Oj vad tiden går fort, bara två dagar kvar tills huvudleveransen av huset kommer, spännande 😃 Vi har varit ute vid tomten idag och lämnat lite presenningar som ska täcka allt material, vi passade även på att kika lite extra en sista gång på grunden innan den försvinner under huset. Ska bli så roligt att åka och besöka tomten framöver och se hur huset växer fram ☺️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen har vi bestämt oss för golv och det är beställt och klart, känns väldigt bra 😁 Under julledigheten åkte vi till colorama och gick inte därifrån förrän vi hade bestämt oss 😂 det har ju varit så svårt att bestämma sig men det blev till slut berryalloc sprucken ek natur och deras höstek till vårt sovrum.
Nedan jämför vi några olika golv som vi gillar och sprucken ek är den som är näst längst bort på bilden. På den senare bilden ser ni höstek (bild lånad från Bauhaus.se)

Likes

Comments

Som jag nämnde tidigare är köksplaneringen klar. Tanken var ju att vi skulle åka till Borlänge för att planera köket men vi var så pass klara med hur vi ville ha det så det räckte med mailkontakt med Fiskarhedenvillans köksavdelning. Tycker verkligen att det har gått enkelt och smidigt. Det blev till slut ett vitt kök, vi valde ju mellan vitt och grått och är väldigt nöjda med resultatet :) Vi har också gjort en del ändringar från standard, eftersom att vi höjt takhöjden i hela huset till 2,60 m har vi valt till högre överskåp som ska löpa ända upp till taket för att det inte ska bli något mellanrum mellan skåp och tak. Vi har även valt till rostfria vitvaror samt en annan köksfläkt, inbyggnadsugn och mikro, underlimmad diskho och några vitrinskåp och resultatet blev såhär.

Likes

Comments

Oj här var det tyst. Jobb, barn och husbygge tar mycket tid 🙈😆

Det har ju faktiskt hänt en hel del på husfronten. Grunden är nu gjuten och man har fyllt upp ordentligt runt huset för byggarna. För snart är det ju dags för Wilzéns att börja bygga vårt hus. 16 januari kommer huvudleveransen av allt material och de sätter igång bygget😃 spännande! Vi har planerat klart vårt kök, inhandlat alla badrumsmöbler, m.m. Skriver mer om detta i ett senare inlägg

Likes

Comments

Inatt har vi sovit hos svärföräldrarna för att idag hjälpa till med lite småfix i deras nybyggda hus. Fix med braskamin och lite sånt står på schemat.
Ute vid vår tomt står det still för tillfället. Vi väntar på att rörmokaren ska komma ut och lägga rör för golvvärmen. Sen ska det nog inte vara så mycket kvar innan den kan gjutas. Huset börjar ju att byggas redan 16 januari så det är inte alls långt kvar nu 😁 hoppas allt klaffar som det ska!

Nu är det ju ett tag sen vi var ute vid tomten igen, måste åka ut och titta hur det ser ut nu innan det gjuts.

Likes

Comments

Förra veckan fick vi mail om att det snart är dags att planera vårt kök. Man får åka till Borlänge för att göra det. Men först har vi fått lite att fundera på, som vilka luckor vi vill ha, vad för typ av bänkskiva.. ja allt sånt. Känns spännande :) Köket kommer ifrån Ballingslöv.
Vi gillar det klassiska lantliga köket men det får gärna ha en modern känsla. Ballingslöv har många fina luckor att välja mellan. Det står mellan luckorna Studio och Star. Velar dock mellan pärlgrå och vita luckor.... vitt funkar ju alltid och ger kanske mer lantlig känsla medan grått blir lite mer modernt. Hm svårt!

Lucka Studio i vitt, Star i vitt och Studio i pärlgrå. Bilderna visar bara luckorna vi väljer mellan.

Likes

Comments

Jaha då har man börjat jobba efter ca 1 år hemma med liten. Första arbetsveckan avklarad och det känns så bra :) man får ju dock väldigt lite tid över 🙈
I veckan har vi fortsatt leta badrumsinredning, vi tänkte att man kunde hitta lite nedsatta grejer med tanke på black friday. Till slut inhandlade vi 2 toalettstolar från Gustavsberg som vi är mycket nöjda med. Vi köpte med någon keramisk yta som ska vara extra lätt att rengöra. Toaletterna beställde vi på https://www.vvsobygg.se


Likes

Comments

Det här med golv är ju inget enkelt beslut. Måste nog nästan säga att det har varit det svåraste att bestämma hittills. Huset kommer att ha ca 70 av kvadraten i en öppen planlösning så jag tror att vi behöver tänka efter ordentligt så att det blir rätt känsla.
Först var vi inne på att ha ett riktigt trägolv men har till slut beslutat oss för att lägga in högtryckslaminat men tanke på småbarn. Det kommer ju att bli mycket skrapande med leksaker och säkert en del spring in på golvet med blöta och grusiga skor. Kändes lite tråkigt först men nu känns det bra att lägga in ett golv som tål lite.
Det lutar mot ett golv från Berryalloc då jag förstått att de är av mycket bra kvalité. Just nu står det mellan dessa golv. Golvet i mitten är vår favorit.

Likes

Comments

Idag har vi varit ute vid tomten. De håller på att koppla in vatten och avlopp för tillfället. Vi fick hjälpa till att gräva ner radonslang, roligt att få vara med och peta lite 😉 sambon fick även hjälpa till med att hitta rätt rör för dagvatten och avlopp. Det har nämligen förväxlats lite hos våra grannar då kommunen antagligen märkt fel, det ville vi gärna undvika 🙈
Grunden till garaget är redo att gjutas så det har de fått färdigt fort. Så spännande att se hur allt växer fram. Nu är det mindre än 2 månader tills de börjar bygga huset!

Lite bilder från idag...

Likes

Comments

Vi har valt bort all badrumsinredning från Fiskarheden och kommer att köpa det själva. Ikväll ska vi åka runt och titta lite. Ska kika efter tvättställsblandare och toalettstol. Det där med toalett är ju så svårt, det är något man uppenbarligen behöver men inte finns det väl en "snygg" toastol? 😁 hoppas vi hittar något bra! Gillar iaf dessa blandare från Svedbergs och Frisone.

http://www.svedbergs.se/products/blandare/tvattstallsblandare/dr-jekyll-tvattstallsblandare-106845/

http://www.badrumsbutiken.se/sv/artiklar/tvattstallsblandare-c3-med-pop-up-ventil-frisone.html

Tycker om de kantiga och stilrena och vattenfallsblandare är ju riktigt nice :)


Likes

Comments