Förra veckan var jag på en extra lektion för att se resultatet av mitt graffiti projekt. Jag är ganska missnöjd över slutresultatet, men det blev bättre än vad jag förväntat mig. Enligt mig ser man knappt vad det är, ansiktena ser jätte konstiga ut osv. Men jag är ganska nöjd över mitt arbete för jag har jobbat effektivt på lektionerna när jag arbetade med detta projektet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mitt första bildprojekt så hade jag tema sport. Då valde jag att måla en bild av Zlatan som jag tyvärr inte blev nöjd med. Jag valde att måla av honom för när jag tänker på sport så är det oftast Zlatan jag tänker på eftersom jag ej är så insatt i sport så är han en av de få sportstjärnorna jag vet. Jag hade väldigt svårt att komma igång med detta projektet. Först så tog det typ 1-2 lektioner att ens komma på vad jag ville göra. Och sen så gick det ganska fort för mig att hitta en bra bild och skissa av osv. Men att färglägga den tog betydligt längre tid. Materialen som jag använde var ett vanligt papper som jag skissade upp allt på och sedan målade jag det med vattenfärg. Jag valde det eftersom jag tycker att det är det roligaste och enklaste. Jag har ganska svårt för bild, därför ville jag göra det så enkelt som möjligt för mig själv. Under tiden som jag jobbade med detta projektet så körde jag fast massa gånger. När jag målade tröjan som han har på sig på bilden så gick det bra. Jag blev nöjd med det resultatet så det va inga problem. Men när jag målade hand hudfärg blev jag väldigt missnöjd, eftersom den blev alldeles för mörk. Likadant med bakgrunden och håret tycker jag inte alls blev bra. Sen när jag skulle måla ansiktet så körde jag också fast. Jag har inte heller målat hans ansikte nu eftersom jag har varit tvungen att jobba med mitt andra projekt.

Om jag hade fått möjlighet att göra om detta så hade jag försökt vara mycket mer effektiv på lektionerna och vara mycket mer noggrann med vilken färg osv jag ska använda. Jag hade försökt "blanda" en bättre hudfärg. Och jag hade även frågat mer om hjälp med hur jag t.ex skulle gjort med bakgrunden. Jag tog väldigt lång tid på mig att göra allt med detta projektet och det vill jag verkligen ändra på så att jag kunde hinna klart med allt.

Mitt andra bildprojekt gjorde jag tillsammans med Elin och vi valde temat känslor. Då tog vi en bild på oss själva när vi höll våra händer ihop så det bildade ett hjärta. Först tänkte vi att vi skulle ha den bilden på oss själva och fixa den lite på photoshop men vi ändrade oss sen och sprayade bilden med grafitti istället. Jag tyckte att det va mycket enklare att komma igång med denna uppgiften. Vi hade lite svårt i början och vi tänkte göra en massa andra saker. Men det gick hyfsat fort och vi var väldigt effektiva på lektionerna. Vi valde grafitti för att det är roligt och resultatet e fint & typ coolt. Under tiden som vi gjorde detta projektet mötte vi ganska många hinder. Vi började tveka på om detta verkligen skulle bli bra och vi tyckte att det var väldigt svårt och jobbigt att skärs ut rätt delar osv. Jag själv är inte jätte nöjd med resultatet men jag tycker att det blev mycket bättre än vad jag hade tänkt innan. Med denna bilden så vill vi förmedla känslan kärlek.

Om jag hade fått möjligheten att göra om detta projektet så hade jag först och främst tagit en bättre bild på oss två. Tillexempel när vi stod på ett enklare sätt. Men om vi hade tagit en likadan bild så hade jag nog valt att ta den inomhus, och utan jackor osv. Jag tycker att det blev svårare när man hade på sig jackorna och hade träd osv och det hade jag velat ändra på. Jag skulle också vilja att bilden va lite mindre för den blev väldigt stor.

Likes

Comments

Hej!

Idag va jag på en extra bildlektion så att jag skulle hinna göra klart allt. Det enda jag & Elin gjorde va att spraya grafittin. Den ska ligga där till imorgon och torka så då ska vi gå dit på en rast för att ta bort delarna så att vi ser hur det blev.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag fortsatt med mitt & Elins grafitti projekt. Vi skar ut det sista till våran mall och sedan satte vi på det på en bit tyg. Jag tyckte det va svårt att veta vilka delar som jag sulleskkära ut och det av även svårt att klistra fast det på pappret. Men vi löste det tillslut även fast jag inte tror att det kommer bli så bra. Men imorgon på elevensval ska vi försöka göra klart det.

Likes

Comments

Detta är en målningen som avbildar den nattliga utsikten från Vincent van Goghs rum på sanatoriet.

Jag valde detta konstverk eftersom jag fastande för det. Jag tycker att den är väldigt mystisk och levande. Målningen består mest av stjärnhimlen och jag tycker att stjärnorna ser väldigt levande ut. De ser ut att röra sig mycket och därför ser det nästan ut som att de lever ett eget liv. I det vänstra hörnet finns det typ en växt som för mig känns som typ en stege eller liknande som leder upp till de levande stjärnorna. När jag tittar på bilden så tycker jag att den känns väldigt mysig, de gamla husen och kyrkan gör så att man får en mysig känsla. Och även att det är natt gör det mysigt. När man tänker på natten tänker man mest på mörker, tystnad osv. Men när man tittar på denna bilden visar den motsatsen.

Jag tror att van Gogh ville att stjärnhimlen skulle uppmärksammas mest och att det va det han tyckte va det viktigaste. Stjärnorna lyser upp marken under sig och det gör även månen, som är den största ljuskällan på detta konstverk. Stjärnhimlen påminner mig även väldigt mycket av den svenska sommarnatten. För här i Sverige på sommaren så är himlen oftast lite mörkblå men utomlands brukar den vara kolsvart.


Likes

Comments

Vincent föddes 1853 i Noord-Brabant. Han föddes i Zundert. När han var 16 år så började han jobba åt en firma vid namn "goupil & co", som sålde konst i Haag. Men sedan när han var 20 år så ville firman flytta honom vidare till London och sedan till Paris. Men van Gogh började tappa intresset för konst och blev mer intresserad av religion. Så han slutade på sitt jobb på firman och började jobba som lärarassistent i Ramsgate i närheten av London. Sedan 1877 så började han studera teologi i Amsterdam. Men efter knappt 1 år så hoppade han av studierna och flyttade till Belgien där han tog anställning som predikant i ett fattigt gruvdriftsområde. Där jobbade han i 6 månader innan han blev avskedad. Han var väldigt orolig över arbetarna så han predikade även nere i gruvorna, men även om han blev avskedad jobbade han kvar, fast utan någon betalning. Men år 1880 började han att satsa på målningen på allvar, han tog ibland konstlektioner av Anton Mauve i Haag. Men han slutade där efter ett tag pågrund av dispyter. Vincent flyttade runt till olika ställen i Nederländerna och målade. 1885-1886 flyttade han till Paris till sin bror Theo. Där träffade han andra målare. Bland annat Camille Pissarro, Emile Bernard och Paul Gauguin. Och han dog 1890 i val-d'Oise.

Vincent van Gogh jobbade med konststilen postimpressionism och expressionism. Postimpressionismen är tiden efter impressionismen. De som jobbade med denna konststilen intresserade sig mycket mindre för ljusets spel och betydligt mer för hur motivet skulle avbildas sanningsenligt på duken. Expressionism var en stilriktning inom bildkonst, teater, litteratur, film, musik och arkitektur.


Källor:

http://historiesajten.se/visainfo.asp?id=432

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Vincent_van_Gogh

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Expressionism


Vilma S - 9F

Likes

Comments

Hej!

Idag så var jag & Elin ute och tog den bilden som vi ville ha. Sedan så fixade vi så den va svart vit och sedan så kalkerade vi av den. Vi ska göra den i graffiti och vi började att skära ut de svarta delarna. Men vi hann inte skära ut allt.

Likes

Comments

Idag har jag skrivit om Vincent van Gogh, jag skrev ganska mycket men har ungefär 2 punkter kvar som jag ska skriva hemma. Sen har jag också tagit kort med Elin, jag tycker att det gick sådär, vi tog ganska mycket kort men fick inte så många som blev bra. Men jag tror vi kan hitta någon bild som vi kan använda till att fixa på Photoshop. Nästa lektion får vi kolla igenom alla bilder osv.

En av bilderna vi tog:

Likes

Comments

Denna lektionen har jag mest funderat på vad jag ska jobba med nästa gång. Först så tänkte jag & Elin att vi skulle göra en bild i graffiti, men svampbob & Patrik som kollar på en bild där det står "no racism". Men sedan så insåg vi att det blir för jobbigt, så vi kommer istället nästa vecka ta kort på oss själva och göra i graffiti. Som ska symbolisera att vi är vänner typ.

Likes

Comments

måndag 17 oktober 2016

Idag har jag arbetat med tema sport. Det jag är mest nöjd över är tröjan. Men jag är verkligen inte nöjd med bakgrunden, hudfärgen och inte nöjd med håret. Jag fick problem när jag skulle måla ansiktet. Men jag har inte målat det än. Jag har försökt måla ansiktet men hannn inte måla det idag.

Likes

Comments