View tracker

Hej!
Vi åkte in och började skoldagen klockan 8, men slutade redan vid 9:20. Vi skulle jobba med UF, men eftersom att lärarna var stressade med att alla skulle få in sina affärsplaner i tid så blev vi som redan hade de inskickade lite "utanför". Arbetet stod still, och vi satt mest av tiden så vi fick lov att åka hem.

Henrietta fick ändå en vilodag. Hella tömkörde jag på ridbanan. Hon är lite trotsig nu, trots att hon verkar tycka att det är kul och är arbetsvillig. Men som jag skrev i Hellas utveckling så tror jag att det är en fas. Hon var duktig och om man tänker för några månader sen så kunde hon inte ens tömköras, hon kunde knappt ens ledas. Och nu tar jag ut henne själv och tömkör på ridbanan. Vi hade kunnat göra denna processen snabbare. Men för mig har det varit viktigt att låta det ta tid och inte göra det snabbare än vad Hella är redo för, hon har ju varit lugn som en filbunke, så de hade säkerligen kunnat gå snabbare. Men det känns så bra, för nu är vi partners hella och jag. Inte bara häst och människa. Det känns så himla bra inför framtiden.

Jag har också hunnit baka lussekatter! Det är väl perfekt såhär 1 december. Annars har jag bara tagit det lugnt.

Det är en ganska jobbig tid min familj och släkt går igen nu. Allt känns faktiskt tungt och väldigt konstigt. Döden är ju väldigt konstig, att någon helt plötsligt inte finns mer. Jag tror inte ens att jag tror på det än, det känns fortfarande som att min farmor sitt där hemma hos farfar. Men det gör hon inte, hon håller koll på oss, det vet jag. Men hon håller inte längre farfar sällskap. Det gör så ont och de känns så jäkla konstigt. Imorgon kommer jag kanske förstå, när hon ska begravas. Då kommer det kanske bli lättare att förstå. Men det gör ont, men jag är så tacksam. Vilka mor och far föräldrar jag har, även de som har lämnat oss. Vilka vardagshjältar, mina hjältar.
Imorgon kanske det är tyst här. Vi får se.
Puss❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 18 readers

Likes

Comments

View tracker

December är inte bara julens månad iår, det är även månaden då Hella och jag har 7 månader tillsammans! Vad har hänt med min bäbis, och kan man ens kalla henne de fortfarande?
Bild 1: 20/11 Bild2: 1/12

Äntligen ser man att det händer någonting igen! Ser ni vad jag syftar på? Hon är inte redigt lika bukig som hon har varit nu en tid. Hon börjar bli allt mer ståtlig och växa i kroppen bättre. Under denna perioden har vi hunnit med ungefär 2 långrundor tror jag, någon tömkörning och lite så. Det har hänt en hel del andra saker så hästarna har inte varit 100% fokus, men det verkar ha varit bra?
Hella är nu inne i en period där hon vill testa att inte göra rätt. Hon är väldigt arbetsvillig och framför allt trevlig att jobba med, men nu har man märkt att hon är liksom lite tetig. Försöker nafsa lite i armen när man är på promenad, försöker gå in till mig i mitten när vi ska longera och verkligen inte "förstår alls" vad jag menar. Trots att hon precis förstår, för jag vet ju hur lättlärd hon är. Jag tror att det är en fas, men den kan ju vara tills hon är tre. Jag markerar när hon gör någonting som inte är okej, som t.ex att nafsas. Hon vet att hon gör fel och tar åt sig, men hon vill ändå vara en liten rebell. Det hon inte "förstår" får ta sin tid. Hon kommer ju att lära sig.

Men, jag har haft henne i 7 månader! I sju månader har jag uppfostrat mitt egna 1 åring, som snart blir en 2 åring! Hoppas det kommer lite snö snart så att vi kan spänna för henne för skaklarna. Tror att hon är redo, hon är ju arbetsvillig och orädd så de är nog inga stora problem.
Men, nu ska jag inte skriva så mycket. Tänkte lägga in ALLA bilderna jag har tagit under dessa 7 månader, 14 bilder!
Se och njut 😉
12 maj - 1 december

  • 25 readers

Likes

Comments

View tracker

Inte varje onsdag man är duschad och färdig klockan 5. Vi var hemma tidigt idag. Så mycket har hunnits med. Vi gjorde pannkakor när vi kom hem, klockan var strax efter 12 för vi åkte med pappa från stan.
Sedan red Maja och jag ut. Henrietta kändes seg idag med så jag vet inte om vi är påväg in i en vintersvacka som vi har varje år, hehe. Men framåt slutet av passet var hon förvånansvärt pigg och framåt så hon kanske bara testade och se om de gick att vara lat. Jag vet inte, som sagt gick de bra tillslut.

Jag tog med mig Molle och Hella på en långpromenad i skogen. Vi brukar alltid tjafsa lite om vilket tempo vi ska ha med idag var hella med på noterna. Hon har en ful ovana att "bita" i luften men bara med läpparna, när hon tycker att jag sätter för högt tempo. Detta händer endast när vi är på promenad och när de gör de markerar jag att det inte är okej. Så de är vi nog kvitt med snart.

Efterråt packade jag upp hö. Sen har jag hunnit vara ganska effektiv sen jag kom in. Jag började med att fixa mina byxor så att de inte ska spricka mer över knät. Sedan slog jag in lite paket och efter det har jag gjort lite matte för att repetera inför nationella nästa vecka. Är inte ett dugg orolig, men känns ändå bra att repetera.
Jag har hunnit duscha och nu tänkte jag sätta mig med lite körkortsfrågorna. Det känns som att det är väldigt snart och om jag kan ligga före Maja i utvecklingen några dagar iallafall är ingen mer nöjd än jag. Haha.

Men jag hör av mig.
Imorgon är det en tidig morgon och UF hela dagen.

Jag hör av mig.
Pussar❤️

  • 30 readers

Likes

Comments

Hej!
Gud vad skönt det va att sova tills det blev ljust, en veckodag! Steg inte upp förrens halv 9 idag då våra två första lektioner var inställda. Farfar skjutsade oss så vi hann med bussen vid 10. Vi började med att äta lunch. Sedan hade jag och Ninni matteprov, sista i hela boken så nu laddar vi för nationellt på tisdag! Små nervöst, men vår lärare sa att det stjälper inte utan det bara hjälper. Så vi får hoppas det.

Vi åkte med Simon hem, både Maja och jag. Men med mamma från Lessebo, skönt att slippa åka buss och trevligt att hinna träffas iallafall en halvtimme.

Jag red en stund när vi kom hem. Henrietta var små seg och väldigt nonchalant. Så i galoppen fokuserade jag bara på att hon skulle FRAM. Inte det bästa passet vi haft, men vi har även haft sämre. Det får duga en regnig tisdag. Imorgon hoppas jag att jag hinner göra någonting med Hella också, samt rida Svennis.

Jag har pluggat lite till körkortet ikväll, kände att de behövdes för att lugna mig själv lite. Det går väldigt bra faktiskt, nu är det inte långt kvar. Skönt med jullovet där så man kan plugga redigt mycket då.

Imorgon är det upp klockan fem för att sedan klara av en hel dag i skolan. Jag hör av mig.
Pussar❤️
Bästa med att stiga upp när det är ljust är att man inte behöver ficklampa på morgonpromenaden..

  • 42 readers

Likes

Comments

Hej! Gårdagen var spännande, eller? Jag orkade inte blogga när jag kom hem. Så jag gjorde helt enkelt inte de.
Simon sov hos mig, vi vaknade ganska tidigt, åt pizza resterna från kvällen innan. Sedan började jag göra mig iordning och när jag var klar körde Simon hem. Jag skulle ju på julmarknad och sälja med UF företaget. Vi hade hört att det skulle vara super många köp glada kunder. Men så jäkla bra med folk var det inte. Vi sålde långt under vad vi hade tänkt och ska nu lägga upp en plan för att öka försäljningen. Men det var många som "misslyckades" så de var inte bara vi, vilket känns skönt. Hade ju varit surt om alla sålde jätte bra och vi inte alls bra. Men missförstå mig rätt, vi sålde lite ändå så vi får vara nöjda.
Men, till de stora problemet, de var fruktansvärt kallt! Det var HEMSKT, de blåste och var omöjligt att hålla värmen. Vi fick byta av varandra så att man kunde röra på sig lite, gå in i någon butik och värma sig en stund. Vet ni vad jag gjorde när jag var på min värmningsrunda? JAG HITTADE EN JEANS KLÄNNING. Jag har velat ha det sedan Elsa köpte en i Stockholm, hon hittade till ett bra pris, men ingen där passade mig, så sen dess har jag letat och letat. Alla har varit dyra och utbytet av jeansklänningar denna tiden på året är inte överdrivet stort, men, jag traskar in på bikbok och går runt för att låtsas kolla på kläder men egentligen bara vilja ha värmen. Där hänger den, 499:- på tok för dyrt för en sak jag "vill ha" och inte behöver, men gissa vad? BLACK WEEKEND ERBJUDANDE!!!!! 49:-!!!!!!!!!! Inte ens 50 spänn för en super snygg jeansklänning?!?!?! Och om den satt snyggt? Jaaaazzz
Gissa om jag var glad när jag kom tillbaka. Kändes så värt att ha åkt in. Haha.

På kvällen när vi kom hem var jag genomfrusen, tog en lång dusch och de hjälpte lite. Somnade tidigt under täcket och en filt. Frös när jag vaknade också, inte bra att bli så kall! Men skolan gick bra idag iallafall.

Kom hem halv 4 och Maja och jag red en liten runda. Överallt var de fruset, så vi fick passa på att bara skritta runt. Lär väl bli mycket det nu om de ska vara kallt.
Skippade gympan idag med, men nu har jag dåligt samvete över att träningen har blivit så himla bortprioriterad. Nu ska jag skärpa till mig och dra igång igen. Tvekar mellan stt fortsätta på gympan nästa termin eller gymma? På gymmet kan jag ju göra vad jag vill medans gympan mer är en rolig grej, självklart super nyttig också. Men på gymmet kan jag liksom sätta upp mer mål och stärka de kroppsdelar jag verkligen vill stärka. Vi får se, Maja gynnade för första gången idag. Får se vad hon tycker om ett tag.

Nu tänkte jag läsa lite bloggar. Jag hör av mig.
Pussar❤️

  • 57 readers

Likes

Comments

Hej!
Torsdagen gick ganska snabbt i skolan och vi i mitt företag fick mycket gjort! Vi skickade in affärsplanen och de kändes väldigt skönt att ha den färdig och skickad. Deadline är torsdag nästa vecka, men systemet att skicka in är lite krångligt och bara på vår skola är vi minst 15 företag som då eventuellt skickar in samtidigt. Systemet kanske kraschar och så får man inte inte in den i tid. Känns bra att vara i god tid. Vi han även fixa med det sista inför julmarknaden och testa göra chokers av vårat läder! Jag tycker att de blev väldigt häftiga, vi får se hur de får att sälja dom. Går de bra forsätter vi nog, annars får vi komma på någon ny idé. Är ni sugna på en choker av kvalité läder? Kom till Blendapassagen imorgon klockan 12, först till kvarn, endast 20 kr!
Vi blev så färdiga med allt att vi valde att stanna hemma o fredags. Komp kan man säga, vi "får" ta ut det lite när man inte ligger efter, för vi kommer ändå ägna så mycket tid åt detta utanför skoltid.
Jag red i torsdags när vi kom hem. På ridbanan med en lång kavalleti. Henrietta gjorde det bra i både galopp och trav. Simon sov hos mig, han skulle dock upp och jobba så jag sov ensam de sista timmarna.

I fredags la jag rätt mycket tid på hästarna. Mockade och fyllde upp hö. Maja och jag red en runda. Henrietta var rätt seg i början, men framåt slutet så blev hon ganska så pigg. Jag åkte till Simon igårkväll, vi åkte till kosta och kollade runt lite. De var ju black friday där med, jag köpte ett par skor. Har velat ha ett par med lite klack. Hade sett ett par som såg ut som ridskor med ca 6 cm klack, men jag hittade ett par andra med snygga detaljer som de fick bli istället, de var dessutom skönare.
Simon och jag lagade mat hemma och åt framför tv. Det var mysigt. Vi tänkte kollat på film men klockan flög iväg och vi var väldigt trötta. Så vi gick och la oss istället. Idag sov vi faktiskt inte så himla länge. Vid 9 steg vi upp och gjorde frukost, även den fick vi till väldigt mysigt med toast, frukt och tända ljus. Nu är jag hemma och håller på att baka till julmarknaden imorgon. Vi tänkte sälja lite hembakat också, för de är alltid gott med hembakat.
Jag har två mjuka peppar kakor i ugnen nu, de ser ut som en sockerkaka som smakar pepparkaka. Den är så fruktansvärt god! Sedan tänkte jag att jag skulle rida lite, får se om de blir ut i skogen eller om jag rider på ridbanan. Det blåser en hel del. Sedan får jag se om jag gör Hella direkt efter, eller om jag bakar två till kakao emellan.

Ikväll vet jag inte redigt vad som händer. Är lite sugen på att åka till stan, men vi får se.
Nu ska jag fortsätta bakandet innan jag rider lite. Hör av mig.
Pussar❤️

  • 84 readers

Likes

Comments

Hej!
Farfar skjutsade hem oss från bussen idag så vi var hemma redan vid halv 2. Maja och jag red ut en runda med en gång. Hästarna var lite småtrötta, iallafall Henrietta, men de gick rätt bra ändå.

Efteråt tog jag ut hella och borstade henne ganska länge innan Maja kom ut igen. Vi tömkörde henne till samma skog som förra gången. Denna gången var det inget bus utan hon skötte sig väldigt bra! Vi höll inte på så länge, det räcker gott med korta bra pass.

Pappa hämtade nytt hö och halm idag, så vi fyllde upp lite påsar och förberedde inför kvällens fodring. sedan gjorde jag färdigt en uppgift som skulle vara inne ikväll. Sedan har jag duschat och lite så. Nu tänkte jag kolla på tv tills jag ska sova. Imorgon är det en lång dag igen. Men det är UF så jag ser fram emot det.
Hör av mig.
Pussar❤️
Visst har hon fått lång man??

  • 108 readers

Likes

Comments

Jag kunde haft sovmorgon idag, men jag missade en mejl så de blev inte så. Jag satt alltså i skolan 2 timmar innan lektionen började. Det kändes sådär. Men men.
Dagen idag har gått väldigt sakta. Jag har kännt mig trött, nästan så här sjukt trött ni vet när man håller på att bli sjuk. Men jag tror inte det, behöver nog bara sova ordentligt.
Skönt att jag red Henrietta igår, då kunde jag skippa dagens pass och planera en uteritt imorgon då vi är hemma redan strax efter 1. Skönt, då kommer vi kunna rida ut i lugn och ro innan mörkret. Hinner dessutom äta på skolan innan vi lämnar stan, så hästarna kommer få hela min ljusa tid imorgon så får resten av ledarskaps examinationen den mörka tiden. Haha.

Idag har jag i stort sätt bara pillat med den. Det är en hel del att skriva och om man är trött så behöver man ta pauser så man inte somnar. Jag har hunnit med att natta hästarna, äta och duscha. Nu tänkte jag faktiskt sova. Haha, nej inte riktigt. Kanske svarar på någon fråga till. Men jag är trött och behöver sova.

Imorgon är det upp tidigt igen, skönt att regnet inte öser ner om dagarna iallafall. Imorgon ska de bli skönt att komma hem tidigt och rida en sväng i skogen. Hella ska jag nog tömköra på banan om jag hinner innan mörkret. Eller isåfall får vi väl tända lampan.
Hör av mig.
Pussar❤️

  • 115 readers

Likes

Comments

Hej!
Min måndag började lite annorlunda. Igår mejlade min psykologilärare ut att hon var sjuk och att lektionen var inställd. Min nästa lektion började inte förrens 12:10 så då kunde jag alltså välja mellan att ta sovmorgon eller göra någonting vettigt. Jag gjorde någonting vettigt och red ut en sväng på Henrietta under tiden solen var påväg upp. Jag verkligen älskar att rida på morgonen. När de fortfarande inte är helt ljust och lite nattfuktigt i luften. De är nog något av de bästa som finns!
Henrietta skötte sig, så rundan gick smärtfritt och det gjorde hela grejen ännu lite bättre!

Två lektioner i skolan checkades av snabbt. Sedan skulle jag köra på körskolan med en ny lärare. Vår lärare rekommenderade att vi bytte lite för att testa när någon annan säger vad vi ska göra. Grejen va den att jag blev så himla nervös, han stressade mig och ja, de gick inte så jäkla bra. Nu kommer jag gå tillbaka till henne jag hade innan. Känner att jag vill lära mig att köra bil innan jag lär mig hantera andras sätt att lära ut. Säkert jättebra att köra med olika, men det blev lite för mycket kände jag. Jag kunde liksom inte slappna av som när jag kör med henne, och han och jag missförstod säkert varandra några gånger. Jaja, så är de. Man lär sig av sina misstag. Jag lärde mig iallafall köra i rondeller ordentligt idag, och de var ju bra.

Simon hämtade mig och vi åkte hem till mig. Det har varit så mycket nu så ingen gympa idag. Mamma är dessutom väldigt förkyld. Så himla skönt att bara vara hemma och inte göra någonting. Henrietta var riden. Skönt. Simon åkte för en stund sen, hästarna har fått mat och jag tänkte sova tidigt. Imorgon är det en tidig och lång dag. Kanske rider när jag kommer hem, får se.

Jag hör av mig.
Pussar❤️

  • 133 readers

Likes

Comments

Nu är det dags! Lite sent, men bättre sent än aldrig.
Bild 1: 1/11 Bild 2: 20/11

Det händer inte så mycket nu. Eller de är klart att det gör de men de är svårt för ögat att se. Hon blir både högre och grövre. De är främst rumpan som växer iväg så de blir spännande när framdelen växer ikapp!
Hon har fått en så himla tjock vinterpäls. Riktigt fluffig och mysig är hon nu.

Tiden har varit knapp dessa veckor. Som ni kanske förstår. Hella har blivit lite bort prioriterad, men ändå så är hon duktigt när hon får jobba. Under denna tiden har hon "busat" en gång när hon var i tömmarna. De skrev jag ju om, hon gjorde några lufthopp och lite så. Men inga tendenser på att dra iväg som hon kunde göra i början. Sedan var vi ute och gick i skymningen. Då stegrade hon två gånger men de var så tydligt att hon kände sig hotad. En gång kom Molles kompis springandes mot honom, inga tendenser på att "attackera" Hellas alls, de har dessutom träffats många gånger, men som sagt, i skymningen såg den svarta hunden nog lite otäck ut.
Sedan hoppade några ur en bil och hon kunde väl inte redigt urskilja det. Men inte några tendenser på att dra iväg eller vara elak.

Bild 1: 12/5 Bild 2: 20/11

  • 140 readers

Likes

Comments