Hejsan hörni! Nu var det länge sen. Jag har officiellt fått sommarlov men det innebär för min del också mycket jobb. Jag ska jobba hela sommaren och när jag inte jobbar är det mycket annat jag vill hinna med. Men, i helgen var det iallafall bara jobb. Det hände inte så mycket mer. Jag hann rida både lördag och söndag, så i måndags var jag redigt stolt över att ha ridit mycket inför midsommar helgen. Red ut med Moa, en tjej i byn, i måndags och hennes häst drog upp tempot. Både Henrietta och jag tyckte att det var kul med snabbt sällskap. Då i den sekunden kände jag mig så himla nöjd, Henrietta så himla duktig, jag jobbar och tjänar pengar, hinner med det jag vill ändå. Jag kände typ ett lyckorus efter att få variera mellan jobb och hästar hela sommaren. Ingen skola. Men. På natten mellan måndag och tisdag händer det som givetvis inte fick hända. Maja och jag bestämmer oss för att rida på tisdag kväll, alltså lägger inte vi ner någon större energi på hästarna tidigare på dagen. Vi upptäckte dock ett rivmärke på rabalder, ganska stort men inte så fasligt djupt. Han verkade inte beröd av det. Tvätta och smörja. Sen frammåt kvällen när vi ska tvätta han ordentligt så kollar jag snabbt till pp Henrietta, och ser ett mini riv märke på vänster bakben. Lite blod men verkligen inte stor. Tar ut henne ändå för att tvätta. Då ser jag det. Hennes högra bakben är SUPER svullet. Alltså jätte svullet.. ett litet rivmärke syns även där, men det ser ut at va "bortskavd" päls. Vi smörjer med liniment och lindar. senare har svullnaden fortfarande inte gått ner..
Idag har jag jobbat hela dagen men veterinären var här på förmiddagen. Han sa att det var troligtvis de lilla skavda märket som gjort det, en infektion typ. Hon fick en spruta i blodet och sen ska vi avvakta tills imorgon och se ifall hon ska få medicin. Vet inte vad jag hoppas just nu. Hon är iallafall inte berörd av det mer än att benet är svullet och det gör ju att hon inte går redigt rent alltid. Men det beror ju säkert på svullnaden. Vi får se, men det blir ju ingen ridning på en vecka iallafall. Hoppas bara svullnaden går ner snabbt! Vi får se helt enkelt. Hinner bara tänka vilken tur att hon inte var på bete där man kanske inte hade upptäkt det, då jag knappt gjorde det här hemma! Ja, vi hoppas på de bästa!

Men till en roligt sak! Jag red på Hella idag. Som ni vet är Hella 2 år. Alltså i en ålder där man kan börja sitta in henne. Jag vill lägga mest fokus på körning men vill ändå tro att variation är unghästens bästa vän. Jag kände mig som ett barn på julafton när Maja ledde mig runt i en ring och hella rörde inte en fena. Så duktig, vilken läromästare som helst. Men det har tagit sin tid. Hon känns så stabil nu. Skönt, och så kul. Duktiga lilla bäbis hella. Fortsättning följer.

Imorgon ska jag jobba kväll. Det passar ju bra med tanke på att jag eventuellt behöver köra och fixa medicin. Jag börjar vid 14 och slutar vid 22. Dagen innan midsommar afton, räknar med mycket folk! Jag jobbar både fredag och lördag men Simon och jag ska åka till Öland på lördag eftermiddag. Känns skönt att vi bara är borta över natten nu med Henrietta. Hade nog inte velat vara iväg hela helgen..

Jag lovar att jag ska försöka höra av mig.
Pussar❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 7 readers

Likes

Comments

Nu är det dags igen!
Bild 1: 1/6 Bild 2: 15/6

Undra varför bild 2 blir så suddig? Eller de kanske den inte blir för er? Den är inte så suddig i min kamerarulle iallafall, konstigt.

Detta har varit en bra period. Vi har fått in mycket nyttig träning för framtiden. Först och främst promenader som har hjälpt henne mycket i temperamentet. Hon är lugn och rolig att arbeta med när hon får vara igång och göra någonting varje dag, en promenad är bättre än en vilo dag helt enkelt, iallafall i hennes liv just nu. Tömkörningen går frammåt! Det funkade väldigt bra med flätor för att hon inte skulle bli luggad, men som ni ser har hon manen utsläppt igen, det är för att vi tömkör ca 1-2 gånger i veckan, ibland inte ens de. Och då behöver hon inte ha flätor. Vi flätar alltså innan selen ska på, och då bara den biten av manen som är utsatt liksom. Det funkar bra! Vi har gått i byn och ner i skogen, hon blir pigg men jag kan kontrollera henne och slängandet med huvudet slutade helt efter att flätorna kom. Vi har även hängt lite på henne. Hon tar det hela med ro och vi gör ser endast korta stunder för att hon inte ska bli uttråkad.
Kroppen ser också som ni ser stabil ut. Hon har bra hull och äter bra.

Bild 1: 11/6-2016 Bild 2: 15/6-2017

  • 65 readers

Likes

Comments

Hej! Jag har haft en väldigt skön vecka hittills. Jag passar liksom på nu när skolan är lite oklar, är lektionerna intställda eller inte? Nästa vecka börjar jag jobba för fullt, eller jag börjar redan i helgen.
I måndagskväll var det gympa så de mest oskönaste med denna veckan har varit träningsverken. Den har verkligen varit hemsk. Haha. Henrietta har jag ridit måndag-tisdag och igår fick hon vila för att jag var iväg hela dagen. Likaså Hella fast henne har jag inte ridit. Vi har gjort annat!
Igår var jag på student hela dagen. Vaknade hos Simon och var väldigt pigg. Åkte hem och vid 8 var jag faktiskt ute ich sprang. Är så stolt över mig själv när jag tar mig ut på egen hand. Det känns lätt när jag ska iväg och träna med thea, men de är inte alltid så lätt att ta sig ut själv. Det finns annat som lockar! Jag åt frukost när jag kom tillbaka. Sedan började jag göra mig iordning. Vi kollade på lindas utspring och sedan var vi på hennes mottagning till 8 typ. Hon skulle till stan, Maja skulle skjutsa, så vi stannade till hos my en stund först och var på hennes mottagning en stund. När Maja och linda skulle till stan, skjutsade jag mys kompis till hennes andra kompis och sen körde jag hem till Simon och la mig i soffan. Han kom hem efter bara en liten stund, klockan var strax 23 så vi gick och la oss.

Idag har jag än så länge inte gjort någonting. Jag ska luncha med mamma och mormor, de skulle äta thai så jag var snabb med att hänga på. Sen ska jag hem till hästarna. Rida och lite så. Får se om jag hinner springa en runda innan Simon kommer hem. Hoppas lite på att jag gör de. Det är faktiskt väldigt skönt efterråt. Oj vad jag är stolt över mig själv att jag skriver så. Heja mig, verkligen!

Jag hör av mig.
Pussar❤

  • 68 readers

Likes

Comments

Trodde helt ärligt att jag bloggat flera gånger i helgen, tydligen inte. Vi var iallafall i stan i fredag. Jag hittade en klänning, bikini, t-shirt och ett par jeans. Så jag är nöjd! Maja och jag red en runda, vi brukar inte rida just den så ofta då hästarna är ganska spända där, men det gick rätt bra. Henrietta är den modiga, hon gillar att gå sist men när de väl gäller så tar hon täten. Maja och jag tränade Hella med sadel. Vi hängde och lite så. Hon blir snart 2 1/2 så det är snart dags för insittning i lugn takt! Hon tar det hela med ro så jag är inte det minsta orolig, men som med alla unghästar kan man aldrig veta!
I lördags jobbade jag. Jag var ganska trött men det gick trots allt bra. Direkt efter jobbet körde jag hem och duschade o bytte om. Sen åkte jag till Simons mamma och tillsammans med henne till Simons bror med familj. Simon kom med dit. Vi skulle grilla och lite så. Det var väldigt trevligt och deras dotter är så himla söt.

Simon skulle börja jobba tidigt på söndag morgon, så vi sov hos mig så jag kunde ligga kvar. Det kändes skönt att börja dagen hemma när han endå skulle upp tidigt. I går då, jag sov tills jag vaknade. Haha, Simon tycker de är så roligt när jag skriver så, men jag menar ju att jag sov och vaknade utan alarm eller så. Maja och jag red tillsammans, Hella tömkörde. Pappa och jag gick ner en bit i skogen. På hemvägen när hon blev taggad tränade vi på att stanna och de funkade hur bra som helst. Hon gick på med långa kliv men stannade precis när jag bad henne! Kul.

På kvällen sen gick Thea och jag en långrunda. Jag körde med Molle till henne och hon tog med sig sin grannes hund. Det är skönt att vara ute och gå när man inte känner för att träna super hårt!

Idag var det skola. Eller, typ inte. Treorna har skattjakt och jag var en av alla i juryn. Efter det gjorde jag ett psykologi prov och sen hängde jag med Emilia på stan en stund. Vi avslutade med en dejt på donken, det var trevligt. Emilia är en sånn kompis som bara är där. Man träffas inte alltid, pratar inte varje dag, men när vi väl träffas är det som att vi aldrig varit ifrån varandra. Förutom att de finns mycket att prata om. Haha. Vi har kännt varandra sen vi var 2 år, då började vi på dagis tillsammans. Häftigt! Jag tror vi kommer vara vänner hela livet, hoppas det.

Ikväll var det gympa. Sommargympan har nu börjat. Kändes bra. Nästa vecka är det dans, säkert någon där man ska vicka på höfterna. Det är jag så fruktansvärt dålig på. Haha.
Jag hör av mig.
Pussar❤
Svenne får tyvärr inte gå med de andra ute på gräset. Det gör ont i mamma hjärtat, men de är för hennes egen skull!

  • 89 readers

Likes

Comments

Hejsan! Idag har jag haft en bra, lugn och skön dag. Jag sov tills jag vaknade, vaknade vid halv 10 så jag gick upp och gjorde frukost då. Tog det lugnt tills Maja kom hem. Då gav vi oss ut för att stängsla. Nu är de sista dagarna vi ger hästarna hö, sen kommer de endast äta gräset och därför fixade vi hagen. Hella och rabalder kommer från och med imorgon gå på nytt gräs, Henrietta får klara sig på det som redan finns tills de har betat ner lite. Hon tål inte hur mycket som helst.

Jag har tagit det lugnt idag. Känns skönt att bara kunna göra det man vill. Under sommaren ska jag jobba ganska mycket så därför känns dessa lediga dagar viktiga! Henrietta markerade tydligt att idag skulle vara en vilodag. Det fick hon och Hella tömkörde vi. Först lite hemma vid för att känna dagsformen och sen en liten runda i byn. Det funkar hur bra som helst med flätor! Idag var inte pappa med, så trots att han tror att de är han som påverkar henne så är det nog inte det. Haha. Hon skötte sig jätte bra iallafall och jag är jätte nöjd! Nu kan vi snart lägga i nästa växel och ha mer varierad träning med skaklar och ute"tömkörning" bort från hemmaplan. Jag har velat endast fokusera på att komma bort från hemma nu ett tag, så det är de största fokuset. Nu när de funkar kan vi börja variera. Kul!

Maja och jag körde en runda med rabalder. Han är jätte duktig nu. Känns kul att vi köpte honom som ohanterad, oinriden och oinkörd och nu kan han i stort sätt allt som en "hobby häst" bör kunna. Det ger motivation till jobbet med Hella, vi fixar det!

Imorgon på morgonen ska vi in till stan ganska tidigt. Cubus hade 40% på alla plagg mellan klockan 8-10, så då tänkte jag att vi kan passa pp, brukar köpa mina bikinis och sånt där. Gillar deras passform. Kul att hitta på någonting med. Sen får vi se vad som gäller. Jag hör sv mig.
Pussar❤

  • 116 readers

Likes

Comments

Hej! Ännu en vecka som har startat och flugit iväg! I måndags tog jag det lugnt. Unnande mig lång sovmorgon och passade på att sova ut efterhelgen. Sen gjorde jag det vanliga man gör en helt ledig dag. Donade med hästarna, mamma och jag gick en runda med Hella på morgonen. Sen åkte vi till Tingsryd, vi köpte så himla mycket olika örter och "kryddor" som vi planterade efter att jag hade ridit ut med Henrietta. Den mest spännande var nog "chokladmynta" ska googla och se vad man kan göra med den. Men både Henrietta och Hella gjorde bra ifrån sig.

Igår var det tisdag, Sveriges nationaldag och jag firade inte någon speciellt. Fixade hästarna och började jobba klockan 16. Vi stängde vid 22 som vanligt så när jag kom hem gick jag och la mig med en gång.

Idag skulle jag åkt till skolan, enda dagen denna veckan. Men sista lektionen fick man göra hemifrån så då var det endast en lektion där vi skulle ha betygsamtal. Regnet öste ner när klockan ringde och jag kände bara; nej, jag åker inte buss tur och retur för 10 min betygsamtal. Så jag har haft en dag hemma. Henrietta fick en runda i skogen och Hella en kort promenad. Imorgon vill jag tömköra hella men vi måste börja stängsla! Så vi får se.

Thea och jag var o tränade innan. Vi sprang intervaller och sen avslutade vi med att kötta lite på gymmet. Känns bra i kroppen nu.
Så, imorgon är det ännu en dag hemma! Känns skönt, ska nog göra mig extra god frukost, hör av mig.
Pussar❤

  • 128 readers

Likes

Comments

Nu var denna jobbhelgen över. Det känns alltid bra när man kör hem på söndagen efter att ha jobbat både lördagen och söndagen. Att göra det varje helg hade inte varit hållbart, men, när det väl görs känns det bra efterråt.

I fredags så fick Maja och jag vara hemma. Vi pratade ihop oss med lärarna och kom överens. Ibland får man vara lite egoistisk och inte berätta för någon, lärarna var "hårda" med att vi skulle hålla det för oss själva om de skulle funka, vi åker ganska långt och lärarna vet att vi gör det som sägs även om de är på hemmaplan. Skönt iallafall, Maja passade på att jobba och jag tog lång sovmorgon. Slöade hela förmiddagen och sedan red jag en runda. Det var så himla kvavt när jag kom ut så Henrietta och jag tog det ganska lugnt. Passade på att gå inne i skogen lite med, försöker få in det några gånger i veckan för att träna hennes ben. Det funkar bra!
Jag visste inte redigt vad jag skulle göra med hella. Thea och jag gick ju i torsdags, sen var jag hemma själv så tömköra eller så kanske var lite över ambitiöst. Vi sprang helt enkelt en runda. Jag springer intervaller då och då och hella gillar faktiskt att följa med. Hon sköter sig hur bra som helst! Tror verkligen att det tränar lydnaden att vara ute och springa. Ibland drar hon för mycket men i fredags var hon precis lyhörd och duktig! Säkert för promenaden dagen innan!

Jag åkte till Simon på kvällen, vi tog det lugnt och han berättade hur det hade varit på nya jobbet. Jag har verkligen inte svårt att prata med nya människor och tror att byta jobb hade nog inte varit svårt för mig, ändå var jag så nervös för hans skull. Han hade dock fått mycket beröm så jag var nervös i onödan, hehe. Men ändå modigt att gå från ett tryckt jobb där man vet vad man har till ett, som i Simons fall, där man inte vet alls vad man ska göra, mer än vilken bransch det handlar om. Är stolt över honom och hoppas verkligen att han kommer trivas!

Jag jobbade i lördags, 06-16. En lång dag men det fanns att göra. När jag kom hem kände jag mig förvånansvärt pigg, pappa var inte hemma så han kunde int hjälpa mig med hella, så jag sprang en runda. Haha, alltså vad händer med mig? De är Thea som peppar mig, även om hon inte var med. Haha. Sen hade ju dock pappa kommit hem när jag var tillbaka så vi tömkörde hella runt byn då, hon gjorde de hur bra som helst. Det finns 3 saker som var annorlunda mot vad det brukar vara, som kan vara osakern till att det ÄNTLIGEN gick bra att köra i byn. 1. Flätorna, hon kanske helt enkelt inte blev luggad. 2. Hon var lite trött, och lugn i sinnet, efter 2 långa rundor var av en med intervaller? Eller 3. Pappa var med. Det brukar vara Maja och jag, pappa tror ju stenhårt på att alla sköter sig i hans närvaro.
Jaja, bra gick det!

Simon kom, vi åt grillat innan vi åkte till hans mamma och sov där. Idag började jag jobba vid halv 10 till 4. Segt idag, lite kunder och inte så mycket att göra. Tur det är gott om OB på söndagar! Haha. Imorgon är det klämdag vilket betyder att vi är lediga, skönt med sovmorgon. Jag hör av mig.
Pussar❤

  • 155 readers

Likes

Comments

Nu är det dags! Nu månad, och vi välkomnar juni. Hella har bott hos mig i ett år och en månad idag!
Bild 1: 16/5 Bild 2: 1/6

Hej trivsel prickar! Haha, har aldrig förstått om det är en myt eller inte med trivselprickar. Men hella har gott om dom iallafall. Ser ni någon annan förändring? Just det, hon har flätor. Det finns 2 baktankar med det. Den ena, och mest avgörande, är att vi tror ATG hon blir "luggad" av selen och det är därför hon slänger så med huvudet. När hon liksom går på mer och kollar mer runt sig så börjar hon slänga med huvudet precis som att hon blir luggad. Flätorna håller manen på plats och kan inte heller göra så att hon blir luggad på samma sätt. Vi har inte hunnit testa tömköra henne med detta än, men förhoppningsvis får det den effekten vi vill. Den andra anledningen är att när rabalder hade Sn man flätad växte den som bara den, kanske gör den det på Hella med? Så länge hon inte verkar störa sig eller klia på flätorna testar vi!

Hon är fin i kroppen. Stabil och inga stora förändringar. Den dagen jag ser enorm skillnad mellan dessa två veckor får hon endast skrota i hagen, då växer hon för snabbt. Än så länge verkar hon bara må bra av att stimuleras. Jag har faktiskt inte så mycket att säga, ny verkade hovar har hon så de blev någon centimeter mindre, hehe.
Vi tränar på. Just denna veckan har det blivit lite mindre på grund av att det har varit ganska mycket. Men vi laddar inför en aktiv sommar. Jag har fått reda på mitt sommarschema vilket visade många kvällar, vilket betyder hela dagarna kan jag dona med hästarna. Känns bra! Målet är att hon ska ha dragit vagn innan sommaren är slut, och det är inte omöjligt. Till hösten ska hon börjas sittas in (om vi i te tjuvstartar i sommar) och då hade det varit skönt att ha de värsta i inkörningen "avklarat" för att slippa ge henne för mycket nya intryck på samma gång. Vi får se.
Här under får ni bilder med ett års mellanrum! Sjukt...

Bild 1: 30/5 Bild 2: 1/6-2017
Mycket mer fyllig nu, hehe.

  • 186 readers

Likes

Comments

Ojsan! Ja, de har varit ganska mycket fram tills nu, så jag skyller på det.
HEJ! Har ni haft en bra vecka? Min har varit bra men jag har kännt mig lite stressad. Jag har under denna veckan gjort färdigt all matte, känns hur bra som helst verkligen! Nu har jag endast pytte lite kvar i några andra kurser innan jag kan ta sommarlov!

Henrietta har gått måndag-tisdag och torsdag. Hella lika så tror jag? Vet iallafall att hella har inte gjort några jobbiga pass för idag när Thea och jag gick hade hon gått om energi, skärpning, mer motion till henne. Haha. Henrietta är duktig!

Jag jobbade igårkväll, onsdag. Längesen jag jobbade kväll nu så det kändes bra inför sommaren. Ganska lite kunder dock, inte så många som var ute en regning onsdagskväll.

Jag var så trött när jag kom från skolan idag. Somnade visst någon timme, sen tog jag mig i kragen och red en runda. Thea kom frammåt 8 tiden och vi gick en runda. Hella var som sagt pigg.

Just nu håller jag på att föra över några filmer som idrottsläraren skulle ha, glömde skicka med dem och de visar sig att överföringen tar längre tid än vad jag trodde. Typiskt. Ska alldeles strax börja skriva på Hellas utveckling, så vi hörs!
Puss ❤

  • 183 readers

Likes

Comments

Hej! Här var det dött! Jag har bara njutit av en långhelg från torsdags. Har passat på att vila och bara göra sånt jag vill, Simon och jag sov t.ex hos hans mamma i onsdags kväll och åt thaimat med henne. Kändes som att det behövdes.
Jag har ridit, haft sovmorgon tills jag bestämde mig för att gå upp. Skönt.
Hovslagaren var här i fredags. Allting gick hur bra som helst förutom att jah brände axlarna i solen den tiden vi var ute. Haha.
Jobbade hel dag i lördags och igårkväll kom Simon rätt sent. Vi åt hamburgare och somnade i soffan tror jag. Jag har helt enkelt haft en super bra långhelg. Nu idag känner jag att verkligheten kommer ikapp så jag ska plugga lite på det sista i psykologin och imorgon vid 9 ungefär ska Jag fira att mitt sista prov någonsin i psykologi är skrivet!

Det är även avslutning på gympan imorgon kväll. Jag har varit där varenda måndag, känns grymt och jag är oerhört stolt. Kommer dessutom vara mer stolt imorgon när de berättar vilken/vilka som har varit där flest gånger. Man vinner äran och den är stor!
Men först, psykologiprov.
Höres!
Puss❤
Tänkte att jag skulle plocka liljekonvaljer till mamma på morsdag, då visade det sig att farfar redan var där för att plocka blommor till farmors grav. Tänk vad ensamt det blir efter 62 år som gifta, och sen helt plötsligt bli själv kvar. Livet är orättvist, men som farfar säger; de är livets gång.

  • 202 readers

Likes

Comments