Börjar äntligen komma någon vart med min Lucia målning, även om det är en bit kvar så börjar själva Lucia komma till plats. Det känns som att tavlans grund är äntligen är klar. Vem vet kanske gör något som blir klart för en gångs skull, kanske blir klar innan jag hinner börja hata den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Suttit och lekt med att lägga till mer skuggor och svarta i bilden. Fortfarande en bra bit ifrån klar, men sova är också någon som e viktigt. Mänskliga Behov är i vägen för min produktivitet! Det och skolan. Aja, bara nån månad kvar nu.

Planen är att bilden ska bli mycket mörkare då den är klar. Bakgrunden och dödens kappa ska få mer djup och skuggor. Planerar att ha den klar till tisdagen nästa vecka. Men samtidigt är jag värdelös på att planera.

Likes

Comments

Måste säga att Clas Ohlson e det bäste för den fattiga konstnären. Även om de kanske inte har allt, eller det bästa utav det bästa så vill jag säga att Clas Ohlson är ett av de bättre alternativen då man vill köpa nya material och verktyg. Åkte dit idag för att köpa ett par nya penslar för att kunna avsluta en målning. Blev påmind över att Clas Ohlson har ett hyfsat bra sortiment och kom där ifrån med fler grejer än vad jag hade tänkt som en ny palett och ett pack målardukar. Clas Ohlson blev räddaren i nöden då jag nu slapp åka in till stan för att köpa en pensel. Har lyxen att ha ett Clas Ohlson nära skolan jag går på vilket sparade mig en massa tid.

Älskar paletten, den är som skapad för mig. Paletter i trä må vara finare men paletter i plast är mer användarna. Men det e vara min personliga åsikt, är inte en särskilt proffsig målare....än

Mina super intressanta inköp ifrån Clas Ohlson

Palett i plast: 49:90kr

Bomullsduk 3-pack 20x20 cm :79,90kr

Akvarellpensel 1,5mm: 35,90kr

Akvarellpensel 1,0mm: 29:90kr

Har nu ingen ursäkt till att skuta upp mitt arbete längre, nu när jag köpt nya penslar, så det e väl bara att fortsätta arbeta

Likes

Comments

Vaknade för ett par timmar sen upp på sjukhuset. Behövde stanna över natten för översikt efter den allergiska reaktionen jag fick igår. Varför ha vete i köttfärs ens? Just saying.

Aja, därför jag e på sjukhuset nu är egentligen mitt eget fel, jag tog fel köttfärssås i skolan och lyckade trycka i en hel portion innan jag märkte mitt misstag.
Ofta räcker det bara med ett par tuggor för att jag ska bli rejält dålig, så det är egentligen inte så konstigt att jag hamnade på sjukhuset tillsist. När jag väl märkte att jag höll på att få en allergisk reaktion så trodde jag först att den inte skulle bli särskilt kraftig. Så jag tog medicinerna, kräktes upp det mesta utav maten (mysigt) och åkte hem.
När jag väl kom hem var jag fortfarande dålig men kände att reaktionen var påväg över. Så jag la mig i sängen och tänkte jag skulle försöka sova bort resten utav reaktionen.
Men när jag vakna hade reaktionen av någon anledning börjat om på nytt fast denna gången mycket aggressivare. Då jag nu även hade fått andnöd kände jag inte att jag skulle klara att ta turen själv till sjukhuset innan det skulle vara försent. Det var bara att ringa på ambulansen och hoppas på det bästa.

Det är inte fösta gången som jag behövt åka in med ambulans pågrund utav min allergi. För att vara ärligt så minns jag inte exakt hur många gånger jag behövt göra det. Men det var första gången jag har fått ett återkommande allergianfall och första gången jag sover över på sjukhus pågrund utav min allergi. Ska inte ljuga, e fett jobbigt och fett segt. Men ska inte klaga finns dem som har det mycket värre, är glad och tacksam att jag klarade mig denna gången också.

Sitter nu och väntar på att få besked om att jag strax kan åka hem. Det ska strax serveras frukost som jag ska kunna äta, men jag vet inte om jag har sån stor aptit efter detta äventyr cx

Kommer ta någon dag till att återhämta mig men annars mår jag just nu så bra man kan må efter ett sån allergisk reaktion och hoppas på att få komma hem snart. Det ända jag är otrolig för är att det ska bli som förra gången då jag fick en sån här kraftig reaktion. Det kan berätta mer om det någon annan gång, känner att det här inlägget är tillräckligt långt som det är.

Sorry för lite slurrigt inlägg, fortfarande ganska trött och sliten

Likes

Comments

Hahahaha det går bra det här med att blogga, eller inte.

Har helt klart tagit lite mer än vad jag klarar detta året. Bestämde i höstas att läsa utökat med 200 poäng. Hahahaha har jag fått ångra nu.

Likes

Comments

Har faktisk fått något gjort idag och gjort klar en bild. Vad jag tagit som inspiration för denna teckning är inte jätte svårt att gissa antar jag? Har gjort teckningen inför min ansökan till den skola jag vill gå på efter sommaren. Har på det senaste arbetat mycket mer i färg än vad jag brukar göra. Det är sällan jag blir nöjd då jag försöker göra något i färg. Men denna gången blev det helt okej. Heeelt ok.

Finns vissa delar jag hade velat ändra på nu i efterhand. Men Aja, har just nu inte tid att vara för petig då jag ska lyckas få ihop en portfolio innan sista ansökningsdatumen på skolan. Önska mig lycka till, Känns som jag kommer behöva det..

Likes

Comments

Fick förnyat recepten för allergimedicinen igår, yäääss! Behöver inte frukta döden inför varje måltid utanför hemmet. Försökte göra en pizza inför kalaset på kvällen. Det skulle serveras pizza på kalaset och eftersom jag e allergisk mot majoriteten utav ingredienserna i en "normal" pizza så var det enklare att göra en hemma och ta med. Trodde jag iallafall...
Visade sig att jag är ganska usel i köket och lyckades sabba den första pizzan. I avsaknaden utav bakpapper antog jag, begåvad som jag är, att smörgåspapper var det näst bästa. Inget jag har att rekommendera. Får vara nöjd att jag inte brände ner köket.

Vid försök två utav pizza bakningen råkade jag skära av en liten bit av mitt finger istället. Även om det var ett löjligt litet sår blödde det rejält och jag fick pausa matlagningen för att undvika att huvudingrediensen i min pizza skulle bestå av blod. Inte särskilt aptit retande

Men till sist, efter flera timmar utav blod, svett och tårar (mest blod) så blev den äntligen klar.

Den smakade bättre än den såg ut

Pizza nummer två blev helt klart bättre, även om det inte var nått fel på smaken på pizza nummer ett så var det ett minus att pizzan satt fast i papper..

Det som är väldigt praktiskt med denna pizza är att går att göra helt vegansk och gluten fri. Vilket är praktisk om du själv, likt jag, har liknande allergier, om du är vegan eller om du vill ha ett pizza party där alla kan äta utav pizzan. Degen som denna pizzan är gjord på är nämligen fri ifrån gluten, ägg och mjölk. Så du anpassar själv pizzan utifrån vad du väljer att ha på den.

Allergivänlig/Vegansk Pizza

(4 portioner)

25g jäst
1, 1/2 dl ljummet vatten (helst finger varmt)
2 msk olivolja (funkar med rapsolja)
1/2 tsk salt
4dl Semper finmix (ersätter vetemjölet)


1. Lös jästen i det ljumna vattnet, tillsätt sen olja och salt.
2. Tillsätt Semper finmixen och blanda ihop. Degen ska hyfsat torr så ha i mer mjöl om degen är för blöt.

3. Låt sedan degen jäsa i 15 min

4. Sen e det dags att trycka ut degen med degkavel på en plåt med bakplåtspapper eller aluminiumpapper. Toppa sen pizzan med valfri topping.

5. Låt pizzan grädda i cirka 5-10 min i 200 grader celsius.

Sen e det bara att trycka i sig pizzan

Likes

Comments

Sitter och väntar på att vårdcentralen ska öppna. Fick i lördags reda på att jag behövde förnya mina recept. Vilket kändes lite ostabilt då min medicin var helt slut. Vilken medicin undrar du? Min allergi medicin. Då jag är svårt allergisk emot vete, mjölk och ägg så behöver jag ha medicin ifall jag skulle få en allergisk reaktion. Att vara utan medicin innebär för mig att jag inte kan äta ute då jag e ganska utsatt om jag skulle få en allergisk reaktion. Om jag skulle få en allergisk reaktion utan medicin så är jag ganska körd. Reaktionerna jag får är ganska aggressiva även om jag lyckas ta medicinen i tid, har ingen lust att se hur illa det skulle bli utan.

Dessutom ska jag iväg på kalas hos ett par klasskompisar senare idag. Utan medicin så bör jag inte äta något jag inte är 110% säker på. Vilket gör det lite svårt då man ska spendera större dagen någonstans stans än hemma. Typ som i skolan, hos kompisar eller på kalas. Därför måste jag fixa detta så fort som möjligt så jag kan fortsätta leva någorlunda normalt.

Eftersom jag förra året blev 18 så har jag fått byta mottagning och läkare. Spännande.Förhoppningsvis så kommer jag härifrån med förnyat recept och mediciner.

Likes

Comments

Satt uppe sent igår med den nystartade tavlan. Som ni kan se så har jag inte kommit så långt på tavlan. Men nu är man iallafall någonstans på vägen. Bilden ska till sist föreställa lucia. Förhoppningsvis kommer den se bättre efter jag får spendera mer tid på att arbete med den. Om inte kommer jag förneka målningens existens.

kan skylla målningens fulhet på att den inte e klar...inte för att de som är klara ser så mycket bättre ut..

Likes

Comments

I torsdags hade bildinriktningen på estetprogrammet redovisning av sitt gymnasiearbete. Det menar att vi som går bildinriktningen har fått ställa ut vårt gymnasiearbete för allmänheten på våran skola. Jag, precis som resten utav oss i bildinriktningen, valde att göra ett praktisk arbete att visa upp. Mitt arbete bestod utav tre bilder och en process vägg. Varje bild är en egen tolkning på ett utvalt kort ut Rider Waite's Tarot. I arbetet skulle jag även experimentera med färg, symbolism och mitt egna bildspråk. Alltså det jag inte är så begåvad på.

De tarotkort jag valde att arbeta ifrån var döden de älskande och rättvisan. Jag tror inte jag behöver peka ut vilken som är vilken. Även om jag är nöjd med den tid och insats jag lagt på detta arbete så är jag inte så nöjd med resultatet som önskar att jag var. Iallafall inte tillräckligt nöjd för att bara helt bekväm att ställa ut det på skolan. Men samtidigt blir jag aldrig nöjd så varför klaga. Nu när presentationen är över har man mer tid till allt övrigt arbete.

blev mer nöjd med process väggen som bestod utav skisser och teckningar som blev till i processen. Det som var lite kul var då folk gick runt och kommenterade ens arbete, iallafall då de sa snälla saker.

Likes

Comments