Header

Allmänt

Bild: Jag står på trappan redo för min första skoldag (universitet).

Idag har jag och Filip varit i Luleå hela dagen. Jag har nämligen börjat studera på universitetet där idag. Medan jag var i skolan var Filip hos sin faster och pluggade. Efter skolan for jag med Filips syster (hon ska gå i samma klass som jag) hem till deras faster och åt middag innan Filip och jag började vår bilresa hemåt. Jag kom hem från Luleå för ungefär en halv timme sedan. Det har varit en lång dag och den kändes extra lång på grund av huvudvärken från helvetet. Huvudvärken satte in nästan direkt på morgonen och när klockan var kring fyra höll jag på att bli tokig. Som tur var hade Filips faster huvudvärkstabletter hemma hos sig. Värken har dock inte släppt så jag ska gå och lägga mig om en liten stund. Dels för att bli av med värken, dels för att jag måste stiga upp före klockan sex imorgon för att åka mot Luleå igen.

Min första skoldag är alltså avklarad och nu är det bara fyra år kvar till examen. Det kommer att vara fyra svåra år men så får det vara. Jag får helt enkelt göra mitt bästa och kämpa mig igenom skolan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Imorgon börjar jag på universitetet i Luleå. Jag ska börja plugga till grundlärare (förskoleklass till årskurs tre). Det ska bli både roligt och spännande. Jag har velat bli lärare sedan jag var liten så det ska bli riktigt kul att äntligen få börja plugga till det. Det kommer att vara svårt men jag får kämpa. Kursen läses på distans så jag kommer att vara hemma för det mesta, vilket känns skönt.

Om ett tag ska jag gå upp till mammas jobb då jag lovat att hjälpa henne att måla (minns inte riktigt vad det var). Tills dess ska jag ta tag lite i mitt rum som är totalt kaos. Det blir lätt så när man inte bor hemma. Man går in snabbt och stökar för att hitta saker och sen lämnar man det i total kaos.

Städningen är inte något jag kommer att bli klar med idag utan det kommer ta några dagar. Att städa går snabbt men det är dags att rensa ut gamla saker som aldrig används. När allt är färdigt kommer det att vara fint men hur det kommer att se ut på vägen dit vet jag inte om jag vill veta...

Likes

Comments

Allmänt, På resande fot, Friidrott

Vi kom till Gävle igår och idag ska jag tävla på Junior SM. Jag hoppas verkligen att det ska gå att hoppa idag. Jag vill verkligen hoppa och jag är så less på mitt j*vla huvud för att det alltid säger emot när jag försöker göra mitt bästa. Det är bra väder idag, blåser lite, förhoppningsvis blir det medvind.😏 Jag ska göra mitt bästa trots att jag vet att jag inte alls är i form.😓

Vi har varit och ätit lunch nyss. Jag, mamma, pappa och Cecilia åt på Subway, de andra åt någon annanstans. Jag har gått omkring i shorts och t-shirt för det är så härligt väder. Eftersom att jag jobbat hela sommaren så är det här den bästa dagen (om man tänker på vädret) på hela sommaren för mig. Sol, sol och sol ska det vara. Att det blåser gör mig ingenting, det är bara skönt när man tävlar.

Likes

Comments

Yep. Sjuk är vad jag är. Vaknade med sprängande huvudvärk och ont i magen. Hela huvudet bara dunkade och det slutade inte. Jag försökte sova bort det men det gick inte. Efter att ha tagit treo (för snart tre timmar sedan) börjar det nu att släppa. Äntligen.

Det är bara fyra dagar kvar tills jag åker ner till Gävle för att vara med på friidrotts SM (för juniorer). Därför hoppas jag att huvudvärken släpper så att jag kan träna ikväll. Det behövs verkligen.

Nej, nu är det dags för mig att stiga upp ur sängen och fixa lunch. Tonfiskmacka får det bli. Mums!

Likes

Comments

Allmänt

Tjena tjena! Här är jag igen. Det var ett tag sedan sist, det brukar bli så... Nu är jag iallafall här igen och jag ska försöka stanna kvar en längre stund den här gången. I veckan bor jag i brosans lägenhet. Han bor i stugan just nu och jag jobbar hela veckan så det känns skönt att bo i stan ett litet tag.

Om ett tag kommer Filip hit. Då ska vi promenera en sväng till affären för att köpa snacks till kvällen. För tillfället är jag sugen på nötter men vi får se vad det blir. En bra film måste också hittas, sen är kvällen komplett.

Under helgen hoppade jag stav i Skellefteå. Det gick helt okej, både dåligt och bra. Dåligt för att hjärnspöket tog över och bra för att jag kunde hoppa (innan spöket kom fram).

Likes

Comments

Jag har jobbat heeela dagen. Idag gick tiden snabbt när jag jobbade för jag fick göra flera planeringar. Tiden går snabbt när det finns saker att göra men väldigt långsamt när det inte kommer några kunder. Under lunchen och fikat satt jag ute med Jasmin. Vi passade på att vara ute i det fina vädret när vi hade chansen.

Efter jobbet hämtade jag upp Filip och vi for till stugan. Vi har lagt patiens och ska snart gå och basta innan det är dags att sova. Jag är ledig imorgon så sovmorgon står helt klart på morgondagens schema.

  • 268 readers

Likes

Comments

Allmänt

Soleksemen har lagt sig lite men det kliar ännu väldigt mycket. Jag fick en allergitablett av mamma igår för att jag skulle kunna somna. Det är hemskt på kvällarna. Förhoppningsvis är det snart över. Något annat som snart är över är min skolgång. Alla uppgifter är färdiga och inskickade och det enda jag har kvar nu är två prov. Ett prov ska jag ha om en liten stund och ett prov är imorgon. Det kommer att vara så härlig imorgon när jag är helt helt helt färdig.

Tiden har gått så snabbt känns det som. Det var vinter nyss, var tog all snö vägen? Det känns som att det var förra veckan jag gick på promenad med mamma och Linnea och det var helt vitt och soligt ute. Det är skönt att snön är borta men solen får gärna komma tillbaka. Det var soligt och fint väder hela veckan när jag var på utbildning på Ikea och sen blev det dåligt väder när utbildningen var färdig. Typiskt.

Jag ska be Linnea fläta mitt hår eller försöka göra det själv och sen ska jag gå till skolan och skriva prov. När jag har gjort provet ska jag se om farmor är hemma och kanske åka förbi och hälsa på hos henne en sväng. Jag ska se om hon kanske vill måla lite med mig.

Här bjuder jag på en bild från vintern. Den dagen var iallafall solen framme.

Likes

Comments

Allmänt

Jag tar studenten nästa vecka och har balen nu till helgen. Jag valde att sola lite på solarium, bara för att jag inte vill vara helt vit då. Det är ju fint med lite färg liksom. Fyra gånger har jag varit och solat och jag har nu fått soleksem. Superkul... Not! Jag ha inte fått några utslag, bara jättesmå röda prickar på några få ställen. Det jobbiga är att det kliar. Det kliar som in i h*lvete och kliar jag litegrann så blir det bara värre och värre tills jag tillslut kliar så att det gör ont men ändå känner att jag måste klia mer. Förhoppningsvis så försvinner det inom några dagar. Det är bara att hålla sig undan solen tills det blir bättre.

Likes

Comments

Allmänt

Sitter på altanen och pluggar inför mina två sista prov. Prov som jag skulle ha gjort redan för två år sedan. När jag började på gymnasiet gick jag ett annat program. Jag bytte till samhälls efter ett halvår och hade då missat fem kapitel inom naturkunskapen. Såklart har jag varit dum och väntat med att göra dessa fem prov till nu. Sista halvåret i trean... Till hösten har jag sökt för att börja plugga till lärare. För att kunna komma in MÅSTE jag ha gått naturkunskap och det är just därför det är så viktigt för mig att göra proven nu. Imorgon blir det prov om ekologi och på fredag blir det prov om människan och miljön.

Jag är nästan helt färdig med skolan nu. Det är några uppgifter kvar, ett muntligt nationellt prov imorgon och sen de två proven. Vi har inga lektioner längre så jag ska försöka ta tag i saker och ting nu så jag kan bli helt klar. Jag har så himla svårt att komma igång bara. Det är hela tiden något som distraherar. De som känner mig vet hur lättdistraherad jag är.

Det är dags att sluta distraheras och börja jobba. Det är så lite kvar nu!

Likes

Comments

Allmänt

Nu är det bara elva dagar kvar till studenten. Jag längtar verkligen. Jag har lite uppgifter och så att göra ännu, jag ska försöka göra klart det mesta idag. Det är inte så bra väder ute men jag ska ut ändå. Jag är jättesugen på att jogga lite. Hälsenan får fan vara bra nu, det är så jobbigt att ha ont. Det suger verkligen. Jag vet inte om jag ska ta det lugnt eller om jag ska köra på. Kör jag på så kanske jag måste åka till en läkare sen, men då kan de säkert fixa det. Att det ska vara så svårt att veta vad man ska göra....😓

Trots det dåliga vädret ska jag alltså ut om ett tag. Jag har ingenting emot att det regnar när jag är ute och joggar så att det är "dåligt" väder, det gör mig ingeting. Sånt väder som det är ute nu är enligt mig det bästa vädret att tävla i. Det är mulet vilket betyder att det inte är någon sol som skiner i ögonen och det är kallt ute så jag känner jag när jag är nog uppvärmd. Det är svårt att känna när man är nog uppvärmd när det är soligt ute. Man vet inte riktigt om det är solen eller att man rört på sig, som gjort en varmt.

Nu ska jag gå och fläta håret och byta om inför min löprunda. (Bild från förra veckan).

Likes

Comments