​Ny blogg!

Kommer framöver att blogga för isilife.se och det skulle vara väldigt roligt om ni som vill följer mig där istället. Upplägget kommer vara liknande som här fast mer inlägg. Hoppas vi ses där!


http://vilmasahlqviist.isilife.se/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tankar

Att gå till gymmet när man inte vill, att ta en löptur när man inte vill, att göra saker pga ångest, är det rätt metod?

Här menar jag träning som blir för mycket utav. Inte om man legat på soffan 4 veckor med en godispåse och känner "jag vill inte". Det är inte samma sak som det jag kommer ta upp i detta inlägget.

Jag har den senaste veckan jobbat väldigt mycket med att avstå träningen om jag känner att jag inte har energi eller om jag helt enkelt inte vill. Drar jag till gymmet fastän jag inte vill så kommer träningen för mig bli ångestrelaterad, igen.

När jag hade det som värst kunde jag gå till gymmet vid 11 på kvällen å vara där en timme för att jag hade ångest. Träning är läkande mot ångest, men inte i den utsträckningen eftersom träningen blev mitt sätt att kompensera för det jag åt.

Om jag vill träna, och om jag ätit som jag ska så har jag även energin som krävs. Denna veckan har jag inte ätit bra på dagarna vilket gjort att jag däckat på soffan för att sedan hetsäta för att få i mig det jag missade under dagen. Hade jag gått till gymmet efter det, då hade gymmet blivit en flyktväg. Det vill jag inte. Jag måste lära mig att skilja på vilja och ångest.

Likes

Comments

Jag, Kost - Hälsa, Tankar

Trött. Ingen energi. Tom. Känslosam. Detta var jag idag. Allt gick emot mig i allt jag gjorde, vilket irriterar mig grymt mycket.

Jag brukar alltid vara taggad på gymmet, promenader eller liknande saker. Men idag sa kroppen bara stopp med stora bokstäver.

Vad gör man då? Fortsätter i samma tempo? NEJ. Lyssnar på kroppen är rätt svar. Orkar inte kroppen, sluta då. Hänger inte psyket och kroppen med varandra, sluta då. Vill du inte, sluta då. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, verkligen. Men jag gick faktiskt därifrån. Jag gick en promenad istället, jag behövde luft. I samband med promenaden fick jag och köpte en påse naturgodis, för att jag är värd det. Det är du med!

Likes

Comments

Jag

Den 25-27 november ska jag, Amanda och Elvira till...... Stockholm!

Vi ska nämligen på fitnessfestivalen, och jag är så grymt taggad! Dels på självaste festivalen men sen på att vi tre ska få komma iväg på en liten minisemester tillsammans, vilket kommer att bli så fruktansvärt mysigt! Och som pricken över i:et så ska vi köra ett pass på Gymmet Stockholm vilket är så fruktansvärt najs!

Jag har aldrig träffat någon som förstår mig så bra som både Amanda och Elvira gör. De förstår mina svårigheter och jag deras. Det kommer göra resan så mycket lättare. jag kan bara säg till de att jag känner si eller så och de förstår direkt. Det är så skönt att känna att man har det bandet till någon eller några. Jag är tacksam! 💙

Likes

Comments

Jag, Kost - Hälsa, Tankar

Har märkt att jag ofta skriver jag orkar inte mer och fått reaktioner på det. Tänkte att jag skulle förklara hur min tankegång är kring den meningen.

När jag mår dåligt, eller egentligen när vem som helst mår dåligt, så får man ofta den känslan att nu får det vara nog. Att det räcker, att man helt enkelt inte orkar mer. Jag vet att det kan låta väldigt kritiskt när man säger så, men jag menar inget mer än att jag gärna skulle sluppit att må såhär. Inte att jag vill ​slippa, ​utan att jag gärna hade ​sluppit. 

Jag är en person som lever efter tankegången "allt händer av en anledning". Att jag mår såhär nu kommer att göra att jag en vacker dag kommer må hur bra som helst, känna mig själv bättre än någonsin och vara mer självsäker. Det är inte så att jag är tacksam över att jag har en ätstörning, men jag ser det som en möjlighet att bli ett bättre jag. Samt att "varna" eller inspirera andra människor till att inte göra de valen jag gjorde, eller inte utföra de beteenden jag gör och har gjort. Det tar så mycket från sitt liv. Hade jag kunnat välja hade jag inte velat ha en ätstörning, men att just jag fått det finns det en anledning till. Jag tror verkligen det. Vilken anledning kan jag inte veta, men att det är finns en anledning är jag säker på!

💙💙💙

Balans får jag i livet när jag vågar känna allt.


Likes

Comments

Jag, Kost - Hälsa, Tankar

1. Stugan i Norrland

Finns nog inget annat ställe där jag verkligen känner att jag kan slappna av. Att när jag kommer hem så är jag så lugn i kroppen och sinnet att man bara mår. Hemma kan jag inte lägga mig ner och läsa en bok, har för mycket i huvudet, men i stugan kan jag läsa hur mycket som helst. Bästa stället

2. Gymmet

Min kärlek till gymmet är nog ganska uppenbar, men det är verkligen en fristad. Iallafall de passen som inte är tvång. All träning som är kul är det bästa jag vet.


3. Skogen

Mina promenader är som mest avkopplande när jag kommer till skogsmiljö. Att få andas skog, och känna att det där inre lugnet landar. Underbart. Det är dessutom mitt favoritsätt att starta dagen, att promenera i skogen!


Likes

Comments

Jag, Kost - Hälsa, Tankar

Måndagen gick bra. Tisdagen gick bra. Onsdagen gick.... Inte bra. Inte bra på grund av maten. Tankarna. Beteendet.

Jag äter för lite på dagarna. Jag äter för lite på dagarna. Jag äter för lite på dagarna. Frågan är hur många gånger jag sagt det till mig själv, men inte gjort så mycket åt det. Det är så mycket lättare sagt än gjort, verkligen.

Det finns så mycket hjärnspöken i mitt huvud som säger till mig att "nej du behöver inte äta mer än en portion till lunch fast du är hungrig och vill ha mer. Du behöver inte äta innan träningen. Det där mellanmålet kan du lika gärna hoppa över för du åt ganska mycket mer än vad du skulle igår."

Vill bara skrika ut dessa hjärnspöken. Få styra över mitt eget liv, äta det jag vill och känna det jag vill. Vissa dagar känner jag bara att jag inte orkar mer. Att jag inte orkar höra de rösterna mer. Men det finns inget annat alternativ än att jobba emot dem...Tyvärr. Jag vet att eftersom att jag tränar så måste jag äta. Jag måste äta för att min träning ska ge effekt, ingen svår ekvation. Men det är så svårt. Men okej, bara att acceptera att denna dag inte funkade helt 100, men jag får inte straffa mig själv för det.

För en ätstörning försvinner inte över en natt!

💙💙💙

Likes

Comments

Kost - Hälsa, Tankar

Fick tips av vår idrottslärare här om dagen om en app, "Headspace". Den ska hjälpa till att få sinne och kropp att vara i nuet. Lät fjantigt först, men sen...

Jag prövade den appen i måndags och kan bara säga, WOW! Man ska göra den "rutinen" som appen ger 10 minuter om dagen i 10 dagar. Jag gör det precis innan jag ska sova.

Det som man ska göra är att gå in i appen på telefonen och bara lyssna till instruktionerna. Bra att veta är att han snackar på engelska, men är lätt att förstå. Efter första gången jag gjorde det var jag helt slut i huvudet och det blev mycket lättare att somna. Hjärnan får sitt eget träningspass, verkligen.

Tipsar verkligen om denna appen om man känner att vardagen är stressig eller att man helt enkelt inte kan komma till ro. 10 min är allt som krävs, och 10 min är inte mycket...

Effekter jag fick av att använda appen:

  • Skönt trött
  • Mindre stress på kvällen
  • Ett inre lugn
  • Långvariga effekter = minskar dagliga stressen när man lär sig att fokusera på här och nu.

Likes

Comments

Jag, Kost - Hälsa, Träning

Tjohoooo alla glada :)

Dagarna just nu känns så stabila som de kan bli. Jag är motiverad till att ta mig ur svackan samt att bara vara mig själv, moi! För det finns bara en utav mig, ganska coolt (haha). Skolan går bra, jag hänger med på lektionerna, sömnen känns bra... Ja, det känns bra helt enkelt.

Idag velade jag mellan att köra ett benpass eller ryggpass och ryggpass fick det bli. Kände att jag inte ville dra på med ett benpass direkt efter en förkylning. För det svåra med benpass är att ta det lugnt, vilket jag behöver så det optimala är inte att köra benpass direkt efter enligt mig.

Har ganska nyss ätit middag som fick bli en Vilma-standard haha. Couscous med sojafärs, keso, broccoli och sweet-chili. Så sjukligt gott. Tröttnar typ inte.

Likes

Comments

Jag, Kost - Hälsa, Tankar

Idag är en sån dag. En sån dag där allt gått min väg. Såna dagar gillar jag, och de uppskattas verkligen. Man måste ha de där dåliga dagarna för att kunna uppskatta de bra dagarna.

Jag har klarat måndagen. Och med det menar jag att jag har klarat av att hantera maten idag. Visst, kanske ett mellanmål till hade varit bra men hallå eller, jag har inte hetsätit. Det känns så gött!!!! Hela dagen har jag känt på mig att detta är en bra dag. Solen sken imorse på promenaden, jag klädde mig somrigt, jag fick tränat med goa vänner... Hur bra?!

De dagarna när allt går bra och känns bra så mår även mitt psyke bra. Jag ger mig själv otroligt mycket komplimanger och uppskattar allt runt omkring mig så mycket mer. Det bildas ett inre lugn, ingen förväntansångest och bara sköna känslor. ÄLSKAR såna dagar!

Likes

Comments