Inredning, Vardagsrum, Graves sjukdom, Hypertyreos

Det var ett tag sedan det blev ett blogginlägg. Ibland har jag inget kul att berätta helt enkelt. Det har jag inte idag heller men jag känner ändå att jag vill skriva lite. Varning för långt inlägg.

Förra året, tror det var i slutet av november början av december, så var jag än en gång hos läkaren p.g.a att jag hade så mycket hjärtklappning. Jag hade gjort EKG, arbetstester m.m. och åt betablockerare men hjärtklappningen bestod ändå. Läkaren jag hamnade hos den gången (på vårdcentralen) skickade mig på ultraljud på hjärtat. Han sa att det mest var för att lugna mig - det var inget fel på mitt hjärta.

Sagt och gjort - jag gjorde ultraljud i Värnamo och fick sen komma till en läkare som skulle ge mig besked om hur ultraljudet såg ut. Mitt hjärta såg fint ut sa han men de hade också tagit prover och han såg då att proverna på min sköldkörtel inte var bra. Till saken hör att jag flera gånger tidigare tagit sköldkörtelprover men de hade enl. läkarna varit okej.

Jag mådde dåligt, hjärtklappning, diarré, stress och oro i kroppen, ångest m.m. Hamnade hos en helt fantastisk läkare i Värnamo som tog tag i min sjukdom. Diagnosen var hypertyreos och längre fram i min journal står det Graves sjukdom. Jag fick Thacapzol i väntan på radiojodbehandling som gjorde att jag tillfälligt mådde bättre.

Minns att vi hade julfest med jobbet. Vi var i bandyarenan i Lidköping på Stjärnklart med Martin Stenmarck, Molly Sandén, Henrik Schyffert, Jill Johnsson & Ola Salo. En fantastisk show. Men där satt jag med en mage som var helt i olag och jag orkade knappt stå på benen. Det var så det var bara.

I slutet av februari fick jag så radiojodbehandling. Jag fick dricka radioaktivt jod ur ett betongglas på Ryhov i Jönköping och sen fick jag hålla mig undan från människor i en vecka. Vi har ju tre sovrum i huset så jag flyttade in i gästrummet som ligger längst bort från vårt sovrum. Sen väntade jag spänt på resultatet av behandlingen. Jag kände ingen skillnad alls på ett tag men så plötsligt började jag bli lite piggare. Hann dock bara precis känna så innan jag blev sjuk igen. Alla besvär jag haft tidigare kom tillbaka och mina värden var åter höga.

Jag hade dessutom haft återkommande feberattacker och jag konstaterade själv att attackerna kom när jag fått i mig för mycket gluten. Har googlat mycket på detta och många med samma sjukdom som mig är känsliga för gluten. Jag slutade med gluten men kan äta nåt litet ibland utan att bli sjuk. Får jag i mig för mycket får jag som influensa - feber, ont i kroppen och vansinnigt trött i ca. ett dygn innan jag är okej igen. Inte värt att äta gluten då och om jag ska göra det så väljer jag tillfället noga.

Jag fick Thacapzol igen som jag skulle äta tills jag skulle göra radiojodbehandling nummer två. Detta var i juni och radiojodbehandlingen var bokad till början av augusti. Mådde lite bättre i ett par veckor men så sjönk mitt värde väldigt mycket och jag fick ändrad dos av medicinen. Då drabbades ögonen... De blev rinniga, grusiga och ögonlocken svullnade lite. Fick ögondroppar med kortison men det blev inte bättre.

En bild från sommaren då jag nu när jag ser tillbaka ändå kan känna att jag mådde lite bättre!

Så fick jag komma till ögonläkare och det blev kortisonbehandling via dropp 1 gång i veckan i 12 veckor. En jobbig tid. Jag fick kortisonet på onsdagen och då var jag "stissig" hela dagen och det kröp i benen. Tyvärr fortsatte detta långt in på natten så det fanns ingen chans att sova. Detta gjorde ju att jag var helt slut på torsdagen efter - och så var det i 12 veckor. Jag var sjukskriven heltid och sen deltid under dessa veckor. Ögonen var svullna och började "peta ut" lite. Jag hade ont och kunde inte titta åt sidorna. Men av kortisonet blev ögonen bättre.

Under hösten hade läkaren ändrat min medicinering också till att jag åt både Thacapzol och Levaxin för att hålla sköldkörtelvärdena på rätt nivå. Det funkade fint. Värdena var och är fortfarande okej.

Kortisonbehandlingen avslutades i början av november och ögonen var mycket bättre. Fick lite hopp igen om att kanske kunna må bra inom en snar framtid. Tyvärr blev det inte så. Ögonen är sämre igen och jag var hos läkaren igår. Nu får jag äta kortison-tabletter .... Känns inte alls kul. Jag är redan knubbig som det är och har inte lust att bli ännu rundare men vad ska jag göra. Viktökning och plufsighet verkar vara en biverkning av kortison-tabletter vad jag förstår. När man får kortison intravenöst som jag fick innan så är det inte så många biverkningar (förutom stissigthet om sömnlöshet för min del då) Försöker motionera och tänka på vad jag äter så gott det går men det är inte lätt när man är nere i en djup dal.

Det är en mycket konstig sjukdom det här för den drabbar verkligen hela kroppen. Jag har haft hälsporre, värk i ben och fötter, hjärtklappning, diarré, ångest, varit riktigt låg, trött m.m. Just nu har jag mycket hjärtklappning igen och det beror inte på sköldkörteln egentligen säger läkaren utan på att mina ögon är sjuka. Ögonen är ju en vital del av kroppen och när de är sjuka blir resten av min kropp stressad.

Tror eller vet att det är svårt för andra att förstå hur man mår. Jag är en glad och positiv person och jag visar nog inte hur jag egentligen känner mig. Jag döljer allt bakom ett skratt. Finns säkert de som tänker att "kan hon inte bara kamma till sig och komma igen" men det är inte så lätt. Jag vill helst bara kura ihop mig hemma och gömma mig. Försöker verkligen hänga med på saker och ting för jag vet att när jag väl gör det så är det kul och jag mår bra av det men ..... Det är precis som att jag av sjukdomen också har fått ruskigt dåligt självförtroende. Jag är osäker på allt och som jag skrev innan jag vill bara gömma mig. Min man är fantastiskt förstående och försöker verkligen hjälpa mig - tyvärr får han inte alltid medhåll av mig och kanske blir jag istället sur och ledsen. Men han peppar mig och försöker lyfta mig ändå <3 Detsamma gör alla andra i familjen och likaså mina fantastiska vänner <3

Jag ska bli bra så är det bara men ibland brister även den motivationen. Sen finns det ju de som har det mycket, mycket värre än mig! Den här sjukdomen går ju att bli bra ifrån.

(Nya brillor på bilden :-) De döljer lite av mina svullna ögon.

Tack för att du läste ända hit och kram från mig

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gästrum, Inredning

Vi har tre sovrum i vårt hus. Vårt master bedroom och två extra sovrum. Ett av de mindre sovrummen visade jag i tidigare inlägg och nu ska ni få se det andra som också fått lite färg.

Vi valde kalkfärg från Jotun till en fondvägg i färgen St.Paul’s blue. Det var någon på Instagram som hade färgen i ett sovrum. Det var bara det att färgen såg ljust blå ut då så jag blev lite förvånad när jag kom hem och målaren hade varit här. Väggen var mörk och mer gråblå. MEN jättefin - så allt blev toppen ändå.

Den snygga taklampan från Vita Copenhagen vann jag för ett tag sedan på Instagram från Kreativbelysning.no

Jag har också vunnit den lilla fåtöljen på Instagram. Den kommer från My Furniture.

Sammetsgardinerna är en historia för sig. Beställde från Textilonnet.
Det är ju svårt att se färger på en skärm. Först kom ett par ljusgröna. De returnerade jag och beställde nya. De som kom då var en mörkare grön. Då blev jag irriterad och ringde in. Färgerna var inte i närheten av hur de såg ut på bild. Fick prata med en gullig och mycket serviceminded tjej som hjälpte mig hitta de rätta gardinerna med hjälp av min beskrivning av färgen. Jag är supernöjd! Bra kvalitet, bra pris, supersnabb leverans och framför allt rätt färg.

Likes

Comments

Mobilskal, Rabattkod, Allmänt

Jag är löjligt nöjd över mitt fina Monstera jungle mobilskal från Ideal of Sweden. Snyggt och man blir på riktigt glad av de fina gröna monstera-bladen. Det är också magnetiskt så det funkar toppen i plånboksfodralet.

Hur det än är så är aldrig mobilen långt borta och den har ju blivit accessoarernas accessoar. Just därför är det extra kul att ha ett snyggt skal.

Just nu får du 20% rabatt på alla produkter i webshopen. Ange koden: AW20
Koden gäller t.o.m. Nästa måndag sen 30/10 så passa på!

(SPONSRAT INLÄGG)


Likes

Comments

Inredning, Hemmakontor, Gästrum

Ja, jag vet man borde kanske inte måla om i ett nybyggt hus efter bara 3 år. Men när vi byggde så gjorde vi hela huset vitt och nu känner vi att vi vill få in lite mer färg. Så nu har ett gästrum/kontor målats. Vi valde färgen Minty breeze som är en härlig, mild, grön färg. Det blev jättebra och rummet känns mycket mysigare. Säng och skrivbord är vita och till detta adderades lite trä-detaljer.

Svårt att se färgen på bild men ändå.

Vägghyllorna kommer från Jysk. Enkla, snygga och smidiga att sätta upp på väggen. Spegeln är från Mio.
Kolla in hockeyhjälmen som står i hyllan. Den är min pappas och år från 50-talet - en kul detalj.

I ett samarbete med Sudio Sweden får jag ge alla mina följare 15% rabatt i deras webshop. Ange koden: villanielsen

Det som är ännu mer fantastiskt är att Sudio Sweden donerar 10% av överskottet från försäljningen av de rosa produkterna i webshopen till Rosa Bandet under hela oktober. Hur bra är inte det! #pinkoctober 💕

Så passa på att beställa dessa superbra hörlurar nu!

Likes

Comments

Inredning, Kök, Tävling, Vardagsrum

Jag älskar verkligen posters! Det är ett snyggt och enkelt sätt att ändra om i hemmet med. En vägg blir som ny med ett par snygga posters.

För en liten tid sedan öppnade webshopen Papertown.se som jag följt ett tag på Instagram! De har ett brett sortiment av snygga posters, planscher och tavlor. Både foto-, text- och handmålade motiv skapade av designers och fotografer från hela världen. Några motiv har grundarna till Paper Town skapat själva! De är baserade i Kungsbacka och trycker upp alla posters själva när kunden lagt sin beställning. På så sätt kan de garantera att produkterna håller hög kvalitet!

På den här väggen valde jag att sätta två natursköna posters:

Stor kaktus poster och Eucalyptus poster (finns i flera storlekar)

Nu har Jag har dessutom fått möjligheten att tävla ut 3 valfria posters och tavlor från deras sortiment (Line of art ingår ej). Yeey! Följ länken så hittar ni webshopen och kan se alla posters online !

Hur du tävlar: Följ @papertown_store och @villanielsen på Instagram och tagga två vänner som älskar inredning. Skriv en kort kommentar om varför just du skulle bli glad att vinna. Svårare än så är det inte! Du hittar tävlingen på min Instagram @villanielsen.

Tävlingen avslutas på söndag den 15/10 kl. 20.00 - så missa inte!! Lycka till!

Den lilla postern med apelsiner blev superfin på tavellisten i vårt kök. Lyser upp höstmörkret!

Du hittar den här: Orange poster

Ha en trevlig helg!

Kram

Likes

Comments

Inredning, Husbygge, Kök

Vi byggde vårt Trivselhus 2013-2014. Det roligaste vi gjort även om det också var jobbigt ibland. Det är en härlig känsla när man drömt och planerat så länge och så plötsligt är huset klart och man flyttar in. Ännu härligare är det när huset också blev precis så som man drömt.

Köket är från Ballingslöv och heter Line. Det är matt vitt utan handtag. Bänkskivan är i svart granit och diskhoar och blandare är av märket Intra.

Fläkten kommer från Fjäråskupan.

Eftersom vi har spishällen i köksön så var vi tvungna att ha en diskho även där. Det är det som gäller vid nybyggnation. Det är toppenbra att ha två, särskilt om man är mer än en som jobbar i köket.

Framför köksön finns det också plats för barpallar. De används flitigt, särskilt när vi har besök av vänner och familj. Barpallarna kommer ifrån Materia AB och heter Plint.

Framför köksön står vårt stora matbord med plats till 12 personer. Det går nog t.o.m. att klämma in nån person till. Fantastiskt trevligt att kunna delta i samtal som sker runt bordet när man är i köket.

På andra sidan bordet har vi ett stort skjutparti ut mot vår uteplats. Det är helt underbart att kunna öppna upp det en varm och solig dag och helt plötsligt sitta nästan utomhus.

Vi har en liten rolig detalj till i vårt hus och det är den lite lägre "halvväggen" mot TV-delen/vardagsrummet. Den gör så att man vare sig man befinner sig i köket eller i soffan har kontakt med varandra.

Vi har också frys med ismaskin och kyl med vatten direkt i dörren. När man en gång haft den lyxen så kan man inte vara utan. Siemens kommer våra ifrån.

Vi har få överskåp i köket. Endast två över kyl och frys och ett över ugn och Micro. Sen har vi det lilla vitrinskåpet med belysning. Alla underskåp är lådor och de är alla i linje med varandra. Även diskmaskinen har lådfronter för att vara i linje med övriga lådor. Gillar den snygga, rostfria listen i lådfronterna också.

Älskar hörnlådorna - de är nog nästan det bästa med hela köket. Har haft hörnskåp med karusell tidigare och har aldrig gillat den lösningen. Lådor är toppen. Man får enkelt en överblick av vad som finns i dem och det får plats mycket i dem.

En annan liten snygg detalj som Ballingslöv har på sina lådor är glaskanten på sidan av lådorna. De syns lite på bilden med hörnlådorna.

Nä, nu ska jag se om det kanske kan gå att somna. Har fått sjätte kortison-behandlingen idag (har en sköldkörtelsjukdom och ögonen är drabbade så det är därför jag får den här behandlingen) Blir helt stissig och det kliar i benen så att somna är nästan omöjligt. Men en natt i veckan klarar jag. Fick ju bloggat lite också :-)

Likes

Comments

Inredning, Hall

I somras hamnade jag och mannen på IKEA i Kållered när vi var och besökte äldste sonen med familj. Då dök den här underbara mattan upp och ville följa med oss hem. Gick inte att motstå. Vi har ju mattan Stocholm i gult som legat i vår hall ett tag nu så vi tänkte att det kunde vara kul att lägga en ny färgklick på golvet. Gula mattan får vila till våren då den får komma på igen. Men nu är det rött på golvet i vår hall. Blev superfint tycker jag. Mysigt att "hösta" till det lite.

Köpte även lite fina kuddfodral i somras dom nu pryder soffan.

Likes

Comments

Gästrum, Inredning

Vi har tre sovrum i vårt hus - vårt master bedroom och två gästrum. Vi har bara bott i huset i 3 år så man borde väl inte göra om redan (säger mannen i alla fall - hihi). Men jag vill ha lite mer färg till att börja med i det ena gästrummet.

Väggarna ska bli gröna, en väldigt ljus och mild grön färg som heter Minty breeze från Jotun.
Sen tänker jag behålla det vita skrivbordet men med en ny stol i vitt med stativ i trä. Kanske någon typ av bastmatta och detaljer i trä, rotting. T.ex lampan Böja från IKEA

Sänggaveln är vit så den får bo kvar. På en vägg har vi tre korta tavellister under varandra. Dessa tänker jag måla i Minty breeze också så att de smälter in i väggen.

Vi måste bara få hit en målare för mannen har inte tålamod att finmåla och jag är för dålig i min sköldkörtelsjukdom så jag orkar inte. Men eftersom vi har byggmästare i familjen som även har målare så ska det säkert ordna sig.

Lite som bilderna ovan tänker jag! Länkar på bilderna.

Jag återkommer såklart med resultatet.

Likes

Comments

Diy projekt, Inredning, Allmänt

Jag är så imponerad av min man. Efter att ha tillbringa många år med att inte göra nåt i träningsväg (han har varit hockeytränare i många år men då såg han mest till att andra tränade) har han nu tagit tag i det. Han drog just iväg till gymmet för ett PT-pass. Själv halvligger jag i soffan och bloggar... Men jag hoppas att min sköldkörtelsjukdom ska komma i lite balans så att jag kan börja köra Zumba igen. Träffade en av mina deltagare igår och det värmer i hjärtat att veta att man är saknad. Håller tummarna!

Häromdagen var jag och dottern iväg på loppis igen. Hittade lite fina saker som blivit sprayade svarta och vita nu. Ja, jag vet att jag är tråkig men jag älskar svart och vitt :-)

Förresten har dottern också börjat instagramma - följ henne @detailsbyhanna 💛

Så roligt att hitta fina saker på loppis och göra om till nåt som passar i hemmet. Det blir ju nåt lite mer unikt än alla de där sakerna man "ska ha" och som "alla har". Jodå, jag har massor med saker som "alla har" - jag vet 😃 T.ex. Fick Vittsjö- hyllan följa med hem från IKEA häromdagen. Snygg, praktisk och billig. Love it!

Blev så himla ledsen och arg häromdagen när jag fick höra från en av mina finaste Insta-vänner att hon fått massa trista kommentarer på sina inlägg från ett troll. Jag förstår att man kan irritera sig på oss "instagrammare" som lägger ut en bild i kvarten på vårt hem. Men för oss som hänger på Inrednings-insta så är det inte alls så. Visst man vill ha fler följare och man vill ha likes - för att man blir glad av det. Det är jättekul att inspirera andra och att själv bli inspirerad. Oftast, eller nästan alltid är det bara glädje och kärlek från alla följare. Man får tycka och tänka vad man vill om detta men att gå så långt så att man skapar ett konto för att vara elak mot någon... Det är helt rubbat.

Har ni sett min fina matta från heymat.no Den funkar både inne och ute, tål smuts och väta och kan tvättas i maskin. Helt underbar!

Likes

Comments

Diy projekt, Inredning

Jag får ofta frågan på vart jag köpt detaljerna jag har på TV-bänken.
Det ska jag gärna berätta:

* De höga ljusstakarna har jag köpt i en supermysig butik som heter Inrx och ligger i det fantastiska Spinneriet i Lindome. De är av märket Storefactory.

* Fatet är köpt på Gekås, Ullared Visst är det fint?! Har för mig att det kostade typ 49:-. Det var dock nåt år sedan jag köpte det så tyvärr finns det förmodligen inte kvar.

* Den svarta krukan var en gång i tiden vit. Älskar att gå loss med sprayfärg så den här krukan har fått bli svart. Köpt på Ica Kvantum i Tranås för flera år sedan. Den finns förmodligen inte kvar i sortimentet. Men krukor i alla former hittar man ju överallt.

* Älskar loppisar och det är på en sådan jag hittat den runda ljusstaken och bollen. De fick också en omgång svart sprayfärg och vips var de så här fina.

Själva TV-bänken kommer från Jysk och den ser ut att finnas kvar i sortimentet!

Jag brukar köpa sprayfärg från Skapamer.se men om jag bara ska ha vit eller svart så köper jag på Dollarstore.
Sprayade barnbarnets leksakskök och då använde jag bl.a. guldspray från Rusta Den färgen var riktigt bra. Enkel att spraya med och den var inte "rinnig".

Enkelt och kul att förändra med sprayfärg. Nedan följer lite fler bilder.

Loppisfynd innan sprayfärg.

Likes

Comments