Header

Italien, Mat, Shopping

I fredags så var jag och Agnes på taco- och myskväll i Lucasgården. Väldigt mysigt och gott med tacos. Agnes sov hos mig och vi hade en fullmatad lördag. Vi tog en sväng till Euroma2 för lite shopping. En vardagstopp och två 5-kiloshantlar fick jag med mig.

Vi tog oss in till stan och gick till apelsinträdgården. Så fint där nu när träden är fulla av apelsiner. Vi gick vidare mot Gusto i jakt på ett café. Eftermiddagskaffe var behövligt och vi hamnade på ett ställe där härligaste gubben jobbade.

Gustos aperitivo är ca det bästa som finns i Rom. Vi åt tills vi sprack och drog oss vidare mot Trastevere. Tog en drink på en cool bar men som var tråkig så vi gick en sväng till The drunken ship. Vi var båda trötta så vi åkte hemåt innan 12 och Agnes övernattade ännu en natt. Hon är ofantligt grym hon<33

Vi hittade en popcornaffär i Trastevere. Udda men rolig affärsidé.

Likes

Comments

Italien, Mat

Mötte upp Agnes på frukost på ett nytt ställe. Allt var 100% biologiskt och det var även mycket veganskt. Vi kände oss båda lite hängiga men det var behövligt att ses. Vi tog en kort sväng till Eataly och skulle sedan ta metron vidare till stan. Metron var stängd pga jordskalv (4 stycken tydligen som ingen av oss hade märkt). Vi tog en taxi och jag mötte upp Linea för lunch. Vi hamnade på vårt nya favvoställe i Monti och det blev en kalasgod soppa den här gången också.

Jag plockade upp Chandi och vi tänkte gå till Yvonnes jobb men hade turen med oss och metron hade öppnat när vi kom dit. Småjobbig onsdag som slutade med att jag dog i soffan.

Vi hittade även lantchips på frukoststället! <33

Likes

Comments

Italien, Mat

Agnes och jag träffades och tog en liten shoppingtur på Via Barberini. Fick med mig en kappa som jag tycker väldigt bra om. Vi traskade vidare till Barzilai för lunch. Zuppa d'orzo som är en soppa med matkorn i. Inte i klass med pumpasoppan men en mycket god soppa. Vi hann med en fika innan jag plockade upp Chandi från skolan.

Likes

Comments

Italien

Satt barnvakt fram till klockan 21 i lördags åt Emma och Dante. Mötte upp Agnes efter och vi knallade till The drunken ship för att ta en drink. Den baren är väldigt internationell så det är inte massor av italienare där, det gillas. Träffade många roliga typer och körde beer pong. En spontan och riktigt rolig kväll som slutade med att vi somnade tillsammans i min säng vid 4.

  • Italien
  • 73 readers

Likes

Comments

Italien, Mat, Konståkning

Okej en liten recap sen sist. Träffade Agnes i torsdags och käkade sushi på löpande band. Den matbebisen efter det var inte att leka med.

Igår stod jag på is igen. Inte riktigt lika roligt som senast men ändå så skönt att bara få åka. Träffade en lite duktigare åkare där också. Kul med lite annat än sargslickare.

Blev dyngsur när jag skulle ta mig till metron från ishallen. Regnade och blåste något brutalt. En dränkt katt mötte sedan upp Linea för lunch på ettnytt ställe. Drömmigaste maten någonsin!!<3

Likes

Comments

View tracker

Italien

Lämnat ett kallt Sverige för ett något varmare Italien. Grät en skvätt och kramade mamma hejdå på flygplatsen. Kom hem till Rom och det låg choklad på min säng. Yvonne hade även tvättat allt i min tvättkorg. Kändes jobbigt innan att lämna Sverige men nu är allt så mycket bättre än väntat. Jag stormtrivs här!!<33

  • Italien
  • 145 readers

Likes

Comments

Vardag, Mat

I onsdags kväll begav sig jag, mamma, Elvira, Stina, hennes syster och mamma till Skövde och Pinchos. Mycket god mat och trevligt sällskap. Efter Pinchos åkte vi hem till Fredrikssons, spelade spel och fikade.

Likes

Comments

Vardag

Har kommit hem till lilla Hjo och träffat alla mina underbara människor här. Njutit av att det är lugnt och skönt (innan jag åkte till Rom hade jag kallat det dött och trist). Har även firat födelsedag, jul och nyår samt varit ute på juldagen. Jag har njutit av min breda säng, hur fruktansvärt enkelt det är att transportera sig här om man bara har en bil och att kunna göra sig förstådd på svenska överallt. Snart pyser jag tillbaka till Italien igen. Känns både roligt och lite jobbigt. Jag trivs verkligen bra där men det är väldigt skönt att vara hemma här också.

Likes

Comments

Italien, Konståkning

Tog mig till ishallen idag. Kom dit och var helt själv första kvarten. Det dök upp några sagrslickare och två som kunde ta sig framåt men inte mer än så. Så underbart att bara åka! Kärlek till denna sport<333

Likes

Comments

Jag och Agnes startade dagen med gratis mat på IKEA. Yvonne fick matkuponger efter Chandis lucia där. Vi gick ett varv och saknade Sverige och sen tog vi metron till Eataly. Vi gick ett varv där och åkte hem för att julbaka. Lussebullar, bounty och chokladtryfflar pillade vi med innan vi hamnade i sängen framför Hitta Doris. En mycket mysig dag! Nu vill jag hem. Nu nu nu!

  • 321 readers

Likes

Comments