Thermowood, sibirisk lärk, cederträ eller lasyrbehandlad furu?

Detta är det vi funderar och klurar på mest just nu. Alltså fasadpanel. Vi har en ganska klar bild på hur huset ska se ut, men hur skapar vi det uttrycket? Jag och Alex kan egentligen ingenting om detta så vi försöker läsa och fråga runt. I nästa vecka ska vi försöka boka in en tid och kolla de olika alternativen. Fönstren kommer V 47 och därefter ska panelen sättas! Så det börjar bli dags... tänkte visa lite bilder men hittade inga bra nu. För sent på kvällen.. #tröttsmåbarnsmamma

Jag var ute En sväng idag på tomten, hade ändå vägarna förbi, och kollade läget! Snart är murningsarbetet klart. Då ska resterande väggar reglas upp och sen kommer övervåningen... typ! Haha. Så roligt att se det växa fram!Något sådant här är vi ute efter. Detta är sibirisk lärk, från moelven

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu tänkte jag göra mig ett försök att hålla igång det här bloggen. Egentligen kanske inte den skulle startat då den gjorde, eftersom bygget inte påbörjats. Men nu, några månader senare...

Plattan är gjuten, och murarna mot sutterängdelen har börjar muras upp! Här händer det grejer varje dag! Så roligt. Vi vill åka ut dit varje dag för att inte missa något. Denna veckan beräknas murningsarbetet vara klart och sen kommer det gå fort innan vi har "väggar" och två plan!

Här syns vart uppfarten kommer gå. Lite svårt att förklara men det är på samma nivå som entréplanet/övervåningen kommer gå.

Snart börjar jakten på golv, kakel, klinker osv. När det gäller golvet har jag tänkt den senaste tiden på vitpigmenterad ask, enstav uppe och Trestav nere. Nu ska vi bara hitta det perfekta golvet också... måste planera in en em/kväll med barnvakt!

Utöver husbygget rullar livet på alldeles för fort! Lilltjeken till vänster har redan hunnit gå en månad på förskola, stora tjejen till vänster har hunnit fylla 3, och jag har jobbat i snart en månad. Försöker njuta av allt roligt, tänk att vi får möjlighet att bygga vårt drömhus!!

Likes

Comments

Godkväll på er!

Vi har precis avslutat en härlig kväll med fina familjen Fräjdin. Alldeles för längeesen vi sågs nu, både hela familjen men även bara jag Emelie och flickorna. Lykke har liksom lärt sig gå sen sist och fyller redan ett år imorgon, helt sjukt!

Vi åt iaf grillat som sig bör på sommaren, ikväll blev det kyckling och revben. Gottit. Till efterrätt blev det en halvt misslyckad kladdkaka
Botten var god, men kolan som jag hällde på blev alldeles för hård..... hej tegelsten. Tanken va god, men ibland är det enkla det bästa!

Tidigare idag tog jag och Ester en fika i lugn o ro nere i stan då Lilly sov i vagnen. Väldigt mysigt med egentid bara hon och jag, alldeles för sällan. Nu kan man liksom sitta och samtala?! När hände det?! Min stora underbara älskade flicka ❤️

Likes

Comments

Denna bild speglar ganska bra vår första förmiddag utan pappa. Lilly har varit på sitt sämsta humör och skrikit/gnällt mest hela tiden. Därav den högröda färgen i ansiktet... 🙈 Grannbarn har vart inne och lekt en liten sväng, det var den nöjdaste stunden!!

Jag Har ändå hunnit rensa gräs mellan plattorna, lagat köttbullar och rensat lite i några kökslådor.
Nu tar vi en paus (lunchvila).

Ikväll ska vi äntligen träffa några fina vänner, alldeles för längesen vi sågs.

Likes

Comments

I fredags kom bygglovet på posten!
Äntligen påskrivet och klart. Det tillkom en del kompletteringar och ytterligare krångel på slutet. Men äntligen Så är det godkänt.

Nästa steg i processen blir att ha ett uppstartsmöte med kommunen. Det ska vi försöka boka in nu i augusti. Sen är det tydligen dags att sätta igång att gräva. Det ska bli så himla roligt!

Igår va vi på brölllop för fina Agnes och Hannes! Det var en fin dag fylld med kärlek och glädje.
Vi var barnfria också, så det var fest!

Idag har vi målat om i köket och hallen inför fotografering och visning. Vi har även fått positiva besked angående tillfälligt boende, återkommer till Det.

Imorgon börjar Alex jobba igen, så trist.
Ska njuta av en filmkväll tillsammans nu. Barnen sover.

Likes

Comments

Torka i bloggen = jobbhelg.
Sa till Alex igårkväll när jag skulle gå på nattpass 1 av 3 att nu ses vi på måndag vid lunch. Lite så känns det. När man jobbar så jobbar man mycket, och ledig emellan passen.

Just nu dricker jag kaffe och äter frukost på baksidan i skuggan, i väntan på att la familia ska våga sig hem igen... haha! De flydde fältet till ett par kompisar med pool, smart drag för alla tror jag!

Grannarna nedanför vår tomt har börjat gräva nu! Så kul att se hur processen går till. Nu kan vi liksom se mer exakt vart tomtgränsen går...!!! Ska ta en bild nästa gång vi åker ut så ni får se.

Nu blommor vår ros för första gången! Planterade den under sensommaren/hösten förra året. En klätterros vid vår pergola. Såå Fin.

Likes

Comments

Igår va vi i Hjo hela dagen! Perfekt stad för en dagsutflykt. Mysig hamn, små söta affärer, glasscafeer mm.
Denna fina väskan hittade jag i en liten butik Som heter vita ranunkler, den perfektast strandväskan till greklandsresan i augusti!!!!

Idag har vi besökt Liseberg! Det var varmt, lagom med folk, en helt perfekt dag! Fullt ös såklart med två små, men de verkade verkligen trivas bland karuseller, glassar och fastrar! ( ja två av Alex systrar va också med, och en svåger, perfekt
Med lite sällskap och avlastning...)

Nu har vi precis landat hemma! Barnen sover i sina sängar. Jag tänkte göra detsamma!
Imorgon går jag på ännu en jobbhelg, 3 nätter står på schemat!

Natti

Likes

Comments

Nöjd liten tjej i nya vagnen.
Vi känner oss ganska klara med att köra och packa ner den stora dubbelvagnen. Så idag ligger den uppe på blocket till försäljning. Då passare vi på att köpa en ny (begagnad) sulky. Det blev denna. Känns riktigt bra. Lättkörd, bra varukorg och sufflett. Fin färg dessutom. Nu ska vi bara försöka hitta en Ståbräda till stortjejen.

Idag har vi varit ute på tomten igen. Vi hade stämt träff med våra nya grannar på tomten nedanför oss. Vi skulle diskutera slänt/stödmur osv. De var trevliga, så det kommer bli bra. Vi fick även se ritningarna på deras hus, det kommer bli fint ihop med vårat.
På tal om vårt hus, jag lovade er en nyhet i förra veckan. Vi hade då blivit lovade på mailen att bygglovet skulle skrivas på i förra veckan. Men, inte helt oväntat, så dök det upp ytterligare en liten komplettering, huset måste flyttad 1m närmre gatan. Hahaha så komiskt, skrattar åt det istället för att gråta. Men det ska Iaf åtgärdas i veckan och sen ska det vara godkänt (förhoppningsvis. Vi har hört det ett par gånger nu...)

Snart blir det grill här hemma. Vi har bestämt att grilla hela veckan! Underbart. Det väntas bli 26 grafer i veckan också, och sol. Underbara sommar!

Likes

Comments


Hemma igen efter en kväll i Borgholm. Jag har tydliga minnen från när jag var barn att Borgholm var sååå stort. Att det fanns massa roliga affärer osv. Men Borgholm är såååå litet. Haha. Man går igenom gågatan på 5 minuter, och då går man inte ens snabbt!

Vi åt iaf en god middag på Robinson crusoe. Nu har vi landat i stugan och ska försöka natta Stortjejen. Ska försöka få till en liten spelkväll ikväll.

Imorgon väntar en loppisrunda. Finns massvis
Med små loppisar längs vägen här på öa. Jag letar inte efter något särskilt, men älskar känslan av att fynda och hitta riktiga guldkorn.

Likes

Comments

Ännu en härlig dag på öa.
Dagen började med frallfrukost med frallor från södvik, åk dit om Ni befinner er i närheten, bästa frallorna!

Efter frukost tog vi oss en cykeltur längst med havet till Äleklinta, ca 8-9 km enkel väg. Där hade vi picknick med kaffe och bulle och barnen kastade sten från bryggan innan vi cyklade tillbaka.

Eftermiddagen spenderades med vänner som bor på samma område. En alldeles perfekt dag! Barnen var trötta och somnade tidigt.

Lilly <3 glass

Likes

Comments