...Från tävlingen igår
Tagna av Hanna Åkerlund

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är så himla trött nu så ska lägga mig tänkte jag.

Foto: Lisa Magnusson

Likes

Comments

Fick idag i både LCn och LBn 0+4 fel. Är nöjd då det ändå var årsdebut men ändå lite surt då jag verkligen ville ha den där nollan i LBn. I LCn får både han och jag ta på oss skulden lite då jag la han lite nära och han var lite loj och lyfte inte upp bakbenen tillräckligt mycket. I LBn däremot tar jag på mig då jag la in ett onödigt extrasprång till hinder nr tio och han han inte hoppa upp sig så rev med fram.
Båda ritterna var dock annars väldigt fina och vi hade bra avstånd på alla förutom dom två vi rev. Toby hoppade kanon!, speciellt på oxarna och även 2 kombinationen (som han brukar få det tajt i).
Frammridningen ute var däremot kaos! Det fanns inte en enda funktionär i närheten och ett tag var vi minst 12 ekipage som red på den lilla banan samtidigt! Det var hästar verkligen överallt och jag kunde knappt rida då man inte knappt fick plats helt enkelt. Toby var också väldigt spänd och så är han mötesskygg så så fort jag mötte ngn som inte skrittade kastade han sig.. Eller flög undan med bakbenen. Hela miljön var otroligt stressig och Toby fick nästan panik när det kom hästar från alla håll och kanter. Så det var ett stort minus till Åmål !
Annars var det en bra arrangerad och trevlig tävlingsplats tycker jag.

Kram Vilma

Likes

Comments

Tänkte dela med mig avslitet av våra planer inför morgondagens tävling.
Lova sover över inatt och följer med oss imorn👍 kl 7 ringer väckarklockan och kl kvart i 8 är vi i stallet. Toby fick flätor gjorda idag så vi ska rulla ihop dom till knoppar imorn, utöver det är allt iordning fixat så det är bara att borsta honom, sätta på täcke och skydd och lasta in utrustningen i transporten sedan bär det av, då är klockan halv-kvart i 9. Dock blir det ju tyvärr sommar tid inatt så det blir ju på sätt och vis egentligen som, som vi är vana, halv-kvart i 8:(
Hörde från några i vårt stall som tävlade storhäst där idag att det hade varit väldigt blött och lerigt.. Och det ska enligt väder-rapporterna regna hela natten, men inte under dagen som tur är, så jag undrar hur utebanan kommer att vara. Tur att framhoppningen och själva banan iallafall är inne.
Sedan flyter väll dagen på som den gör och vi hoppas på två roliga och bra rundor👍
Kram Vilma

Bild fån när jag var och tävla solstahoppet i sommras, Lova som håller i Toby.

Likes

Comments

En vecka kvar i skolan tills påsklov och nio dagar kvar tills Gran Canaria<3 håll ut Vilmaaa 

Kan man tagga mer😋

Tre saker jag köpte på stan igår med Lova.

Kjol och kort linne - Gina

Sol​glasögon - Bikbok

Likes

Comments

Tycker att Bikbok har fått in mycket härliga vårnyheter. Här är några plagg som jag ej skulle tacka nej till att hänga upp i garderoben.

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om mitt skåp där jag har mina saker i i stallet. Tänkte ta dom hylla för hylla vad jag har i dom. Numrerar raderna uppifrån, alltså hyllan längst upp är nummer 1 osv.

Hylla nr 1
Här i har jag några schabrak och även en fårskinnspadd.

Hylla nr 2
Här i har jag lite olika saker. Bland annat har jag både min Charles Owen och min Lemicell hjälm här. Jag har även en låda med alla mina ridhandskar i en med broddar och sådana saker och även pannband som jag för tillfället ej har på tränsen, ex mitt tävlingspannband till hopptränset.

Hylla nr 3
Här har jag alla mina salvor, insektsmedel, lädersmörjor, termometrar, bomull, bandage och olika sprayer osv osv.
Har även min nya One K/Gate House hjälm där haha, för att den ej än fått plats på något bättre ställe.


Hylla nr 4
Här har jag mina två par stövlar, min ryktväska och vårt lilla "bärbara apotek" som är en liten hink där vi har lite allt möjligt med sjukvårds saker till hästen om det händer något som vi kan smidigt ha med oss på tävling.

På yttersidan av skåpet hänger det några grimmor, en flughuva, min martingall och en longerlina.

Har även en hylla där vi förvarar alla täcken på och där jag även har mina andra schabrak och en typ sadelvagn där jag har min ganska stora samling av benskydd, boots och lindor;) har även en del hemma.

Likes

Comments

Jag sitter och tänker lite på vilken outfit jag ska ha på söndag.. Tänker mellan tre olika, inte så stor skillnad på dom, mest schabraken, men iallafall;)
Skulle vara kul att höra vad ni tycker!

1. Den här outfiten med mitt marinblåa/mörkrosa scapaschabrak, kommer att ha min svarta kavaj och blåa Spooks tävlingsskjorta till.

2. Samma outfit som jag hade på ponnypokalen förra året. Ett svart GG schabrak och min vita schockemhöle skjorta.

3. Eller den här med mitt blåa schabrak och eventuellt en blå huva till.
Hade ingen bättre bild på det ;)

Kram Vilma

Likes

Comments

Var inne på datorn förut och kollade igenom bilder från min gamla mobil. Alla är från tidigast i somras.

Likes

Comments

Kram Vilma

Veckans planering kommer se ut ungefär såhär för mig och Toby

Måndag: Vila, skrittas förhand
Tisdag:
Skritta fram slingan och rida på utebanan
Onsdag:
Dressyrpass inne
Torsdag:
Hoppträning
Fredag:
Vila, skrittas förhand slingan
Lördag:
Checkande dressyrpass inne, eventuellt lite på utebanan
Söndag:
Hopptävling Åmål, första för i år, vi rider LC och LB

Kram Vilma​

Likes

Comments