Bild 1: 1/8 Bild 2: 17/8

Hon växer. Trodde nästan att de va över men icke. Hon är lite ojämn över kroppen just nu, ena dagen ser rumpan jätte hög ut och andra gånger ser frambenen mycket högre ut. Fascinerade kan jag tycka. Ingen snygg-fas just nu, visst ser hon inte illa ut. Men jag längtar tills hon ser "färdig" ut och blir maffig och musklad.

Jag skrev i förra Hellas utveckling att jag lät henne va rätt mycket. De gör jag fortfarande trots de har vi hunnit med att utmana oss ganska mycket. Och de "största" vi har gjort är såklart att dra vagnen. Hon gjorde det verkligen jätte bra, vinklade inte ett öra och verkade inte heller bli så överraskad av tyngden heller. Nu kommer vi fortsätta med både vagn och skaklar, variera lite.
Samtidigt som detta har jag även åkt på henne en gång till. Suttit och liksom hängt med. Vi kommer fortsätta med de i höst för då till våren när hon blir 3 kommer hon vara redo för lite mer krav. Känns som att vi har en bra plan och ligger stadigt. Hade inte heller känt mig orolig om Hella skulle bestämma sig för att få "växtvärk" eller någonting annat som gör att träningen behöver stanna upp. Vi ligger bra till och litar på varandra. Vi fortsätter träna på! 😌
Bild 1: 16/8-2016 Bild 2: 17/8-2017

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 6 readers

Likes

Comments

Hej! En tisdag har gått. Nästa tisdag börjar skolan. Alltså en vecka kvar av mitt sista sommarlov. Vad har jag gjort? -Jobbat. Jag har inte varit ledig någonting mer än vad som är mänskligt, alltså någon dag i veckan och har jag tur 2 dagar på rad, men de har varit sällan. Men jag är ändå väldigt nöjd. Jag har haft en bra sommar. Jag trivs på jobbet och med dem jag jobbar med. Nästan så mycket att de känns tråkigt att inte gå dit varje dag. Jag känner ändå att jag har hunnit med de jag vill. Henrietta har ju dock haft en problem sommar, först svullet ben och vila i 4 veckor, sen 2 veckor skritt och nu rasp. Suck..
Simon och jag hade en mysig Helg i Mellbystrand när vi var på Ullared och Falkenbergs revyn och vi kommer få fler helger tillsammans givetvis. Det som var bra med att jag har velat jobba så mycket har varit att han bytte jobb. Vilket betyder att han med har jobbat mycket. Men jag räknar med att vara ledig någon helg i september som vi kan hitta på någonting mysigt på. Vi får se.

Det känns ändå bra att skolan ska börja nu. Jag känner mig redo för sista året i skolan och jag vill verkligen känna någongång att allting bara faller på plats så jag vet vad jag vill göra efter skolan. Just nu känner jag bara att jag inte har någon aning. När vet man liksom?

Jaja, idag har jag varit på jobbet iallafall. Det gick bra som vanligt förutom att nätet försvann så kortautomaterna funkade bara till och från o de krabbade o massa sånt strul. Men de löste sig tillslut.

Maja och Ebba hade ridit tidigare på dagen. Ebba är en tjej i byn som gillar hästar. Så vi tänkte börja dela med oss av våra. Hehe. Så Henrietta hade fått sin skrittrunda. Jag tvättade bara benet som faktiskt såg fint ut.
Jag och pappa gick en runda med Molle och Hella. Bara en kort men hon fick komma ut lite iallafall.

Imorgon börjar jag jobba klockan 06 och slutar vid 16. Känns som att de kommer vara en lång dag. Men vi är ett bra gäng imorgon så de kommer vara väldigt kul också.
Jag hör av mig. Ska försöka komma ihåg att ta en Hellas utveckling imorgon!
Pussar❤

  • 16 readers

Likes

Comments

Hej!
Att jobba söndagkväll igår var inga problem, "problemet" var att stiga upp idag på morgonen. Hehe. Men, först och främst! Igår körde vi Hella med vagn. Det var så kul och det gick hur bra som helst. Jag känner mig verkligen som en nybörjare, precis som hella, men jag tycker att jag har gjort ett bra jobb för att förbereda henne för detta.
Vi började iallafall med att köra lite med skaklar och sen spände vi för vagnen, hon sa ingenting mer än att hon tittade bakåt för att se vad de va som följde efter henne. Hehe. Så nöjd va jag iallafall!
Jag red Henrietta en runda igår också. Hon skrittade på och verkade nöjd. Benet höll sig inatt med och hon var inte alls svullen. Idag blev det dock en promenad för vi skulle på gympa och hade lite knapert med tid. Nu är jag i valet och kvalet om "såret" ska fortsätta tvättas dagligen, eller om jag nu kan ta de varannan dag. Det ser fint ut och inte alls irriterat. De är ju dock alla flugor. Får se hur hon ser ut imorgon. Men de känns ändå bra att tvätta bort skit liksom.

Jobbet idag gick också bra men nu är jag trött. Har ju som sagt hunnit med att va på gympa idag, de va cirkelträning och väldigt jobbigt. Men jag tyckte att jag kämpade på bra. Känner mig relativt stark faktiskt.
Pratade med Roland i telefon nu. På fredag åker jag med hans Familj som hästskötare till Skövde. De är en stor utställning med 196 hästar anmälda på lördagen. De kommer vara en lång men säkerligen spännande helg!

Imorgon jobbar jag mellan 9-16. Skönt med lite sovmorgon. På onsdag är de 06 som gäller igen.
Jag hör av mig.
Pussar❤

  • 24 readers

Likes

Comments

Hej!
Jag hade en lugn fredagkväll igår. Simon skulle iväg på rally så jag var hemma. Var nog ganska trött efter jobbet men för pigg för att inte göra någonting. Jag bestämde mig för att röja lite till där vi har sadlarna och sagt o gjort. Mamma hjälpte mig bära ut 3 garderober och bara efter det blev de väldigt luftigt.
Maja var rastlös och ville hitta på någonting. Eftersom att de var ganska varmt, och jag hade blivit varm av att bära de där garderoberna så åkte hon och jag för att bada. Vi lyckades inte få med någon kompis, alla var på andra håll så vi fick nöja oss med varandra. Men det var kul de med. Faktiskt så var de inte så kallt i vattnet heller. Vi hämtade pizza när vi körde hem och åt de med mamma och pappa.
Jag somnade till i soffan och när jag vaknade tänkte jag att de va läge att gå till sängen. Så de gjorde jag.
Idag var jag pigg vid 07. Men jag tänkte att jag kan gått sova en stund till så klockan blev 9 innan jag gick upp. Åt lite frukost sen gick mamma och jag en runda med Molle och Hella. Henrietta fick "vila" både igår och idag. Svullnaden var borta idag så imorgon kanske jag skrittar uppsuttet en runda. Vi får se helt enkelt och tar dagen som den kommer.

Jag fortsatte röja i sadelkammaren och när de tyngsta var gjort hängde Maja på. Vi flyttade alla tränsen så att de nu hänger brevid varandra, och sadlarna så att alla tre hänger brevid varandra. Sen gjorde vi lite nya upphängare men mer hann vi inte. Jag tvättade Henriettas sår, sen var det duschen och förbereda för jobb som gällde.
Just nu har jag rast. Några timmar kvar innan jag får gå hem för kvällen. Imorgon jobbar jag kväll igen vilket betyder några timmar på förmiddagen att göra vad jag vill.

Jag hör av mig.
Pussar❤

  • 41 readers

Likes

Comments

Jag har haft en bra ledig torsdag. Den har bara gått väldigt snabbt! Jag kommer faktiskt inte ihåg om jag steg upp vid halv 9 eller halv 10, men det spelar ju inte så stor roll. Jag började dagen med att röja i uthuset där vi har alla Hästsaker . Vid lunch körde jag till mormor för att äta thai och Simon mötte upp oss vid thai vagnen. När vi hade ätit följde mormor med mig till tippen för när jag rensade hade jag lyckats fylla bilen med skärp. Skönt att bli av med lite skit.

När jag kom tillbaka igen fortsatte jag att röja och städa. Jag tog ut alla täcken jag hittade, 32 stycken och vek dem och la på en hylla där vi har tänkt att ha dem nu. Det tog sin tid vill jag lova och varmt var de ute också. Jag tog bort en hylla vi inte vill ha kvar så nu är de bra rensat där. Nu ska vi bara ut med några garderober som vi inte heller vill ha längre då vi vill ha mer utrymme för annat.
Jag har även hunnit med att tvätta Hellas ben. De har varit lite beiga så jag tänkte att de är bäst att ta tag i det innan de blir som på Henrietta, även om Henrietta är känsligare än Hella. Henrietta fick en promenad, kommer fortsätta promenera henne någon dag till för att vara på den säkra sidan.
Jag red även med Moa ut en runda nu ikväll på Rabalder. Han skötte sig bra och de var härligt att få galoppera lite på grusvägarna.

Jag har haft en bra dag. Jag gillar när jag känner mig produktiv och hinner med mycket. Jag hade velat hinna med att plocka lite på mitt rum och med mina kläder, men de var för bra väder för det. Man får verkligen passa på att vara ute när de är fint!
Imorgon jobbar jag mellan 7-16 sen blir de nog en lugn fredag när Simon ska iväg på rally. Jag hör av mig.
Pussar❤

  • 48 readers

Likes

Comments

Hej!
Idag var det rätt lätt att stiga upp och åka till jobbet strax innan 6. Trots att jag har jobbat hela sommaren känner jag mig inte trött. Jobbade till 16 idag och vi hade saker att göra hela dagen. Det kom massvis med varor så det var bara att plocka.

När jag kom hem trodde jag inte att jag skulle göra någonting, tills en tjej i byn undrade om hon fick komma och rida. Det är vår granne, hon har inga egna hästar men har ridit lite på ridskola. Maja och jag tyckte bara att de va kul så hon fick rida Rabalder och Maja ich jag cyklade mig. Jag höll Henrietta fick följa med vid sidan. Benet var ytterst lite svullet idag, och när vi kom tillbaka var det helt borta. Kan nog rida någon dag fram över men hade velat ha det helt fritt från svullnad först. Men eftersom att den går ner så snabbt så är de nog ingenfara.

Annars har jag inte gjort mycket. Imorgon är jag ledig innan det väntar 6 jobbdagar, och efter de jobbdagarna ska jag åka med Roland och Karolina till Skövde för 50 årjubelium för shetland. Ser verkligen fram emot det. Sen är sommarlovet över. Känns konstigt att vi nu börjar sista året. Jag funderar mycket på vad jag vill göra, än har jag inget bar svar.

Jag hör av mig.
Pussar❤

  • 61 readers

Likes

Comments

Hej!
Hoppas att ni har haft en bra dag! Jag har haft en skön dag och känner verkligen att jag har hunnit med de jag ville. Steg upp när jag vaknade, klockan blev faktiskt bara 9. Trodde jag skulle sova bort halva dagen och känna mig stressad, men icke. Åt lite frukost och redan vid kvart över 10 hade Maja och jag redan satt upp alla stolpar runt en ny hage vi stängslade. Vi tog en kort paus och fortsatte sedan med tråden. Efter det så harvade vi Padocken, jag gick även och drog upp ogräs för hand. Det har inte blivit mycket ridning i Padocken i sommar. Uteritter har lockat mer efter en lång jobbdag, sen har ju Henrietta haft några lediga veckor på grund av "skador" och skit. Men nu blev de ganska iordning iallafall.

Sedan fick Maja för sig att vi skulle äta pizza så hon ringde några kompisar och vi möttes vid pizzerian. Efter det körde vi ner till skruv och badade med gänget innan vi körde hem igen för att fortsätta. Då mockade vi boxarna. Mamma hade maten klar vid 18 typ, så vi åt och sen gick mamma och jag en runda med Henrietta. Svullnaden såg bättre ut idag och efter promenaden var de nästan ingenting kvar! Skönt. Promenerar imorgon med och om den är borta så kanske vi kan fortsätta med lite trav på torsdag. Hoppas att de blir så kortvarigt.
Hella har alltså fått skrota i hagen idag. Det har varit väldigt varmt och hon gjorde så bra ifrån sig igår när jag red lite, eller åkte runt lite på henne. Haha. Så både kroppen och knoppen fick va idag, tror att de är ett bra upplägg så länge hon känns stabil. En tid behövde hon ju verkligen stimuleras varje dag för att vara just stabil, nu är hon mer lugn och stabil i sig och man kan fokusera mer under de passen vi gör och hon kan samtidigt får fler dagar i veckan att bara va och tänka igenom allting. Hon trivs trots allt med att man bara kliar henne en stund också, trots att hon är en arbetsmyra!

Nu är jag hos simon. Imorgon börjar jag jobba vid klockan 6. Känns tungt men de går säkert bra. Ledig på torsdag innan de väntas 6 jobbdagar, dock är 3 av dem kvällar. De går säkert bra! Pussar ❤

  • 66 readers

Likes

Comments

Hej! Sjätte jobbdagen på rad och sista jobbdagen innan en dags ledigt är jobbad. Jag kan säga att det kändes skönt idag när jag körde ut från parkeringen och visste att imorgon väntar en fixar dag.
Jag hade tänkt att rida idag. Men.. jag skrev ju om att Henrietta har fått rasp, vad vi tror, vi har inte tagit ut någon Vetrinär då vi läste på och de stod att man kunde avvakta 3-5 dagar under tiden man "behandlade" det själv. Men egentligen tyder allting på att det är rasp då hon alltid vid denna tiden, och tidiga våren, får mugg och nu har de av någon anledning blivit rasp. Har ingenting att skylla på, jag måste ha varit den slarviga. Men iallafall, idag var det svullet. Suck, jag valde alltså att inte rida. Men jag har nu "behandlat" efter konstens alla regler. Tvättat med lactazyl (stav?) och tagit bort skorpor, torkat torrt med en ren och mjuk handduk och smörjt med mjukgörande salva, dessutom en helt ny salva som jag öppnade och tog i med hanskar för att inte få med några bakterier eller någonting. Det såg bättre ut nu vid kvällsmaten, och nu när jag har läst ännu lite till så ska de vara ofarligt att motionera hästen som vanligt om den är svullen och inte visar någon hälta. Kommer därför att skritta en runda imorgon då de kunde hjälpa svullnaden att gå ner, men traven lägger jag på hyllan ett tag till alltså. Typiskt. Men så är det iallafall. Nu ska jag tvätta 1-2 gånger om dagen iallafall!

Hella då? Jag red idag! Alltså det är ju så himla kul med unghäst. Jag har alltså varit den människan som förberett denna hästen att bli riden/körd och allting hon kommer utsättas för i livet. Jag ska förbereda henne och presentera henne för allting som kommer i hennes väg. Så kul! Det gick verkligen hur bra som helst. Hon vinklar inte ett öra och idag kände jag även på att styra henne lite då jag ändå styr när vi tömkör, så hon kan ju de. Vi höll inte på länge. Kanske 10 min allt som allt, lite lagom och så de kommer få vara de framtida gångerna. Snart dags för vagn med!

Ikväll var de gympa! Kändes skönt att träna igen, kände mig lite ringrostig, vill komma igång igen mer än alla de promenader jag går.
Imorgon väntar alltså en fixar dag. Maja och jag har hela dagen hemma tillsammans, vi ska stängsla, städa och harva Padocken. Så skönt att få fixa i sin egen takt och se hur bra de blev. Har även ett projekt i sadelkammaren, men de krävs lite mer jobb men en bit kanske vi kommer där. Vi får se.

Hör av mig.
Pussar❤

  • 71 readers

Likes

Comments

Jag hade faktiskt en väldigt bra lördag igår, möjligtvis förutom den tidiga morgonen, men jag känner mig ändå så van vid att stiga upp tidigt och jobba 6-16 en lördag. Som sagt, jobbade till 16 men sen när jag kom hem kände jag mig trött men även den känslan man har i kroppen när man har varit inne hela dagen. Jag vill verkligen ut så jag skrittade en runda i skogen på Henrietta. Hon skrittade på som bara den och känns väldigt pigg och glad just nu. Dock har allt regn gjort att hennes mugg har kommit tillbaka, jag brukar få kontroll på den efter någon dag så jag är inte orolig än, men ändå surt liksom. Sen kände jag mig för trött för att göra någonting med Hella. Så jag red en runda till, fast på Rabalder. Maja var ändå inte hemma och han blev glad över att få komma ut. Vi joggade på genom skogen och tog lite galopp också. Jag har verkligen svårt för hans galopp då den är så himla "stor" fast ändå inte. Det känns som att man bara studsar runt. Får träna på det helt enkelt.

Sen duschade jag och gjorde mig iordning och körde till Simon. Vi åkte för att handla. Vi åt potatisbullar till kvällsmat, har varit så sugen på det såååå länge och de va väldigt gott. Sen så gick vi upp till sängen, Simons fixade grönsaker och dipp som vi åt framför en film. Ett hett tips är att testa dippa päron! Jag älskar det, päronet ska inte vara för mjukt men lite får de gärna vara.

Idag sov vi till 10. Vaknade till och sen körde jag hem för de va så mycket jag ville göra innan jobbet börjar vi 16. Jag och pappa tömkörde hella en runda verkligen inne i skogen. Hon sköter det så himla bra och tar sig fram överallt. Ibland är hon bara lite väl snabb men jag längtar tills man kan åka i vagnen bakom henne så man slipper jogga för att hon ska få skritta normalt. Hehe. Henrietta red jag en runda i skogen. Idag la jag även in lite trav och hon var elektrisk. Haha så himla pigg och glad. Vi tog det lungt och jag travade Inte långa sträckor åt gången. Det kändes bra så vi fortsätter så i veckan!
Som sagt. Nu ska jag snart köra till jobbet. Slutar vid 22 och imorgon börjar jag vid 09. På tisdag är jag ledig och det känns redigt skönt. Jag hör av mig.
Pussar❤

  • 87 readers

Likes

Comments

Hej! Igår var det torsdag och så himla dåligt väder. Alltså jag blir så trött samtidigt som det är skönt med dagar när de verkligen är dåligt väder så man kan göra ingenting. Jag jobbade dock mellan 06:30-16 så under de timmarna hade jag att göra ändå. När jag kom hem skulle jag släppa Hella och rabalder på lite mer mat, då springer de runt alla tre i hagen och Henrietta halkar så jag tror att hon bryter benet. Blev såklart orolig och stod länge och bara kollade på hur hon betedde sig. (Självklart bröt hon inte benet, över drev en smula där) Hon stödde på benet med en gång, men hon typ sträckte det rakt ut flera gånger och ibland när hon tog ett steg så lyfte hon benet högt upp i steget, typ som att hon klev över ett hinder med de benet liksom. Tog ut henne och gick runt, ingen hälta och det syntes ingenting. Idag hade hon varit precis som vanligt sa mamma, halkat en gång till men även den gick bra. Usch för hala hagar! Men hon fick ändå vila igår för skitvädret. Senare på kvällen var de ett jädrans oväder.
Åkte till Simon på kvällen och sov hos honom, de är därför jag har varit så tyst här. Orkade inte blogga när jag ville va med honom.

Idag jobbade jag mellan 9-16. Segt att börja vid 9, men jag behövde verkligen den sovmorgonen till 8 som jag fick eftersom att jag sov hos Simon, sparar typ en kvart vilket är skönt. När jag kom hem regnade det igen, så höstarna har bara fått skrota i hagen idag med. De kom en jäkla smäll nästan rakt över byn, sen hörde vi inte åskan mer. Det klarande upp lite och mamma och jag ville komma ut så vi tog hunden på en kantarell runda, hittade inte så mycket men lite blev de.
Nu åt vi grillat sen körde jag till Simon för att sova här inatt igen. Imorgon ska jag dock upp vid kvart över 5, så ingen sovmorgon då heller. Tur att jag jobbar kväll på söndag så jag får den sovmorgonen iallafall. Imorgon vill jag rida! Hoppas vädret är med mig. Hör av mig.
Pussar❤

  • 100 readers

Likes

Comments