Header

Ferie, Jul

Hei alle!

Vil starte med å ønske alle et riktig så godt nytt år! Jeg håper feiringen i går gikk over alle forventninger slik den gjorde med meg, og at alle tok vare på hverandre og hadde en fin kveld. Den siste dagen i 2016 ble tilbrakt i bil på vei fra Kristiansand til Lier og endte med god mat, god drikke og godt selskap til langt ut på kvelden og inn i det nye året.

De siste dagene av juleferien har jeg, som dere sikkert har skjønt, vært i Kristiansand og besøkt min kjære farmor. Mens vi har vært der nede har vi spist ute på vegetarrestaurant, handlet kjoler og frakker, byttet inn julegaver og jeg var så heldig å møte på Kristoffer. Vi var på byvandring og drakk kaffe sammen, og vi fant en lekeplass der vi ble værende og tenke på det kommende året og alt vi ser fram til.

Hadde hvert år vært hver sin bok, starter boka "2017" i dag og vi er på side 1 av 365. Hittil er 19 bøker av mitt liv fullført, og jeg må si at jeg ser fram til å lese de neste også. Årets bok håper jeg blir full av gode minner, vakre bilder av vakre mennesker, varme tanker og gode ord. Jeg håper boka inneholder inspirerende og motiverende sitater og gode planer på å holde nyttårsforsetter. Jeg håper boka er blir en av dem man har lyst til å lese mange ganger. Ikke minst håper jeg at boka di blir likedan.

Ville

Likes

Comments

Jul, Ferie

Hei alle!

Først og fremst vil jeg ønske alle en riktig god jul! Jeg håper julefeiringene så langt har gått fint og fredfullt for seg og at maten og stemningen har levd opp til forventningene. Juleferien min startet i Vormsund der jeg fikk bli med å feire Theas 18-årsdag! Det var veldig hyggelig og de få jeg pratet med under festen var veldig trivelige mennesker. God pizza var det også.

Deretter bar det til Halden for å bo hos Emilie, min kjære klassevenninne, i et par dager. Vi var innom Sverige der vi drakk kaffe og jobbet på en dokumentar, var på "purke"-jakt (bolle-lignende greie i Halden), fikk gratis "fasong" (enda en bolle-sak) og besøkte Fredriksten festning. Vi lagde middager inspirert av Tasty, drakk VELDIG masse kaffe og koste oss med julefilmer og The Sims 4.

Lille julaften ble brukt på å pynte juletreet, se på "Grevinnen og hovmesteren", spise hvite kakemenn (eller gøttekællæ som det heter i Halden) og drikke gløgg og kaffe. Siden julaften skulle feires med mammas side av familien ble det en liten gaveoppakning hos pappa den kvelden, og kort oppsummert resulterte det i termoskopp, tøfler og penger. Masse penger.

Julaften ble tilbrakt hos onkel og tante, og på bordet stod det ribbe, mandelpoteter, surkål, rødkål, medisterkaker, julepølser og alt som hører til ved et herlig ribbemåltid. Til dessert ble det riskrem og karamellpudding og dette ble inntatt under den o' store gaveoppakningen. Kvelden resulterte i pysjamas, parfyme, pledd og penger nok til USA-tur med skolen!

USA-turen er noe jeg har tenkt at ikke blir noe av siden jeg ikke har hatt råd til å kunne bli med, men etter julaften snudde situasjonen seg drastisk og jeg har nå fått muligheten til å bli med på tidenes skoletur til Los Angeles, California. Jeg er supergira og gleder meg som en liten unge, og takker alle som har gjort turen mulig for meg også! Jeg elsker dere alle sammen, dere vet selv hvem dere er.

Ville

Likes

Comments

TV-produksjon, Jul

Hei alle sammen!

Det er lenge siden jeg har fått oppdatert noe her, men årsaken er tidenes mest hektiske uker. Ever. Her på Danvik har vi et konsept som heter linjeuker, og det går ut på at tre uker går til intens jobbing med kun linjerelaterte greier. Vi i TV-produksjon har brukt ukene på å forberede, planlegge og produsere fire direktesendinger. Resultatene vil dere se nedenfor, i rekkefølge etter dato.

Under direktesendingen ble det krøll med musikkinnslaget da gitaren til artisten ikke ville gi lyd, så det dere får se her er den originale sendingen, men med opptak av musikkinnslaget. Her står jeg på kamera 1.

Denne sendingen er jeg riktignok ikke med på å produsere, men er å se i et av innslagene. Her er det flere innslag som går igjen fra dagen før, rett og slett for å lage en serie.

Her er jeg kamera 4, noe som vil si håndholdt. Problemene tikket inn som en sekundviser under denne sendingen siden gjesten ikke dukket opp og selve sendingen ble utsatt i fire timer.

Her har jeg script, en av de to kanskje mest utfordrende jobbene i en TV-produksjon. Det jeg gjør er å holde takta under musikkinnslaget så regi vet når hun skal bytte bilde og holder regi oppdatert på hva som er det neste på kjøreplanen i løpet av sendinga.

Jeg har mer å fortelle dere, men dette kommer nok i et eget innlegg litt senere. Til slutt vil jeg gi stor kreditt til alle mine medelever som har jobbet kjempehardt med disse sendingene og som har stått på fra start til slutt. Jeg er stolt av alle sammen!

Ville

Likes

Comments

Hjertesaker

Hei alle!

Meningen var å legge ut et blogginnlegg for over en uke siden, men ting har skjedd og det har dermed ikke blitt slik. Ti minutter etter at forrige blogginnlegg ble publisert fikk jeg nemlig beskjed om at det hadde vært et dødsfall i familien, og noe mer enn det vil jeg ikke gå inn på. Det jeg kan si er at dette har vært to sorgfulle uker.

I dag vil jeg skrive om hverdagshelter, rett og slett fordi de finnes over alt. Alle har en, men det er kanskje ikke noe man tenker så veldig mye over til enhver tid. Jeg vil også snakke om hverdagshelter fordi det er det de siste to ukene har handlet om for min del. I går fikk jeg muligheten til å prate om akkurat dette på lokalradioen i Drammen og det er jeg veldig glad for. Jeg vet hvem mine hverdagshelter er, og det er nettopp dem jeg har tenkt til å skrive om.

Først og fremst vil jeg nevne vennene mine. Jeg skal ikke nevne noen spesifikke navn, for da blir heller ingen glemt. Dere det gjelder vet selv hvem dere er, og noen av dere ser dere selv på bildene i dette innlegget. Dere betyr alle så utrolig mye for meg. Igjen, ingen navn OG det er flere enn de få som blir avbildet i dag, så ikke ta det personlig om du ikke ser deg selv.

Jeg sporet litt av, så her er poenget med innlegget. Mine kanskje aller viktigste hverdagshelter er vennene mine. Særlig de jeg omgås hver eneste dag på denne fantastiske skolen. Uten dem er jeg hundre prosent sikker på at hverdagen min hadde vært helt annerledes og at de siste to ukene hadde vært tusen ganger vanskeligere enn det de har vært. Dere passer på meg, møter meg på togstasjonen når jeg kommer hjem igjen, hjelper til med det jeg trenger hjelp til og ikke minst gjør dagen min så mye lysere. Tusen takk.

Jeg vil også nevne familien min. De siste ukene har vært tunge, men med regelmessige telefonsamtaler, besøk både her i Drammen og hjemme i Hønefoss og gode ord, har de ikke vært uutholdelige heller. En spesiell takk til min kjære morfar. Du har virkelig stått på. Det er godt å føle seg hørt og tatt vare på. Jeg er uendelig masse glad i dere alle sammen.

Det er sikkert mange flere jeg burde ha nevnt eller skrevet mye mer om. Likevel handler dette innlegget riktignok om de to siste ukene, og derfor har jeg satt fokuset på de som har vært mine helter i denne perioden. Jeg er heldig som er omringet av så mange fine og fantastiske mennesker.

Ville

Likes

Comments

Internatliv

Hei alle!

På fredag formiddag kom den aller første snøen hit til Drammen, noe jeg og Emilie storkoste oss med. Vi løp rundt, danset og koste oss som om vi var små barn, noe jeg opplevde som veldig gøy. Et lykkelig øyeblikk, og vi var heldige som hadde Nicolai med oss som fotograf. Vil du se flere av bildene hans, trykk HER.

Etter dette har det bare fortsatt med å snø, og i skrivende stund snør det jaggu litt enda. Snøen har lagt seg som et tykt, hvitt teppe over byen og jeg må si det er et fantastisk flott syn til tross for at det er isete og glatt på veiene. Her på skolen er det allerede to snømenn og et par snøhuler, så barndomstradisjoner holder vi sterkt på også på folkehøgskolen.

Hva helgen videre og denne uken ville bringe kommer jeg tilbake til i et senere innlegg, som kommer før dere vet ord av det.

Ville

Likes

Comments

Hjertesaker

Hei alle!

Etter en fantastisk pilgrimsvandring har jeg naturlig nok blitt ganske glad i å gå tur, og har ingen verdens ting i mot å gå et lite stykke når jeg først skal ut. Derfor gjorde det meg heller ingenting at lørdagens seminar gikk ut på å vandre rundt i Drammens gater med digital innsamlingsbøsse med inntekt til skolens solidaritetsarbeid i India. Danvik folkehøgskole samarbeider nemlig med skolen Lahanti Institute of Multiple skills (LIMS), en videregående skole spesielt beregnet for minioritetsungdom.

LIMS sikrer at ungdom fra fattige landsbyfamilier også får en solid utdannelse, gjennom skoleplasser, stipender og skolemateriell. Skolens hensikt er å være en vei vekk fra barnearbeid i steinknuseriene og en vei ut av fattigdom. Jeg skal prøve å komme tilbake til dette i senere innlegg.

I forbindelse med solidaritetsarbeidet har vi på Danvik opprettet digitale innsamlingsbøsser, og de fungerer sånn her: Du kan trykke deg inn på linken hvis du synes det er lettest, eller du kan sende kodeord Danvik 812 til 2302. Da bidrar du med 50kr og du kan sende tekstmelding så mange ganger du vil. Den digitale innsamlingsbøssa vil være tilgjengelig ut hele skoleåret, og alle bidrag takkes for.

Ville

Likes

Comments

Pilgrimsvandring, Hjertesaker

Hei alle!

De siste tre dagene har jeg brukt på å gå. 18 elever startet et fantastisk eventyr kl 0815 tirsdag morgen ved togstasjonen i Drammen, jeg en av dem. Det var nemlig starten på en utrolig reise fra Drammen til Tønsberg via tog, og så vandring fra Tønsberg, gjennom Åsgårdstrand, Horten og Holmestrand tilbake til Drammen.

Første etappe gikk fra Slottsfjellet i Tønsberg til et sted kalt Langgrunn, litt utenfor Horten. På veien møtte vi fantastiske naturopplevelser, og en halvtimes stille vandring tømte hodet for unødvendige tanker og vi fokuserte kun på oss selv og omgivelsene rundt oss. Vi tok en times pause i Åsgårdstrand der mat og drikke var på plass før vi gikk videre forbi Munchs hus. Vi passerte etter hvert Borre kirke, som vi beklageligvis ikke fikk lov til å komme inn i. Etter å ha gått litt over 3 mil totalt den dagen var vi på plass i Langgrunn der middag og pilgrimssamling ventet.

Dag nummer to gikk turen fra Langgrunn i Horten til Sandsletta utenfor Holmestrand. Enda flere naturopplevelser ventet oss, det samme med en halvtimes stille vandring. Vi besøkte Løvøy kapell der vi fikk omvisning av en som hadde kledd seg ut som en munk, og vi fikk høre litt kirkehistorie fra flere hundre år tilbake. Vi var innom et lite tettsted kalt Nykirke og der spiste vi litt lunsj og kjøpte inn mer proviant til de som trengte det. Denne dagen føltes tyngre enn den første, selv om etappen i seg selv var noen kilometer kortere enn den vi gikk dag en.

Denne dagen slet jeg med brystsmerter. Astmamedisinene fungerte ikke like bra som jeg hadde håpet på, og hjertet pumpet som en gal. Likevel fortsatte vi å gå, og jeg har aldri vært så fornøyd med meg selv som da vi kom fram til kveldens overnattingssted og vi fikk slappet av for kvelden.

Den tredje og siste dagen gikk turen fra Sandsletta til Drammen. Vi måtte jukse litt og ta bussen i 20 minutter, men dette måtte til for å hindre at reisen skulle ta oss enda en dag å fullføre. Vi startet dermed å gå i Sande. Til tross for at regnet falt stort sett hele dagen, var humøret på topp og vi koste oss. Vi diskuterte politikk, hjertesaker og seksuell legning, og kom fram til at vi stort sett var enige i ganske mye.

Etter en spisepause ved en kirke jeg dessverre ikke husker navnet på, var det tid for reisens siste stille vandring. Denne halvtimen gikk fort, og det kunne merkes på stemningen at vi snart var framme ved Drammen. Vi fortsatte forbi Hellashytta og Blektjern før vi gikk over til Bragernes og tok på kirkedøren som et tegn på at vi endelig hadde nådd målet vårt. Da hadde vi gått i totalt 19 timer og 8,2 mil lå bak oss.

Etter å ha vært pilgrim i tre dager har jeg lært mye om meg selv, de andre jeg har vandret med, pilgrimshistorie og det å verdsette ting. Jeg innså under den stille vandringen den siste dagen at jeg har uendelig masse å være takknemlig for, som jeg ikke har tenkt så mye over før. Jeg har mye å sette pris på, mye jeg ikke må ta for gitt. Og jeg har fantastiske mennesker rundt meg.

Jeg er heldig som har fått bli med på denne fantastiske reisen. Det har ikke vært noe klaging underveis, alle har hjulpet med å holde stemningen oppe ved allsang og humor, vi har tatt vare på hverandre og vi har opplevd et samhold jeg ikke har sett maken til. Vi klarte det på tre dager. Vi fortsatte å gå uansett hvor tungt det var, både fysisk og psykisk.

Ville

Likes

Comments

Hjertefeil, Internatliv

Hei alle!

Høstferien er over og skoleuka er allerede godt i gang. Disse to ukene etter ferien (denne og neste uke) er det workshop-uker, og denne uka er det Photoshop jeg jobber med. Vi bruker hele uka på ulike oppgaver der hensikten er å lære å bruke Photoshop på en grei og enkel måte. Og ha det gøy da, selvfølgelig. Til nå har roomies kunstverk vært ukas høydepunkt. Neste uke står pilegrimsvandring fra Tønsberg til Drammen på planen, noe jeg gleder meg masse til!

Det at høsten har kommet med stormskritt, merkes godt. De tynne jakkene, alt av sommerklær og tøysko blir satt på hylla for å vike plass for parkasen, skjerf, tykke gensere og deilige pledd. Tekoppene er på plass i hylla og det finnes ikke en bedre følelse enn å sitte under et teppe med koppen i hånda og med godt selskap. Ikke gjør det noe at roomie baker verdens beste brownies heller. Fordi det gjør hun virkelig.

Til slutt vil jeg komme med en oppdatering på situasjonen med hjertet. Som jeg har skrevet tidligere i innlegget om å være hjertebarn, skulle jeg inn til MR i høstferien. Jeg lovet å oppdatere rundt dette, så her kommer det. MR-undersøkelsen er utsatt til 27. Oktober, men anstrengelses-EKG ble det likevel for en uke siden. Etter et par timer på sykehuset inkludert venting, veiing, ultralyd av hjertet, vanlig EKG og til slutt sykling på ergometersykkel, er konklusjonen klar. At hjertet på en eller annen måte må fikses på er herved et faktum. Når og hvordan er usikkert, svarene kommer så fort MR-undersøkelsen er overstått.

Ville

Likes

Comments

Ferie

Hei alle!

Høstferien er allerede halvveis over, noe jeg ærlig skal innrømme at jeg er litt glad for. Misforstå meg rett, det er fint å være hjemme hos familie og gamle venner. Vi er inne i Oktober måned, og bladene blir gulere og rødere for hver dag som går her i Hønefoss. Høsten er en nydelig årstid, men det blir litt for fort mørkt.

Årsaken til entusiasmen rundt at ferien snart er over er at jeg savner Danvik og Drammen noe helt forferdelig. Jeg hadde aldri trodd at jeg noensinne kom til å si dette, men jeg savner skolen mer enn jeg har savnet å være hjemme.

Skolen er mitt nye hjem, og det å skulle være langt unna de gode menneskene jeg lever sammen med og er så ufattelig glad i er til tider vanskelig. Det har kanskje bare gått én måned, men et liv videre uten disse folka klarer jeg ikke å se for meg. Min kjærlighet for Danvik og Danvikingene er allerede svært stor!

De resterende dagene av høstferien kommer til å gå til ompakking av klær og gjenstander som skal bli med hjem til skolen, en tur til Rikshospitalet for anstrengelses-EKG i morgen tidlig og en kort Kristiansandstur for å si hei til farmor.

Ville

Likes

Comments

Ferie

Hei alle!

Etter 1 måned og 8 dager var det tid for høstferie, og i går gikk turen hjem til mamma i Hønefoss. Toget gikk kl 1618, og da jeg ankom stasjonen hjemme sto Petter og ventet på meg. Han ble med hjem og hjalp til med å få i gang min nye (og hans gamle) iPhone 6, siden jeg har vært uten mobil i seks dager.

I skrivende stund får jeg hjelp av Chihuahuaen med å skrive innlegg til dere. Siden de andre i huset ikke har ferie (enda), er det kun oss to som koser oss med tv-titting, hverandres selskap og tortillachips. Dagen i dag har gått til å teste ut iPhone-en, sette på klesvask, gå tur og planlegge besøk av bestevenninna mi på mandag.

Det å reise hjem i går var både fint, og vemodig. Godt å komme hjem til mamma, men trist å skulle reise vekk fra alle de flotte menneskene på skolen som jeg har blitt så veldig glad i. Heldigvis har gjengen og jeg en gruppechat på Facebook som det tikker inn meldinger på med jevne mellomrom, så å holde kontakten utenom skoletiden er ikke noe særlig problem.

For første gang i mitt liv vil jeg heller være på skolen enn å ha ferie, så jeg vil anta at det er en bra ting. Som jeg allerede har nevnt flere ganger, jeg stortrives på skolen og kunne ikke ha tenkt meg noe annet jeg heller ville ha gjort akkurat nå. Jeg anser meg selv som veldig heldig som har fått lov til å oppleve så mye på kort tid, og blitt kjent med så mange herlige mennesker.

Ville

Likes

Comments