Header

På flygplatsen igen och väntar på att gå på planet, ännu ett Tysklandsuppdrag slutfört. Har gått bra under omständigheterna, ser dock fram emot att komma hem och sova i min egen säng då tyska hotellsängar är sinnrikt konstruerade tortyrredskap. Har tappat räkningen på alla hotell jag bott på nu, måste vara uppemot 50 stycken nu... where I lay my head is home, right?

Blir nog jobb imorgon, behöver spara mina ledigheter för att kunna övningsköra så mycket som möjligt innan jag bokar intensivkurs. På torsdag kommer E igen och till helgen åker vi till min gamla hemstad Jönköping för att fira Halloween, ska bli grymt kul att träffa alla gamla vänner igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sitter på flygplatsen och skall snart gå på planet,  München är destinationen denna gången. Alldeles för tidigt känner jag, men det får vara värt det när det är direktflyg. Tänkte försöka få ihop en vlog på hotellet senare!

Helgen har spenderats med bästa E, saknar henne så fort hon inte är med mig men vi ses nästa vecka igen tack och lov. Halloween kommer att spenderas i Jönköping i år, galet längesen jag besökte min fina hemstad så det fick vara dags. Några vänners band spelar på lokala rockklubben, är dock fortfarande osäker på om man skall komma utklädd eller inte...

Likes

Comments

På väg hem från Vårgårda efter dagens besök på Bläckbyrån och Vilda. Var i vanlig ordning nervös helt i onödan, hon hade verkligen nailat mina önskemål och fått ihop en fantastisk design som vi placerade på överarmen. Konturer och en av de sjukt tuffa neonvargarma blev klart idag, nästa sittning om 3 veckor!

E höll mig tappert sällskap hela dagen, min fina, fina tjej ❤ Nu ska vi hem och äta något, sen blir det Xbox och Stranger Things. Ledig även imorgon, sen jobb hemma två dagar innan det bär iväg till München i en vecka.

Likes

Comments

Haft en jättebra dag med E, ligger i sängen nu efter att ha kikat ett till avsnitt av Stranger Things. Jag är ju den där människan som egentligen inte kollar på serier, film eller TV och alltid är hopplöst efter när det gäller diskussioner om ovanstående, men jag har hört så mycket bra om denna serien, men det som avgjorde att jag började kolla på den var att den utspelar sig i mitt älskade 80-tal. 3 avsnitt in är jag helt fast!

Lyckades krascha ryggen imorse när jag skulle tvätta. Böjde mig ner och skulle ta ur tvätt ur maskinen när det bara small till i ryggen och jag fick fruktansvärt jävla ont, så jag knappt kunde stå upp. Ryggskott antagligen, och är inte så konstigt med tanke på att jag varje dag på jobbet tränar inför VM i Skadliga Arbetsställningar, it was bound to happen liksom. Styltat omkring som en 95-åring idag, men läste på Google att det var bättre att röra på sig än ligga stilla så vi gick först och shoppade lite hårfärg på Kicks och åt lunch på Viskan, sen gick vi en runda förbi Liljeberget och tillbaka. Borde vara lite mer försiktig med mitt hår efter all misshandel, men fick bli en färgning till ikväll. Förpackningen säger "gyllenbrun" men resultatet blev allt annat än detta. Visar imorgon. Godnatt!

Likes

Comments

Nyss hemkommen från jobbet, käkar lite och tittar på Svenska Dialektmysterier på YT. Älskar den serien, både på grund av alla fantastiska dialekter som finns i Sverige och för att man får se nästan alla delar av landet i avsnitten, vackra, vackra Sverige. Alla är som helt besatta av att åka utomlands på semester, det är Rhodos, Thailand, Grekland och fan och hans moster - när vi i själva verket bor i världens vackraste land? Och många ser inte just det då de blir hemmablinda, de ser vägen mellan jobbet och hemmet, gymmet och hemmet, affären och hemmet, mer eller mindre. En av mina drömmar är att göra en Sverigeresa, Nils Holgersson-style, från norr till syd, öst till väst. Besöka alla de där platserna som alla bara tar för givet, ser som gråa, döda, tråkiga. Insomnade samhällen där alla flyttat till storstaden, landsbygden, naturen, verkligen varenda vrå. Stanna någon dag eller några dagar på varje ställe och bara upptäcka, njuta av landet lagom, för det gör man ju aldrig riktigt egentligen. Inte ha något fast mål, utan bara resa vidare dit näsan pekar mer eller mindre. Nån dag, så...

Och så var det dialekterna ja, en av mina favoriter måste vara värmländskan. Den är så bred och charmig med en vacker melodi i, även om många stämplar den som byfånedialekten nummer 1. Jag själv har nog egentligen ingen värst framträdande dialekt, den brukar för det mesta anpassa sig till sällskapet. Inbillar mig att jag pratar nån sorts västgötska med lite småländska i botten - även om min småländska aldrig riktigt varit sådär Emil I Lönneberga-småländsk. Men den kan dyka fram vid de mest oväntade tillfällen, har jag märkt.

Vilken är din favoritdialekt, och vilken pratar du själv?

Likes

Comments

​Lite, liiite mörkare blev det. Tror jag måste sluta fega och välja en mörkare nyans, nu ser man knappt någon skillnad. Nåväl. Spenderat dagen hittills med att fixa det sista med möblerna här inne, så att jag äntligen kan ställa in den sista flyttlådan i förrådet. Har även hunnit med att spela in en ny video till YouTube, lägger upp den här senare.

Imorgon blir det jobb på hemmaplan, känns alltid lika konstigt då jag är på kontoret så sällan. Inte riktigt min favoritsyssla heller, för den delen... Känns som att det kommer att bli en kort vecka ändå.

Likes

Comments

​Nyss hemkommen från gården i Småland där jag spenderat helgen. Övningskört fram och tillbaka till Borås nu, går riktigt bra så borde nog ha körkortet inom kort. Har klarat mig utmärkt fram tills nu utan det, men nu börjar jobbet kräva det så blir så illa tvungen. Nåväl...

Jobb och slit i vanlig ordning hemmavid, finns så oerhört mycket att göra att jag hade behövt vara där på heltid för att hinna med allt. Skogen är väl största fokuset nu, men sjukt mycket underhåll på byggnader som släpat efter, samt att jag börjat planera för byggnationen av min nya bostad där hemma, skall bygga om ett gammalt loft till en lägenhet på ca 120 kvm i 2,5 plan. Kommer blir fantastiskt bra med ca 6 m takhöjd och öppen planlösning. Om en vecka är det klart att jag åker iväg till en av våra kunder i Graz, Österrike. Skall stanna där ca 3 veckor, vilket tyvärr innebär att jag kommer att missa Halloween här hemma. Känns skit ärligt talat, en av årets högtider jag ser fram emot mest...

Skall strax börja lägga i ny färg i håret, får se om det blir önskat resultat, uppdaterar senare!

Likes

Comments