View tracker

Nu har vi blivit med kök, och jag ska säga er att det var ett projket.
Vi påbörjade detta projket innan jul, ungefär i november och så förra veckan blev det beställt.
Vilket jobb , för stackarn som har ritat det åt oss. Vi har gått igenom det ett x antal gånger och ännu fler gånger har hon fått rita om köket . flyttat på lådor och skåp och ibland bytt ut hela köket. Men nu är det spikat och klart.
Ja jag skulle nog beskriva oss , framförallt mig som Sveriges mest tjatiga och noggranna kund kanske. Men nu är allt perfekt. Allt i minsta lilla detalj är som jag har önskat. Jag är sådär nöjd så det pirrar i magen och hellst av allt skulle jag vilja åka och handla vackra kökshanddukar, skedar och skålar. Men redigt så dags är det inte (även om jag redan har handlat en del)
Husets hjärta levereras om drygt en månad och i nuvarande köket är  det kaos.
Så nu gäller det att vi jobbar på, framförallt herren i huset har redan varit duktig och rivit stora delar av köket.
Jag där emot har ägnat mig av livsviktiga beslut. Valt kakel och köksblandare.

Bjuder på en bild på vårt vackra nuvarande kök. Vi har en del att göra, Hejja hejja.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Och helt plötsligt är det feburai,  kylan har tinat upp och här och var sticker det upp små knoppar ur jorden.
Ja när hände detta? Tiden liksom springer iväg medan jag sakta lunkar efter steg för steg.

Jag är för dålig på att uppdatera vad som händer i vårt lilla hem och ännu sämre är jag på ta några roliga foton på allt vi härjar med.
Varje ledig dag spenderar vi i villan och  rivningsarbeten har påbörjats och målning av övervåningen är i full gång.
Här och där är det projket på gång och det var precis det vi inte skulle göra , påbörja något nytt innan något annat är färdigt.
Men är det inte så när man renoverar,att inget är som man  tänkt sig från första början?


Bjuder på en bild från takbytet och en bild som togs några månader senare.
Lite har det då ändå hänt, på villan längst vägen.

Likes

Comments

View tracker

Det knarrar under skorna när jag går och solen skiner. åh så nöjd jag är med vinteekylan som har kommit , det är ju precis såhär vintern ska vara. Kall och härlig.
Våren känns mer praktfull med sitt solsken , gröna blad och blomknoppar i jorden när vintern har varit här vit och kall.
Vi har några projekt framför oss till våren och framförallt hoppas vi på att färda stora delar av husets kök, badrum, gästrum samt vardagsrum och hall. Tur vi är optimistiska på den fronten men i mina vildaste drömmar skulle jag vilja sätta ett snabb spolning på den renoveringen och vara ute i trädgården och härja med vackra planteringar,  staket och allt vad det är. 
Ja, att vara steget före kan ju vara bra, men till trädgårds fixande är det ändå ganska långt kvar.
Men sån är jag, planerna för nedervåningen står redan fast sedan länge  så jag drömmer mig gärna längre fram i vårt projket.
Denna  våren får nog tillbringas på dem gamla trästolarna,  runt den slitna stenmuren och under gamla körsbärsträdet. Inte så illa det Heller. 

Likes

Comments

Jag är en usling på att skriva av mig. Jag har hunnit med både att vara sjuk och tillfrisknat sedan sist jag skrev.
Vår helg har varit bra på alla vis och lik dem senaste helgerna. Dagarna spenderas på vårt lilla bygge.
Det går sakta men säkert framåt, kanske jag till och med är längre fram i bygget än var vi i själva verket är.
Idag har jag kikat på lite inredning till vårt framtida sovrum och ska jag vara ärlig har jag faktiskt handlat lite smått och gott också dem senaste veckorna. 

Jag kikar faktiskt gärna in på ellos. Dem har verkligen något för alla smaker. Jag har faktiskt trollat fram några bilder på mina ellos favoriter. Vilka är era favoriter? 

Blått har i alla år varit min absoluta favorit färg men dessvärre har jag sedan mitt barnrum inte haft blått i min inredning, ändring på den fronten måste det verkligen bli.

Likes

Comments

Som en flodvåg har nyår kommit över oss, och vardagen börjar sakta men säkert infinna sig i dem flesta hem.
Julens spår är kvar,men jag känner för att sakta men säkert plocka bort tomtar, granar och hyacinter och plocka fram tulpanerna. Jag älskar snittblommor och framför allt tulpaner. Hela livet känns mycket bättre när man har fina blommor på bordet, nästan iallafall.

Jag kan faktiskt med glädjetjut avslöja att vi har börjat titta och rita på kök. Så många val av ditt och datt men lagom till mars hoppas vi på att kunna ta emot vårt kök. Det är lite lite tid optimistiskt av oss men vi kör.  Det är så mycket roligare att härja u huset när man har något att se fram emot.

Idag är en sådan dag där det inte händer många knop, jag bläddrar bland inrednings tidningar,går i solen och funderar på vilken färg vår framtida spis ska ha. Så många olika fina färger, men vågar vi satsa på en färgklick mitt i köket?
Sådana bekymmer kan man gott ha.

Likes

Comments

Åh milda tider. Nu börjar jultiden närma sig sitt slut. Varvat med jobb och julförberedelser har även jag haft några härliga lata dagar.
Julen är fantastisk och det enda jag saknar i år är snön och kylan. Snö upp till knäna som knarrar när man går är väl det bästa som finns på vintern tycker jag.

Dessutom måste jag  varit den snällaste person i min omgivning i år. Så många fina klappar jag hade under granen som jag fått av mina nära och kära och min A. Det pirrar i magen av lycka. Alla mina ting kommer vara perfekta i vår lilla vita villa.

Vårt lilla Renoverings projekt har legat nere lite nu. Allt annat har slukat vår energi och vi känner att vi tar nya tag vid årsskiftet. Så nu ska vi vila upp oss lite och njuta av lugnet före stormen.

Jag skrattar alltid åt oss lite när jag tittar på bilder från när vi köpte huset. Perfekt tyckte vi att det var, detta köper vi och gör sedan om det till bild två.
Nu är det bara lite och massa kvar. Hejja Hejja.

Likes

Comments

Alla tomtar står prydligt, de tre jula ljusen tända och alla fina lampor lyser upp fönsterna.
Jag har alla klappar köpta och nu är det bara till att slå in dem i fina papper och snören. Några stycken har har jag allt redan färdat och resten tar jag under veckan. Jag brukar slå in Mina klappar i ljusa neutrala fäger men i år har jag valt lite mörkare papper på några klappar och valt röda, gröna, guldiga och många fler fina band. Jag älskar verkligen att skämma bort mina nära och kära med fina paket. Varje paket väljs omsorgsfullt ut och därför tycker jag det bara är rättvist att paketet får en vakert julig skepnad.

Här har jag i år förvarat alla våra klappar som är inslagna. Varje paket har fått en annorlunda inslagning och jag är faktiskt nöjd även om dem är lite kitschiga. Jag menar ska julen inte vara lite för mycket av allt och kitschig?
Jo lite så ska den vara, hemma hos mig iallafall.

Likes

Comments

Ibland, väldigt ofta påbörjar jag projekt som tar en uppskattad evighet. I somras fyndade jag enligt mig, en skönhet. Ett vackert gammalt nattduksbord. Ni vet när man blir sådär hysteriskt lycklig för den där vackra möblern, exakt så kände jag.

Tyvärr så hade någon blådåre bettsat mitt fynd, i en räligt vinröd sörja. Inga bekymmer tänkte jag, och köpte hem lite färg. Inte en helt vanlig färg utan en färg som var så pass täckande så den till och med skulle täcka den räligt röda nyansen. Naiv som jag är, påbörjade jag målningen och resultatet blev ett ännu räligare rosa.

Snabbt som attan slängde jag mig i bilen och färde till närmsta färghandel och köpte spärrgrund. Väl beväpnad påbörjade jag nästa strykning och efter 12 timmars väntan nästa.
Efter ungefär en evighet var det äntligen dags igen för 4 lagret färg, en vacker nyans av vit. Kan ni gissa resultatet? Jo rosa.

Nu fick jag minsann ta det sista vapnet jag hade. Kaostiksoda. Alla lager färg och framför allt den röda lacken skulle vara ett minne blott, tänkte jag. Nattduksbordet hade dock en annan plan, Lite rosa rött står de nu där och kommer inte flytta in i huset i det tillståndet.

Dessutom tror jag dock att nattduksbord bara är till för veklingar. En skokartong och pannlampa fyller samma funktion.

Här har vi dessutom boven i historian. Den räligt röda färgen gör sig inte redigt rättvis på bilden.

Likes

Comments

Tipp tapp tipp tapp, nu är snart julen här. Lika härligt och samtidigt hektiskt som åren innan. Jag stormar alltid igenom julshoppingen, julbaket och klapp inslagningen och hinner knappt känna efter innan julklapparna är öppnade och godiset är slut. Men även det har sin charm.

Jag har haft en veckas semester, som  jag tillbringat i Tyskland bland julmarnad och massa god mat med nära och kära. Min händiga A har snickrat flitigt och näst intill lagt färdigt våra nya golv på övervåningen. Hejja Hejja. Imorgon slår vi våra talanger ihop och ska sätta gips på väggarna och ikväll ska vi dejta, i vår lilla vita villa och få ihop de sista med golvet.

Vi har tur, jag och min snickar A att vi bor så fint som vi gör. komma hem till ett fint och julpyntat hem efter tillbringat några timmar i vårt byggkaos är helt fantastiskt. Det enda vi saknar i vinterlyckan är vinterkylan.

Min julmus med min julkatt

Likes

Comments

Fördelarna med att totalrenovera ett hus är helt klart att man får välja precis varenda detalj precis så som man vill ha det. Nackdelen kan just vara den samma , att man måste bestämma själv hur man vill ha det.

Under gårdagen ringer min händiga karl och säger åt mig att bestämma var alla lampor på övervåningen ska vara. Snabbt och lätt. Inga bekymmer enligt honom, en hel historia enligt mig. Inte nock med det ska jag bestämma vilka utag jag ska ha och var jag vill ha dem. Beslut efter beslut. Ett totalt kaos enligt mig.

Tillslut kom vi nog fram till något vi båda var nöjda med.
Ja tänka sig vilka bekymmer vi har, elutag och lampor. Sämre kan man ha det.

Likes

Comments