Vårt hus- the never ending story...

Japp, så känns det minsann. Att vi aldrig kommer bli färdiga. *suck*

Igår var några killar som maken känner här för att ta mått och diskutera putsningen av fasaden på den gamla delen av huset. För att göra en lååång historia kort så har ansvarig på det företag vi tidigare anlitat gjort sig onåbar och återkommer inte heller när vi ringt och sökt honom. Detta har gjort att processen dragit ut på tiden och vi fått söka andra vägar.

Men som sagt så har vi hittat en ny väg att ta. Maken ska göra klart det sista sedan kan huset äntligen putsas.

Igår satte vi oss ner och klurade lite på köket. Det får i nuläget bli ett från Ikea. Vi ritade upp köket och gjorde en hastig kostnadsberäkning. Har vi tur landar vi runt 30'. Sedan tillkommer vitvaror, kakel, golv och färg/tapet.

Bortsett från detta ständiga husfixande så har jag tagit mig tiden att sticka lite. Det är så mediterande och funkar fint att ta till när en sitter i soffan om kvällarna. Just nu är det raggsockor som skapas. En halskrage för mig att ha på jobb står också på tur.

Sedan har julplaneringen kommit igång så smått. Insuper inspiration från diverse julmagasin och Pinterest. Var ska man börja? Finns ju så mycket fint att göra. Även julmat och julgottor kluras på.

Nu ska vi hålla oss friska tänker jag. Har varit en del vabbande den senaste tiden. För egen del springer jag på reumatologen för behandling av inflammation i bäckenlederna. Så sent som i tisdags fick jag en kortisonspruta i ländryggen. Hoppas den har den effekt som förväntas då det gjorde ont som in i piiip att få den.

Nu ska jag snart köra till jobbet för att ha ett stängningspass. Ha det!

/ L

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi skaffade ny säng för någon vecka sedan. En kontinentalsäng. Dessa sängar är bra mycket högre än standardsängar och således passade inte längre sängkappan vi hade på den gamla sängen. Har letat på nätet efter en med de rätta måtten utan resultat. Antingen har de varit för korta eller för dyra eller i fel material.

I denna jakt snubblade jag på en sida där de tipsade om hur du enkelt kan fixa en egen sängkappa till just dessa lite högre sängar.

Maken anser att sängen är snygg som den är. Jag kan väl hålla med till viss del. Men jag vill ha en sängkappa då den ger ett mer ombonat intryck samt att mönstret på sängens tyg samt färgen inte riktigt passar in i den övriga inredningen.

I samband med att jag var i Malmö på MR i förra veckan tog jag vägen förbi Ikea på hemvägen. Där fick jag köpt det som behövdes till min sängkappa. Först idag kunde jag skrida till verket. Mormors gamla trotjänare plockades fram och stora tygsaxen.
Jag ska inte sticka under stol med att det var ett pillrigt arbete. Men jag måste säga att resultatet blev rätt bra. Dock ska huvudgaveln få sig en makeover innan jag är helt nöjd. Samma tyg som sängkappan är det tänkt.

Inte bästa bilden direkt. Hahaha... Tyget är egentligen gardinlängderna Aina (Ikea) som klippts till och sytts ihop. Titta gärna på beskrivningen här om ni vill göra liknande.

Tänkte att jag skulle få maken till att sätta upp sänglampor med. Några gamla godingar som vi hade i gamla sovrummet och som först inte passade in i nya. Men nu när sovrummet sakteliga vuxit fram så känns de ändå rätt. De är första upplagan av Ikeas Årstid. De med den matta finishen. Lagom lantliga och klassiska i sitt utförande.

Klurar även på gardiner till sovrummet ni när jag ändå är i farten. Vid Ikea-besöket spanade jag på de nyinkomna linne gardinerna "Lejongap". Jag tänker mig gråa linnegardiner i kombination med tunna skira vita gardiner på en gardinlist. Så kan vi anpassa ljusinsläpp osv hur vi vill.

Medan jag har ägnat mig åt inredningen i sovrummet så har maken fixat med att byta fönster mot altandörrar och allt kringarbete som detta ger. Snyggt blir det och snart ska husets gamla del putsas för enhetlighet.

Kul när det händer lite och kul med nytt och fint.

/ L

Likes

Comments

Ja, det har ju faktiskt känts som höst hela sommaren.. Men nu är det höst "på riktigt" så att säga. September månad har anlänt. Så även förkylningar med hosta och feber. Uscha!

Hemma i torsdags och fredags för att jag själv var krasslig med lite feber, yrsel osv. Idag står vab på schemat då sonen varit förkyld och hostat sedan i lördags och idag vaknade med lite feber. *suck*

Vi var ute en snabbis och luftade oss nu på förmiddagen. Passade då på att plocka lite "kollon", som sonen säger, på uppfarten. Vi har ju en STOR ek (som vi planerar att fälla) och som just nu tappar både löv och ekollon överallt.
Vi plockade in några som sagt. Tog av "hattarna" och lade i en skål med vatten. Nu hoppas vi att de ska grodda sig så vi kan sätta i fina glasvasar. Blir så vackert och dekorativt. Enkelt sätt att visa barnen hur naturen fungerar.

Nu myser vi i soffan en stund.

/ L

Likes

Comments

Kalla mig galen eller vad ni vill. Men jag älskar att planera jul och förbereder gärna långt innan. När julkatalogen från Stoff & Stil kommer så sätter hjärnan igång och skapar en massa idéer. Så även detta år.

Jag älskar julinspiration och sedan någon vecka tillbaka klickar jag mig runt på Pinterest och pinnar julrelaterade boards till min julmapp. Och så snart Allers och de andra förlagen släpper sina julkataloger i butiken köper jag dessa och suger i mig alla idéer och all inspiration. Så kul tycker jag! Att hitta något nytt projekt för den perfekta julkänslan. En julkänsla som är allt svårare att hitta sedan mormor dog och för mig var hon en stor del av julen.

Jag måste säga att det blir enklare att skapa julkänsla i takt med att huset blir klart. Även om det är mycket kvar så har vi ändå kommit en lång bit på vägen.

Nu ska jag ge mig i kast med att sticka servetter till julens dukning. Inspirerad av Stoff & Stils julkatalog. Det blir en bra start.

/ L

Likes

Comments

Majas lyktor. Jag kan inte få nog. De är ju så fina! Och inte nog med det. Köper du direkt från webbshoppen så går 50% av summan till Barncancerfonden. Motsvarande siffra hos återförsäljare är 10%.
Så en god gärning görs samtidigt som hemmet blir lite sådär extra hemtrevligt och mysigt.

I skrivande stund har jag en si sådär 14-15st lyktor på olika håll i huset. Fler är på ingång då jag idag klickade hem några jullyktor. Och genom åren har jag även gett bort x antal i olika sammanhang. Jag gillar saker som är för en god sak.

Jag har skrivit om Majas Cottage förut men det tål att upprepas. Kika in på deras sida om du inte redan hittat in till dem.

Dessa finingar från julkollektionen blev det denna gång. Även två muggar till vinterns varma drycker.

Nätshopping är alldeles för enkelt. Farligt enkelt. När en bor lite som vi ute på landet. Där det är långt till butiker så blir det så mycket lättare att shoppa på nätet. Så mycket smidigare. Ingen planering krävs och inga uttråkade barn i bilen eller butikerna.
Dock saknar jag den där känslan som uppstår när en går mellan hyllor och rader i en butik och kan känna på material och prova om så behövs.

Bara en liten parentes.

I Love shopping

/ L

Likes

Comments

Min mormor var min klippa, min förebild och för mig var hon kärleken personifierad.
För lite drygt 5år sedan blev hon hastigt sjuk och avled kort därpå. Hon lämnade ett stort tomrum efter sig. Men också ett rikt arv och ett fint minne.

I våras gjorde jag denna tatuering tillägnad henne. För mig är hon korpen som ser allt och vet allt. Fri och klok. Hon sa alltid att fåglarna var de döda som återvänt för att se efter oss levande. Och hon hade ett nära samförstånd med de fåglar som besökte deras trädgård. Ofta pratade hon med dem. Hon hade en nära kontakt med den sk "andra sidan". Hon var aldrig rädd för döden.

Den 12 augusti i år var det 5år sedan hennes sista ansträngda andetag togs. Varje dag är hon med mig. I allt jag gör, tänker, känner..

Hon lärde mig så mycket. Handarbete och matlagning exempelvis. Och i varje maska i stickningen finns hon. Sticka som jag så gärna gör. Särskilt såhär års.

Varma sockor och mössor i hennes anda. Det är fint att det kan leva vidare.

Fina mormor, vad du fattas mig!

/ L

Likes

Comments

Idag började maken att jobba igen efter semestern. Således började även de två yngsta på förskola respektive fritids. Skolan börjar först på torsdag för stor och mellan.

Det var vemodigt att lämna sonen idag. Första dagen på ny avdelning. Efter 8 veckors ledighet. Han var inte så pigg på detta när vi väl kom dit. Innan dessa hade han varit riktigt pepp.

Men där i den främmande tamburen. Efter att vi letat upp facket med hans namn. Tagit av skor, ryggsäck och keps. Packat upp extrakläder och stoppat i lådan. Kramats lite. Då insåg han att mamman skulle till jobbet och han stanna här själv. Bland främmande barn och personal. Efter att vi gått in såg han några bekanta ansikten tillhörande barn som också "flyttat upp". Men icke ville han släppa mammans hals som han så krampaktigt höll om.
Jag pratade lite med några ur personalen. Lät sonen se sig försiktigt om. Sedan gick vi in dit där de skulle äta frukost. En kram och puss. Och ett hejdå. En lite mer bekant pedagog fick därefter "ta över" och de satte sig i soffan en stund. Jag gick mot bilen med en hård klump i bröstet. Bakom ögonlocken brände tårar. Jag fick stålsätta mig för att inte bryta ihop. Min lille tappre kille. Min älskade lille skatt.
Vid lunchtid sms:ade jag förskolan och fick till svar att allt var bra. Sedan hämtade farmor vi 14 så dagen var inte lång. Dock hade han inte sovit. Men allt var bra och hos farmor fick han glass.

När jag hämtade så var han så glad så och pratade på om allt. Imorgon vill han till förskolan igen för att leka med sina killar. Så det är ett gott betyg. Det blir bra det här.

/ L

Likes

Comments

En skulle kunna tro att detta blivit en shopping-blogg eller något. Visst, det känns som att det är det enda jag gör numera.

Sommarens ledighet går mot sitt slut. De lite drygt 7 veckor jag haft är snart avverkade. På tisdag börjar höstterminen för mig. Och redan på onsdag påbörjas våra första inskolningar. Maken är ledig en vecka till med barnen. Sen är det förskola och fritids för de två yngsta.

Äldsta dottern börjar högstadiet om lite drygt 2 veckor!!?! Galet, eller hur?! Lillasyster går samtidigt "upp" ett stadium och börjar 4:an.
Med skolstart innebär det även en uppdatering av barnens garderober. Detta uppdrag är påbörjat så att säga. Jag har även sett till att införskaffa lite skolmaterial åt tjejerna. Vars en ny ryggsäck har jag också beställt.

Yngsta dotterns ryggsäck kommer från Polarn o. Pyret och är i reflextyg. Mycket praktiskt, kan jag tycka. Speciellt när hon ska cykla eller gå själv till och från skolan. Särskilt på vinterhalvåret.

Passade på att fynda en softshell-overall åt sonen på rea. Har aldrig provat den varianten förut så det ska bli spännande att se hur den funkar. Mamman har även uppdaterat sin förskolegarderob. Nya överdragsbyxor och termobyxor fyndades i den lokala ssportklädesbutiken som tyvärr ska avvecklas.

Som synes mycket shopping.

/ L

Likes

Comments

Gjorde som sagt en ommöblering i vardagsrummet igår. Vissa saker kommer då upp till ytan eller vad en ska säga.
När vi flyttade till huset 2005 så var golven relativt nyslipade. (Gjorda där i början av 2000-talet). Sedan dess har vi inte gjort om proceduren då tanken hela tiden varit att lägga nya golv den dag vi ska renovera.
Den dagen har legat längre och längre fram i framtiden.

Här ser ni skillnaden. Det släta fina partiet har varit under soffan.

***

Efter många års slitage. Rättare sagt 12år, som vi har bott här, och lite till börjar golvet bli i mycket dåligt skick på sina håll. Vi har fått lägga mattor över för att inte få stickor i fötterna. Så illa är det.

Nu hoppas jag bara att maken blir tillräckligt motiverad att dra igång renoveringen så vi slipper detta elände.

En längtar tills det är klart men inte till själva processen.

/ L

Likes

Comments

Vi har pratat om det ett tag nu. Framför allt pga att vi ska byta ut vårt stora fönster till fönsterdörrar. Så snart vädret tillåter ska det ske. Därför tog jag tag i saken tidigare idag när maken var ute och gjorde ett ärende. Döm om hans förvåning när han kom hem.
Dock blev jag inte helt klar då tiden rann iväg. Vi skulle till svärföräldrarna på kalas. Så nu får vi fixa resten imorgon. En skänk, ett dvd-skåp samt tv:n ska byta plats. En ny tv-bänk ska fixas då den gamla både är ful, sönder och alldeles för stor.

Tänkt vilken skillnad det blir bara av att möblera om lite. Rummet blir nästan som nytt.
Med tiden ska vardagsrummet renoveras och öppnas upp så det blir större. (Vårt gamla sovrum som ligger vägg i vägg ska bli tv-rum och väggen däremellan rivas).
Visst drar en sig för att påbörja renoveringsprojekt inomhus. Alla vet vi hur mycket det drar med sig och ställer till. Och orken och motivationen är inte på topp här hemma. Särskilt om en redan hållit på i 4år.
Men vi måste. Måste sätta igång. Och måste bli klara. Vi har ett bygglov som tickar och givetvis vill vi att det invändiga i vardagsrum, hall och kök (det som tillhör ursprungshuset) ska bli lika fint som det nybyggda. Och att det ska bli klart så vi kan njuta av vårt livsverk. För att sedan planera och iordningställa trädgården.

/ L

Likes

Comments