En bild tagen för bara någon timme sen, idag restes en del av stommen till vår carport/förråd. Ser riktigt stor ut, och det är den också! Kommer rymma mycket.

Ikväll har vi varit och köpt garderober, till i
Princip hela huset. Tungt va bara förnamnet. Insåg en fördel med nyckelfärdiga hus.... 🙈

Skjutdörrarna till vårt sovrum ska jag skicka med till pappas jobb, de ska lackas i samma ncs-kod som vårt rum ska målas i, deco blue. Det kommer bli riktigt bra, hoppas jag. Har en tydlig bild i huvudets slutresultatet.. hoppas vi når dit..

varför vi redan köpt garderober? Snickarna ska bygga in de och göra takanslutning.

Just nu reser snickarna stommen till carporten, därefter väntas fasaden sättas på plats - då kommer huset verkligen bli mycket finare! I veckan ska vi även träffs målaren och gå igenom alla färger i huset och sen målas huset i slutet av januari/början februari. Och köket kommer om några veckor.. ni hör ju!!!! Allt på en gång, men oj så roligt!! 🙌🙌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Och plötsligt så var snickarna på plats idag! Gipset i taket på övervåningen är klart. De är så snabba 😃 snickarna ska vara på olats hela veckan verkar det som. Då kommer säkert mycket komma på plats.

Huset har torkat ut ganska väl efter incidenten vid bergvärmeborrningen. Avfuktare har gjort sitt och sugit upp flera liter vatten.

Imorgon har vi och en familj till bjudit ut snickarna på julbord. Ska bli väldigt trevligt! Vi har ordnat barnvakt också, känns extra lyxigt! 🎄

Granen har kommit in i vårt hus och julkänslan början sakta men säkert infinna sig. Julklapparna ligger redan under granen. I veckan ska julmat fixas och det sista myset göras.

✨✨✨

Likes

Comments

Vi njuter av att snön äntligen kommit! ❄️


Det händer inte så mycket på husfronten just nu. Därför dålig uppdatering här.
Alex va ute en sväng idag och satte lite av den sista råsponten.
I veckan borrades även bergvärmen. Problem uppstod vilket resulterade i vatten på hela bottenplattan. Huset som
Äntligen blivit torrt
Behöver nu torka ut ytterligare 2-3 veckor. Tråkigt.

Likes

Comments

Alex har snickrat i huset hela dagen. Råspont i flickornas rum är nu klart.
Jag och flickorna har hängt med markussons. Bästa sällskapet en lördag! Fikat, lekt, löst bråk, kramats, hängt i lekparken med mera.

Nu sover flickorna. Alex hämtar mat från Brooklyn burger. En hemmadate ikväll helt enkelt. Skönt!På förmiddagen passade jag på att försöka skapa lite julstämning. Bakade saffransbiscotti och julgodis. Allt till bakgrunden av barnskrik. Ibland har man alldeles för höga ambitioner. Men nu är burken där, burken med julgodis. Några sorter till ska bakas. Alex älskar knäck, så det måste det bli. Och jag gillar Mozartkulor #tant

Trevlig lördag på er!

Likes

Comments

Husbygget står lite stilla nu i december.
Snickarna har ett annat hus de behöver få upp stommen på och låta det bli tätt.

Alex ska vara där två helger dock och spricka den sista råsponten på väggarna och ev börja gipsa.
På måndag kommer de och sprutar isolering under taket men Ankaras händer inte mycket. Huset ska fp en chans att torka ut, lite "tråkigt" men nödvändigt.

Försöker njuta av att det börjar närma sig jul. Jag och barnen ska försöka baka lite julgodis i helgen och sen blir det en julmarknad i Eksjö på söndag med goda vänner!

Likes

Comments

No woords needed

Likes

Comments

ÄNTLIGEN har vårt skjutdörrsparti och fönster börjat komma på plats!!! De är svarta både in- och utvändigt. Nu väntar vi på fasaden sen kommer man verkligen se hur huset kommer se ut!!!

Ska försöka ge mig ut ikväll och kika live, denna bild har Alex tagit nu på morgonen.

Barnen är sjuka så vi har en hemmadag, men nu måste det bli en liten tur ut till lekparken, rastlösheten äter upp oss alla.

Likes

Comments

Idag har vi haft en skön dag hemma, jag och flickorna! I förmiddags fick vi lite mamma-barn besök. Kompisar både till flickorna och till mig, perfekt kombo.

Vi hade bakat lite saffransbullar med mandelmassa igår, så det blev perfekt fika. Lite nygräddade pepparkakor och levande ljus gjorde också susen.

Känner mig inte helt supertaggad på att fixa inför jul och advent här hemma, jag som egentligen älskar det. Kanske har att göra med att jag bara vill flytta? Eller att jag ska jobba i jul...? Kanske en kombination.

Våra fönster till nya huset kom redan igår, några har satts in idag. Men de stora kommer inte upp förens imorgon, kranen kommer då nämligen! Visar er bilder imorgon.

Dessa klickade jag hem från rum21 i helgen, kommer troligtvis i slutet på veckan! En stol jag velat ha länge, kul att äntligen slå till. Ton no 14.

Likes

Comments

Här står han, mannen i mitt liv, mitt i vårt framtida kök/matsal! Mittemellan vårt skjutdörrsparti och stora fönster. Mäktigt. Längtar väldigt mycket nu tills vi får sitta där och äta hela familjen 😀

Våra fönster kom idag men sätts inte in förens på onsdag!! Det blir väldigt roligt att få de på plats.

Bild vänster: från köket och vår framtida diskbänk. Här kommer man kunna stå och diska samtidigt som man kikar ut på uppfarten.

Bild höger: här kommer det sättas ett svartrutigt Industrifönster. Tror det blir bra att koppla ihop matsalsdelen i köket med vardagsrummet.

Är glad att jag inte är elektriker.... #nystan

Likes

Comments