VilmaEnkvist

Efter några dagar är jag här med ett till inlägg mina vänner, så härligt!

"With great power comes great responsibility" -Batman

Spenderat hela höstlovet hemma hos mina föräldrar, så avkopplande! Min bror spelar ishockey så vi tillbringade hela lördagen och söndagen att gå och kolla på hans matcher. Pappas pizza på lördagen mums. På måndagen åkte jag och gosingen till Ikea, vi lånade mammas bil, mini dejt! Vi köpte nattdukslampor, vardagsrumslampa och doftljus m.m. vi var verkligen i behov av en vardagsrumslampa, vi har levt i mörker för det mesta med några ljus i vardagsrummet haha :) kan ni gissa vilken färg vi valde till lampskärmarna? Rosa absolut hehe! Idag gick jag ut på en promenad i skogen för att plocka svamp, superlängesen jag gjorde det, men det var skönt att få frisk luft. Tappade bort mig men som tur hade jag min telefon och Gps tack och lov för det haha:D!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Revensionen av Arganoljan ifrån RimitaGreen @saramoller .
Efter några dagar kommer äntligen min åsikt . Ärligt har jag inte använt den så mycket, i och med att den blir ganska oljig på huden, den lägger sig bra på huden och far in helt okej men man känner en lite oljig yta kvar. Själv är jag inte så bekväm med en oljig yta, men om man skulle använda en kräm till skulle det kanske fungera bra för dig som vill ha en mera slät, o oljig känslan. Arganoljan kan användas som dag eller natt "kräm", torra ställen på huden eller förhårdnader som vid fötterna eller hälarna, i hårbottnet och i topparna. Den är ekologisk och innehåller bara rena råämnen som är bra för din hud. Allt man sätter på huden går in i blodomloppet efter 2-5 sekunder otroligt! Är det bättre då att använda produkter som har naturliga ämnen för att din kropp, alla organ skall må bra och inte kämpa emot alla dåliga kemikalier du får in i kroppen? Därför rekommenderar jag en ekologisk produkt och att man kollar innehållsföretäckningen innan man valt att köpa en produkt. Jag kommer fortsätta använda arganoljan som en kroppsolja och till hårtopparna, vad som funkar just dig bäst kan jag inte svara på det är så individuellt. Hoppas du fick svar på din fråga!

Likes

Comments

Jag ville bara tacka här för alla fina kommentarer och likes jag fått av er på mina inlägg sedan jag började på bloggen! Jag uppskattar det jätte mycket<3 Tack ni är fina!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu är hösten och vintern här, och valde ut några wanties som jag älskar. Så vackra pluss några av produkterna är från @andreahedenstedts nysläppta kollektion på NA-KD. Alla plagg är länkade om ni vill skicka hem något för hösten eller vintern, i min garderob behövs dem! Kärlek kärlek kärlek <3<3!

Likes

Comments

HejHalå på er allihopa! Onsdag, vad skönt, veckan går snabbt. Jag tänkte i detta inlägg dela med mig av lite tankar jag har. Det första jag ville prata med er om är Självförtroende det finns väldigt många svar man kan få om man googlar självförtroende, jag googlade inte. När jag googlar saker gör det mig mer tokig för oftast är inte allt sant man läser på nätet. Iallafall nu tillbaka till ämnet självförtroende. Jag tycker att en av de viktigaste egenskaperna man skall jobba för är sitt eget självförtroende, mina åsikter, att tro på mig själv är viktigare än dendär rädslan man har att inte bli accepterad. Jag har lärt mig genom åren att man inte kan gå och vara rädd för vad andra tycker, tro mig det har jag gjort och jag gör det fortfarande än idag men inte lika enormt, jobbar ennu på det. Jag har alltid varit en person som är rädd för vad andra tycker om mig, hur jag behandlas bakom min egna rygg, vad som sägs. Men ju äldre jag blivit desto självsäkrare, viljan att uttrycka mig själv i min klädsel och beteendet, den jag är. En sak jag stör mig otroligt mycket på är till exempel du är i en grupp med människor du känner, och de börjar trakassera och sprida elaka kommentarer eller åsikter om något du verkligen tycker tvärtom om egentligen, men du vågar inte säga Din åsikt eller Du vågar inte säga ifrån, för rädslan är även den att ingen kommer vilja vara med dig, du är rädd att bli lämnad utanför, att du inte är lika kool som de andra i gruppen, men vet du fuck it , om Greta säger "såg du vilka fula jeans Johanna hade idag" , säg ifrån om du tyckte de satt perfekt på henne eller att det är hennes stil hur skulle du tycka om någon sa så om dina jeans, om de är dina riktiga vänner ser de inte surt på dig eller tycker du är jobbig, de accepterar din åsikt och om du inte gillar deras kommentarer eller att vara runt dem skall du inte umgås med dem. Är bergssäker på att detta har varje tjej tänkt på minst 1 gång under deras skolgång hur svårt detta var och är. Iallafall för mig har jag bärt runt på denna tanke om rädslan att säga sin åsikt vädligt länge. Men alla vi människor har olika slags uppväxt, om Greta sitter där och kommenterar Johannas jeans, hur kan Greta veta vad som händer i Johannas liv? tänk om hon inte har råd att köpa ett par ordentliga jeans? Tänk om just dessa jeans är hennes favorit par och hon älskar dem? Det är johannas stil?, precis som Greta har sin? Bara för att Greta inte gillar hennes jeans betyder det inte att Greta kan sitta och trakassera hennes utseende. Och om Greta nu förmodligen tycker de är fula, håller hon det till sig själv. Nu kanske man tänker men varför får du säga din åsikt om du tycker de passar på Johanna men inte Greta, för att elaka kommentarer sårar. Om någon tycker om Johannas jeans blir hon förstås glad och ler.
Om någon säger något elakt så spelar hon att hon inte reagerar över det vad Greta säger men hon gråter inombords och slutar ha på sig jeansen. Där kommer självförtroendet in, Johanna har självförtroende och går varenda dag med sina favoritjeans på sig och bryr sig inte vad någon annan tycker eller tänker för hon äger och tänker "Dethär är Jag"!! Lita på dig själv om dina åsikter, gå din egna väg , var dig själv (mina egna peppord)

Likes

Comments

Gokväll alla där ute! Härligt lyckad måndag jag haft idag tänkte jag för mig själv, dagen började med att jag vaknade 7:00 och min första timme i skolan började kl. 8:00 ovanligt för mig i och med att vi oftast börjat 10:00, stiger upp och börjar göra mig iordning, kokade lite varm oboy för att ta med till skolan men locket hade något fel så den läckte hela tiden när jag skulle dricka, då var kl. redan 7:50 så jag hann inte hälla oboyen i någon ny termos så jag fick rusa utan, typiskt!
Det kändes lite speciellt att gå igenom skolans dörrar eftersom jag varit borta en vecka när jag varit sjuk och man var lite ovan att vara tillbaka i rutiner.

Jag går på kosmetologlinjen sista året och ibland så går vi på föreläsningar för ett hudvårdsmärke så att vi lär oss mera vad vi jobbar med och om vårat yrke, men just idag kom en av grundarna från företaget Rimita Green som säljer ekologiska produkter och har några återförsäljare överallt i Finland och i andra länder, det var verkligen intressant att lyssna på föreläsningen och att få testa deras produkter, som tack fick vi deras Argan olja som produkt hem så kul! Kan länka deras sida om någon är intresserad av ekologiska produkter @rimitagreen.com
Rekommenderar!
Bilden är tagen från deras egna hemsida som jag länkat här ovanför!

Likes

Comments

Lite fika vid Fiika med gosingen, träffade L en sväng och gick och shoppade och så fick jag se deras lägenhet så mysig, gosingen friterade franska och stekte lövbiff och så hade vi filmkväll det var super härligt !!

Likes

Comments

Fredag kväll , en skön känsla i kroppen att det är veckoslut, jag mår bättre och lyckan är 10/10.
Har inte blivit så mycket gjort idag lite serie och lite mat, umgicks med några vänner, tror dock jag smittat min pojkvän han började må ganska dåligt under dagen :(. Jag har mycket tankar och känslor jag skulle vilja prata med er om och berätta fritt i ett inlägg, funderade om jag gör det imorgon eller på söndagen då man brukar ha tid över och de såkallade slappdagen. Skulle vilja yttra mig om mina funderingar och så kanske ni kan tipsa mig om något jag ej vet, tycker det låter jättebra!

Klockan är cirka halv 2 på natten nu, är fortfarande pigg som en lärka och har mycket energi i kroppen. Imorgon blir en kul dag, ska träffa Linnea och bara mysa kanske dricka kaffe eller något annat gått och prata, vad mysigt💕!!
Gonatt från mej fina!

Likes

Comments

Hej Svejs förlåt att jag inte lade upp något nytt inlägg igår, orsaken är att jag fortfarande är sjuk och är förkyld också vilket gör kroppen svag. Ville dela med mig av lite inredningstips åt er idag. Jag och min sambo bor i en ganska rymlig tvåa med våra två katter, i och med att det är en hyreslägenhet finns det inte så mycket vi kan göra. Jag vet att det finns många som säkert också hyr en lägenhet och funderar på tips för möbler och dekorationer, när man är studerande har man inte så mycket pengar över för lyx heh. Har sökt överallt på Youtube efter diy "do it yourself" videos men oftast är det sånt man måste köpa färdigt för att kunna pyssla, det finns liksom inga tips på vad man kan göra av det man redan har hemma, såsom gamla möbler, tyg, papper osv. därför ska jag nu dela med mig av lite enkla tips för er som är in need.

1 - Det jag brukar göra är att gå på loppis och leta fynd, såklart allt man hittar på loppis är inte direkt "fräscht" men man kan hitta riktigt bra saker, till och med nya saker kan folk sälja bort som obehövligt. Leta efter lampfötter så som denna här eller liknande och använd en glödlampa som passar, tadaa två nattduksbordslampor.

2 - Vi hade väggfärg, vi kunde ha målat om våra vardagsrumsväggar men jag tog istället ett påslakan som passade ganska bra med vår nuvarande inredning och min sambo hjälpte mig att spika upp tyget på väggen med små (pins), vilket syns här på nedre bilden på vänstra väggen.

3 - För att snygga upp din lampa använd en med gult ljus, det är både snyggt och gult ljus i sovrummet får dig att somna lättare.

4 - Använd papier maiche (tapetklister och hurdana tidningar som helst eller bara tapetklister och band) för att göra skålar eller lampskärmar med hjälp av en form av ditt val (vas eller matskål).

Skulle ni vilja att jag gör flera av dessa inlägg, kommentera gärna!

Likes

Comments