Tävlings dag! Idag startade jag Distriksmästerskap i dressyr, startade både Junior klassen och Young rider klassen. Med tanke på att de är mitt sista år som Junior får jag ju göra nått värt att minnas? Innan jag blir gammal och grå det vill säga! Junior klassen gick i La:4 som jag nämnt tidigare, kan för det första säga att vi kom i genom hela galopprogrammet utan att byta galopp. Bara de är ju en bedrift om man heter Mio. Han kändes helt okej i resten av programmet, blir stundtals lite låg i formen och dyker lite = inte uppskattat. Hur mycket Mio än tyckte om det. Men ingen fara 67,5% och en seger! så, så väldigt illa kan det ju inte ha sett ut? Eftersom DMet låg som en klass i klassen hade jag även chansen att inte bara bli DM mästare utan även vinna klassen. Dvs dubbelt upp med rosetter vilket betyder dubblet så roligt? Så det lät ju himsket roligt, så det gjorde vi också!

Vidare till Msv:c1 och där gick det minst lika bra! Fick upp honom betydligt bättrei formen, lite för bra kanske? då jag fick en eller flera komentarer av typen "Ngt hög nacke". ÄR DOM ALDRIG NÖJDA ELLER?! Men det verkar som om jag även kom undan med det, tog ju hem den oxå, Världens bäsa häst?? Ja man börjar ju undra faktiskt. Kunde nog inte fått en bätrre start på höst säsongen! Detta firar vi med att åka och sko häst! Tjoho! kanske ska ta mig ett glas vin i väntan? Det är faktiskt lördag ;) Kan även bjuda på två suddiga bilder från mammas telefon ( inte senaste modellen) som avslutning! NU påväg till Varberg!!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hallå Hallå!

Idag fick Mio prova på den kommande helgens program, det gick sådär kan vi väl enkelt säga.. Som jag skrev i tidigare inlägg så har han lärt sig galoppombyte, tror inte jag kom igenom LA:4an en enda gång, utan att han bytte. Hur vi ska lösa detta innan helgen? Inte den blekaste! Blunda och be till högre makter? För stunden känns det som det ända rimliga. 

Till helgen är det distriktsmästerskap i Bulycke, jag och Mio startar både Junior DM och Young Rider DM. Det går i LA:4 och i Msv:c1, C1 känns helt ok men LA:4 an känns förjävlig. Och det är ju tråkigt, hade varit fruktansvärt roligt att vinna ;) . Så inga byten innan helgen!! Eller nånsin igen? Det beror lite på hur han sköter sig. Vi har även anmält till några msv:b4 i hopp om att kvala Msv:a. Hade varit väldigt skönt att kvala iår så att jag slipper nästa år när kvalgränserna höjs. Om vi ska ha en chans lixom. Imorgon blir de jogg, i suuuper förvänd galopp! 

Det ska jag gå och drömma om nu!

Likes

Comments

Kan väl börja med att erkänna att uppdateringen här inte vart på topp. (ej befintlig) Men ingen fara det har ungefär hänt lika mycket i mitt liv som det har vart uppdatering på den här bloggen. (fortfarande obefintlig) Skolan har dragit igång och vi startar med fem veckor praktik med tillhörande uppsats, praktiken går bra, uppsatsen värre.. Om man säger så här, för att mocka skit krävs ingen hjärnkirurg för att skriva om att göra det krävs det en. Tänkte för en gång skull lägga ner lite energi i uppsatsen och få lite högre betyg en E, dom säger ju att omväxling förnöjer? Tror även att jag får ett plus i kanten av min mor och det är ju aldrig fel. Det blir så himla mycket lättare att be henne köra mig och hästen då.

Jag har även börjat rida för Sten Åstedt, har varit där två gånger nu och det käns fantastiskt! Mycket att ta in, nya metoder och tankesätt men det känns som om det funkar bra för mig och Mio. Så planen blir att fortsätta åka upp till honom från Varberg. Som tränare är han väldigt pedagogisk och får en att tänka till lite, det är inte bara att rida jag måste tydligen veta vad och varför jag gör sakerna. Hur konstigt som helst! Men det verkar som om Mio tycker om när jag vet vad jag gör. Eftersom Mio är en väldigt ambitiös häst är det viktigt att jag ger honom klara och tydliga signaler så han inte blir osäker. Han har ju under sommaren lärt sig galoppombyten och ja, han älskar dom. Det är det ända han vill göra och då tycker självklart jag också att det är roligt, så det kan ha blivit lite för många i sommar. Och när dom här oväntade bytena kommer är det viktigt att jag inte bestraffar eller korrigerar utan fortsätter och sedan bryter av till trav så att jag inte belönar bytet.

Jaja det här kan vi ta en annan gång, det får bli en fin bild och sen sängen för min del!

Likes

Comments

Dressyren dömde Britt Hammar, där red jag en Msv:C1 och slutade på 67% vilket jag är jätte nöjd över! I hoppningen valde jag att hoppa 90cm vilket i efterhand vart lite lågt? Men han gick jätte bra, dock lite stark så ett pet, men även där nöjd!

Likes

Comments

Så har jag haft en fantastisk helg!!! Har varit och tävlat med Mio på fredagen i Björbäck och det kunde inte gått bättre! Ellar ja själv klart kunde det gått bättre det kan det ju alltid, men men. Jag startade två klaser, La:3 och msv:c1. Vi kan börja med La:3, här kändes han väldigt avslappnad direkt. Och jag kunde fokusera på lite mer än bara formen när jag kom in på banan vilket var en lättnad. Vi hade en större miss i program, vilket var när vi skulle fatta sista gallopen. Han vart inte riktigt med på noterna och det blev en sen fattning något ur form. Men det sket jag fullständigt i när jag fick procenten, 69%!! helt galet, och jag hamnade på en fjärde placering. Bland mig på prisutdelningen vart det endast falsterbokvalare och en till tjej som mig. Tror dock att vi var lyckligast! Vidare till Msv:c1, är hade jag inga som helst krav, varken på procenten eller på ritten, men tror ni inte båda överraskar mig, ska tillägas att det ösregnade innan jag tog ut Mio och att hela banan vart som en mindre sjö. Men vad gör det när man har en föredetta fälttävlans häst? Han kunde inte brytt sig mindre, medans vissa ryttare utgick. Åter till resultatet, 68% och även där en fjärde placering!! Vilket även betyder att första kvalet till Msv:b är klart! Whiho!

OJ, måste nog återgå till lektionen nu. har slösat bort en lite för stor del till att flamsa runt här och på andra onödiga sidor! ;)

Likes

Comments

Måste säga att den oplanerade träningen är den bästa, skulle ut och ta en kort promenad tänkte jag. Men så känner jag ju inte riktigt området här i Varberg så väl, så jag tänkte utforska lite när jag ändå är ute. Helt plötsligt hade jag varit ute och gått i över 1 timme, och då hade jag ändå bara varit riktigt vilse 1 eller 2 gånger. Så jag är ändå fett nöjd med dagens insats! #feelingfresh

Sitter just nu och kollar på "Ska vi göra slut?". Osäker på om det är världens dummaste program eller om det bara är världens dummaste människor som är med i det. När killen i förhållandet är otrogen, samt skriver sex sms med sitt ex och inte förstår varför hon tar det så hårt. Eller jo det gör han men dom kommer tydligen från olika ställen så han tar det inte så hårt, vänta lite.. Är du efterbliven??? Men bättre fråga vem är egentligen värst? Hon som stått ut med honom under all den här tiden eller han som beter sig som ett svin? Nu pratar dessutom hans kompis att han tycker om honom för att han är så omtänksam! Men det är ju sjukt snällt att vara otrogen mot henne och bestämma över varje steg hon tar, lycklig tjej! Önskar jag var henne! Snacka om pissig man! Som dessutom lackar över att hon ska få bestämma saker, jag tror att dagens generation behöver lära sig att använda silver tejp! Har hört X antal gånger att nittiotalister är bortskämda skitungar och jag börjar mer och mer förstå vad han menar med det. Lite det här tänket att man behöver inte fixa och jobba för saker, går nått sönder skaffar man nytt. Och jag tror att det även går ut över relationer på alla nivåer.

Gud va tråkigt inlägg, verkligen inte meningen ska bättre mig, men först Ex on the beach! Dagens andra skit program, men så underhållande!!

Hade!!

Likes

Comments

​Hallå Hallå! Längesen jag kikade in nu. Lovar att bli bättre på att uppdatera! Har haft fullt upp det senaste med hästarna och skolan, eller mest hästarna... skolan har väl kommit lite i andra hand, eller sista hand. Knappt i någon hand alls faktiskt, och med tanke på att det knappt är fyra veckor kvar av terminen så är det kanske dags att ta tag i allt jag ligger efter i. Vilket är mycket! Men sen är man ju mästare i " Äh det kan jag ta hand om i morgon eller dagen efter det" så tar det ett tag att faktiskt få något gjort. Jag är en sån människa som bara borde skriva prov och inte massa inlämningar. Inför prov är det bara att plugga en halvtimme/ timme innan provet så brukar jag klara det ganska bra. Men det är jobbigare att skriva och skicka in, det finns så mycket som kan komma i vägen då. Tex hästarna. Hästarna däremot har haft det väldigt bra det senaste! Har varit super fint väder så dom har fått gå utan täcke och massa uteritter. Mio är även tävlat sen sist där han skötte sig utmärkt! Så fin som han vart då har nog aldrig gått med mig innan. Dessvärre höll inte dommaren riktigt med mig, eller på ett sätt gjorde hon det. Hon skrev som jag upplevde det, men poöngen stämde inte riktigt överäns med kommentarerna. Så ingen placering den helgen, men vad gör det när man har en sån fantastiskt fin häst! 

Båda hästarna har även fått gått lite terräng för tränare på skolan. Super kul!! Tyckte nog både hästarna och jag. Kanske ska strunta i att rida fjoll dressyr och satsa på terräng? Tror dock inte att jag är tuff nog att rida mot dom höga hindren, jag menar kom igen?! Dom hoppar ju över hus, bokstavligt talat. Sen ska vi inte prata om hur fort det går!! Själv får man gåshud i den ökade galoppen i dressyr programet. 

MIo åker till Björbäcks och tävlar i helgen, och ni kan inte gissa vem som mer ska dit.. Självaste Jan Brink!! Nervös? Eeeh nervös täcker inte hälften. Kommer skita på mig.. Vi rider som tur är inte samma klass, Mio och jag rider dom lägre för dagen dvs La:3 och msv:C1 . Sannolikheten att det detta ska gå vägen är ytterst liten, men vi ska göra vårt bästa. Inte nog med det, Mios sadel gick ju itu här om dagen.. så stackarn får använda Camaros lilla ponny sadel förtillfället. Så ska man ju ha en sån där fin och exklusiv sadel som är skit jobbig att laga, då den ska till Frankrike för att lagas. Min nästa sadel ska vara en ponnyputa som man bara slänger och köper en ny om den skulle gå sönder. Mest troligt går den dock aldrig sönder eftersom att den är oförstörbar! 

Jaja jag får väl försöka lämna in någon úppgift. 

Ha det bra foket!

mvh en super taggad Vilma!

Likes

Comments

Idag hade jag dressyr träning för första gången sedan 1 månad tillbaka ungefär. Jag valde den stora pållen som ska tävla i helgen, han kändes fin och positiv på framridningen. Sen börjar träningen, men inte långt efter inträffar traumat. Jag tittar ner, och tror att jag snorade på tröjan, tänkte lixom att oj då, det var ju ofräscht. Men nej! Blodet strömmar! trännaren får panik, jag får panik och inte minst hästen. Han skenar, och slänger sig, sprang minst 2000 varv i sken runt spåret innan han hoppade över staketet på 3 m. Till slut får jag stopp på honom, men i det här laget är redan ambulans helikoptrarna här och det minst 10 ambulanser, med 20 man i varje bil redo att assistera mig. Nu är det inte bara jag som blöder näsblod längre utan både hästen och trännaren blöder. Ja det var ju panik förstår ni! Men asså det är ju bra nu, det var ju bara jag som  var där när det hände, så de e ju lixom jag som är det ända beviset såklart ;) 

Likes

Comments

Skulle köpa en sån där ny fräsch energi dricka som alla pratar om. Socker fri, utan kolsyra, no carbs och allt vad det nu är. Gud va härligt tänkte jag! Den gamla tråkiga redbullen släng dig i väggen, kände jag lite när jag stod i affären. Åker tillbaka till skolan, känner mig som en bra människa. Sätter mig med en kompis och öppnar burken, tar en klunk och vet inte om jag ska spotta eller om jag klarar av att svälja. Pfft sista gången jag köper en dricka med hallon smak! Så sitter kompisen bredvid som köpte päron smak, som smakar fantastiskt! Lite som smält Piggelin. Denna berättelsens poäng! Pröva aldrig nya saker och variera aldrig!!! Ja munkarna va i vart fall helt otroligt goda! Vet ni varför? På grund av att DET VAR SAMMA SOM JAG ALLTID KÖPER!

Likes

Comments