Instagram@elin__jonsson

Allmänt

Fett deppig titel jag vet men visste inte vad jag skulle skriva för det är exakt vad jag tänker skriva om.

Just nu sitter jag helt ensam i mitt rum och gör precis ingenting. Vilket jag typ gjort hela detta jullov känns det som. Först tänkte jag amen det är väl skön att få koppla av lite, men det är då alla tankar börjar snurra. Vad fan gör jag med mitt liv? Nejmen juste precis ingenting, du bara ligger där i din säng och gör ingenting. Vill bara ringa nån person och hitta på grejer med men jag orkar inte. Mitt år slutade skit och började skit, det vill säga: nyss gjort slut med min pojkvän, alla kompisar(nästan alla) är bortresta. Och jag bara sitter här och väntar på bättre tider. Men hallå dem kommer ju aldrig att komma ifall du bara sitter där och aldrig gör ett skit åt saken utan bara ligger hemma och tycker synd om dig själv.

Jag vill inte pressa mig själv på att gå ut och träffa folk elr killar nu när jag nyss haft ett jobbigt slut med en. Det var mitt första förhållande och vill inte kasta mig in i ett nytt på ett bra tag, kanske några år. Jag vill bara leva livet typ, inte för att jag inte gjorde det när jag hade kille men ni kanske fattar. Vet inte vart jag försöker komma med detta men har sån ångest över att inte ta vara på ledigheten för livet är fan inte långt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vapiano levererade godaste maten detta året, hahah. Jag och några från klassen och min tjejkompis bestämde oss för att vi skulle gå ut och äta i går kväll så det blev Vapiano! Vilket var sjuuuukt gott, beställ pizzan tropicale, recomend recomend. Nu när det varit lov så har det blivit att man inte träffats så mycket vi som är nära i klassen så det var kul att få hänga lite.

Efter vapi så drog vi till ett fik på Östermalm och satt där ett bra tag, hade faktiskt aldrig varit där innan men det var mysigt.

Likes

Comments

Allmänt

Hej där nya året! Känner bara att jag inte vill ha några jäkla nyårslöften i år som man ändå kommer att bryta! Alltid så att man sätter krav som exempelvis att jag ska träna mer och äta bättre men i år vill jag bara må bra och njuta av livet. Jag har inte satt upp några krav men jag har gjort en typ av buket-list där jag har skrivit ner saker som jag verkligen skulle vilja göra! Här är några exempel:

Resa utomlands med kompisar, lära mig spela gitarr, måla en tavla, testa på att göra egna gelénaglar osv osv.. Tycker det är viktigt att inte sätta så mycket krav på sig själv, jag har mycket prestationsångest och vet att det bara blir värre när jag ska hålla på och ställa upp massa pressande nyårslöften.

Men och ni har några kan vi väl skriva dem! Om det är mål eller löften och vad?

Likes

Comments

Allmänt, Lifsstil

Igår kväll stod det tjejkväll på schemat! Jag och några kompisar var hos Elin och hängde ochgjorde sånt man gör på tjejkvällar. Vi körde lite olika lekar som sanning eller konka för det var några från Elins klass där som vi inte kände heller. Vi körde charader också hahha så himla kul!

Drinkarna är gjorda på mangojuice, soda och citron, sedan är det valfritt om man vill ha i vodka också som en lite mer festdrink.

När kvällen var till sitt slut så mötte jag min kille och vi gick hem till mig. Idag har vi varit ute på promenad med hunden och bara myst inomhus eftersom det är så dåligt väder...

Lite senare ska jag iväg till gymmet och det blir rygg och kondition!

Likes

Comments

Träning&Hälsa, Ridsport, Lifsstil

Det många har problem med när det kommer till träning och att leva ett hälsosamt liv är att hitta motivation. De vill börja någonstans men vet kanske inte vart eller hur vilket gör att man bara skjuter på det. Det kanske handlar om att man är rädd för vad personer tänker och att folk ska kolla på dig mycket när då går in i gymmet. Eller att du inte vet hur du ska utföra träningen och göra bra val.

Jag har typ aldrig haft det svårt för att hitta motivation att gå till gymmet eller att gå ut och springa. Där emot när det kommer till att göra hälsosamma val har jag mer än hälften av tiden valt fel. Visst vissa dagar har det sista jag vill varit att gå till gymmet.

Tips på att få motivation kan vara att:

Att kolla på Youtube om träning och kanske mat och vad man kan göra för att det ska bli roligare.

Följ massa motivation sidor på Instagram,

Att tänka positivt och framåt, att ha en plan som leder någonstans, där du vet att du kommer att nå ditt mål.

Du behöver inte vara bäst, om du övar på något så blir du bättre och bättre med tiden.

Sätt inte för höga krav på dig själv, börja lugnt. Det är ingen som kommer att kolla snett på dig eller tänka på allt du gör, folk som går till gymmet är där för att dem har samma mål som dig och lever oftast i sin egna värld och fokuserar på sin egen träning. Tänk som jag: de kollar antagligen på dig för att lära sig eller för att du bara är jävligt snygg! Du kanske inte vet hur du ska äta bra? Börja kolla upp recept. Det kan finnas recept på din favoriträtt fast med nyttigare ingredienser, men sedan behöver man ju inte vara helt strikt med maten, jag äter inte nyttigt varje dag.

Nu ska jag iväg till ridningen!!

Likes

Comments

Hälsa&Fitness, Träning&Hälsa

Fokus på rumpa och baksida lår blir det rejält nu under hösten och vintern, tunga vikter och många sets. Det som är viktigt att tänka på när det kommer till att vilja bygga dina muskler är att äta, ÄTA JÄTTE MYCKET!! Jag har prövat att räkna macros förr och insätt hur lite jag äter, om du inte äter tillräckligt så kommer du svälta dina muskler och det vill vi inte. Jag har nu lagt till ett extra benpass i mitt träningsschema så jag har två dagar där jag fokuserar på rumpa och baksida lår mest och en dag där jag kör alla muskelgrupper i benen.

Idag stod rumpa och baksida lår på shemat och jag körde såhär:

Marklyft, 6sets x 6reps ett sett blev det 2 reps på då jag hade hög vikt.

Knäböj, 3x10, jag var så himmla trött i benen efter måndagens pass så detta tog på mig rejält!

Cable kickback, 5x8 på varje ben

Hötflyfft 5x8, supersett med hipabductor med band.

Baksida lår curl 5x6

Och jag avslutade med en rumpövning som jag inte vet vad den heter men jag brukar ligga på en matta eller på en pilatesboll. Magen är neråt och man trycker benen i 90 grader uppåt taket, när man är där uppe så håller du i 3 sekunder sedan släpper och repeterar. Detta gjorde jag 4x10.


Likes

Comments

Allmänt, Träning&Hälsa, Hälsa&Fitness

Idag gick jag upp tidigt och gymmade eftersom jag börjar 11 på måndagar. Det var ben på schemat med knäböj och marklyft i fokus! Min kompis Sebbe var med mig och tränade, han tränar nästan bara tyngdlyftning i och med friidrotten han går på. Han visade mig hur jag skulle utveckla min teknik bättre.

Vi började med att cykla och använda formrollers som uppvärming och därefter körde vi knäböj. Där vi körde 6sets x 6reps.

Marklyft 6x7

Baksida lårcurl 5x6-8

Höftlyft i smithmashine med gummiband 5x8-10 och supersetta med hipabductor med gummibandet genom att trycka benen utåt varsitt håll.

Dessa är övningar kör jag med rätt så hög vikt och vill utvecklas på mest. I slutet av passet var jag helt död även fast det bara var 5 övningar!


Likes

Comments

Allmänt, Mat & Recept, Träning&Hälsa

Jag är en sån person som alltid blir sugen och lite hungrig på kvällen, och har typ världens största cravings. Bättre då att äta lite frukt med kanske yoghurt eller keso brukar jag ta istället för att kasta i sig massa socker, det funkar för mina sötsug!

Björnbär och krikon från trädgården med banan och naturell kvarg! Både hög proteinhalt och bra socker för kroppen.

Likes

Comments

Allmänt

Igår skulle jag och min bästis Sofia åka in till stan och kolla runt lite och ta en fika. På vägen dit träffade vi på våran gemensamma gamla kompis från grundskolan och det slutade med att vi 3 tog en fika. Det var så himla kul att få träffa Märta igen och vara vi 3 som förr. I nian var jag, Märta och Sofia bästa vänner och gjorde så mycket kul tillsammans, bara bra minnen!

Efter igår har det fått mig att tänka på att det verkligen är viktigt att omringa sig av bara positiva människor som gör dig lycklig och får dig att må bra. Det är så många gamla kompisar som jag har tappat kontakten med och som jag verkligen uppskattar att jag hade. När jag tänker på det nu så kan det vara värt att ta upp kontakten med dem igen.

Likes

Comments

Allmänt

Hallå där! På senaste tiden har jag haft så sjukt mycket problem med huvudverk och att jag blir trött i slutet av skoldagarna. Det brukar bli så att man går hem o somnar så man missar vad som ska göras under resten dagen... Inte så kul men undrar om det är på grund av att min syn är känslig eller nåt sådant. Vi använder till största delen av skoldagarna datorer och då måste jag anstränga synen. Kanske borde skaffa glasögon?? :// Önskar jag bara passade i glasögon så skulle det inte vara några problem.. hahah

Likes

Comments