Innan har jag haft lite kameleont-stil hemma, det vill säga lite av varje men huvudsakligt lantligt. Nu vill jag köra på minimalistiskt och stilrent. Inte en massa extra saker överallt utan raka linjer samt "raka färger" så som vitt, svart men även blanda in mittemellanfärgen grå. Kommer också använda grönska i form av lagom stora gröna växter (och mina älskade Hortensia förstås). I stil med det jag tänker beställde jag hem lite saker jag ville ha till vardagsrummet. 

Affischerna är från sverigemotiv.se och då jag är från Öland var dessa självklara val på Ölandsbron och på Lerkaka kvarnrad som ligger ca 4km från mitt barndomshem. 

Oljelampan är från Karlskrona lampfabrik och jag valde att beställa den minsta storleken då jag tänkte att den skulle vara lätt att flytta från ena stället till ett annat, från ett fönster till bänken under tv:en och tvärtom. Valde klarglas och mässing även om jag vet att mässing snart kommer ersättas, men en oljelampa i mässing och klarglas, den blir aldrig ute utan kommer hålla sin klassiska stil. 


Tak-armaturen är från House Doctor som jag tänkte skulle hänga i vardagsrumsdelen, över det blivande soffbordet. Hoppas det passar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Var i huset idag och målade det sista (förhoppningsvis) i sovrummet uppe samt målade burspråket i vardagsrummet. I helgen som var målade vi så färgen skvätte både i vardagsrummet/matsalen och uppe i vårt nya sovrum. Kunde heller inte låta bli idag att sätta in lite Hortensior i fönsterna. Fixade också med att plantera lite nya höstblommor i krukorna vid vägen.

Likes

Comments

Ett otal klick på Hemnet, efter säkert 12 månaders letande var det där, huset med stort H, som hade allt vad vi ville ha, mansardtak, stor trädgård, nära till vatten och var ett renoveringsobjek att sätta tänderna i. Vi bad om en tidig visning, åkte och tittade och sa till mäklaren att vi hör av oss. Inom loppet av tre timmar hade vi åkt hem till lägenheten ringt mäklaren och lagt vårt första bud. Ett par dagar senare var papprena påskriva och vi ett nytt äventyr började.

Nedan de första bilderna på och i huset.

Utsida.

Insida, nedvåning med groventré, kök, vardagsrum/matsal, "finingång" och toa med dusch.

Övervåning med två sovrum samt badrum.

Som ni ser finns det saker att göra, mycket ytskikt som ska bytas både på in och utsida. Huset är på ca 110kvm och en utbyggnad planeras på ca. 50kvm bottenplatta till som vi tänker nu. Planen är också att bygga övervåning på utbyggnaden för att få fler sovrum på övervåningen, då det bara är två sovrum i dagsläget. Jag har stora ambitioner och drömmar om detta hus och vi får se vad vi landar i. Större renoveringar kommer dröja ett tag då vi vill bo in oss i huset och fundera på hur vi vill ha det, men mindre renoveringar kan jag inte vänta med, så som måla, fixa och inreda.

Likes

Comments