Att vi gillar döskallar och fjärilar i vår familj är ingen hemlighet. Mest är det maken,som är hårdrockare, som introducerat dödskallarna. Och jag fjärilarna. De passar så fint ihop, tycker jag. Och framför allt döskallar har smugit sig in både här och var.
I inredningen och i våra samt barnens garderober. Blir lika glad varje gång jag hittar ett fint skull-print på ett plagg åt sonen exempelvis.

Det senaste tillskottet kommer från Ö&B och är egentligen en sparbössa. Fin tyckte denna mamman så den fick följa med hem från butiken. Och i den kan vi dessutom stoppa alla småslantar som annars bara gör plånboken tung. Nytta och nöje på en och samma gång. Det gillas!

/ L

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Det var ett tag sedan. Har haft fullt upp. både hemma och på jobb. Men det är tur att det händer lite. Igår och idag är det vab på schemat. Yngsta dottern som är krasslig. Så lite vakennätter har vi haft. Tar på krafterna kan jag säga. Nu när vi äntligen sover bra om nätterna i övrigt. Lillkillen har sedan lite drygt en vecka tillbaka en egen "liten" stor säng inne i vårt sovrum som han verkligen älskar. Sover som en prins!

Men nu är det som sagt mellersta som stökar. Och med all rätt. så ont som hon har.. Stackarn!

***

Nu närmar vi oss oktober med stormsteg. På lördag närmare bestämt inleder vi denna höstmånad som för oss innebär födelsedag för vår förstfödda. Något hon längtar efter. För mig innebär också oktober straten med julplanering och förberedelser. Men redan nu har jag börjat så smått att samla inspiration. Galet, eller hur?!

Är ni lika tokiga i julen som jag?

Jag ska ärligt erkänna att jag numera lägger ribban lågt. Då renovering och bygge gör att möjligheten till att pynta och fixa begränsas en hel del. Men något nytt för vart år blir det trots allt.

/ L

Likes

Comments

Vi har haft så grymt mycket äpplen i år. Tyvärr har vi inte haft möjlighet att ta till vara på alla. Långt ifrån.
Men igår kväll passade jag på att göra världens godaste äppelpaj. Mums!

Likes

Comments

Igår vart det kräftskiva hos faster. Farmor, farfar, mina föräldrar, min faster och hennes man, mina bröder och kusiner med familjer. Vi börjar bli många. 23st.
Trevligt hade vi. Och gott var det! En tradition som vi påbörjade härom året. Vartannat år hos faster och hennes man, vartannat hos mina föräldrar.
Vi låg över med husvagnen då vi ville slippa köra hem på dåliga vägar mitt i natten. Till sonens stora lycka. Han älskar sin "vagn" som han säger. T.o.m så mycket att han ikväll blev helt förtvivlad då han icke fick sova där denna kommande natt. Sötnöten.


Det har varit en vecka med en massa på jobb samt uppstart av aktiviteter för barnen. Skolutflykt med matsäck och träning (hålla pass) för mamman.

Och så kom den efterlängtade soffan till trädäcket. Så skönt att äntligen ha en plats att sitta och ta igen sig. Ska ha grå dynor framöver men det får bli först till våren då de nu var slut i de varianterna vi behövde.

Men detta ger mersmak. Nu vill jag ju bara få till resten av däcket med. Och särskilt som det varit ett strålande väder hela veckan.

Nu väntar ännu en späckad vecka. Så by lägger jag mig nytränad och nyduschad för att försöka hämta lite krafter till allt som ska hända.

Ha det!
/ L

Likes

Comments

Vad hände med helgen??!! I vanlig ordning försvann den i ett naffs. Dock har den inte varit helt händelselös. Det har varit jag och barnen för det mesta. Hemma sent i fredag. Lite fredagsmys med familjen.
Lördag skulle maken iväg med sina barndomsvänner (de träffas 4 ggr/år och kallar det för herrklubb. TSBB). Så jag och barnen blev ensamma. Efter lite fixande hör hemma beslöt vi oss för ett spontanbesök hos pappa då mamma var bortrest.
Så lite hämtemat och tvmys hos "mossar" som sonen säger. Idag blev det shopping enligt önskemål från döttrarna. Sonen somnade passande nog nästan direkt och vi kunde ostört kika på kläder och annat intressant under en stund. Min son är pappas gosse när det kommer till shopping. Han ogillar det duktigt.. *suck*

Det blev lite nya outfits och påfyllning av klädkamrarna (ja, de har vars en). Dock inget till mamman denna gång.

När sonen vaknade dröjde det inte länge innan han tröttnade på Väla, där vi befann oss. Så då passade det fint att packa in oss i bilen och köra för att besöka finaste morfar. Han hade ingen aning om att vi skulle komma och blev mer än glatt överraskad. Finaste fina!

Nu har jag förberett den kommande veckan. Lite som händer som kräver planering. Hoppas på att vi ska hinna med lite på huset. Tiden springer..

Ha ett fint slut på denna veckan. Hoppas nästa blir toppen!

/ L

Likes

Comments


Och det är bara tisdag. För lite sömn i helgen och alldeles för mycket runt omkring en och i huvudet har helt sugit musten ur mig. Ikväll var det dessutom möten som upptog min tid.

Elektrikern var här innan jag for iväg. Kopplade in några uttag i verandan och då behövde han bryta strömmen givetvis. Så det blev snål med tid för kvällsmatslagning och jäktigt att komma iväg sedan. Men nu blev det kopplat iaf och maken kunde gå ut och sätta upp nya ytterbelysningen. Nu ska bara de andra tre upp de med.

Imorgon hoppas jag få lite andrum och kanske "bara" få tvättat en maskin tvätt eller två. Och städa av, som jag brukar göra på onsdagar. Torsdag är det inskolning för sonen med farmor och nytt möte på kvällen för mig. På fredag ska jag följa med sonen på inskolningen  och det ser jag fram emot. Hoppas så innerligt att han kommer att trivas.

Kram

/ L

Likes

Comments


Vi har länge letat efter en loungesoffa till vårt nybyggda trädäck. Ingen lätt uppgift att hitta vad vi båda vill ha. Mycket ska stämma. Storleken, priset, färgen osv. Nu blev det dock inte med den färgen på dynor vi önskat, då de grå var slutsålda. Och som ni säkert förstår är ju inte vitt så lämpligt med barn i hemmet. Oavsett som de är 2, 9 eller 12år. Eller 42år för den delen heller... *hihi*

Nja, med lite plädar så sa det nog funka tills nästa säsong då de får in nya kuddfodral. Vi är ju som sagt rätt sent ute. Säsongen är ju snart slut. Men än kan vi sitta ute om dagarna och någon kväll.

I vilket fall beställde vi denna soffgrupp från Trademax och hoppas få hem den senast nästa helg. Så lite hinner vi förhoppningsvis njuta av den innan det blir för kallt.

*

Idag fixar jag här hemma. Sista lediga dagen så att säga. Döttrarna är i skolan och lillkillen leker för fullt med sina bilar i soffan. Ikväll kommer barnens kusin som ska ligga över i helgen. Mys tycker vi. Funderar på vad vi ska ta och hitta på dessa dagar. En utflykt till skogen kanske? Maken ska bygga iaf. Det är en sak som är säker. Det blir ju så när en gör det mesta själv. Varje liten ledig minut läggs på att färdigställa huset. Och i helgen får vi hjälp med att bl.a. koppla in värmegolvet i verandan. Det ska bli skönt kalla höstdagar och i vinter.

*

Det blir mycket utgifter när en renoverar eller bygger ut. Det gäller att göra smarta och genomtänkte beslut. Som nu med utesoffan t.ex. Genom att köpa den nu sparar vi in över halva priset. Pengar som vi kan lägga på annat. Som möbler till verandan exempelvis. Eller möbler och möbler.. Vi har redan köpt det mesta bortsett från en stor skänk. Vi har beslutat oss för Ikeas Hemnes. Dock har vi inte bestämt oss för om vi ska ha den vanliga vita eller i bets. Får se vilket som passar bäst då vi tar bort skyddspapp från golvet osv. Skoförvaring ska också införskaffas.

Nu ska jag försöka få sonen till att sova middag en liten stund. Snart så väntas även döttrarna hem.

Trevlig helg !

/ L

Likes

Comments


Stoff & Stils julkatalog

Höjdpunkten för en jultoking som jag. (Och ja jag vet, det är fortfarande lite sommar kvar ute). Hela hösten planerar jag för julpyssel, pynt och inredning. Julklappar till barnen brukar vara klara redan i oktober. När sedan alla julmagasin dimper ner i butikerna köps de direkt och lusläses.

*

Jag gillar att skapa. Sticka och sy ligger mig varmt om hjärtat. Särskilt det förstnämnda då det är ett arv från min framlidna mormor. Även julen låg henne varmt om hjärtat så visst är det säkert så att det har format mig.

*

Eftersom vi håller på att bygga och renovera så blir dock tiden till skapande begränsad. Men något nytt till julen brukar det dock bli. Här hemma ligger en hel del påbörjade eller planerade projekt. Både julinspirerat och vanliga. Idéer finns här många. Dock är det svårare att hinna sjösätta dem.

/ L

Likes

Comments


Grafitgrå har dessa snygga betongsiffror att sätta på husväggen. Något vi ska göra så snart gamla delen av huset är putsat. Tror det blir så bra så bra. Just nu har vi inga husnummer vilket ibland skapar förvirring hos olika personer, exempelvis DHL osv. Att vi sen inte har vår brevlåda utanför huset gör det inte bättre.

/ L

Likes

Comments

Nu har äpplena börjat mogna i vårt gamla äppleträd. Ett efter ett börjar de falla till marken. Så idag plockade jag och sonen några fina som jag tänkte kan bli till paj eller mos. Gott gott!
Note to self: Måste skaffa burkar att förvara äppelmos i.

Tyvärr blir det oftast så att vi inte hinner ta tillvara på all frukt. Dock brukar vi samla ihop all fallfrukt som antingen min far eller makens farbror får. De brukar fodra vildsvinen med dem på sina jaktmarker. Så helt till spillo går det ju inte.

/ L

Likes

Comments