Header

Barnens rum är i stortsett färdiga, lite små pill kvar.
Lampor som ska upp, kablar som ska fixas osv...


Och såhär ser resten av övervåningen ut just nu! 🙈
Längtar vi är färdiga...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har varit lite inaktiv här.

Mitt under våran renovering av övervåningen så började jag känna av som att jag hade en klump i halsen, och slemmig, trodde jag var påväg att bli sjuk men inget hände... Tog slemlösande och känsla blev lite bättre. Men jag kände fortfarande som om det var något i halsen.

Och som hypokondriker/kontrollbehovare så började jag kolla i munnen så långt in jag bara kunde och upptäcker att jag under struplocket har en knöl. (Ja, jag kan se mitt struplock)
Jag får världens panik, tänker det värsta, som vanligt.
Hör av mig till min läkare och berättar detta och att jag är jätteorolig, så jag fick komma till honom dagen efter. Han tror det är en ofarlig cysta men skickade remiss till öron näsa hals.
Ordnade sen en tid snabbt och var där i torsdags.
Läkaren där sa godartad cysta, men återkontroll om 4 veckor pga att om den växer eller fortfarande stör mig så blir det operation för att ta bort den. Suck... hatar att sövas, men men där är jag inte än.
Någon som har haft en cysta i mun/svalg/hals?


Likes

Comments

Nu är barnens rum nästan helt färdiga, lite små pill kvar. F ska ha upp taklampa (samma som O har fast en rosa)

Likes

Comments

Tycker egentligen inte om hösten, men det som endå lockar är att hockeysäsongen drar igång.
Idag var det dock bara en träningsmatch. Hämtat ut vårat säsongskort för säsongen, och tanken är att jag och A kommer turas om att gå.Har kommit in i en dålig period angående hälsoångesten. Har en sån obehaglig klump känsla i halsen, och ja jag vet att man kanske kan känna så men mina tankar spinner iväg, lägger ihop saker och ting och tänker det värsta.
Tänker att det jag känner inte är alls samma som en förkylningsslemklump. Jag är inte ens förkyld.
Suck!
Kanske är något bakslag pga att jag har börjat jobba igen, även fast jag själv inte tänker på det.


Imorgon ska A måla klart barnens rum, och på lördag hoppas jag att vi kan börja inreda. Just nu sover barnen i våran säng och vi i soffan. Övervåningen är i ett kaos-tillstånd.

På lördag ska vi riva väggarna på andra sidan för att öppna upp och göra ett "vardagsrum", och där ska även projektorn vara så man kan en film där... :)

Måste hinna iväg till Ikea imorgon. Vi sålde O loftsäng i veckan, så måste införskaffa en ny till henne. En hemnes 120x200 är tanken. F ville ha kvar sin mammutsäng från Ikea. :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag har nog alltid haft en släng av hälsoångest men sen jag fick barn så blev det värre, och det går i perioder...

Låter hemskt för dom som faktiskt är sjuka på riktigt men när jag kommer in i en hälsoångest period så blir ju symtomen och känslan så äkta.

Min hälsoångest riktar mest in sig på cancersjukdom. I våras gick det så långt att jag tillomed fick genom gå en utredning för cancer, pga att jag hade nattliga svettningar, och svullna lymfkörtlar, allt pekade på lymfom (i min värld)... hur jag än googlade och sökte så stämde allt in på mig. Jag gick ner i vikt, hade lätt feber till och från.
Utredningen visade ingenting, alltså var dessa symtom framkallade pga hälsoångest och stress.
Hur sjukt är det inte att kroppen kan skapa sånna symtom? Att tempen kan öka av stress... Att man kan gå ner i vikt pga att kroppen går på högvarv och så åt jag nog sämre när det var som värst...

Med hjälp av lugnande så lyckades jag komma ur svackan, och bryta.
Jag började även att skriva "sjuk"dagbok där jag skrev tex om jag hade haft temp den dagen, vad jag vägde, om jag hade svettats på natten. Och tillslut så kunde jag se ett samband med stress, det blev lite av ett tvång att kontrollera alla kroppsliga symtom, men på något sätt hjälpte det mig att ha kontroll, för utan kontrollen så hade jag inte klarat det, jag hade kanske inte heller sett vissa samband då.
Även fast jag vet att kontrollen inte är bra så skulle jag inte vilja vara utan den. Knäppt? Ja ;)


Jag gick tillbaka till jobbet efter min sjukskrivning i fredags, och bara några dagar innan så kom mina nattsvettningar igen, och även en klump i halsen.

Klumpen i halsen känner jag fortfarande, jag får panik, men försöker tänka logiskt, försöker använda mig av mina gamla strategier men det är lika svårt varje gång. Varje gång tänker jag "nu är det på riktigt", "jag känner ju det jag känner".
Har pratat med min cancerläkare (utredaren) som jag fortfarande har tillgång till att ringa, han lugnar mig, får mig tänka rätt bana, han kan bekräfta mina symtom och ger mig lugnande besked och det är guld värt!


Går i KBT nu för att lära mig att tänka rätt, vad talar för och vad talar emot känslan, acceptera det man känner, leva i nuet osv.


Är det någon som känner igen sig i detta? Någon som har några tips?


Jag kan tipsa om denna bok... Tips, fallbeskrivningar, hur det fysiska och psykiska fungerar osv.

Likes

Comments

O vaknade 3 igår natt, och kom inte i säng förrän 21 (var bortbjudna, därav den sena läggningen, vi brukar avstå när det är sent men igår va det lite speciellt) igår kväll, vilket resulterade i att hon var på jättedåligt humör och ville inte gå upp...
Så vi kom överens om att hon fick ta en liten sovmorgon/mjukstart och sen körde jag henne till skolan vid 10.

Karln var för långt bort för att hinna skjutsa F till skolan så min mamma var snäll å kastade sig iväg hit för att köra henne.

Önskar man kunde klona sig ibland. 🙈Vår diskmaskin gick sönder i helgen, men redan idag kom dom och lagade den!
Vill aldrig någonsin vara utan diskmaskin igen, hemskt att behöva handdiska, haha.

Jag får sån panik av detta byggkaoset hemma, även fast vi bara bygger om övervåningen så blir tydligen nedervåningen också drabbad. 😂
I helgen är tanken att tjejerna kan flytta in i sina nya rum, och därefter ska det rivas väggar för att göra en öppen yta för ett vardagsrum där uppe.


Snart ska jag hjälpa tjejerna att göra slajm, och sen kommer några kompisar hit som har köpt O loftsäng och så ska vi äta pizza tillsammans. :)


Återkommer om mitt hypokondri/hälsoångest inlägg...

Likes

Comments

Att leva med hypokondri/hälsoångest är hemskt...
Dumma hjärna/tankar som kan styra kroppen att framkalla olika symtom.

Ska skriva mer om detta i nästa inlägg, måste bara ta mig tiden att skriva ordentligt om det...

Likes

Comments

Huset/inredning

Va uppe tidigt idag för att åka på ridskola med tjejerna. Det gick toppen och båda vill fortsätta. Dock betalade vi bara F avgift direkt, och för O kommer vi betala per gång pga att hon kan tröttna fort på en aktivitet eller att det inte riktigt blev/är så som hon hade tänkt sig och då är det inte så kul att ha betalat 1600:-

Men håller alla tummar och tår för att hon ska vilja köra en hel termin.


Nu är väggen uppe mellan rummen. Och imorgon ska karln börja spackla väggarna...Mycket ombyggnad just nu känner jag, haha.
Men i helgen så har det också byggts ett nytt staket mellan oss och grannen! :) Blev jättebra.


Likes

Comments

Idag var jag tillbaka på jobbet efter min sjukskrivning, dock bara 50% av min 75% tjänst.
Kändes rätt okej att vara tillbaka...Puh, vet inte riktigt vad vi har gett oss in på men barnen ska börja ridskola fr.o.m. imorgon kl 10 och åtta lördagar framöver. Hejdå lördagssovmorgonarna men alltförbarnen. 😂


Imorgon kommer min pappa hit och ska bygga upp en vägg. Jag är en sån där som vill att allt ska bli klart på två sekunder. Just nu ser det ut som ett bombnedslag på övervåningen, jag får panik. 🙈

Lägger ut lite bilder imorgon på "bygget" imorgon...

Likes

Comments