View tracker
ätstörningen, Dagens tänkvärda mening

OJ, inte igår jag skrev här. Men imorgon kan jag säga att det faktiskt var igår jag skrev ;) #tråkighumor

Jag vet inte riktigt vad jag ska börja med att skriva... Att jag tränat ben idag, som gick helt okej? Att jag precis råkat äta mackor och ost (hej ångest) fast jag inte bryr mig? Eller att jag ska bli inskriven på dagvården? Det där sistnämnda lät lite mer intressant...

Ja, såhär ligger det till. Från och med måndag nästa vecka kommer jag att bli 100% sjukskriven från skolan för att under en period (4 veckor till och börja med) vara på avdelningen (anorexi & bulimi) dagtid. Alltså mån-fre 8-15. Där kommer jag få hjälp med att få till struktur i min kost, att släppa på kontrollen när det gäller mat och träning, och väldigt mycket mer. Det är väldigt mycket som kommer att beröras och därför finns både min psykolog/behandlare på plats i huset samt andra psykologer som man kan grabba tag i ifall det behövs.

Men hur känner jag för detta? Hur går tankarna?

  • Hur kunde det bli såhär? Varför lät jag det gå så långt?
  • Hur blir det med skolan nu då? Vill inte halka efter
  • Är jag konstig eller varför behöver jag speciell hjälp?
  • Kommer jag hinna/orka träna den mängd jag brukar?
  • VAD kommer det att vara för mat? Snacka PANIK...
  • Vilka är personerna som är inskrivna?
  • Vad händer ifall detta INTE hjälper?
  • Men, jag är tacksam. Tacksam för att få denna chansen. Jag väntade 9 månader på behandling och nu jäklar tar det fart.

Jag vet att detta är en nödvändig process som behöver genomföras. Det kommer vara skittufft, ångest kommer att titta fram i tid och otid. MEN jag har professionell hjälp runt omkring mig hela tiden. Jag kommer att klara detta, på ett eller annat sätt... Det är dags för en vändning nu. Nu jäklar...

"Dagens tänkvärda mening"

"Don't be afraid to start over. It's a chance to build something better this time".


Likes

Comments

Valde att sova ut imorse och struntade i träningen. I och med att jag jobbade mitt på dagen (12-14:30) så var jag jätteosäker på om jag skulle orka träna efteråt. Så sant som det är sagt. Huvudvärken var brutal.

Jag valde istället att åka hem, käka och sedan mysa ner framför en film med glass och choklad. Ångest? Ja. Men var för trött för att ens orka bry mig. Valde att bara vara i den känslan och varken göra något åt det eller inte.

Men imorgon drar lucian igång. Håller på måndag, tisdag och onsdag vilket kommer bli riktigt mysigt! Så nu tänkte jag lägga mig i sängen och kolla serie för att sedan somna och vara pigg imorgon.

Godnatt!


Likes

Comments

ätstörningen, Tankar

Läget? Ja du, jag vet inte riktigt. Är läget bra om man känner sig helt slut? Om man inte känner lust till någonting? Om man vill hoppa av skolan?

Så ser mitt liv ut just nu, tyvärr. Jag har extremt lätt till gråt, vilket hindrar mig att ta vara på vardagen. Går hem från skolan för att jag börjar gråta och är rädd för en panikattack. Lite hetsätning hit och dit men mest ångest... och det gör så jäkla ont. Det är ännu mer frustrerande är att jag inte vet varför. Eftersom ångesten inte bara är kring mat och så vidare så är jag så förvirrad. Jag har ju bulimi, men är det något mer? Eller mår man såhär som bulimiker?

Förvirrad är nog ett bra beskrivande ord. Jag känner att jag inte lever det liv jag vill leva. Men samtidigt så vet jag inte helt konkret hur jag vill leva.
En stor del tillhör perioden mellan barn och vuxen, men jag står knappt ut längre. Att inte känna lust till någonting alls, att bara vilja ligga hemma och gråta, det är inte likt mig. Inte ens träningen går bra längre, vilket jag alltid har som tillflykt. Men pusselbitarna går inte ihop just nu, och det gör mig frustrerad.

Likes

Comments

ätstörningen, Träning

Vilodag från träningen igår, och vilodag från träningen idag. Detta innebär katastrof i mitt huvud.

Anledningen är att jag sovit sjukt dåligt inatt, extremt ont i huvudet och ingen ork alls. Jag har varit i skolan idag, första måndagen på länge, vilket tog på krafterna helt ärligt...
Skulle jag nu istället pressa mig att gå till gymmet och utföra passet så skulle inte jag vinna något på det, utan jag skulle förlora mot min ätstörning. Inte okej.

Så nu ska jag bara in på samtal hos min psykologi och sedan ÅKA HEM, inte till gymmet. Åka hem och ta det lugnt. Kan inte direkt säga att jag tagit det lugnt i helgen då jag jobbat extremt mycket (för att vara mig) och promenerat på morgonen både lördag och söndag. Så inte mycket sömn direkt

Likes

Comments

ätstörningen

-Tolka inte detta som att jag inte har något hopp om att bli frisk.-

Du har din tallrik framför dig. Där finns potatis, köttbullar och sås. En god måltid. Du som frisk ser detta som en måltid, på precis samma sätt som om det vore en sallad. Men en ätstörd person ser hela tiden kolhydrater, protein och fett. Så kommer det alltid att vara.

Du har en godispåse framför dig och du vill verkligen njuta av den. Du som frisk tänker inte längre än att "okej, detta är nog inte jättenäringsrikt, men jäklar vad gott det är". Men en ätstörd person ser fara. Personen ser ångest och synen att ens kropp växer och växer ju mer man tittar på godiset. Så kommer det alltid att vara.

Du har ett träningspass inbokat men känner att du inte orkar. Du vill inte och väljer att avstå från passet. Inte mer med det, ett missat pass, inte hela världen. Men en ätstörd person tvingar sig igenom passet. Lyssnar inte på kroppens signaler utan bara tutar och kör. Så kommer det alltid att vara.

Det enda som kommer att visa att du är frisk, är på vilket sätt du hanterar ätstörningens röster i ditt huvud. Du kommer se de där kolhydraterna, proteinerna och fetterna men du äter det ändå utan att på något destruktivt sätt förstöra för dig själv. Du kommer att ha den där godispåsen framför dig, du kommer känna ångest men du kommer äta godiset och faktiskt uppskatta det. Du kommer ha ett pass inbokat som du inte orkar med, du kommer kunna avboka det. Ångesten kommer finnas där men du är mycket starkare än de där rösterna vilket gör att du klarar av att hantera det.

Det är lite som om du får en brännskada. Brännskadan kommer att läka men det kommer alltid att vara ett ärr. Det kommer alltid att finnas där hur mycket du än behandlar det.


Likes

Comments

View tracker
Jag

Godmorgon! Redo för tisdag?

Jag har verkligen inte prioriterat att skriva här det senaste. Blir lätt så när livet kommer emellan.

Okej, låt oss prata om fitnessfestivalen...
Jag var som ett barn på julafton inne på mässan. Även fast jag inte ska tävla i framtiden så var detta så roligt. Jag ser upp till många atleter och att få se dem i verkligheten var så kul! Massor med goodiebags (hehehe) och lite spenderade pengar.
Sammanfattning: Det som var bra var jävligt bra.

Det blev dock för mycket för Vilma med allt. Så jag bokade en ny tågbiljett så jag åkte hem på lördagen istället för söndagen. Men så kan det bli när allt inte är stabilt i livet. (Tackar Elvira, Amanda och Richard för att de förstod 💙)

Likes

Comments

Jag

Ja, ni läste rätt. Onsdag och sista dagen i skolan för mig, Elvira å Amanda denna vecka.
Planen har varit att åka upp till Stockholm på fredag, men vi drar redan idag 😃

Denna morgon har varit jättemysig. Började med att se på American Horror Story en halvtimme ungefär, i sängen. Sedan frulle med mamma 😍

Känner verkligen att det behövs lite miljöombyte några dagar. Så detta kommer bli bra!

Likes

Comments

Träning, ätstörningen

Jag tipsar verkligen alla som har en ätstörning, har haft en ätstörning, känner på sig att man kanske har en ätstörning, vill veta mer om ätstörningar eller om du är en närstående till en som har en ätstörning att lyssna på denna podcast.

Den heter alltså "Anorlexia" och är helt enkelt en läxa om anorexia (och ätstörningar i allmänhet). Ett syfte de har är att bryta tabun kring ätstörningar och ångest.

Eftersom att jag inte har anorexia så blev jag ganska chockad och rent ut sagt
rädd när jag märkte hur mycket av de tjejerna pratar om stämmer in på mig. De sätter verkligen ord på så mycket kring ätstörningar. Lyssna och lär. Riktigt intressant!

Likes

Comments

Jag, Tankar

God morgon på er! Eller ja... 11:15, morgon?

Iallafall, idag stannade jag hemma från skolan. Ganska smart faktiskt, för gårdagens fokus fanns inte. (Desamma gäller nattens sömn..Det var som att försöka få en hund att laga en högklassig trerättersmiddag. Trots att jag vet att jag har mycket som måste göras, två inlämningar varav en är rätt stor (största i kursen...), och ett prov som jag missat så får jag liksom inte tummen ur.

Kände bara hela dagen att det fanns risk för panikångestattack, vilket jag inte ville ha i skolan (förståeligt) men körde ett benpass på Nordic Wellness Odinsgatan som gick så förbannat bra. Fick sån grym kontakt och träningsvärken kom redan när jag gick därifrån. Så ska det vara! :)

Så idag prioriterar jag plugg, plugg, plugg. Och att andas, viktigt att andas hörrni ;) Ska strax ta en paus i pluggandet och ta en lång promenad, medan det ändå är ljust liksom :)


💙

Likes

Comments

Jag


Låter bilderna tala. Har inte så mycket ord för hur det är just nu.

Sitter iallafall i skolan just nu och försöker klara dagen. Vill bara härifrån, träna och sen komma hem och varva ner. Sovit dåligt inatt så ska försöka ta det lugnt ikväll. Ska iallafall träna ben idag, vilket jag skulle gjort igår men tog en promenad istället för att få luft, vilket behövdes.

Gud, känner verkligen inte att inläggen blir speciellt roliga just nu haha, har ett inlägg på lager som ska slängas upp här snart.

Likes

Comments