Men nu är iallafall min rapport färdigskriven och inskickad... Oh well.. hoppas inte jag får för mycket kompletteringar att göra. Vore skönt att bara kunna släppa och gå vidare.


Imorgon och på tisdag så har jag inga föreläsningar så nu blir det vårstädning och sortering av förråd och garderober, förhoppningsvis hittar vi saker vi kan sälja och skrapa ihop lite extra till sommarkassan. Men nu blir det att pussa kudden..


Godnatt!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Våren är här, vilken frid!

Den här helgen har jag varit iväg med ett gäng ungdomar! Härligt med vårsol och värme! Och sån frid det finns på denna plats på jorden.

Wow!

Vi har en fantastisk natur här i Sverige! Wow!

Likes

Comments

Här sitter jag och stirrar mig blind på en tråkig graf över pundets förhållande till Dollarn. Mjo inte för att jag vill utan för att jag måste då! Jag brukar alltid ha som mål att inte plugga efter kl 17. Utan då får jag tid att göra vad jag vill och bara slappa eller spela eller vad som.

Men inte idag. Idag blev det inte så.

Dendär konjunkturrapporten över Storbritannien går lite sisådär... med inlämningstid på Måndag morgon och jag som är borta hela helgen... Då har jag lixom inte så mycket val. Men två och en halv sidor har jag knåpat ihop idag iallafall. Så lite stolt över mig själv är jag. Jag han tillockmed ut och gå en halvtimma med mannen. Skönt att få lite frisk luft och gå av sig lite. Förhoppningsvis kommer vi ta fler promenader tillsammans framöver. Kan hjälpa att få igång viktnedgången också!

Jag har lovat att skriva ett inlägg om PCOS och hur jag har påverkats av PCOS. Detta kommer jag att göra nästa vecka då jag känner att denna veckan inte riktigt har tillräckligt många dagar nog med allt jag borde hinna.


Men i och med att jag inte så mänga läsare ännu har så tror jag inte att någon lider av detta :)

Om du läser detta så kan du väl kika in i kommentarerna och säga ett litet hej, så kan jag komma över och kika på dig och din blogg :) Vore kul å hitta ett litet nätverk här med bloggar jag kan följa! :)


Ps. Ska gå ut och fota lite någon dag snart så jag har lite bilder att ladda upp här på bloggen :)

With Love

Likes

Comments

Hade nyss tenta... och jag hade verkligen inte pluggat tillräckligt!

Ibland är det svårt att veta hur, eller på vilket sätt som en examinator förväntar oss att kunna de teorier och modeller som finns. Och då blir det svårt att plugga på dem så att man kan använda dem rätt..

Och så är jag sååå dålig på att koncentrera mig.. Men bättre lycka nästa gång!

Tack och hej Mr Philipskurva.

Likes

Comments

En av standardfrågorna man får som gift är; "När ska ni skaffa barn?" eller "Blir det bebis snart?" Jag har även fått frågan om jag är gravid. då min kropp inte är som en modells kropp. Lika många gånger som jag har fått frågan, har jag svarat; "Inte än" eller "det får vi se".


Skaffa barn... det låter så himla enkelt!

Typ lika enkelt som att beställa pizza eller ta bilen till Ica. Men det är inte alltid så himla enkelt. Det är så mycket som ska klaffa och fungera. Bara en sån sak att lyckas ha sex på rätt tidpunkt i månaden. Eller att sperman ska vara perfekt, eller att kroppen ska fungera helt. Och om allt fungerar, då blir det perfekt. Då blir det ett barn.

Men om inte allt fungerar. Då blir det inget barn.


När jag var 16 år så sökte jag till vårdcentralen för utmattning och koncentrationssvårigheter. Jag var trött helt enkelt. En vän till mig hade bett mig nämna sköldkörteln, då hormonförändringar i den kan påverka energin och sånt. Men istället trodde läkaren, att jag hade andra hormonrubbningar. Så han skickade mig till kvinnokliniken.

Kvinnokliniken? tänkte jag.. Men okej.


Efter att ha blivit undersökt på kvinnokliniken konstaterade läkaren där att jag hade vad man kallar PCOS eller PCO. Polysistiskt ovariesyndrom. Vilket innebär att de "blåsor" som finns på äggstockarna och tillverkar testosteron, är fler eller större än normalt. Jag hade mer än större än normalt.

Nu fick jag plötsligt svar på varför jag i åttan inte hade mens på över 7 månader. Eller varför jag aldrig haft regelbunden mens. Jag fick också svar på varför jag alltid varit överviktig eller varför jag haft ovanligt mycket kroppsbehåring. (jag kommer inom kort skriva om vad PCOS/PCO är och hur det påverkat mig)

Allt detdär jag hade blivit mobbad för i över 10 år fick en förklaring. Visst var det skönt på ett sätt, att det inte var mitt fel att jag var mobbad utan att det var sjukdomens fel. Men det är ändå tungt att veta.

I samband med undersökningen så sa läkaren att den dagen jag vill bli gravid så finns det hjälp att få. Och jag skulle inte behöva vänta i kö som alla andra, utan med min diagnos så ska jag få hjälp direkt.


Bra tänkte jag och livet gick vidare, jag hade ju ändå inte tänkt bli gravid när jag var 16!


Men nu... 8 år senare är jag gift. och vi vill ha barn. Vi har pratat om att skaffa barn i nästan två år, och under senare delen av 2016 så slutade jag med mina p-piller, vi tänkte att vi vill testa först på egen hand. Blir det så blir det lixom.

Men inget hände. Mensen kom knappt igång, och om jag ens hade ägglossning så kunde jag inte veta när. Så jag valde att ringa kvinnokliniken, och söka hjälp. Men deras svar var. "Ni får vänta 1 år som alla andra".

Och där är vi nu. I ett nedslag.

Vi fick också reda på att kvinnokliniken inte längre gör utredningar för de som inte kan bli gravida, utan man behöver vända sig till privata gynmottagningar.

Efter samtalet med kvinnokliniken så googlade jag runt lite, vad gäller när man har pco och söker hjälp? Vad har andra varit med om. Jag läste även en del olika hemsidor gällande ämnet, och nästan alla sidor/bloggar har nämnt att man behöver gå ned i vikt. Läkarna hjälper tydligen inte någon om man har ett BMI över 30.

Och där kom nästa bakslag. Med ett BMI på närmare 39 så var det värsta käftsmällen. Det betyder att jag måste gå ned från 95kg till 73kg..

22 FUCKING KILO

Med en sjukdom som gör det svårt för mig att gå ned i vikt...

Jag har försökt och lyckats gå ned i vikt förut, men inte så mycket som 22 kilo.


Men jag antar utmaningen. -22 kilo till sommaren!


Likes

Comments

Jag sitter och läser, men vet inte vad som står!

Jag sitter och lyssnar men kan inte höra!


Varför är det så sjuuukt jobbigt att plugga??????? -_-

With love

Likes

Comments

Vårdagsjämning idag!! :D Wiii!! Nu längtar jag till sommaren haha.

Men nu är det dags för ny vecka med nya möjligheter och nya krafttag...

Som universitetsstudent så innebär en "ledig dag" aldrig att man har ledigt... utan imorgon väntas 5 timmar lång tenta, vilket jag måste VRÅLPLUGGA till om jag överhuvudtaget ska ha en chans att klara hälften haha... Samtidigt har vi en inlämningsuppgift i samma kurs som ska in om en vecka. Uppgiften är sjukt svår. Det är en individuell skrivuppgift där vi ska analysera Storbritanniens ekonomi och konjunkturer de senaste 20 åren. Hur lätt är det lixom? Vad orsakade ekonomikrashen 93.., eller finanskrisen 2008? Och varför har Storbritannien fortfarande inte tagit sig ur den? (de har ett längre BNP idag än vad de hade 2007)

Men men, jag ska inte tråka ut dig med ekonomisnack haha :P


Vad mer händer denna vecka...

Jo! tvättid, planeringsmöte inför ungdomshelgen, städa massa, planera mannens födelsedag. Och så ny kursstart på fredag. Och sen ungdomsläger till helgen!! :D


Fick precis ett sms från min kompis. HON HAR FÅTT BARN :D GLÄDJEDAG!


With Love

Likes

Comments

Jag och min man firar ett år som gifta, vid poolkanten på spa. =)

Ibland måste man njuta av det lilla extra, och av varandra. Det är dagar som dessa som gör att man får kraft och energi till de dagar som är mindre roliga.

Ett år som man och hustru. Livet är så mycket bättre med dig bredvid ❤️
Jag älskar dig ❤️

With Love

Likes

Comments

Försöker koppla upp bloggen via lite olika bloggportaler, för att förenkla för dem som skulle vilja följa denna blogg.. varför man nu skulle vilja göra det?! :P

Jag vet om bloglovin' men finns det fler ställen jag borde registrera mig? :)

Kommentera gärna isåfall :)

följ via bloglovin'
With Love

Likes

Comments

Ett liv med dig, är inte alltid en dans på rosor. Men ett liv utan dig, är inte ett liv. 

Likes

Comments