Idag körde jag till mina föräldrar med yngsta och äldsta avkomman. Mellan stannade hemma för att leka med en kamrat. Maken passade då på att få röjt lite här hemma.

Eftersom mina föräldrar bor en bit bort brukar det innebära lite mer än bara besök hos dem. Så även denna gång.

Det fick bli ett kort Ikea-besök för införskaffning av LED-lampor till äldsta dotterns sminkspegel. Norpade åt mig nya kuddfodral till soffan i vardagsrummet med. Ljusrosa. Sådär lagom våriga. Blev en perfekt färgklick i det annars vita och gråa vardagsrummet. Och ett perfekt pris med. 29kr. Och med den nätta summan fick det bli nya innerkuddar med för samma styckepris. Överkomligt? Jo, men visst!
Gurli heter kuddfodralet om någon är sugen på samma.

Efter Ikea blev det fika hos lillebror. Den äldsta av dem. Inte så ofta man kan göra det pga avståndet mellan oss. Nackdelen med att bo långt ifrån sin familj.

Nu laddar vi för en ny vecka. En intensiv sådan. Ha det fint!

/ L

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har vi äntligen hittat en spegel som passade dotterns smak och idag kom den upp. Nu saknas bara ljusramperna som ska sitta på vardera sida. De ligger här och väntar men vi saknar sladdar som räcker till.

Dottern är mycket nöjd i varje fall. Nu ska hon fixa till andra halvan av skrivbordet som ska brukas åt skolarbete. Tanken är att sätta upp ett nät, exempelvis galvat armeringsnät, på väggen som anslagstavla. Jag tror det blir bra.

Sen letar vi efter ny större matta eller två mindre mattor till golvet. Gråa eller svarta. Jag ska också ha fatt i ett snyggt tyg att sy ny sängkappa av. Får bli en tur till Stoff & Stil i Malmö tror jag bestämt.

Ja rummet får växa fram. Men nu börjar det mer likna ett tonårsrum, vilket just är tanken. Och alla "barn"-saker håller dottern på att rensa bort.

Stoppa tiden, tack!

Älskade unge! Snart 13år.. men mamma och pappa är lika unga som den dagen du föddes. ;-p

/ L

Likes

Comments

Till påskmiddagen igår fick jag assistans i köket. Yngsta dottern ville gärna hjälpa till. Vi skulle griljera skinkan, koka ägg och göra köttbullar.

Vi valde att göra honungsgriljerad skinka och dottern gjorde ett utmärkt arbete med att breda på senapsblandningen. Medans skinkan var i ugnen blandade vi till köttfärssmeten.

Jag brukar börja med lite ströbröd som jag slår lite vatten eller mjölk över. Men igår provade vi något annat. En speciell ingrediens. Påskmust. Jag slog på lite över ströbrödet tills dottern tyckte det vara lagom. Sedan tillsatte vi blandfärs, ett ägg och allkrydda efter dotterns tycke. Sedan blandade hon ihop allt och hjälpte mig att rulla små bollar. Eller.. ja.. de blev lite kantiga om jag säger så.

Efter stekning var det dags för provsmakning. Oj så goda de blev! Säkert de bästa jag ätit!

Jag kan intyga om att de gick hem på påskbordet och hade strykande åtgång. Heja dottern och hennes idéer!

/ L

Likes

Comments

Denna helg har vi bytt fönster på framsidan av huset i den del som är ursprungsbyggnaden. Tråkigt då det nu ser än stökigare ut utifrån vägen sett. Men ytterligare ett steg mot ett enhetligt hus med putsad fasad även på gamla delen.

Det är tur maken kan själv. Min handyman.

Nu ser det inte klokt ut i köket. Eller i vårt gamla sovrum. Men snart kommer smygar på plats igen och då så kommer inte sonen åt drev och annat.
Vi vill inte göra för mycket nu eftersom rummen ska renoveras inom kort.

Nu återstår att byta ytterdörr på framsidan samt att sätta fönsterdörrar på baksidan. Det är lite mer komplicerat att göra och kräver något mer tid.

Möjligtvis ger sig maken på ytterdörren redan imorgon. Då får nog jag och barnen bege oss hemifrån en stund så vi inte är i vägen. Det blir ju en del svärande och irritation eftersom nya material möter gammalt hus. Vilket inte alltid går felfritt utan snarare tvärtom.

Behöver jag nämna att jag längtar tills det är klart och vi kan njuta av vårt verk?!
Byggande är vardag i vår familj och efter lite drygt 4år har det börjat slita rejält på oss. På olika sätt. För sonens del så vet han inget annat..

Hade varit skoj att kunna börja spara till den där utlandsresan vi alla så behöver och önskar oss. Istället för att låta alla slantar gå till huset. Men men...

/ L

Likes

Comments

Vi hade mäklaren här i eftermiddags. Nu är vi på banan igen känns det som.
Efter en tungrodd höst och vinter ser vi återigen ljuset och kanske tittar motivationen och bygg-glädjen fram igen.

Det blev en värdering över förväntan så nu kan vi förhoppningsvis slutföra de stora posterna på vårt livsverk. Och det är på denna sida om året som vi som bäst kan bygga.

Nu återstår det att:
* Byta fönster
* Sätta i fönsterdörr
* Byta ytterdörr
* Putsa gamla delen av huset
* Plåtarbetet slutföras
* Måla trädeck
* Trädgård fixas
* Vardagsrum
* Kök


De två sista posterna ska göras om; slå ut väggar, målas, nya golv etc. I köket ska det eventuellt sättas ny inredning.

Mycket kan tyckas. Men jämfört med vad som redan är gjort är det lite.

Nu inväntar vi banken för att lösa det sista och därefter dra vi igång sista etappen. Yey!

/ L

Likes

Comments

Det var minst saften strålande helg. Solen visade sig från sin bästa sida. Vi har varit ute den mesta av tiden. T.o.m så har lilleman sovit ute i vagnen. Härligt!

Idag var hela familjen ute och röjde i trädgården. Städade bort en massa bråte från bygget, löv och grenar. Jag har fått klippt vinbärsbuskarna och morfars och mormors dvärgsyrenträd. Vi har kånkat sten och gammalt tegel.. Jämnat ut grushögar och slängt bort gammalt eller uttjänt. Maken snickrade ihop ett handbollsmål åt yngsta dottern att träna med. Tjejerna har cyklat och jag och sonen har hunnit ta en liten promenad i lilla skogen. För att nämna lite. Det känns som att vi fick massor gjort idag.

Nu är det fritt fram att fortsätta med trädeckets färdigställande (målning och lilla trappan) samt övrigt byggande.

För egen del planerar jag för vilka växter som ska inhandlas till uteplatsen samt filar på en skiss över ett utebord jag vill bygga.

Mitt mål innan sommaren är också att ta kvällspromenader i större utsträckning. Bra för både mig och familjen.

Japp, lite sådär livet är i Villa Borg just nu.

/ L

Likes

Comments

Nu var det så där länge sedan igen.. Ja, ni vet. När livet kommer emellan allt det där en vill berätta om. Skriva om här.

Just nu går tiden så fort. Våren har börjat visa sig och dagarna är ljusare och längre.

Energin som borde finnas men som håller sig på behörigt avstånd. Jag är glad om jag får något litet gjort. En sak i sänder, så ordnar det sig nog.

Gjorde två nya tatueringar här förleden. Något jag planerat för lääänge. Hade ju presentkort och allt så det var bara att göra slag i saken. Måste säga att jag blev mycket nöjd. Och fler kluras på..

Idag satte jag fart på maken. Han har länge gjort ingenting vad det gäller renoveringen av huset. Skyller på än det ena än det andra.
Men idag då så! Ett av tre fönster blev utbytt. Provfönstret så att säga. Det på baksidan av huset. Nu återstår de andra två. Och därefter en fönsterdörr. Vilken skillnad det gör!

Det ska ju såklart fixas till runt om. Och så ska denna delen av huset också bli putsat vitt. Längtar.
Under tiden planerar jag trädeckets styling samt trädgårdens utformning. Tråkigt bara att en inte har obegränsat med pengar...

Ha det fint!

/ L

Likes

Comments

Igår arbetade jag förmiddag och slutade således tidigt. Efter hämtning av döttrarna i skolan körde vi snabbt hem för att förbereda bilen, lämna av yngsta dottern och pussa på febriga sonen som var hemma med pappan. Därefter drog jag och äldsta mot Malmö.
Först visste hon inte vart vi skulle. Nyfiken som hon var frågade hon snart vart utflykten gick. Det stora blåa varuhuset! Ikea förstås.

Har länge lovat henne att vi ska fixa på hennes rum. Men det har dröjt då vår tid gått till annat samt att hennes projekt städning och utrensning gått på lägsta växeln.

Vi traskade runt en stund och tittade på ditten och datt. Mycket fint att titta på och givetvis får en många idéer. Blev lite smått och gott inhandlat bl.a. ett skrivbord åt dotttern och ramar till verandan.

Även om det blev bara blev ett kortare besök så fylldes bilen snabbt med skrymmande bordsskiva och hurtsar. Sedan hem för montering. Nu återstår bara att dottern ska bli klar med sitt så vi kan bära in möblerna och iordningställa. Det roligaste är ju piffet! Eller hur?!

/ L

Likes

Comments

Vi är mitt uppe i vabruari. Dock började våra sjukor redan i slutet av januari. Själv har jag varit krasslig sedan i fredags. Hög feber och förkylning. *suck* Känns som att en aldrig är på jobbet...

Nu är det dessutom sportlov för de stora barnen så det känns lite extra trist för dem. Och så finns det kanske de som tror en är "sjuk" bara för att det är lov.

Men varför vara hemma i onödan? Denna tiden på året? Det är ju nu som pengar är som mest önskvärt.

I varje fall hann vi klämma in en helg på Lalandia med mina föräldrar mellan sjukdomstillfällena. Trevligt som bara den. Men allt för kort bara. Minst en övernattning till hade behövts. Och sonen var helt galen i vattenrutschkanorna så det får definitivt bli vistelse där fler gånger.

Något som lätt sker när en är hemma och sjuk är nätshopping. Denna gång inget undantag. Stora A behöver en hel del då hon vuxit massor den senaste tiden och nu även behöver en mer ungdomlig stil. Hittade en hel del (för en gångs skull) till henne på Lager157. Sedan blev det hemklickat lite från H&M med. Nu väntar vi bara på leverans och sedan har hon en bra grund inför våren. Därefter föreslår jag att hon slutar växa. Hon har numera passerat mig med ett antal cm..

Snart har vi kalas-högtid. Alltså 4 i närmsta familjen fyller år inom loppet av 3veckor. Och så ska jag själv också firas. Men 4 kalas blir det. Två samma helg. Intensivt men sen är det lugnt tills juli. ;-)

Behöver jag säga att det är rätt skönt att köra med matkasse dessa veckor när det händer så mycket? Slippa planera och handla. Bara hämta och tillaga. Vi kör på City Gross matkassar. Varierat mellan Bamse (barnkassen) och Viltväktar-varianten. Går hem rätt ok här hos de fyra kräsna. För det mesta iaf.

Nu ska jag se till att vila mg frisk.

/ L

Likes

Comments

Det har firats födelsedag i helgen som gick. 3+5
Jag kan säga att jag känner mig inte ett dugg äldre trots jag numera är närmre 40 än 30..

I vilket fall så firade vi med god mat och tårta som seden bjuder. För familjen. Ett riktigt kalas för storfamiljen kommer lite längre fram.

Denna födelsedag provade jag något nytt. Något jag inte tillagat förut. Inspiration fick jag från Jennys matblogg. Det blev nämligen en räksemla. Och gudars så gott det var!!! Gjorde lite extra så vi kunde göra räkmackor med för den som inte blev mätt på en semla, läs maken.
Sedan mumsade vi på hemmagjord tårta.

En härlig födelsedag.

/ L

Likes

Comments