Renovering

Då va det dax för en uppdatering! Nu är det övervåningen som står i fokus. Det har gått i en rasande fart. Vi har öppnat upp trapphålet för att få en bättre lutning på vår trappa. Kattvindarna bestämde vi oss för att riva ut. I de två sovrummen så ser man att det står stolpar på ena sidan.  Det kommer bli öppna garderober. Det blev så mycket större och luftigare när dom försvann. På den andra sidan så har vi valt att sätta upp balkar. Vi har fått upp spottar i taket på hela övervåningen. Vi har byggt igen takfönstret. I de hålet som inte är gipsat är en gammal garderob och det kommer bli en in och ut toa. Nu är det dags för spackling och målning.
Nedanför får ni se hur övervåningen såg ut innan.

Här nedanför är hur resultatet ser ut än så länge.

Här är lite bilder på när vi öppnade trapphålet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu var det minsann dax för en uppdatering. Det har hänt en hel del sen sist. Vi har fått fönsterna och satt in dom. Vi har även satt dit altandörrar. Det blev så mycket bättre när vi fick dit två extra fönster samt en stor altandörr. Blev så mycket ljusare. Alla fönster är drevade och vi har gjort gips smygar på hela nedervåningen. Som ni ser på bilderna så har badrummet på nedervåningen fått golvvärme lagt och även flyt spacklat en gång. Köket är näst intill färdigt, en fläkt har kommit upp i köket men bilder på de kommer senare. På kortsidorna så har vi fått upp vår ytterbelysning så nu är det inte lika mörkt när vi är där ute och jobbar. En provisorisk trappa har med kommit upp så nu slipper vi klättra på stege varje gång vi ska upp på övervåningen. Vi har nu börjat på övervåningen. Men det kommer i ett eget inlägg.
Ursäkta för dåliga bilder, kommer bättre bilder senare.

Likes

Comments

Renovering

Här kommer lite uppdatering av köket. Nästan klart, ska bara dit några täcksidor och kyl och frys. Vi har verkligen fått vårt drömkök!

Likes

Comments

Renovering

Då har de ekat tomt här inne igen, men nu har det verkligen hänt en hel del i vårt hus. Golvvärmen är lagt och vi har fått på vårt fina golv! Kan inte vara mycket nöjdare med hur resultatet blev. Vi har även fått in köket, och hur bra blev inte de? Stort och luftigt, precis så som vi ville ha de! Vi har fått in hälften av luckorna i skåpen men bilderna är tagna innan de. Mer uppdatering kommer när köket är färdigt.

Likes

Comments

Nu är taket äntligen färdigslipat och väggarna med. Vi har målat taket med grundfärg en gång. Så imorgon ska vi måla taket med täckfärg. Vi har även satt in skåpet där golvvärmen ska gå in. Golvet är färdig spårat så  i veckan ska vi börja lägga i slingan i golvet och sedan ska vårt golv som är nedanför läggas in. Vi är så nöja med valet av golv! Nu längtar man tills man får upp köket, ska bli så spännande.

Likes

Comments

Renovering

Hej o hå.
Nu var de ett bra tag sen de uppdaterades här. Vi har haft semester och tog en paus från bygget lite. Men saker har hänt. Vi har fått upp all gips, fullskruvat allt och även börjat spackla. Ett duschfack har även byggts så nu har man plats för schampo m.m. All el till spottarna är även fixad, bild på spottarna är nedanför. Imorgon får vi golvet. Det ska bli så spännande att se det i verkligheten då vi bara har fått se de på bild. Köket kommer på tisdag så vi har mycket att se fram emot nu. Om allt går som planerat så kommer vi att börja måla nu till helgen. Vi har förresten varit och kollat på kakel med och har väl nästan bestäm oss angående de med. Men bilder på de får ni inte förrän vi är helt säkra! Murstocken är framtagen där uppe med, blev så himla bra👌 Balkongen är även ner riven på utsidan och planering av hallen har påbörjats.

Likes

Comments

Renovering

Nu minsann är det gips på nästan alla väggar. Det är en vägg kvar ungefär. Det blev så stor skillnad när gipset kom på. Allt är vitt och det ser och luktar fräscht. Det är roligt nu när man börjar se hur det verkligen kommer att bli.

Likes

Comments

Renovering

Som det står i rubriken så har vi nu fått dit taket. Vi har även borrat hålen för spottarna. På nedervåningen och i källaren har vi satt spottarna i rader som ni ser på bilden. Men på toaletten och i sovrummen så kommer vi ha dom i ett mönster som ni ser på bilden med de gröna boxarna. Vi har även beställt spottarna. Det blev naturligt vit som de heter. Alltså varken blå aktigt ljus som de kan bli av de kalla lamporna men inte heller de gula som blir av de varma lamporna. Utan bara vitt.

På bilden längst ner med gröna boxar är så det såg ut på nedervåningen innan vi la på taket. Där ser man hur allt går på en rad. Medans bilden ovanför är hur det kommer se ut på badrummet och i sovrummen.

Likes

Comments

Renovering

Nu är alla väggar utom en klädda. Vi har börjat med att sätta upp boxarna för spottarna i taket. Det är så skönt att man slipper se ytterväggarna på huset och att man nu får se någorlunda riktiga väggar. Väggarna blir ju helt färdiga med gips på med. Murstocken är äntligen färdig med! (Får tacka luddis och min sambo för de) Blev så himla nöjd med den! Så nu ska jag börja hacka väck där uppe med så vi får en lika fin murstock där uppe.

Så himla jobbigt med fönstertittare med...

Likes

Comments

Renovering

Idag började vi isolera väggarna, vi la även på spånskiva ovanpå. Vi började med den väggen som har mest eluttag på sig. Så nu har man det lite smidigare kvar. Vi hann isolera och sätta spånskiva på en vägg.

Likes

Comments