Martin la i båten trotts att den inte var helt färdig men det var ju en fantastiskt väder i lördags så vi ville bara ha den i så vi kunde köra till Ljungskile för åka till Musselbaren, jag hade längtat så efter deras musselsoppa

Har ni vägarna förbi Ljungskile, åkt till Musselbaren

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har börjat ta tag i min sömnad igen, svårt att tänka att jag gjorde detta jämt förut, tar nu så lång tid men nu är denna skjorta färdig, tyget köpte jag på Skoten i Kinna, men jag har fått blodad tand så nu blir det en blommig blus.

Likes

Comments

Det var mycket focus på trädgård denna resa, mamma har en fin trädgård, Liselotts ska anlägga en ny & jag älskar blommor så vår resa genom Skåne fortsatte med besök i Butik Linnea, en del av affären var i ett växthus, så coolt

Nästa stopp Hedentorps Plantskola i Ängelholm, här blev det inga perenner utan en inomhus blomma, de har så cool stil

Likes

Comments

Mamma erbjöd sig fixa hotell & bil till Skåne om vi fixade innehållet, jag som älskar Skåne och varit där tidigare satte ihop en liten agenda.
Vi började med Enkla Ting i Vallåkra, varit där tidigare och det blev ett lagom stopp för mat,  det var så bra, så mycket fint & underbar fika, verkligen värt ett besök.

Nästa stopp Löddeköpinge Platskola, så bra plantskola blev lite perenner, taklök och svart krukfärg

Och sedan Flora Linnea, så mycket fina rosor

Likes

Comments

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken. Detta moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

Likes

Comments

Gjorde en fredagsfika till familjen, en gammal klassiker,Morotskaka från kokboken Rosendals trädgårdscafe

Likes

Comments

Jag och Martin bestämde att då Ebba skulle krossa Atlanten med båt och vara borta i 71 dagar skulle vi överraska henne att fräscha upp hennes vind.
Golvet, väggarna och fönstren var redan vita men slita så ett lager till var behövligt.

Blev ny pläd, rosa kuddar och blommor

Likes

Comments

Jag har lite gamla möbler på lut som jag köpt, ärvt och fått, som denna stol.
I mitt förra yrkesliv i textilbranschen, fick jag denna och en till stol från en säljare som rensade i sin herrgård i Skåne, då jag nämt att jag gillade gamla möbler kom han förbi Göteborg med dessa.
Denna gång blev den ena stolen svart & karttyg köpt på Skroten i Kinna, det fanns så mycket fint där så det lär bli en besök snart igen.

Likes

Comments

Som många andra älskar jag inredning, kläder & go fika och just det innehöll min present från min fina vän Anna.
Blev upphämtad hemma kl 09 och fösta stoppet Skroten i Kinna , i mitt tidigare liv hängde jag där väldigt ofta, men nu får symaskinen gå varm igen.

Nästa stopp blev Fritsla tyglager i Fritsla så mycket fint men inget inköp idag

Nästa stopp blev Betty's i Borås, så cool inredning blev en fin blomma härifrån

Sedan Hjärterum & pricken över i:et go fika på coola Café Viskan i Borås

Likes

Comments

Jag älskar denna period fram till jul, pyntet, maten & framförallt alla mysiga ställen man kan besöka som tex Trip2garden, verkligen imponerad av dessa två kvinnor som driver detta.
Idag var vi hos Håkesgård, så mysig miljö med god fika 
fina saker, visar mina inköp någon dag.
De har även öppet imorgon om man blir sugen.

Likes

Comments