. Jag joggade upp för halva trappan här hemma. 7 trappsteg, jag tog längre kliv så jag var uppe på fyra steg. Hjärtat klappade. Redan då visste jag att träningen inte skulle gå som jag ville. Jag är så less på det här nu, det är inte roligt. Jag vill kunna träna utan att behöva hålla tillbaka. Jag vill kunna träna tills jag är så slut att jag inte orkar ställa mig upp men det går inte. Det går inte att ta ut sig när man inte ens kan jogga utan att hjärtat dunkar snabbt och hårt. Usch, så jävla less.

Förhoppningsvis får jag svar på varför det är såhär nästa vecka. Jag har tid på vårdcentralen den 11:e och då ska vi kolla på mitt hjärta. Jag längtar till att kunna träna ordentligt, kunna ge 100%, kunna ta ut mig. Träningarna är inte roliga när jag måste stå på sidan och vila medan de andra tränar som vanligt.

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Japp, träning nummer två är avklarad. Vi sprang för det mesta och det var kul. Idag var Filip med och det gjorde att jag vågade trycka på lite extra i löpningarna. Jag känner mig mer trygg när han springer med mig, ifall att mitt hjärta skulle rusa alltså. Det är så obehagligt när det händer att jag knappt vågar ta ut mig längre. Det stoppar mig i mitt tränande. Idag har jag, äntligen, bokat tid till vårdcentralen för att kolla upp mitt hjärta. Jag längtar verkligen till att få svar på vad det är för fel.

Nu ska jag gå och basta och sen lägga mig tidigt efter kvällsfikat. Det blir tidig uppstigning imorgon.

Likes

Comments

Allmänt

Jag är supertrött i skrivande stund även fast klockan bara är halv elva på kvällen. Det har varit en lång dag och jag är så redo för sängen. Både kroppen och knoppen är het slut men jag ska ändå försöka läsa lite innan jag släcker. Just nu läser jag boken "All the Bright Places" av Jennifer Niven. Den är bra såhär långt och det ska bli kul att fortsätta läsa den. Flera böcker i mitt rum (20+) är ännu olästa men listan på nya böcker jag vill ha är lång. Det finns såååå många böcker jag absolut vill läsa och jag vill läsa dem NU! Det är bara att sätta igång och läsa nu så kan jag önska mig nya böcker till jul.

Godnatt!

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Efter två veckors vila är äntligen träningen igång igen. Nu är det grundträning som står på schemat och jag älskar det. Den roligaste träningsperioden är enligt mig nu. Det är fysträning i princip varenda pass och det är bara så kul! Ett problem jag har är dock mitt hjärta. För två år sedan rusade mitt hjärta när jag var på en tävling i Luleå. Det hände mitt under ett häcklopp. Jag stannade upp mitt u loppet, utan att veta varför, lade handen mot bröstet och kände hur snabbt mitt hjärta slog. Jag hade aldrig varit med om det tidigare och det var verkligen obehagligt. Det har inte rusat på det sättet sedan dess men det slår "onödigt" snabbt väldigt ofta. För några veckor sedan när jag hoppade stav till exempel. Jag sprang åtta steg och efteråt när jag lade handen mot bröstet, för det kändes konstigt, dunkade mitt hjärta som om jag sprungit ett 200 meters lopp i full fart. Det är verkligen obehagligt. Rädslan för att inte veta vad som kan hända som stoppar mig. Jag vågar inte ta ut mig till 100% och jag kan bara ge allt jag har när vi har styrketräning. Det är den enda träningen där jag känner att jag kan ha full koll på vad som händer hela tiden.

Likes

Comments

Allmänt, Friidrott

Äntligen är den här säsongen över. Det har varit en riktigt dålig säsong för min del. INGENTING har gått bra. Iallafall ingenting som räknas för mig. Det är stav jag gillar och det är stav jag vill bli bättre på. Det är dock jättesvårt att komma vidare och lära sig mer när man har spöken i huvudet. För det är det jag har. Det spelar ingen roll att jag tänker "nu ska jag hoppa, nu ska jag klara det" för när jag sen kommer närmare gropen med staven så avslutar jag innan jag själv hinner reagera. Det är jättetråkigt när det inte funkar. Jag har rest långt för att tävla och den enda gren jag bryr mig om klarar jag inte av. Det suger verkligen. Jag är så glad att tävlingssäsongen är över så att jag kan få vila ett tag och sen börja om från början. Ärligt talat, jag har tappat lusten nu, det är inte roligt längre.

Bilder från sommarens tävlingar:

Skelleftespelen 29-30 juli.

JSM i Gävle 11 - 13 augusti.

Norrlandsmästerskapen i Söderhamn 9-10 september.

Likes

Comments

Allmänt, På resande fot

Det regnar ute, därav den vattentäckta rutan.

Hello! Jag sitter i bussen påväg till Söderhamn och säsongens absolut sista tävling. Som jag nämnde i förra inlägget är min form och kondition i botten. Med tanke på det känner jag mig inte supertaggad på att tävla. Samtidigt ska det bli roligt att se vad det blir för resultat.

Vi stannade för att äta lunch för ett tag sedan och nu är vi på vägen igen. Under resans gång ska jag passa på att beställa några böcker som behövs till min kurs samt kolla på adlibris.se för att se vilka böcker jag ska önska mig i födelsedagspresent. Jag har också lovat pappa att vi ska se på Game of Thrones så jag måste se ikapp, han är ett avsnitt före mig.

Likes

Comments

Friidrott

Min kondition är allt annat än på topp just nu. Jag tror inte att jag någonsin varit i så dålig form som jag är nu. Det är trist men samtidigt är det helt förståeligt med tanke på att sommaren för det mesta bestod utav jobb och motivationen för träningen inte alls funnits. Det är en tävling kvar nu och sen är det dags för uppbyggnad. Fy vad jag längtar. Det är så roligt att träna när man blir helt slut efter nästan varenda träning. Förhoppningsvis kommer motivationen med uppbyggnaden. Med tanke på att jag är så taggad på just uppbyggnaden är jag rätt säker på att motivationen är påväg tillbaka.

Likes

Comments