Header

Hejsan hörni! Det har gått ännu en vecka. Livet rullar på precis som förra veckan. Det känns som att de kommer va lugnare i skolan nu så de ska bli skönt. Jag ska även börja läsa en extra kurs nu! Samhällskunskap 1a2 på "distans" genom skolan för att få med mig även den. Känns bra faktiskt, ska eventuellt läsa en historia kurs till också. Anledningen till detta? Jag vill bli polis. Känner äntligen efter att ha velat mycket fram och tillbaka om vad jag vill göra att Polis faktiskt är någonting jag verkligen skulle kunna tänka mig. Men det kan ju såklart ändras. Jag är ju ung! Men jag ska läsa de två kurserna för att kunna söka till polis när jag väl vill det sen!

Det är så himla mörkt ute! Hästarna hinns knappt med men jag vet att de väntar ett jullov där dom kommer få mycket uppmärksamhet! Nu är det bara den kommande veckan kvar sen är det i stort sätt bara uppsamling den kommande veckan där efter. Så skönt ska det bli! Jag ska jobba lite men även vara ledig! Måste få färdigt de sista julklapparna. Eller de sista, känns knappt som att jag har köpt någon... men det har jag som tur väl är.

Idag är det ponnyridning! Igår kom Juventus och Prinsessa från Roland och idag ska de får gå runt med lite barn. Men först och främst ska Henrietta få massage! Det har blivit en rutin och nu är 3dje eller 4de gången, kommer inte redigt ihåg, haha. Hoppas det känns bra idag med!
Jag hör av mig hörni. Men som ni märker vet man aldrig när det blir.
Pussar❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 72 Readers

Likes

Comments

Veckorna flyger förbi och helt plötsligt prioriterar jag sådant som känns viktigt. Jag känner mig just nu väldigt nöjd. Nöjd är nog ordet som beskriver mig bra nu. Ingenting känns svårt, det känns verkligen som att jag kan allt. Det går bra med hästarna. Det går bra i skolan. Jag har fina människor runt mig. Det känns dumt att klaga.
Denna veckan har gått väldigt fort, som sagt. Hinner med det som ska hinnas med, denna veckan har dock tiden varit knapp så imorgon kväll ska jag skriva klart en inlämmning som MÅSTE in.
Jag har även bestämt mig för att växla upp när de gäller skolan. Den enda som bestämmer över mitt liv är jag, den enda som påverkar det är jag. Jag ska göra det jag vill med livet och verkligen ta vara på alla chanser. Jag ska också sänka pressen på mig själv och känna att mitt bästa är tillräckligt. Hörni, jag önskar så att jag kunde skriva allting rakt ut, förklara allt och sätta fingret på varenda känsla. Men, jag håller på det. Jag är nöjd.
Idag när jag red ut en runda på Hella helt ensam. Blev det så uppenbart att jag kan allt jag tar mig för, det kanske inte alltid blir som jag har tänkt. Men vill jag så kan jag. Jag tror att Hella har lärt mig lika mycket om livet som jag har lärt henne. Underbar känsla, fina häst.
Hörni nu väntar jobbet strax. Kväll idag, och dag imorgon. Sen en ledig söndagskväll innan en ny vecka börjar.
Förresten. Välkommen december!

  • 173 Readers

Likes

Comments

Bild 1: 19/11 Bild 2: 2/12

December! Igår var de kolsvart ute så bilden fick tas idag istället. Hon ser ut som en fluffig nalle Björn just nu. Hon har klart sett snyggare ut men hon har även sett fulare ut också. Vill inte påstå att hon är i sin snyggperiod längre. Hon set väldigt grov ut och fortfarande rätt oproportionerlig. Men hon gör framsteg såklart.
Hon drar vagn då och då när pappa har tid att hjälpa mig. Gillar ändå upplägget med att det inte blir allt för ofta. Det kommer hinnas med och verkligen ingen stress över det. Jag rider någon gång i veckan, och idag mina vänner. Red jag UT en runda själv på henne. Ingen på marken. Bara hon och jag. Hon är en ängel. Sköter sig så himla bra och är så jäkla positiv till allting verkligen. Så rolig att jobba med då.
Vi kommer att jobba vidare såhär. Men ganska lite träning men träning som ger resultat liksom. Vi busar någon gång i veckan också. Men ändå så är de ingen press på att hinna med henne 7 dagar i veckan. 3-4 dagar räcker gott för att hon ska bli nöjd och få chansen att vila i huvudet med. Känns otroligt bra och lovande för framtiden. Längtar så till våren och sommaren när Hella blir hela 3 år.

Bild 1: 1/12-2016 Bild 2: 2/12-2017

  • 176 Readers

Likes

Comments

Hej! Oj, hur bloggar man ikapp en hel vecka? Blir nog alldeles för svårt. Men livet rullar på. Det har varit väldigt mycket i skolan och det var längesen jag la så mycket tid på skolan just utanför skolan. Men så är det ibland antar jag.
Annars känns det faktiskt väldigt bra. Är lite trött men vem är inte det i detta mörkret och skit vädret som är just nu?
Mår bra och är glad. Det känns ändå som huvudsaken.
Denna veckan är fokus på skolan och så ska jag jobba i helgen. Har tänkt att skriva färdigt alla inlämningar och sedan göra sista provet på ett tag nästa tisdag. Så en vecka till lär det förmodligen var ganska fullt upp. Sen går veckorna så himla fort med när vi har praktik 2 dagar, men jag trivs bra på Lessebo kommun så jag är nöjd! Skönt att slippa pendla också.
Hästarna hinns med, men ingen tycker de är kul i ösregn. Imorgon tar nog Maja och jag bil hem från skolan så då hoppas jag hinna med dem båda. Ska vara bra väder med. Ebba red Henrietta i måndags och de gick väldigt bra! Jag red Hella för första gången en kort runda i skogen i lördags! Hon skötte sig så himla bra! På fredag är det dags för Hellas utveckling igen. Alltid lika kul. Men hörni. Vi hörs när vi hörs. Förmodligen kommer uppdateringen va si sådär. Känner inte så stor motivation men de kommer nog tillbaka!
Ha det bra!
Pussar❤

  • 228 Readers

Likes

Comments

Hej!
Ny måndag och ny vecka. Känns som att jag har bra med energi och jag känner mig tillfreds liksom. Skönt då de varit en rätt lång period där jag inte redigt har kännt att jag "passade in". Men nog om det. Körde in till skolan idag. Vi skulle köpa biljetter till studentfesten som är på torsdag. Först var jag inte alls sugen, men som sagt kände jag mig pigg och då blev de hela mer roligt. Ska faktiskt bli kul. Kort skoldag idag och eftersom att jag körde så kom vi hem snabbt med. Skjutsade hem två kompisar.
Tog de lugnt en stund hemma. Åt lite och så. Sen gick mamma och jag en runda. Hella och molle va med. Hella var lite slö. Hon tycker inte att de är så kul att vara ute och bara gå, så fort man sätter på selen blir de genast mycket roligare. Men trots de är de bra ibland att komma ut och röra på sig utan krav liksom. Men hon traskade på.
Velade om jag skulle rida eller inte men tog en runda innan mörkret kom. Henrietta var väldigt pigg och glad. Känns som att jag rider henne sällan men jag unnar även Ebba alla de dagar hon får rida. Speciellt när Henrietta känns så bra när jag väl rider. Hon passar bra in på den ridning Ebba har, Ebba har som sagt inte ridit så länge men kämpar verkligen. Väldigt nöjd över Henrietta iallafall! Tror även att massagen gör sitt. Hon känns piggare och betydligt mer arbetsvillig nu. Snart dags igen!
Imorgon är det skola. Har sovmorgon till halv 10 så jag tar 8 bussen in för att hinna i tid. Alltså kan jag sova enda till halv 7! Skönt. Efterskolan kommer säkert Ebba bort, och så får vi se vad som händer.
Hoppas att ni har haft en bra dag!
Pussar❤

  • 358 Readers

Likes

Comments

Okej, nu ska jag ta tag i detta igen. Jag vet inte redigt hur jag ska förklara mig. Jag vill nog inte ens förklara mig. Ibland kommer man till ställen i livet där man känner att de räcker nu. Tack, jag är mer än nöjd men nu behöver jag tänka på endast mig själv. Jag känner att jag har förändrats mycket och framför allt mina mål med livet. Jag vill inte sätta fingret på vad det är jag vill men jag kände att jag behövde komma loss. Hur ont det än gjorde och hur mycket jag än hatar att såra människor så var det de jag kände att jag behövde göra. Det var en gång en människa som fick mig att inse att den personen som ska gå först i ditt liv är du. Jag behöver växa i mig själv. Det är så svårt att förklara känslan men att förändra livet var det jag kände att det var dags för. Sen som jag skriv häromdagen så tycker jag så himla bra om alla människor som är och har varit runt omkring mig. Ångrar ingenting men detta var det jag behövde göra. Och jag hoppas verkligen att jag inte förlorat någon genom det här.
Nu blickar vi framåt istället. Vad har hänt? Faktiskt inte så jätte mycket. Jag har väl berättat om att jag nu har börjat praktisera torsdagar och fredagar. Jag är på Lessebo kommun och ska vara där fram till sommarlovet. Känner att nu efter 4 dagar börjar jag komma in i det lite. Spännande med en helt ny sorts av jobb. Kände att praktiken på Konsum blir svår att toppa, så att välja en butik skulle inte vara givande för mig. Så jag ser iallafall fram emot praktiken.
Förutom allting så är det rätt mycket i skolan. Några inlämningar denna veckan som jag måste göra. Får sätta mig med det någon regnig dag i veckan.
Ebba rider på som bara den. Och de dagarna jag jobbar eller gör annat så går hon bort själv och donar från marken. Så det känns väldigt bra faktiskt. Behöver inte ha dåligtsamvete för Henrietta iallafall, haha. Skönt.
Nu hörni. Blickar vi framåt och så får vi se vad livet har att erbjuda. Hoppas att allt är bra med er.
Puss❤️

  • 386 Readers

Likes

Comments

Bild 1: 1/11 Bild 2: 19/11

Hon ser ännu lite grövre ut nu. Haha. När ska de sluta? Haha. Trodde hon skulle springa ut ur den snygga tiden fortare än kvickt men de verkar inte va så redigt än iallafall. Kanske till nästa bild, haha. Nu är vi inne i en väldigt mörk period rent vädermässigt. Man åker hemifrån på morgonen när de är mörkt och kommer inte hem förrens de är mörkt igen liksom. Men jag försöker göra någonting med Hella några gånger i veckan, men har ändå taggat ner lite med krav redan nu.
Men vi rider iallafall någon gång och som idag t.ex fick hon dra vagn. Hinner vi med blir de någon promenad eller lite bus u Padocken. Det får va så. Hon är iallafall hur duktig som helst. När vi rider så gör jag allting själv nu, hoppar upp o allt. Har någon med mig som står vid sidan om. Man vet ju aldrig. Vi har även väldigt sakta börjat introducera traven för henne. Det släppte lite förra gången så vi får se hur de blir nästa gång.
Som sagt så drar hon vagn också nu. Det blir sällan för att vi inte vill spänna för henne när de är mörkt eller så, men det behövs inte heller allt för ofta vill jag tro. Hon är ung, växer och jag tror att tid är de bästa jag kan ge henne. Idag körde vi först lite på grusplanen och sen en runda i byn. Stannade hos en granne en kort stund och då körde jag även ett varv på en liten åker. Så duktig verkligen. Hon ser ju rätt bra ut nu också, förutom den supertjocka pälsen. Verkligen en nalle nu. Men det känns också bra då jag inte har tänkt att täcka henne i vinter heller. Förra vintern klarade hon hur bra som helst så jag hoppas på det iår med.
Kan inte ens beskriva hur stolt jag är över henne. Hon är så arbetsvillig och verkligen snäll rakt igenom. Längtar till den tiden när jag faktiskt sadlar henne och kan visa henne varenda skogsväg, hon kommer älska det.

Bild 1: 20/11-2016 Bild 2: 19/11-2017

  • 381 Readers

Likes

Comments

Känner fortfarande inte alls för att skriva. Det är inte de att jag inte vill blogga, jag gillar ju att återberätta vad jag gör om dagarna. Men jag vet varken ut eller in just nu även fast det börjar lägga sig. Det känns så plastigt om jag skulle skriva på som om allting var som vanligt fast att det inte redigt är helt som vanligt. Nu får jag det säkert att låta värre än vad det är. Men det är en stor förändring och jag vet inte hur det komma bli tillslut. Därför känner jag att motivationen till att återberätta dagen är nere på 0.
Vi får se när jag blir sugen på det igen. Jag kommer iallafall skriva då och då men räkna inte med varje dag. Imorgon är det den 15 och då ska jag försöka hinna ta en Bild på Hella innan det blir för mörkt, annars får jag i värsta fall skjuta på de till helgen.
Men det flyter iallafall på i skolan. Gjort 2 prov denna veckan. Svenska och religion. Jag personligen gillar svenska och ogillar religon, hoppas såklart att de gick bra på båda!
På torsdag är det praktik igen och imorgon tänkte jag hinna med att rida en runda i skogen!
Jag hör av mig. Men som sagt så vet jag inte hur eller när jag kommer att uppdatera!
Ha de bra.
Pussar❤

  • 467 Readers

Likes

Comments

Vilken helg. Känner inte för att återberätta den alls. Jag uppskattar verkligen alla människor i min närhet och hoppas verkligen att de förstår det. Helgen har varit jobbig men jag tror att det kanske kommer något gott ur det även fast det kanske inte känns så just nu.
Men. Nu börjar en ny vecka. Jobbar torsdag kväll och lördag. Vi får se hur de blir med allt. Jag får väl återkomma antar jag.
Hör av mig.
Pussar ❤
Gick en runda innan iallafall

  • 503 Readers

Likes

Comments

Hej!
Igår hörni var det en ganska kort dag i skolan. Maja körde dessutom så vi var hemma väldigt tidigt. Jag tog Henrietta med en gång efter att jag fått i mig lite mat och red en runda. Hon var super pigg, vilket var väldigt roligt. Jag passade på att busa till de lite och givetvis får jag skylla mig själv när hon sedan blir över taggad. Haha, men det var roligt och båda kom tillbaka helskinnade.
Var sedan sugen på att rida lite till. Så jag tog ut Hella. Sadlade, tog henne till ridbanan och gjorde allting själv. Mamma stor visserligen på andra sidan staket, men känslan att bara ta ut och rida.. älskar det verkligen.
Hon skötte sig. Jag taggade inte upp henne lika mycket, haha höll mig lugn. Red lite ridvägar, stanna o backa. Basic basic, men säkerligen nyttigt. Njuter ändå av att åka runt på henne. Så duktig.
Senare på kvällen åkte jag till Simon.
Idag hade jag min första praktik dag! Är på kommunen och är i receptionen och växlen. Idag var det såklart mycket att bara kolla på och försöka lära sig. Men jag tror faktiskt att det kan bli spännande kommande praktikdagar! Imorgon är det en ny. Känns bra!
Var hemma strax efter 3 idag, så Ebba och jag red ut en runda. Jag var verkligen tidsoptimist och tänkte "vi hinner lätt rida innan det blir mörkt", vi hann inte ens rida den rundan jag hade tänkt innan det var kolsvart. Men det gick ändå bra, vi tog inte hela rundan bara, hehe. Men eftersom att klockan bara var 5 när vi var tillbaka tog vi ut Hella också. Vi tränade lite frihetsdressyr i paddocken och jag visade Ebba lite hur jag har tränat Hella. Hon fick testa på och märkte nog att de var lättare sagt än gjort. Men super duktig, Ebba kämpar verkligen med allt hon tar sig Ann och det är kul att se.
Imorgon är det som sagt praktik. Sen går jag direkt därifrån till jobbet. Blir en lång dag imorgon så jag hoppas att jag får sova så mycket inatt. Har blivit dåligt med sömn i några nätter.. av någon anledning.
Jag hör av mig hörni, men de lär förmodligen inte bli imorgon.
Pussar❤

  • 539 Readers

Likes

Comments