Header

TV-produksjon, Hjertesaker

Hei alle!

Jeg håper dere hadde en veldig fin valentinsdag, fordi det hadde jeg! Denne skolen slutter aldri med å overraske og imponere, så valentinsdagen gikk for min del over all forventning. Skolen gjorde spisesalen (som til vanlig er en buffé) om til en flere stjerners restaurant med bordbestillinger, kelnere og egne menyer med hovedretter og desserter. Lærerne og de andre ansatte på skolen løp rundt og serverte, og stemningen var magisk.

I forkant av valentinsdagen hadde vi elevene fått tilbudet om å bestille roser* til hverandre, noe som skapte stort engasjement. Den ene stipendiaten hadde tatt på seg ansvaret og la ved små lapper med beskjeder om hvem den enkelte rosen var til, noe som gjorde anonymiteten mulig. Jeg var superheldig og mottok hele åtte roser, og jeg kunne ikke ha følt meg lykkeligere den dagen.

*man kunne bestille roser anonymt eller med navn, og man kunne velge å legge ved en liten tekst selv som sa noe om hvorfor den utvalgte fikk sin rose

I går var vi på TV-produksjon i Lillehammer på besøk hos Høgskolen i Innlandet - Lillehammer for å se hva de holdt på med der. Vi besøkte selvfølgelig tv-linjene de hadde der og fikk lov til å se åpningen av UKA, et årlig arrangement i Lillehammer. TV-linjene hadde direktesending senere på dagen og vi fikk være publikum på de første radene. Makeup-Malin var en av de to gjestene og etter sendingen var over fikk vi lov til å si hei og ta bilder, noe som var kjempehyggelig! Veldig trivelig å møte henne, hun er et stort forbilde.

I morgen går dagen til planlegging av lørdagsseminaret vi i TV-produksjon skal ha, så dette blir bra! Hva er deres planer for helgen?

Ville

Likes

Comments

Revy, TV-produksjon

Hei alle!

En liten oppdatering fra meg i disse hektiske tider. Gud hvor deilig det er å være ferdig med å skrive søknader til andreåret, levere CV, skrive søknad til stipendiatsstilling, regissere opptaket av revyen og levere dokumentar! De siste ukene har tatt helt av når det kommer til arbeidsmengde både i og utenfor skoletid, og nå er det deilig å ta en pust i bakken før vi kjører på med siste innspurt på skoleåret.

Arbeidet med revyen er over for denne gang og fokuset kan nå ligge på årboka og de de gjenværende to prosjektene TV-produksjon har før skoleåret er omme. Årbokas design både utvendig og innvendig er straks på plass, så det som gjenstår er alt innholdet. Bilder må tas, tekster må skrives ned og boka må ikke minst sendes til trykk. Forhåpentligvis er den ferdig til starten av april, så tida er begrenset. Likevel vet jeg at de andre i årbokgjengen jobber hardt for å få den på plass, så boka blir til slutt veldig bra!

Det som er trist å tenke på er at dette fantastiske skoleåret snart er over. Prosjekter som studiosending, opptak av Danvikkvelden, direktesendte julesendinger, dokumentar og opptak av revyen er vi ferdig med og da er det kun et flerkameraprosjekt og TV-drama som gjenstår før vi reiser til USA og til skoleåret er omme. Det merkes at realiteten av at vi må finne på noe annet til nesteår sakte men sikkert kryper seg innpå folk, for stemningen er ikke den samme. Det er hard konkurranse om praksisplasser til nesteår, det samme om stillingen som stipendiat. Jeg håper at jeg er en av de få heldige.

Ville

Likes

Comments

TV-produksjon, Internatliv, Revy

Wææ, tre uker uten oppdatering er dårlig!

Hei, alle sammen!

Jeg vil først starte med å beklage for lange perioder uten oppdateringer, jeg skal prøve å bli bedre på det utover ukene som kommer. Årsaken til lite lyd er hektiske dager, og med det mener jeg noe på tapeten omtrent 24 timer i døgnet. På en og samme tid skal jeg jobbe med skolens årbok, lage dokumentar og ha regi på videoopptaket av skolens revy.

Jeg starter med å fortelle om revyen. her på Danvik settes det årlig opp en revy, derav navnet Danvikrevyen. I år heter revyen Norge rundt: Et lite stykke Danvik og den er regissert og produsert av skolens elever. Vi står for alt fra kost og mask, rekvisitter, skuespillere, band og manus til lyd, lys og oppsetning. Revyen er 100% elevprodusert, og vi er veldig stolte av den. Revyen blir satt opp førstkommende helg med forestillinger på fredag (kl 1900) og lørdag (kl 1500 og 1900) på studioscenen på Drammens teater.

Arbeidet med dokumentaren går sakte men sikkert framover, og jeg har et håp om at den blir bra når den endelig blir ferdig. Jeg lager dokumentar om meg selv, og noe mer enn det ønsker jeg ikke å utdype med det første. Hvem vet, kanskje jeg forteller mer senere? I alle fall, arbeidet med dokumentaren tar lang tid.

Til slutt må skolens årbok nevnes. Vi er en liten gjeng på rundt 10 stk som fikser årbok for resten av skolen, og jeg har fått ansvaret for å sette sammen hele boka. Jeg er veldig takknemlig for tilliten til å gjøre det her, så jeg kan med hånda på hjertet si at jeg gjør alt jeg kan for at boka skal bli så bra som jeg får til. Med bra samarbeid med de andre i årbokgjengen, tror jeg dette blir den beste boka på lenge.

Det skal også nevnes at dagen i dag har blitt tilbrakt i senga. Med forkjølelse og feber blir det fort sånn, så det at energien og motivasjonen til å skrive blogginnlegg er her i dag er egentlig ganske fascinerende. I dag har jeg sett ferdig sesong 11 av Bones og sett flere episoder av The Flash. Min fantastiske roomie har fiksa både frokost, middag og vafler til meg, så jeg har det egentlig ikke så ille til tross for at jeg må holde senga i morgen også.

Ville

Likes

Comments

Ferie, Jul

Hei alle!

Vil starte med å ønske alle et riktig så godt nytt år! Jeg håper feiringen i går gikk over alle forventninger slik den gjorde med meg, og at alle tok vare på hverandre og hadde en fin kveld. Den siste dagen i 2016 ble tilbrakt i bil på vei fra Kristiansand til Lier og endte med god mat, god drikke og godt selskap til langt ut på kvelden og inn i det nye året.

De siste dagene av juleferien har jeg, som dere sikkert har skjønt, vært i Kristiansand og besøkt min kjære farmor. Mens vi har vært der nede har vi spist ute på vegetarrestaurant, handlet kjoler og frakker, byttet inn julegaver og jeg var så heldig å møte på Kristoffer. Vi var på byvandring og drakk kaffe sammen, og vi fant en lekeplass der vi ble værende og tenke på det kommende året og alt vi ser fram til.

Hadde hvert år vært hver sin bok, starter boka "2017" i dag og vi er på side 1 av 365. Hittil er 19 bøker av mitt liv fullført, og jeg må si at jeg ser fram til å lese de neste også. Årets bok håper jeg blir full av gode minner, vakre bilder av vakre mennesker, varme tanker og gode ord. Jeg håper boka inneholder inspirerende og motiverende sitater og gode planer på å holde nyttårsforsetter. Jeg håper boka er blir en av dem man har lyst til å lese mange ganger. Ikke minst håper jeg at boka di blir likedan.

Ville

Likes

Comments

Jul, Ferie

Hei alle!

Først og fremst vil jeg ønske alle en riktig god jul! Jeg håper julefeiringene så langt har gått fint og fredfullt for seg og at maten og stemningen har levd opp til forventningene. Juleferien min startet i Vormsund der jeg fikk bli med å feire Theas 18-årsdag! Det var veldig hyggelig og de få jeg pratet med under festen var veldig trivelige mennesker. God pizza var det også.

Deretter bar det til Halden for å bo hos Emilie, min kjære klassevenninne, i et par dager. Vi var innom Sverige der vi drakk kaffe og jobbet på en dokumentar, var på "purke"-jakt (bolle-lignende greie i Halden), fikk gratis "fasong" (enda en bolle-sak) og besøkte Fredriksten festning. Vi lagde middager inspirert av Tasty, drakk VELDIG masse kaffe og koste oss med julefilmer og The Sims 4.

Lille julaften ble brukt på å pynte juletreet, se på "Grevinnen og hovmesteren", spise hvite kakemenn (eller gøttekællæ som det heter i Halden) og drikke gløgg og kaffe. Siden julaften skulle feires med mammas side av familien ble det en liten gaveoppakning hos pappa den kvelden, og kort oppsummert resulterte det i termoskopp, tøfler og penger. Masse penger.

Julaften ble tilbrakt hos onkel og tante, og på bordet stod det ribbe, mandelpoteter, surkål, rødkål, medisterkaker, julepølser og alt som hører til ved et herlig ribbemåltid. Til dessert ble det riskrem og karamellpudding og dette ble inntatt under den o' store gaveoppakningen. Kvelden resulterte i pysjamas, parfyme, pledd og penger nok til USA-tur med skolen!

USA-turen er noe jeg har tenkt at ikke blir noe av siden jeg ikke har hatt råd til å kunne bli med, men etter julaften snudde situasjonen seg drastisk og jeg har nå fått muligheten til å bli med på tidenes skoletur til Los Angeles, California. Jeg er supergira og gleder meg som en liten unge, og takker alle som har gjort turen mulig for meg også! Jeg elsker dere alle sammen, dere vet selv hvem dere er.

Ville

Likes

Comments

TV-produksjon, Jul

Hei alle sammen!

Det er lenge siden jeg har fått oppdatert noe her, men årsaken er tidenes mest hektiske uker. Ever. Her på Danvik har vi et konsept som heter linjeuker, og det går ut på at tre uker går til intens jobbing med kun linjerelaterte greier. Vi i TV-produksjon har brukt ukene på å forberede, planlegge og produsere fire direktesendinger. Resultatene vil dere se nedenfor, i rekkefølge etter dato.

Under direktesendingen ble det krøll med musikkinnslaget da gitaren til artisten ikke ville gi lyd, så det dere får se her er den originale sendingen, men med opptak av musikkinnslaget. Her står jeg på kamera 1.

Denne sendingen er jeg riktignok ikke med på å produsere, men er å se i et av innslagene. Her er det flere innslag som går igjen fra dagen før, rett og slett for å lage en serie.

Her er jeg kamera 4, noe som vil si håndholdt. Problemene tikket inn som en sekundviser under denne sendingen siden gjesten ikke dukket opp og selve sendingen ble utsatt i fire timer.

Her har jeg script, en av de to kanskje mest utfordrende jobbene i en TV-produksjon. Det jeg gjør er å holde takta under musikkinnslaget så regi vet når hun skal bytte bilde og holder regi oppdatert på hva som er det neste på kjøreplanen i løpet av sendinga.

Jeg har mer å fortelle dere, men dette kommer nok i et eget innlegg litt senere. Til slutt vil jeg gi stor kreditt til alle mine medelever som har jobbet kjempehardt med disse sendingene og som har stått på fra start til slutt. Jeg er stolt av alle sammen!

Ville

Likes

Comments

Hjertesaker

Hei alle!

Meningen var å legge ut et blogginnlegg for over en uke siden, men ting har skjedd og det har dermed ikke blitt slik. Ti minutter etter at forrige blogginnlegg ble publisert fikk jeg nemlig beskjed om at det hadde vært et dødsfall i familien, og noe mer enn det vil jeg ikke gå inn på. Det jeg kan si er at dette har vært to sorgfulle uker.

I dag vil jeg skrive om hverdagshelter, rett og slett fordi de finnes over alt. Alle har en, men det er kanskje ikke noe man tenker så veldig mye over til enhver tid. Jeg vil også snakke om hverdagshelter fordi det er det de siste to ukene har handlet om for min del. I går fikk jeg muligheten til å prate om akkurat dette på lokalradioen i Drammen og det er jeg veldig glad for. Jeg vet hvem mine hverdagshelter er, og det er nettopp dem jeg har tenkt til å skrive om.

Først og fremst vil jeg nevne vennene mine. Jeg skal ikke nevne noen spesifikke navn, for da blir heller ingen glemt. Dere det gjelder vet selv hvem dere er, og noen av dere ser dere selv på bildene i dette innlegget. Dere betyr alle så utrolig mye for meg. Igjen, ingen navn OG det er flere enn de få som blir avbildet i dag, så ikke ta det personlig om du ikke ser deg selv.

Jeg sporet litt av, så her er poenget med innlegget. Mine kanskje aller viktigste hverdagshelter er vennene mine. Særlig de jeg omgås hver eneste dag på denne fantastiske skolen. Uten dem er jeg hundre prosent sikker på at hverdagen min hadde vært helt annerledes og at de siste to ukene hadde vært tusen ganger vanskeligere enn det de har vært. Dere passer på meg, møter meg på togstasjonen når jeg kommer hjem igjen, hjelper til med det jeg trenger hjelp til og ikke minst gjør dagen min så mye lysere. Tusen takk.

Jeg vil også nevne familien min. De siste ukene har vært tunge, men med regelmessige telefonsamtaler, besøk både her i Drammen og hjemme i Hønefoss og gode ord, har de ikke vært uutholdelige heller. En spesiell takk til min kjære morfar. Du har virkelig stått på. Det er godt å føle seg hørt og tatt vare på. Jeg er uendelig masse glad i dere alle sammen.

Det er sikkert mange flere jeg burde ha nevnt eller skrevet mye mer om. Likevel handler dette innlegget riktignok om de to siste ukene, og derfor har jeg satt fokuset på de som har vært mine helter i denne perioden. Jeg er heldig som er omringet av så mange fine og fantastiske mennesker.

Ville

Likes

Comments

Internatliv

Hei alle!

På fredag formiddag kom den aller første snøen hit til Drammen, noe jeg og Emilie storkoste oss med. Vi løp rundt, danset og koste oss som om vi var små barn, noe jeg opplevde som veldig gøy. Et lykkelig øyeblikk, og vi var heldige som hadde Nicolai med oss som fotograf. Vil du se flere av bildene hans, trykk HER.

Etter dette har det bare fortsatt med å snø, og i skrivende stund snør det jaggu litt enda. Snøen har lagt seg som et tykt, hvitt teppe over byen og jeg må si det er et fantastisk flott syn til tross for at det er isete og glatt på veiene. Her på skolen er det allerede to snømenn og et par snøhuler, så barndomstradisjoner holder vi sterkt på også på folkehøgskolen.

Hva helgen videre og denne uken ville bringe kommer jeg tilbake til i et senere innlegg, som kommer før dere vet ord av det.

Ville

Likes

Comments

Hjertesaker

Hei alle!

Etter en fantastisk pilgrimsvandring har jeg naturlig nok blitt ganske glad i å gå tur, og har ingen verdens ting i mot å gå et lite stykke når jeg først skal ut. Derfor gjorde det meg heller ingenting at lørdagens seminar gikk ut på å vandre rundt i Drammens gater med digital innsamlingsbøsse med inntekt til skolens solidaritetsarbeid i India. Danvik folkehøgskole samarbeider nemlig med skolen Lahanti Institute of Multiple skills (LIMS), en videregående skole spesielt beregnet for minioritetsungdom.

LIMS sikrer at ungdom fra fattige landsbyfamilier også får en solid utdannelse, gjennom skoleplasser, stipender og skolemateriell. Skolens hensikt er å være en vei vekk fra barnearbeid i steinknuseriene og en vei ut av fattigdom. Jeg skal prøve å komme tilbake til dette i senere innlegg.

I forbindelse med solidaritetsarbeidet har vi på Danvik opprettet digitale innsamlingsbøsser, og de fungerer sånn her: Du kan trykke deg inn på linken hvis du synes det er lettest, eller du kan sende kodeord Danvik 812 til 2302. Da bidrar du med 50kr og du kan sende tekstmelding så mange ganger du vil. Den digitale innsamlingsbøssa vil være tilgjengelig ut hele skoleåret, og alle bidrag takkes for.

Ville

Likes

Comments

Pilgrimsvandring, Hjertesaker

Hei alle!

De siste tre dagene har jeg brukt på å gå. 18 elever startet et fantastisk eventyr kl 0815 tirsdag morgen ved togstasjonen i Drammen, jeg en av dem. Det var nemlig starten på en utrolig reise fra Drammen til Tønsberg via tog, og så vandring fra Tønsberg, gjennom Åsgårdstrand, Horten og Holmestrand tilbake til Drammen.

Første etappe gikk fra Slottsfjellet i Tønsberg til et sted kalt Langgrunn, litt utenfor Horten. På veien møtte vi fantastiske naturopplevelser, og en halvtimes stille vandring tømte hodet for unødvendige tanker og vi fokuserte kun på oss selv og omgivelsene rundt oss. Vi tok en times pause i Åsgårdstrand der mat og drikke var på plass før vi gikk videre forbi Munchs hus. Vi passerte etter hvert Borre kirke, som vi beklageligvis ikke fikk lov til å komme inn i. Etter å ha gått litt over 3 mil totalt den dagen var vi på plass i Langgrunn der middag og pilgrimssamling ventet.

Dag nummer to gikk turen fra Langgrunn i Horten til Sandsletta utenfor Holmestrand. Enda flere naturopplevelser ventet oss, det samme med en halvtimes stille vandring. Vi besøkte Løvøy kapell der vi fikk omvisning av en som hadde kledd seg ut som en munk, og vi fikk høre litt kirkehistorie fra flere hundre år tilbake. Vi var innom et lite tettsted kalt Nykirke og der spiste vi litt lunsj og kjøpte inn mer proviant til de som trengte det. Denne dagen føltes tyngre enn den første, selv om etappen i seg selv var noen kilometer kortere enn den vi gikk dag en.

Denne dagen slet jeg med brystsmerter. Astmamedisinene fungerte ikke like bra som jeg hadde håpet på, og hjertet pumpet som en gal. Likevel fortsatte vi å gå, og jeg har aldri vært så fornøyd med meg selv som da vi kom fram til kveldens overnattingssted og vi fikk slappet av for kvelden.

Den tredje og siste dagen gikk turen fra Sandsletta til Drammen. Vi måtte jukse litt og ta bussen i 20 minutter, men dette måtte til for å hindre at reisen skulle ta oss enda en dag å fullføre. Vi startet dermed å gå i Sande. Til tross for at regnet falt stort sett hele dagen, var humøret på topp og vi koste oss. Vi diskuterte politikk, hjertesaker og seksuell legning, og kom fram til at vi stort sett var enige i ganske mye.

Etter en spisepause ved en kirke jeg dessverre ikke husker navnet på, var det tid for reisens siste stille vandring. Denne halvtimen gikk fort, og det kunne merkes på stemningen at vi snart var framme ved Drammen. Vi fortsatte forbi Hellashytta og Blektjern før vi gikk over til Bragernes og tok på kirkedøren som et tegn på at vi endelig hadde nådd målet vårt. Da hadde vi gått i totalt 19 timer og 8,2 mil lå bak oss.

Etter å ha vært pilgrim i tre dager har jeg lært mye om meg selv, de andre jeg har vandret med, pilgrimshistorie og det å verdsette ting. Jeg innså under den stille vandringen den siste dagen at jeg har uendelig masse å være takknemlig for, som jeg ikke har tenkt så mye over før. Jeg har mye å sette pris på, mye jeg ikke må ta for gitt. Og jeg har fantastiske mennesker rundt meg.

Jeg er heldig som har fått bli med på denne fantastiske reisen. Det har ikke vært noe klaging underveis, alle har hjulpet med å holde stemningen oppe ved allsang og humor, vi har tatt vare på hverandre og vi har opplevd et samhold jeg ikke har sett maken til. Vi klarte det på tre dager. Vi fortsatte å gå uansett hvor tungt det var, både fysisk og psykisk.

Ville

Likes

Comments