View tracker

Helgen har mest bestått av städande och fixande. Lite smått pyssel osv. Barnen mår bättre men vi har ändå försökt ta det lite lugnt. Pappan i huset drog iväg på pokerkväll igår. Så det blev lite god mat och mys i soffan med kottarna. Julfilm givetvis.
Under dagen fick jag knåpat ihop en dörrkrans. Egentligen skulle jag göra två men hann inte då maken skulle iväg. Så krans nr 2 blev gjord idag istället.

Det är tur vi har en förvuxen granhäck på baksidan av tomten. Så det finns gott om material att binda kransarna med. Och sen fick det bli en inventering i pysselskåpet för dekorationer. Måste säga att jag blev mycket nöjd. Dock kunde dörren till huvudentrén varit snyggare. Den nya ligger i garaget och väntar på att bli isatt. Det kommer bli så snyggt när den väl kommer på plats.

Vi fick också upp adventsstjärnorna i verandan denna helgen. Blev genast så mycket mysigare där. Jobbar ju på julstämningen som envisas med att hålla sig undan mest hela tiden. Har tyvärr varit så de senaste 4 åren. Sedan mormor gick bort. Med henne försvann en stor del av meningen med julen...

Imorgon är det tillbaka till vardagen som gäller. Ska bli skönt på ett sätt. Nu är det sluttampen. Nedräkningen till julen har redan börjat.

/ L

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tänkte göra en ommöblering idag då jag är hemma och vabbar. Var lättare i tanken kan jag säga...
Skobänken som tills nyss stod i gamla hallen, så länge för att senare komma på plats i nya hallen, behövde tömmas innan jag kunde få den på plats i nya hallen. Det var väl enkelt. Att tömma den och ställ på plats. Problemet var att bakom där den stod finns ett gatt med en lofttrappa upp till vinden. Denna används inte längre då vi byggde igen upptill när vi byggde till den nya delen på huset. Däremot används den till förvaring av skor osv. Strax nedanför trappan finns ett litet utrymme där vi har krokar etc för avhämtning av jackor och liknande. Detta utrymme fylls lätt med annat har jag märkt.
Så eftersom skobänken togs bort så kunde jag likaväl snygga till där bakom draperiet i gattet tänkte jag...
Ojojoj, vad barnen OCH maken slängt in en massa där. Jo, för det var deras saker som jag drog fram. Det var leksaker, inlines, verktyg, vantar som någon glömt de hade, rep, biltillbehör osv. Och en och annan sko.

Fick rensat bort en halv svart säck (sopsäckar fanns det visst två rullar slängda där bakom). Sedan kunde yngsta dottern som är hemma med flunsan prova några par skor. Och visst kunde ett par av dem sorteras bort.

När allt var utrensat, sorterat, och organiserat blev det en rejäl vända med dammsugaren. Vilken känsla! Att det kan kännas så befriande att få rensat upp. Härligt!

I barnens gamla sovrum, som snart ska bli matplats i det nya större köket, stod en liten träsoffa sedan ett husarv härom året. Den kom väl till pass nu då det är rätt skönt att kunna sitta ner och ta på och av skor och kläder på i synnerhet lillkillen.

Före

Efter

Nya hallen/ verandan

Nu tänkte jag att jag ska införskaffa en fäll eller dylikt att lägga i den lilla soffan för att få lite mer ombonad känsla. Och kanske en trevlig kudde.

Ikväll tänkte jag få hjälp av maken att hänga upp de nya stjärnorna i fönstren i verandan. Och så ska vi testa våra brandvarnare. Det ska alltid göras den 1 december. Lätt att komma ihåg. Och viktigt att göra såklart!

/L

Likes

Comments

View tracker

I helgen har det varit diverse reor pga fredagens Black Friday. Sedan tidigare har jag shoppat julkläder åt de små men nu idag blev det klart till stora och mig själv.

Gillar Lindex märke Holly & Whyte. Men denna gång måste jag säga att jag blev lite besviken. Inte på klänningen som sådan utan att jag fick gå upp 2 (!?!!) hela storlekar jämfört med vad jag brukar ha i dessa kläder. Känns lite galet!

Sedan har ju Kappahl sitt Hampton Republic 27 som har mycket fint. Därifrån kommer mellans klänning och litens chinos. Och storas klänning är från deras nya tonårs kollektion Rükie. Alla nöjda hoppas jag. Och lika julfina! Sonen ska matcha sina brallor med en mörkblå skjorta med vita små prickar samt en julfluga. Så nu är det bara pappan som ska få något julfint med.

Behöver jag nämna att jag gillar det här med julen?! Och i vår familj har vi en tradition att få nya kläder att ha på julen. Dessa brukar ges på morgonen med ni har vi kommit till den tidpunkten då tjejerna behöver prova först och även få välja själva. Men mest symboliskt brukar jag slå in kläderna ändå. Oftast lägger jag till någon detalj som de inte känner till. Så lite surprise blir det ändå.

Första advent idag och nu börjar nedräkningen på riktigt. Tyvärr har jag inte hunnit så mycket som jag planerat med adventspyntningen. Vi åkte som sagt på shoppingtur till Helsingborg idag.

/ L

Likes

Comments

Nu har jag börjat smyga fram det. Julpiffet. Ikväll kom en av minst 10 adventsstjärnor upp. Inhandlade en ny till vardagsrummet när jag var på Gekås senast. En stor. Så snygg. Och med fina detaljer. Blir säkert ännu bättre till altandörrarna som ska vara placerade där det stora fönstret är nu. (Förhoppningsvis kommer dessa på plats till våren).

Så inledningsvis är det stjärnorna som ska upp. Vill gärna putsa fönstren först. Så till helgen kommer resten upp, tror jag.

Jag älskar julen. Pyntet. Piffet. Stämningen. Även om jag tappat en del julgnista de senaste 4 åren pga tillbyggnad och renovering. Men den kommer förmodligen tillbaka med tiden.

Under tiden kämpar vi på.

/ L

Ps. Håll tummarna för äldsta imorgon och på torsdag.

Likes

Comments

Det började med ett kalas för mellans del redan i fredags. Innan vi ens slutat eller hunnit hem. Tur nog så fick vi lite hjälp med logistiken. Stora låg över hos en vän så vi var enbarnsföräldrar för en stund. Mys tyckte liten som gärna har mamma och pappa för sig själv.

Lördag vankades mer kalas för mellan. Denna gång i Löddeköpinge på Clip n' Climb som hennes väns pappa driver. Skoj tyckte hon såklart. Och mamman kunde fixa lite shopping på Center Syd så länge. Win-win. Dock tyckte min sidekick aka sonen det var mindre kul... Fick iaf fatt i en snygg svart glansig bomberjacka åt stora samt en kofta åt mig själv och sweetbomber åt sonen. Sedan fixades juloutfit åt mellan (bara strumpbyxor kvar att få tag i) och juliga chinos åt sonen. Så ja, en lyckad shoppingtur med andra ord. Hade dock missat att det var barnbidragshelg så mycket folk och ont om parkeringsplats helt enkelt.

Idag bar det iväg till Åhus och handbollssammandrag med mellan. Tre mål och ex antal räddade mål varav tre riktigt svåra och snygga.
Stora hade nyss kommit hem från sin vän då vi kom hem. Maken iväg på gubbafotboll (old boys) medan söndagssteken förbereddes och tillagades.
Efter intagen middag var det i vanlig ordning lite fix och förberedelser och som en slump fann jag ett mail från H&M. Jackan som äldsta önskat var tillfälligt nedsatt endast för dagen. Gillas! Så givetvis fick vi klicka hem den. Vilket avslut på helgen!

Nu behövs det lite återhämtning innan nästa vecka dras igång. Även den med en massa som händer. Det ska även putsas fönster så att vi kan hänga upp adventsstjärnor i fönstrena. Sen om det smyger fram en eller annan tomte i veckan får vi se. Man kan aldrig riktig lite på dem... 😋

/ L

Likes

Comments

Det går sakta framåt med husrenoveringen. Nu när tillbyggnaderna är klara så dra men sig lite från att påbörja nästa steg. Särskilt då det är en tid på året då man spenderar mesta tiden inomhus och då i synnerhet i kök och vardagsrum. Och det är just dessa rum som väntar att påbörjas. Både kök och vardagsrum ska bli större och väggar ska därmed rivas. Något jag endast längtar tills är klart och inte under arbetets gång..

Hur drygt är det inte med byggdamm överallt?!!

Men så vill man ju komma igång så att man kan bli klar. Kluvet det där. Jag vet i mitt inre att detta kommer bli bra och skapa större möjligheter för oss. Men vart börjar man där det påverkar som minst?

Till att börja med måste vi få tömt ett rum från diverse då detta rum fungerat som "skräprum" sedan inflytten i nya sovrummen juni 2014. Det blir ett jullovs-projekt känns det som.

Idéerna sprudlar men det är väl tid och pengar som är den största bristvaran. Det är väl de två sistnämnda som gör att vi tvekar att gå vidare just nu. För även om vi gör det mesta själva, läs maken som är snickare, så springer det snabbt iväg kostnadsmässigt. Och man vill inte ta några slösaktiga eller ogenomtänkta beslut.

/ L

Likes

Comments

Idag har maken städat av den nya hallen, alltså verandan. Han tog även det intilliggande rummet som tidigare varit döttrarnas sovrum och som mu ska bli matplats i köket. Väggen mellan det rummet och nuvarande köket ska rivas så vi får större yta. Längtar. Alltså till att ha ett större kök och inte till själva renoveringen...

Nu när nya hallen blivit tom och avstädad passade vi på att skruva upp hatthyllan som länge legat och väntat på att komma till användning. Dock kan inte hallen inredas mer förrän vi fått godkänt att ta den i bruk. Vilket just nu känns avlägset då maken inte får "tummarna loss" så att säga.
Vi tog även bort täckpappen som legat på golvet och vilken skillnad det gjorde! Nu kliar det i fingrarna att få fixat till där.

Kanske kan jag hitta något snyggt imorgon när det vankas storshopping i det stora gula varuhuset.

/ L

Likes

Comments

Denna vecka har det varit höstlov. Mellan började veckan med feber så maken fick vabba då jag var på kurs med jobb. Stora har varit hemma själv ons-fre och idag gjorde mellan henne sällskap. Fredagar betyder för min del kort arbetsdag. Så redan 12.30 kunde jag gå på helg. Sonen som då sov på föris hämtades först kl 14 och då hade jag hunnit helghandla. När vi kom hem bjöd döttrarna på fika som de gjort själva. (Se bild).

Senare mot kvällen, efter mys med barnen, kockade jag ihop en sk "hittepå-rätt". Det blev köttfärsfyllda paprikor. Mums vad gott det blev! Det lagar jag fler gånger.

Nu blir det till att njuta av helgen till fullo. Planering av diverse projekt, utflykter och shopping ska göras. Hoppas att maken kan få loss tummarna och fortsätta färdigställandet att huset. (Mycket kvarstår och tiden börjar springa iväg med bygglovet).

Ha en fin helg!

/ L

Likes

Comments

Bu var det länge sedan. Det blir så när det händer mycket i veckorna och tiden rusar på.

Haft släktkalas för äldsta dottern idag. Blev bara tårta och kakor denna gång då det var söndag.

Imorgon börjar höstlovet och vi firar det med feber hos mellan. Maken får vabba imorgon då jag ska på kurs i dagarna två.

Eftersom det varit kalas här i huset så har jag fixat lite smått lite här och var. Lite piff när lusten ändå föll på.

Som jag längtar tills vi får öppnat upp i vardagsrummet. Då blir vårt gamla sovrum tv-rum och vi får öppnare ytor och en mer luftig och välkomnande atmosfär.

Nu behövs det bara 7 rätt på hästarna så är vi i hamn.

/ L

Likes

Comments

Helgen kom... Och så var den över.
Igår firade vi äldsta dottern som fyllde 12år. Nu har vi påbörjat sista året innan den "riktiga" tonåren börjar. Men mamman är fortfarande lika ung som förut. Garanterat!

Idag hade jag "tumis" med äldsta då en av födelsedagspresenterna visade sig lite kort i ärmarna. En mörkgrön bomberjacka som vi fika köra och byta. En tur till Center Syd och Löddeköpinge där det även blev lite extra inköpt i butiken. Vidare till Nova Lund och där blev det minsann skor till dottern med.
Vilken skillnad att bara åka och handla med en och inte tre som det som oftast är. Att bara få en stund med äldsta det är både mysigt och välbehövligt. Vi kom hem med några nystan garn med. Sticktokiga som vi är båda två. Stora A håller som bäst på med en filt/pläd och just det garnet hon använder behövde det fyllas på med.
Detta gör vi om oftare tycker jag.

Vad har helgen mer bjudit på? Jo, träffat fina vänner en stund, kalasande (givetvis), god mat, tvätta, städa, handla (hushållsartiklar och mat), besök av storkusiner varav den ena klippte maken och sonen.
Blåst har det också gjort. Så mycket så att utebordet gick åt skogen och tog med parasollet (som visserligen klarade sig) med in i husväggen så att det blev märke på både vägg och i stuprör. Tippen nästa med det. Allt medan maken storstädade garaget för att kunna tömma barnens gamla sovrum på verktyg och andra saker. Det ska ju blir kök så småningom.

Nu har jag förberett inför medarbetarsamtal med chefen imorgon. Lite punkter att tänka över och utveckla.
Det är väl dags att gå och lägga sig må jag tro.. Resten av familjen sover. Nästan iallafall.

Imorgon börjar en intensiv vecka med 3 kvällsmöten bland annat. På torsdag åker maken och jag tillsammans med vänner på konsert. Något som maken fick av mig i födelsedagspresent i somras. Synd att man ska jobba dagen efter men tur ändå att jag börjar sent och endast arbetar 3,5timmar. ;-)

Jag önskar er en fin kommande vecka!

/ L

Likes

Comments