VilmaEnkvist

En dag på stan❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nytvättadelakan och en katt kan det inte bli bättre haha:) Tyckte bilderna var superfiina så såklart måste jag dela med mig av dem till er!

4 december ❄️

Likes

Comments

Ett måndagsinlägg tänker ni??, nu har du verkligen glömt vilka dagar du skulle lägga upp på. Ja det är så sant, jag har bara inte hunnit och inget har verkat så intressant att göra inlägg om. Men nu är jag tillbaka med uppdateringar får si lite när. Men hörnii mitt veckoslut har varit enormt bra, först är det ju decembeer tagga tagga !! Och man får dricka glögg och äta pepparkakor härligt. På lördagen var vi på bal, helt otroligt hemskt ljus och vinkel jag hade på bilderna men det får jag bara stå ut med för de var det enda jag fotade ..
En fin kväll:). Vad är era planer för veckoslutet?!

Likes

Comments

Det är verkligen längesen jag uppdaterat bloggen lite. Jag tror att intresset inte varit så stor riktigt, men jag tänkte att jag skulle besvara några julfrågor som de heter tror jag åtminstonde.

1. Pepparkakor eller lussebullar? Både och är goda men Lussebullar om jag väljer 1.

2. Skumtomtar eller knäck? Skumtomtar

3. Ischoklad eller marsipan? Ischoklad är mums!!

4. Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar i massa mängder !

5. Julkorv eller julskinka? Ingendera min favorit direkt men julskinka på första plats.

6. Lax eller sill? Laxen

7. Revbensspjäll eller Janssons Frestelse? Janssons frestelse

8. Paradis eller Alladin? Ingen dera

9. Sylta eller pastej? Pastej for sure

10. Glögg eller julmust? Julmust 😍😍

11: Rödbetssallad eller dopp i grytan? Vad är dopp i grytan ens?

12. Ris a la malta eller risgrynsgröt? Risgrynsgröt

13. Äpplemos eller senap? Äppelmos är god

14. Hemma eller borta? Hos mormor och morfar föredrar jag men hemma är också skönt.

15. Utomlands eller Finland? I Finland

16. Ge eller få? Yngre ålder var det nog roligare att få (typical childhood) men nu med åren är jag ivrigare på att ge och göra människor glada liksom.

17. Mysteriet på Greveholm eller dieselråttor och sjömansmöss? Mysteriet på Greveholm

18. Chokladkalender eller paketkalender? Chokladkalender fick vi alltid men båda är otroligt roliga vare sig vilken men paketkalender i år !

19. Plastgran eller äkta? Äkta gran, fast den barrrar

20. Arne Waise eller Ernst? Kollar på ingen av dem

21. När vill du att första snön ska falla? På Luciadagen eller julafton

22. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen? Jag tror det åtminstonde

23. När tycker du att det är dags att pynta? Börjar redan i November och så tidigt som möjligt men man måste dra ut så man kan göra det hela månaden 😌

24. Finns det något du vill göra mindre av denna julen? Satsa på fina paket, de har alltid varit så fult inpackade tidigare år usch eheh

25. Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Vitt och rött kanske grönt

26. Kan du komma på något negativt med julen? De som kanske inte har råd med något annat på julen åt sina barn, det är så hemskt att ens tänka på när man öppnar alla sina klappar och någon bara får en pepparkaka att tugga på.

27. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Blir nog riktigt mätt och belåten!

28. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/december? Julmusik och julpynt!

29. Leker du i snön, åker pulka eller bygger snögubbar? Snöbollskrig haha, det andra är nog en tid sedan sist.

30. Vilken är din favorit julfilm? Alla julfilmer som går att hitta typ

31. Klär du dig fint på julen? Ja något svart eller rött blir det nog oftast.

32. När öppnar du dina julklappar? Efter maten fast längtan är ju så lång haha

33. Julönskningar? Pengar och en dator hehe

34. Vilken är din favoritjullukt? Pepparkakor och glögg!

35. Vad heter din/dina favoritjullåtar? Alla klassiker!

36. Gör du snögubbar? Det var längesen.

37. Favoritjulkalender? Vi tittade alltid på julkalendrar, bolibompas var ju bäst, men det äldre var bättre nu kommer det mera för småbarn och de är ganska tråkiga vad jag läst.

38. Konstigaste julklappen? Hmmmm... kommer inte på någon.

39. Vad är viktigast på julen? Att sprida kärlek och umgås med familjen!

40. Hur är din jul? Mycket mat och kärlek!


Frågorna kommer från @Isabellefribeerg blogg.

Likes

Comments

Mysiga julvibbar med julmusik på högsta volym varje morgon och jag får äntligen gå i vinterkläder med tjocka tröjjor , drömmen typ. Min favorit låt genom tiderna ha alltid varit All i want for christmas is you bästa bästa bästa !! Vilken är din favorit jullåt?

Likes

Comments

Pepparkakor i November? Ja bättre sent än aldrig! Vi bakade pepparkakor idag och dekorerade dem, kreativt och mycket vackra blev de haha. Supergoda och mycket julfeelis❄️. Gjorde även ett pepparkakshus som jag inte orkat bygga ihop ännu :) Vad är det bästa med julen?

Likes

Comments

Hej! Hade länge haft ideén att byta rummen, så där vi hade matbordet så flyttar vi ut till vardagsrummet, så både jag och R får arbetsrum vilket vi behöver. Det blev mycket bättre och mysigare, så vi jobbade hela fredagen på att plocka och flytta alla saker till rummet. Det sitter fast med köket men det känns hemtrevligt och bra.
Köpte inget extra utan tog allt jag redan hade hemifrån, sedan vi flyttade in hade det funnits en Pinboard (kommer inte på vad det heter på svenska) som hängde innanför en kökslucka så jag rev loss den och använder den på mitt skrivbord istället.
Jag använder krukor som pennhållare, och så har jag en alex byrå från Ikea som jag förvarar papper, räknare, häften osv i.
Jag behövde även en vägglampa, och någon gång i tiden köpte mamma Ikea lampor till våra rum där hemma, så jag tog en till lägenheten men delen som man skall skruva fast tappades bort, så R kom på att skruva en skiva bakom så nu har jag en skrivbordslampa yey!! Gjorde frukost och så myste vi framför "brasan" på TV:n :D. Vi har inga planer idag men det kommer ideér när det vill.
Vad gör ni denna lördag?

Likes

Comments

Hej! Tyvärr kom det inte upp något blogginlägg igår för mycket stress med skolan osv. Har åter gått och blivit sjuk vilket tar på ens krafter så otroligt mycket. Det har inte hänt så mycket nytt under veckan ännu, har nästan slut på ideer om vad jag riktigt skall skriva. Har ni några förslag vad jag kan göra för inlägg, kommentera isåfall:)! Kanske någon sorts frågestund?? :)

Likes

Comments

Några kortfattade ord om mitt veckoslut: Fredag: Studiebesök med klassen - Vasa, Strömsö, Tv, Barndomsminnen, bakom kulisserna, Lördag: Pizza , födelsedagspresenter, min fina vän, bra kvällar, Söndag: Köra hem, finrexin, netflix, blogginlägg, sovdags !!
🌙🌚🌞🌝❄️☃️👗👛🍕🎁🛍🛒🛁

Likes

Comments

Den röda tråden alla pratar/pratat om. This is me again, with a photo of me and my legs. Jag har inget thighgap här, jag har kurvor, jag har inte tränade vader men det är inte fel på något av allt jag räknat upp, jag är precis som jag är och det är mer än bra!!
Idag tänkte jag prata lite om kroppsideal/komplex. Har läst mycket och sett många som pratat om dethär, det har alltid funnits på sociala medier och så sitter det som fastklistrat i hjärnan för resten av livet ungefär. Om inte Du och alla andra ändrar sitt tankesätt så ska du inte dra till dig allt som du läser och ser. Allt är inte påriktigt det du ser på instagram, facebook, snapchat, musicaly osv. Vanligtvis är det någon exakt vinkel på höften, benet eller foten +redigering två flugor i en smäll. Jag själv har alltid haft denhär perfekta kroppen synen: thighgap, lite timglasformad kropp kind of bild i huvudet.
Men jag har börjat gilla och verkligen älska min kropp för hur den är, ibland är det dagar jag skrollat på instagram på olika inlägg av kroppar i bikinis och önskat mig samma och kännt mig så dålig och ful, varför känner jag så? jag är ju vacker som jag är, jag skulle kunna bära samma bikini med lika mycket attityd och självsäkerhet som modellen på en instagram bild, kanske den kvinnan /mannen jag ser på bilden har någon komplex själv vad vet jag? det kanske också kan vara sanningen i vitögat.
Denna "kroppsidealen att det bara skall finnas en sorts kropp ungefär är vansinnig. Jag älskar mina kurvor och fylliga thighs,
Men jag mår också bra av att röra på mig ibland, dansa och träna på fritiden men jag unnar mig också något sött ibland.
Du borde eller ska alltid älska din kropp och vara stolt över den och för som den är, såklart får du träna och göra aktiviteter på fritiden för det är också bra för kroppen att röra på sig, men det jag vill säga är att du inte ska bara tänka på träningen och tänka på din vikt för mycket så det tar åt all din tid, att styra sin kropp till undernärd, kraftig viktnedgång till och med anorexia är inget att leka med. Fokusera istället på vänner, familj, att äta sådant som är bra för dig och din kropp men också att du skapar mål för dig själv, planera lite din dag, jag brukar älska att lägga mig framför netflix och kolla serie, men jag behöver dendär friska luften också och att kroppen vaknar lite. Ibland kan jag dra något kort pass hemma eller lite dansövningar. Måttligt av allting :))! Tror aldrig denhär dumma perfekta"syn" på kroppen kommer go away helt och hållet och att alla i världen är av samma åsikt. Vi är alla vackra inte bara på utsidan. Jag är stolt över dig!
Man skall aldrig sluta och prata om hur vackra vi är och våra kroppars rätt att vara som det är och kämpa för det, att folk pratar om dethär är så intressant, att se det från olika inidividers perspektiv det finns så mycket information därute som vi inte vet om än, ingen vet allt men alla vet något och jag vill fortsätta lära mig mer. Har du någon favorithobby?
#metoo

Likes

Comments