Jeansjacka: LEVIS. Top:  IVYREVEL  kjol: IVYREVEL skor: vet ej

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Var hos frisören en sväng idag för att klippa till min lugg. Jag klippte lugg för första gången nu i våras och jag gillade den mycket. Mitt hår växer dock väldigt fort och nu, ca 3 månader senare, har den växt så mycket så jag har fått dela upp den i en mittbena.. Men nu så har jag blivit av med gardinluggen och få till den fina luggen jag hade från början! Klippte även till resten av håret, lite på topparna och tunnade ut det. Känns bra och skönt att jag har tillbaka min lugg! Kram<3

Före..

Och efter..

Likes

Comments

Igår föll en del regn över lilla växjö. Jag älskar regn då man får en ursäkt att bara vara inne och mysa medan små vattendroppar smattrar mot fönstret. Jag flyttade faktiskt min säng till fönstret bara för att få se regnet. Det är väldigt bra att vi får lite regn också då grundvatten-nivån är väldigt låg och grästet i sommardagarna har t.ex inte växt så mycket för bristen på vatten. När det regnar blir man också lite extra känslosam och tillåter sig själv att krypa ner i tjocka filtar och kuddar och bara lyssna på sorgsen musik. Det gjorde jag igår och det var så skönt att få lite tid att bara fundera och titta ut över regnet med mysig musik i öronen.

Likes

Comments

Snart sommar hörni! Sommar för mig är sol, bad (såklart), hästen på bete, barfota i gräset och massa tid för vänner. Alla blir så glada och fria på sommaren. Det är ingen skola vilket betyder inga krav!!! Jag längtar så mycket efter sommarlov och om ca två veckor ska jag gå i skolans korridorer för sista gången för ett par månader framöver.

I sommar så kommer jag och min familj bo i vår sommarstuga som bara ligger ett par il utanför växjö. Vi kommer då att ta med katten, alla våra somriga kläder och mest nödvändiga saker och bo där stor del av sommaren. Vår stuga ligger precis vid sjön så vi har egen badplats och två båtar. Ska bli så kul att flytta dit ett tag och eftersom den bara ligger 20 min från stan så kan man fortfarande träffa vänner och släkten utan allt för långa resor. Tanken är även att vi ska ta med Andros till ett fint stall en liten bit ifrån vår sommarstuga. Där fick han bo förra sommaren och vi håller tummarna att det går denna sommaren med. Att ha sin lilla ponny bara 5 min bort på ett drömstall är fantastiskt, nu så tar det ca en halvtimma att cykla till de stallet vi har honom i annars så det är stor skillnad.

I sommar ska vi även åka till Grekland i en vecka. Vi har hyrt ett jättefint hus med pool och nära till havet så det blir nog super! Jag gillar verkligen Grekland med dess fina stränder, hus, natur och goda mat. Vi har åkt dit rätt många gånger men aldrig till samma ställe. Det är kul att se och uppleva nya ställen.

Jag tror att min sommar kommer att bli bra och jag hoppas att er också blir bra! Efter sommaren börjar jag 9:an... Lite nervös för alla nationella proven men det ska vi inte tänka på för mycket nu<3<3


Likes

Comments

För ett par dagar sedan var det dags för ännu lite mer galopp- och hoppträning. Vi gick bort till sommarhagarna och galopperade lite och sedan hoppade vi de hindren som finns där. Det var jättekul och han var såå duktig. Han var lite stark emellanåt men var ändå fin sen på slutet! Den högsta stocken vi hopade låg på runt 70-80 cm och det fixade vi utan problem!

Idag ska han börja gå på sin antiinflammatoriska medicin och då får jag inte heller rida så hårt. Det blir nog bara en skriftrunda i skogen och lite vila imon. Igår red jag ett galoppass ute i skogen. Det finns en lång lite bredare stig ute i skogen och är perfekt att galoppera på. Den är rätt lång så han får hålla igång länge men det är bra träning och både jag och han tycker att det är kul! Träffade på en räv och en annan häst men med min coola och lugna häst var detta ingenting. ;)

Likes

Comments

Att vara i skogen med lurarna i öronen med avslappnande musik är så skönt! Bara få vara själv och tänka för det behöver man ibland. Att hitta en trygg ensam plats och gå till och tänka är så viktigt och skönt.❤️❤️

Likes

Comments

Häst

Idag var det dags för en ny träning och det blev lite banhoppning. Uppgiften var att bara stå upp i sadeln och låta hästen galoppera med stora språng. Höjden låg på 60-70 cm då vi bara skulle träna galoppen. Han skötte sig jättebra idag och han hoppar som en gud! Jag älskar verkligen hur han hoppar och att han tycker att det är så kul! Jag tränar mycket på att just bara gallopera och inte krångla så mycket innan hinder. Jag brukar gallopera igenom sommarhagarna och bara stå upp i lättsits och hoppa de stockarna som finns där. Jättekul och mycket bra träning!

Imorgon blir det nog bara en tur i skogen och så är tanken att vi ska börja ge honom antiinflammatoriskt för hans bakben. Han får då inte gå så hårt i ungefär två veckor framåt. Det blir mycket skritt i skogen och vila för honom, tråkigt men nödvändigt. Jag vill bara att detta ska fungera så att jag kan rida honom i en ordentlig form och kunna hoppa med ett par aktiva bakben. Håller tummarna för att medicinen ska fungera!! <3<3

Gammal bild<3

Likes

Comments

Jag vill ha lite mer färg denna sommar och är taggad på att få byta ut min tråkiga garderob till nya, snygga sommarkläder!! Jag älskar de kläderna och accessoarerna som är på bilderna men kommer ju såklart inte kunna ha allt detta.. Gucci-väskan kommer lilla Vilma inte att bära :(

Likes

Comments

Hej!

För ett par veckor sedan skrev jag at jag var tillbaka efter blogg-pous men efter det kom ännu en blogg-pous. Visst är det så för alla ibland. Under ett tag har man jättemycket inspiration och vill bara skriva allt man känner och varit med om. Och ibland har man ingen motivation till att göra saker som man egentligen vill göra men inte riktigt vill lägga tid på då man har tusen andra saker man måste göra. Komplicerat men sant..

Igår var det en veterinär som kom till stallet för att kolla på min lilla ponny. Andros har ju magrat av en del på den senaste tiden, skrev på bloggen får ett tag sedan att vi trodde att det var mask, men nej. Då vi inte visste vad det var och oron började krypa fram kontaktade vi veterinär. Han sa att han hade tid ett par veckor framåt så vi fick bara vänta. Under dessa två veckor kröp våren äntligen fram och gräset började växa i hagarna. Med gräset blev Andros rundare för varje dag och nu är han fortfarande smal men inte överdrivet! Så skönt att han repat sig och veterinären kunde inte heller hitta någon orsak till att han magrade av. Kan vara att han inte fått i sig tillräckligt med näring genom höet, även fast vi ger honom mycket så behöver hans kropp mer näring än de andra hästarna i stallet. Vi får helt enkelt hålla koll så att han inte börjar magra av igen, då får vi göra en foderanalys! Vid bönprov hittade han även något litet fel i Andros bakben, han ska nu få gå på antiinflammatoriskt i ett par veckor och så får vi se hur det blir efter det! Han är ju rätt svår att arbeta i for så det kan ju vara en förklaring till varför jag måste jobba så hårt för att den lilla hästen ska gå i form!

Veterinären var i stallet på förmiddagen och på eftermiddagen tog jag en ridtur i skogen och då det var typ 24 grader så blev han rätt svettig! Han fick en liten dusch efter ridpasset. Han är mycket rädd för att bli duschad så var tvungen att hälla vatten från en vattenkanna men han var livrädd för den med. Något som vi ska träna på nu under sommaren hihi!

Ha en fin fredag, Puss<3


De nedersta bilderna är Andros för ca 5-6 vacker sedan. De översta är Andros för en vecka sen! Stor skillnad på bilderna men kan säga att han är större nu är på de översta! ( I verkligheten ser han smalare ut)

Likes

Comments

Igår var det Pride i Växjö och jag var såklart där och skulle stötta denna fest! Det slutade med att jag och min kompis hängde med i tåget och det var så kul. Så mycket människor som firar och är glada, en dag där alla kan vara sig själva!

Innan paraden gick vi lite i butiker och på en vernissage som min kompis mamma hade. Så mysigt! På kvällen åkte jag till stallet och tränade terräng i sommarhagarna. Hoppade över stockar, diken osv, så kul och bra träning!!

Likes

Comments