Renovering

Hej o hå.
Nu var de ett bra tag sen de uppdaterades här. Vi har haft semester och tog en paus från bygget lite. Men saker har hänt. Vi har fått upp all gips, fullskruvat allt och även börjat spackla. Ett duschfack har även byggts så nu har man plats för schampo m.m. All el till spottarna är även fixad, bild på spottarna är nedanför. Imorgon får vi golvet. Det ska bli så spännande att se det i verkligheten då vi bara har fått se de på bild. Köket kommer på tisdag så vi har mycket att se fram emot nu. Om allt går som planerat så kommer vi att börja måla nu till helgen. Vi har förresten varit och kollat på kakel med och har väl nästan bestäm oss angående de med. Men bilder på de får ni inte förrän vi är helt säkra! Murstocken är framtagen där uppe med, blev så himla bra👌 Balkongen är även ner riven på utsidan och planering av hallen har påbörjats.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Renovering

Nu minsann är det gips på nästan alla väggar. Det är en vägg kvar ungefär. Det blev så stor skillnad när gipset kom på. Allt är vitt och det ser och luktar fräscht. Det är roligt nu när man börjar se hur det verkligen kommer att bli.

Likes

Comments

Renovering

Som det står i rubriken så har vi nu fått dit taket. Vi har även borrat hålen för spottarna. På nedervåningen och i källaren har vi satt spottarna i rader som ni ser på bilden. Men på toaletten och i sovrummen så kommer vi ha dom i ett mönster som ni ser på bilden med de gröna boxarna. Vi har även beställt spottarna. Det blev naturligt vit som de heter. Alltså varken blå aktigt ljus som de kan bli av de kalla lamporna men inte heller de gula som blir av de varma lamporna. Utan bara vitt.

På bilden längst ner med gröna boxar är så det såg ut på nedervåningen innan vi la på taket. Där ser man hur allt går på en rad. Medans bilden ovanför är hur det kommer se ut på badrummet och i sovrummen.

Likes

Comments

Renovering

Nu är alla väggar utom en klädda. Vi har börjat med att sätta upp boxarna för spottarna i taket. Det är så skönt att man slipper se ytterväggarna på huset och att man nu får se någorlunda riktiga väggar. Väggarna blir ju helt färdiga med gips på med. Murstocken är äntligen färdig med! (Får tacka luddis och min sambo för de) Blev så himla nöjd med den! Så nu ska jag börja hacka väck där uppe med så vi får en lika fin murstock där uppe.

Så himla jobbigt med fönstertittare med...

Likes

Comments

Renovering

Idag började vi isolera väggarna, vi la även på spånskiva ovanpå. Vi började med den väggen som har mest eluttag på sig. Så nu har man det lite smidigare kvar. Vi hann isolera och sätta spånskiva på en vägg.

Likes

Comments

Renovering

Och då kom dagen då vi äntligen har golv i hela huset. Vilken skillnad det blev på att bara få dit spånskivorna. Känns skönt att slippa hoppa för att ta sig någonstans. Nästa steg blir OSB skivor på väggarna, efter det taket och till sist ett sista lager gips på väggarna. Det är pga att vi vill slippa taklisterna.

En som missuppfattade det här med isolering och tänkte att det istället var en säng. (isoleringen kliar ej)

Likes

Comments

Renovering

Vi har lagt golv äntligen! Vi har lagt lite mer än halva huset. Så efter detta kan vi börja ge oss på taket och till sist väggarna. Vi har lagt spånskiva med spår i då vi ska ha golvvärme på hela nedervåningen. Så det ska på plåtar och rör med.

Vi har även rivit trappan. Vi ska bygga en ny trappa, men vi var ändå tvungna att riva den nu för att kunna lägga golvet vid trappan.

Vi har fått upp balken i köket så nu är allt öppet och luftigt. Det är en rejäl stålbalk så den sitter där den sitter! Den första bilden är före och efter vi fick upp balken.

Badrummet är nästan färdigt med väggarna och golv. Det är lite gips som ska upp. Sen ska spottarna in och sedan taket.

Likes

Comments

Renovering

Vi kan inte bestämma vilket ljus vi ska ha på våra spottar i hela huset. Så därför tänkte vi att ni kan vara med och hjälpa oss att bestämma. Det står mellan kall vit och varm vit. Det är led spottar. Nedanför kan ni rösta.

Likes

Comments

Renovering

Vi har beställt ytterdörr och fönster. Som det är räknat nu så kommer fönsterna innan semestern. Det blev inte de fönsterna som vi tänkt från början, men de får ni inte se förrän de har kommit! Ytterdörren är som den på bilden men det kommer bara vara ett sidoljus. Nu ska vi bara bestämma vilket lås vi ska ha till. Vi vet inte om man kanske skulle ha de nya låsen som man kan låsa upp med en bricka eller en kod. Eller om man bara ska ha de klassiska låsen med nyckel.

Likes

Comments

Renovering

Nu har det börjat hända lite saker! Golvet har lagts i badrummet och vi har även satt upp spånskivor på väggarna i badrummet. Känns hur konstigt som helst att inte kunna se in i det andra rummet från badrummet.

Likes

Comments