Header

Hej allesammans!!

Ville bara kika in här och skriva någon rad, men även berätta att det äntligen är dags för Hells Gate!! Det är Kenyas minsta nationalpark och vi kommer bland annat se zebror, antiloper och hyenor = fett nice. Imorgon klockan 7:30 går bussen från skolan och vi är laddade med aux-sladd och en bra busspepp-spellista. Veckan har gått så fort verkligen, och jag har hunnit med min första fotbollsträning, ett cirkelträningspass, avklara mitt första prov här på SSN samt några turer till favvo-Nakumatt. Nu ska jag plugga lite svenska (det märks redan att tempot är högre än hemma) och dricka lite färskpressad ananas-mynta juice som köptes på grönsaksaffären på Junction. Ikväll blir det att spela lite pingis eller kolla på lite High School musical för att vila upp inför helgen, supermys.

Kram!!! Love you all

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Världens finaste familj och vänner, jag älskar er till månen och tillbaka. Jag är kanske inte den bästa på att höra av mig, men I Love you like crazy och snart ses vi ju!! Puss

Likes

Comments

Hej alla fans!!

Nu ligger jag helt slut i sängen efter en sån händelserik helg. I fredags tog vi det dock väldigt lugnt och myste på med ansiktsmasker, Nakumatt-popcorn och serietittande medan resten av internatet var ute. På lördagen vaknade vi tidigt för att sjunga för bästa Sofia som fyllde 18. Därefter brunchade vi som vanligt innan vi tog bussen till ett Elephant Orphanage, där vi fick komma nära elefanterna samt lyssna på vilket fantastiskt arbete dem utgör. Cred cred!! Sedan åkte vi vidare till Giraffe Center där vi fick komma nära girafferna, mata dem och kanske få sig en puss om en hade tur. Jag tyckte dock mer om att besöka elefanterna, eftersom att organisationen tar hand om föräldralösa elefanter samt att inkomsterna går till att utveckla och på så sätt kunna rädda fler.

Senare drog vi ut och åt på Art Café (redan stammisar) lördagen och firade Sofia lite till, innan vi handlade på älskade Nakumatt ännu en gång. När vi kom hem var det bara att byta om snabbt och dra ut igen. Vi åkte till Valley Arcade och åt, vilket var riktigt skojigt förutom lite missöden. Men här på SSN are we all in this together.

Den här söndagen har varit helt fantastisk nästintill. Vi besökte en mini-festival under kvällen och ojojoj vad jag önskar att ni där hemma varit med. Området var världens mysigaste, stämningen var on point och det var så kul att dansa med kenyaner. Sådan stämning och sådan gemytlig glädje var det långe sedan jag upplevde. En riktigt nice helg med ett magiskt avslut. So far so good Nairobi. Godnatt allesammans!!

Likes

Comments

Grattis pappa. Du är värd allt fint i livet och jag önskar att jag kunde hänga med dig idag och dricks lite öl och diskutera världsproblem. Det vore något va?? Älskar dig <3

Likes

Comments

Hej allesammans!!

Nu sitter jag på mitt rum efter en relativt lång dag med datorn i famnen och musik i hörlurarna. Idag har jag gått i skolan as usual, hängt med mina kompisar, gjort allt annat förrutom att plugga på läxis samt hjälp till med lite korridorsstädning. Dagarna flyter dock ihop här vilket gör det svårt att berätta om de senaste dagarna (sorry alla fans). Men i helgen besökte vi Toi Market, vilket är en av Nairobis största marknader med secondhandkläder etc etc. Jag tyckte det var otroligt häftigt att gå omkring där, men eftersom mitt humör inte va på topp just där och då ska jag komma tillbaka glad och shoppingsugen någon annan dag. Vi gick istället till Nakumatt och gjorde årets sämsta handling samt åkte lite kundvagn. Under helgen besökte vi även The Hub, vilket är ett av Nairobis mest exklusiva köpcenter. Annars har livet flytit på himla bra och kvällsfika, läxis, häng på rummen och tv-tittande i zebra har blivit en rutin som jag trivs så bra med. Skrattar så jag får ont i magen flera gånger varje dag och det känns som att det är precis här jag borde vara. Märklig känsla det där. Att något kan kännas så hemma efter en sån kort tid. Att jag umgås så nära människor och är så bekväm med dem, trots att jag egentligen vet så lite om dem.

I helgen är det äntligen dags att träffa djuuur för första gången (bortser från ödlorna och silverfiskarna här på internatet). Vi ska besöka en organisation som tar hand om föräldralösa elefanter som till följd av tjuvskytte inte kan klara sig själva ute i vildlivet. Vi ska även få träffa giraffer, äta på bästa Mambo Italia igen samt besöka en festival som verkar supermysig. Godnatt till er där hemma. Love you all.

Likes

Comments

Likes

Comments

​Den efterlängtade Ios-filmen, här har ni alla fans!!

Likes

Comments

Livets ställe <3

Likes

Comments

Har haft en sådan mysig och superskojig kväll!! Idag fick vi gå ut och äta på en nice italiensk restaurang med rooftop. Ett besök på Nakumatt (<3) inkluderas även i denna utflykt innan vi tog skolbussen hem igen för någon timmes pingis. Imorgon är det aktivitetsdag tidigt men som den äkta SSN:are jag numera är ska jag sova så länge som jag bara kan (här är man tidig till lektionen om en kommer fyra minuter innan den startar).

Godnatt till er där hemma, älskar er!!

Likes

Comments

Hej alla fans!! Jag kan med säkerhet säga att jag inte kommer bli någon superbloggare under året, men jag ska försöka uppdatera kontinuerligt för alla nära och kära där hemma, men även för mig själv. Det finns så mycket att säga att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Jag trivs hittills superbra, dock är allt ovant och jag tror det kommer ta ett tag att lära sig att leva i detta kollektiv. Men oj vad det känns bra hittills. Idag får vi våra student-ID, vilket innebär att vi får ta oss ut ensamma (minst en grupp på fyra) och jag är så oerhört tagg på att uppleva det genuina och äkta Kenya. Jag stortrivs här på internatet där jag har mina vänner högst 30 sekunder ifrån mig och poolen bara några fotsteg bort, men nu får vi äntligen frihet. Jag känner mig inte instängd än, vi får väl dock se hur det känns på några veckor.

För några dagar sedan var vi på City Tour, vilket var riktigt häftigt. Vi såg Downtown från en utsiktsplats samt åkte förbi olika marknader och kyrkor. Vi såg även Kibera, vilket är ett av Afrikas största slumområden där cirka 300 000 miljoner uppskattas bo på en otroligt liten yta utan el och vatten samt en toalett på 250 personer. Samtidigt som fattigdomen är oerhört utbredd i Kibera, finns det många människor som inte hade kunnat tänka sig att bo någon annanstans trots möjligheten. Kibera står för gemenskap och trygghet för dessa människor, och det är hemma. Livsglädjen är stor, och det ska bli så otroligt att faktiskt få besöka Kibera och de barnhem och skolor som finns där. Men samtidigt som vi pratar om fattigdomen i Kenya, tycker jag att det är otroligt viktigt att förstå vilken fantastiskt resa många afrikanska länder har gjort. Kenya klassas som ett medelinkomstland, har en hög akademisk nivå jämfört med många afrikanska länder och satsar mycket på att alla invånare ska få tillgång till rent vatten. Kenya är på uppgång, och jag vill vara noga med att belysa att Kenya inte bara är ett U-land vi i väst bör känna oss överordnade (vilket vi tenderar att göra). Jag har upplevt så mycket fint på mina få dagar här, och jag är så förväntansfull på allt som väntar. Kram till er där hemma!!

Likes

Comments