Header
Angenämt

Varit ledig hela veckan, så att det är fredag ger mig inte nån speciell känsla, sådär som det brukar göra. Idag har jag bakat, slagit på stort, Samuel fyller år nu på onsdag och pågrund av vårat avstånd så får jag fira honom för mig själv nu i helgen, jag bakade tårta och maränger, sen har jag planerat mys kväll ikväll och sen blir det en överrasking för honom imorgon!

Något jag blir jääääävligt förbannad på är postnord, ja jag vet, dom gör bara sitt jobb men varför ska en hemsida eller ett företag ljuga om när man ska få sitt paket, jag vet inte om jag ska vara förbannad på leverantörerna, i detta fall postnord eller på själva hemsidan, som säger att det ska ta max 3 arbetsdagar, NU HAR DET TAGIT 4 och tack vare latheten måste jag vänta tills efter helgen.. i 2 dagar har det nu stått postad på "spåra mitt paket". Samuel får helt enkelt vänta på sin julklapp tills efter jul...

Ha en trevlig helg, tack för att just du är här♡ Puss & kram!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Angenämt

13:e december, lucias namnsdag eller aa det är väl hela hennes dag? Jag är inte så insatt men man firar henne iallafall alltid den 13/12, med luciatåg kanske lite julbak, I have no idea.

Helgen som varit har verkligen varit mysig, det ända negativa är att jag blivit förkyld och smittade av mig på Samuel, ont i halsen, huvudvärk och tät i näsan. Det svåraste är att sova, kan inte andas genom näsan som är full i snor och kan inte andas genom munnen för det gör så ont i halsen.

Men igår då, stress stress och ännu mer stress. Jag tog tummen ur röven trots förkylningen och åkte mot centrum, jag köpte klart alla julklappar, så stolt. Jag har även beställt yttliggare 1 från nätet, hoppas den hinner komma innan helgen för det är en julklapp till Samuel och vi ska byta julklappar nu i helgen eftersom vi är frånskillda på den riktiga julafton. Men vi får inte öppna dom innan den 24:e.

Vädret idag: fint, blå himmel, -9,8 grader och fortfarnde vit mark. Tack för att just du är här♡ Puss & kram!


Likes

Comments

Angenämt

Jag kan inte vara den ända som känner att nu tiden innan jul så vill bara få allt överstökat, som att köpa julklappar, sätta upp granen, alla dessa adventrar som ska komma en efter en. Jag längtar bara tills man får öppna julklapparna, sen till nyårsafton såklart och efter det kan man börja längta till sommaren PÅ RIKTIGT! Så mycket mer händer ju under sommaren än under vintern, tänk bah: stadsfesten brännbollsyran, min födelsedag♡, värme, längre och ljusare dagar. Så mycket bättre liv, om du frågar mig.

Men julen är härlig i sig, på sitt eget sätt menar jag. Hahah jag vill inte sitta här som pessimistVilma och klanka ner juletiderna, det bringar otur. Julen är en tid för att vara tacksam, det har jag iallafall hört...!

Men idag då, fredag i all ära och jag sitter på en skola I Umeå, som jag förreseten inte ens går på, (säg inte till nån), nej men jag sitter och väntar på Samuel. Hoppas ni alla får en trevlig helg. Tack för att just du är här♡ Puss & kram!


Likes

Comments

Angenämt

18 dagar kvar till julafton, dan för dan före dan före dan..... och så vidare.... före doppedan!

Som jag nämde i mitt förra inlägg så handlade jag 6 julklappar på nätet från en sida som heter #luxpus.se där 6 julklappar och faktiskt 1 grej åt mig själv blev mindre än 300:-, och nån av er kanske tänkte att det är nån fusk-sida, där det tar skit lång tid innan man får hem varorna eller att det är dålig kvalité, men så är det verkligen inte. Jag har beställt där 1 gång tidigare, då köpte jag en foundation och ett puder, jag tror jag beställde det på hemsidan på en tisdag och jag fick ett avi om att hämta paketet på fredagen samma vecka! Och det var som att jag köpt från vilken butik som helst, den ända nackdelen med att beställa smink och andra "färgprodukter" som tillexempel foundation, puder, ögonskuggor etc är väl bara att man inte alltid kan vara säker på att man får rätt färg för just en själv, men jag fick bara på den ljusaste och den passade sjukt bra! Annars kan man ju alltid gå på en affär i stan man bor i, prova olika färger och sen kolla så samma finns på hemsidan.

Idag har jag köpt lite mer julklappar, 3 stycken för att vara exakt, jag köpte åt 2 av mina 5 syskonbarn, och yttligare 1 till åt mamma, men vad jag köpte kan jag ju inte nämna här. Vem vet vilka som läser min blogg... ville också bara säga att jag är jätte glad att ni som är här, faktsikt gillar att läsa, och känner att ni vill kika tillbaka nån gång. Varje läsare är som en miljon läsare för mig. Alla läsare värmer mitt blogghjärta. Tack för att just du är här♡ Puss & kram!


Likes

Comments

Angenämt

Dagens aktivitet bestod av skidåkning, riktigt roligt och mysigt. Känns bra att man faktiskt gjort något på dagen istället för det gamla vanliga #tvserier , klagar inte på det men skönt med lite omväxling!
Vi började med att premiäråka i den nya Hemavan gondolen, jätte kul och en stor skillnad från att använda sittliften, det blev bara 1 åk i sittliften och en massa i dom nya, upp och ner i backen bredvid solkatten. Tro det eller ej men ingen vurpa från fröken Hedström, jag själv. MEN 2 för pojken Sandström, Samuel, och faktiskt 1 framförd av mamma Sandström, Ulrika, men inga bokstavliga skador. Nu längtar vi alla till 40cm snö så det blir nå skoterkörning, nu när man har körkortet.
Jag har det ”bästaste” tipset för er som ska köpa bra och billiga julklappar, @luxplus.se där har dom hur mycket smink som helst och tillbehör, parfymer både för män och kvinnor och allt där emellan, hemsidan har grejer för barn, för håret, för kroppen, verkligen allt och inte dyrt alls, jag köpte 7 saker/julklappar för mindre än 300kr, 7 saker av det olika kategorier som finns för 288kr, tvåhundraåttioåtta kronor!!!! J*vlar så bra. 1 mindre problem att oroa sig sig för! Riktigt bra tips från mig till er alla! Tack för att just du är här♡ puss & kram!

Likes

Comments

Angenämt

Jag måste ärligt säga att jag tycker sjukt synd om er som slutar jobbet eller skolan 16:00 på fredag eller kanske tillouchmed senare. Det är det jag märkt att jag gillar med skolan, vissa av er som känner mig vet nog att innan skolan så jobbade jag på ett ställe(nämner inte namnet av personliga själ) och visst, det fanns inte alltid motivation till att fara och arbeta men sen lärde jag mig ett ord, okej jag har kunnat det ordet länge men aldrig upplevt det, förrän då! Ordet jag lärde mig var: LÖN! Alltså när man fick första lönen då lekte ju livet, jag blev glad men plånboken sved.. Och månaden efter när andra lönen var på igång, då visste man att: den 25:e smäller det!!! Poängen var att i skolan var det bästa att man vissa dagar fick sluta tidigare och ibland sovmorgon men man fick som sagt inte det stålar som alla vuxna och de icke arbetslösa ungdomar får.

Jag skriver lite flummigt, förlåt, hoppas alla fattar ändå.

Idag bär det av mot kallare bredgrader, jag ska nämligen till Hemavan för en riktig myshelg, skidor, eld i kaminen, sällskapsspel och väldigt bra sällskap: min opjkvän Samuel och hans föräldrar. Hoppas alla ni får en trevlig helg och tänk positivt, snart är det jul! Tack för att just du är här♡ Puss & kram!


Likes

Comments

Angenämt

Hur sjukt är det inte att om mindre än 1 månad är det JULAFTON!! Jag får lite stress med tanke på att jag inte har en endaste aning om vad jag ska köpa till alla, jag har räknat ut att jag har ungefär 14 stycken som jag VILL köpa julklappar till, jag väntar bara på att någon ska skicka mig sin önskelista, då kanske det hela blir mycket lättare.

Black friday, dagen som jag verkligen var sämst på det jag brukar vara kung på, jag hittade ingenting jag ville ha, jag köpte, eller mamma köpte(hehe) en myströja i gammelrosa från cubus, det var det enda jag hittade som var värt att köpa då sen kan man ju alltid önska sig det lite dyrare i julkalpp, det gäller att tänka smart.. Nu ska jag fortsätta titta på youtube och dricka coca cola. Tack för att just du är här♡ Puss & kram.


Likes

Comments

Angenämt

Den här vecka har det uppstått 2 situationer med fokus på mig och mitt smink. Förut, i början av mina tonår så var smink och att vara sminkad jätte viktigt för mig, t.ex i 9:an så sminkade jag mig varje dag inför skolan, jag gick inte ens till skolan i mjukisbyxor, jo eller jag kunde ju ha adidas brallor men aldrig typ dansbyxor/fladderbyxor. Jag sminkade mig som sagt varje dag, och det betydde ju att jag var tvungen att stiga upp ca 2 timmar innan skolan började, jag åkte förövrigt buss till skolan.

Nu till första händelsen, jag vill inte vara för specifik men det hände i måndags, jag fick frågan rakt i ansiktet "varför har du smink idag Vilma". Mitt huvud sa "men idiot vad fan ser det ut som, nä jag har ketchup på mig" men ur min mun kom "jag tycker det är kul att sminka mig och jag känner mig finare", då sa personen att jag såg ut som ett spöke och en gris, hade personen varit samma ålder som jag hade jag förmodligen inte tvekat på att smälla till hen men tyvärr var inte läget så.

Andra: jag blir så sjukt jävla less på att folk inom familjen, min vänkrets och andra som ska lägga sig i hur jag sminkar mig, hur länge eller snarare kort tid det tar, vad jag använder för prudukter och verktyg, men framförallt klagara dom på NÄR jag väljer att sminka mig, allstå vad det är för dag, vad klockan är etc. Jag har äntligen kommit över tvånget inom mig själv att behöva sminka mig varje dag men när jag väl sminkar mig efter ett "avbrott" så ska nån jävel kommentera.

Jag vill bara kort och gott säga att alla få se ut precis som man vill, smink, inte smink, jätte mycket smink, aldrig smink eller om man är kille. Och hur man än väljer att se ut med eller utan "hjälp" av smink så ska ingen behöva ta kommentarer eller blickar eller ens skämt från någon, ingen vet hur någon annan känner eller tar emot ord. Jag själv sminkar mig inte för någon annans skull, jag sminkar mig för mig själv! Tack för att just du är här♡ Puss och kram!

Likes

Comments

Angenämt

Motivation, jag är en sån person som verklgien måste hitta en stark sådan för att göra allt mellan litet och stort: äta frukost, finns det bara att välja mellan fil och flingor eller hårdbröd med falukorv så väljer jag oftast att istället hoppa över hela måltiden. Jag vill ha en hotellfrukost, hahah nej men serisöt, jag vill ha en massa bär, olika juicer nybakat mjukbröd, tiotals olika pålägg och yougurt MED SMAK, inte naturell filmjölk, det är såå tråkigt!

Med all mat snack ville jag be om ursäkt för det låånga avbrottet, vissa kanske inte ens har märkt det, jag menar att många läser n förmodligen inte min blogg men det är en sak jag vill ändra på. Jag vill skriva om viktiga saker, saker som inspirerar andra. Som jag berättat så älskar jag att skriva. I skolan för någon vecka sedan så frågan läraren alla i klassen vilket arbetssätt som vi tycker är roligast och dom flesta svarade typ grupparbete, och det tycker jag också är kul, OM man hamnar i en bra grupp där alla hjälps åt. Men jag räckte upp handen den dagen och sa, skriv-inlämningsuppgifter. Jag gillar att få ett tema eller en kategori att jobba inom och sen själv utifrån den kategorin hitta information om en person, en film eller till och med en årstid att skriva fakta om, och när man är klar skickar man in den och får betyg på texten. Tyvärr händer inte sånt ofta.

Jag hoppas att du som läser detta kommer tillbaka. Tack för att just du är här♡ Puss & kram.


Likes

Comments

2 långa promenader som jag känner nu verkligen behövdes! Jag vet inte vad som hänt men för ett tag sen började jag äta på ett sätt som inte förr har inträffat och ungefär varje dag vill jag ut på en promenad. Det känns underbart!
Sen försåts finns det ju dagar som jag vill bah äta 1 ton godis och dricka 1 liter coca cola meenn de måste tränas bort..
Vad gör ni en fin fredag som denna? Alla taggar väl helg kan jag förstå! Tyvärr jobbar jag imorn men sen får jag helg... klockan 17...

En grej jag ser fram emot är sommaren, jag vill internet beställa en massa kläder, solglasögon, badkläder, skor etc. Alla kan väl hålla med om att det bästa när man beställer på nätet är såklart att få hem grejerna och öppna paketet, känns som julafton eller som sin födelsedag. Men det som är lite mindre härligt är att plånkan blir lite ledsen..! Jag längtar tills ALLA är ute och cyklar eller kör moppe, och man kan fara och grilla och bara umgås!

Men nu fortsätter jag på min promenad i lilla Jörn, där jag kommer ifrån, så härligt, så välbehövligt! Ha en trevlig helg

Likes

Comments