Karriere

Hei!

Hvor mange ganger har du fått høre at det ikke er vits med nyttårsforsetter fordi du har glemt de innen februar uansett? Jeg tror det er det som blir mest sagt de første uke i januar, og kanskje det er sant. Men hvorfor ikke la 2018 bli året du for en gangs skyld skal nå det du har ønsket i kanskje mange år?

***

Jeg sverger til gode planleggere og disse to fra Career Girl Daily har jeg ønsker meg lenge. På Black Friday klikket jeg hjem "Make Things Happen" som er en bok stappet full av inspirasjon og tips og triks hver måned om hvordan du kan nå målene dine i år. Det er også egne sider hvor du selv skal fylle inn målene dine og vurdere prosessen under veis. Jeg gleder meg til å lese videre! Til jul fikk jeg en daglig planlegger (bilde nr. 2). Ved å bruke denne kan du fylle inn dagens gjøremål, sitat for dagen, dagens måltider, handlelisten, selvpleie og til og med ha kontroll på hvor mye vann du drikker i løpet av dagen.

Jeg ønsker at 2018 skal bli året hvor jeg kommer litt nærmere de store drømmene mine, og ved å bruke disse planleggerne er jeg allerede ett skritt nærmere. Jeg tenker å skrive ett eget innlegg om nyttårsmålene mine og hvordan jeg skal nå de litt senere, så stay tuned.

(Innlegget er ikke sponset)

Hva er dine mål for 2018?


xx

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

God morgen!

Tidligere i januar skrev jeg et innlegg om ti ting jeg vil gjøre denne måneden, og en av dem var blant annet å freshe opp leiligheten. For tiden bor jeg i en studentbolig, og det sier seg selv at det ikke er store plassen og det blir fort begrenset hva man kan gjøre. Men det eneste som stopper deg er kreativiteten. Jeg har forsøkt å gjøre det litt mer hjemmekoselig med å henge opp bilder, investere i lys og ikke minst kaktuser.

***

La festveska skinne på veggen i stedet for å la den ligge i skapet!

Hvis du har noen interiørtips til en liten hybel tas det i mot med stooor takk!

Ha en fin dag solstråler!


xx

Likes

Comments

Hei!

For en stund siden skrev jeg i et innlegg at jeg har en god nyhet, og endelig skal jeg fortelle dere om den! Som nevnt tidligere er den kanskje ikke god for alle, men jeg selv er veldig spent.

Jeg har bestemt meg for å bytte studie til kriminologi og flytte til Oslo.

Det er flere grunner til at jeg har tatt dette valget, men hovedgrunnen ligger på at jeg har funnet ut at jussen ikke er helt det jeg kan tenke meg å drive med likevel. Jeg har alltid og har fortsatt et stort ønske om å kunne jobbe med og hjelpe mennesker som har falt utenfor samfunnet. Ved å jobbe som advokat vil jeg ikke kunne få den nære kontakten med klienten som er det jeg ønsker. Jeg er nysgjerrig på mennesket bak den kriminelle handlingen, og jeg tror at jeg vil få flere muligheter til å komme tettere på de menneskene jeg vil hjelpe om jeg tar en utdanning innenfor kriminologi.

Jeg synes jusstudiet fortsatt er veldig interessant og det er utrolig gøy, men samtidig er det et veldig tungt studie og det er mye å gjøre hele tiden, og jeg kjenner det tar på. På mange måter føler jeg at ved å velge juss, så har jeg også valgt en livsstil jeg ikke vil leve. Jeg vil ikke se tilbake på livet og tenke at det har vært et eneste slit.

I tillegg er det ingen hemmelighet at jeg er en ordentlig Oslo-jente. Det har jeg vært hele livet, og jeg virkelig elsker den byen. Stavanger er en nydelig by, men dessverre finner jeg meg ikke helt til rette her. Men er det en ting jeg virkelig kommer til å savne så er det de gode menneskene jeg har møtt. Jeg har fått noen utrolig gode venner, som jeg håper vil være med meg videre i livet, selv om jeg nå velger å flytte hjem.

Det skal sies at det ikke er 100% sikker. Det avhenger helt av om jeg kommer inn på kriminologi ved UiO, men så lenge snittet ikke går voldsomt opp kommer jeg inn, så jeg krysser fingrene. Men jeg skal uansett fullføre året her i Stavanger før jeg flytter hjem. Magefølelsen min sier at det er dette som er riktig å gjøre.Synes det er hysterisk gøy å lukte på blomstene på rådhusplassen, så kanskje vi sees der til høsten? Haha!


xx

Likes

Comments

Interriør

Jeg liker å sette pris på de små tingene i livet, og da ofte de små materielle tingene i hverdagen som kan gjøre en forskjell i hvordan jeg har det. Det er helt sikkert mange som tenker det motsatte, at slike produkter er unødvendige og at det burde finnes bedre ting å skrive om enn det her. Hvis du er en av de, foreslår jeg at du ikke leser videre. Men hvis du vil ha ett godt tips eller bare er nysgjerrig: Scroll i vei!


L´Occitane skuffer aldri med produktene sine, og denne "pillow misten" har blitt en ny favoritt her hjemme. Det er en spray laget av naturlige avslappende dufter, og kan sprayes på puten eller i rommet du skal sove i for å få en god natts søvn. Det har helt klart blitt et kveldsrituale her, og jeg sover så godt!


xx

Likes

Comments

God kveld!

Jeg er en stor fan av selvpleie og jeg mener det er så viktig å ta vare på seg selv i en ellers travel og stressende hverdag. De beste kveldene er hvor jeg kan synke inn i morgenkåpen, (som jeg forresten har bestemt å døpe om til kosekåpe ettersom den blir brukt morgen som kveld haha) etter en god dusj med body scrub og dusjolje, for å toppe det hele med en god kroppsolje eller bodylotion og ansiktsmaske. Da snakker vi pleie for både kropp og sjel.

Oh, treat yourself

right darling

Både L´Occitane og Vichy har gode produkter og jeg sverger til disse. Til venstre er dusjoljen og kroppsoljen fra L´Occatine som lukter nydelig av mandel og gir deg babyglatt hud. Leirmasken fra Vichy er helt klart en sikker vinner når det kommer til ansiktsmasker.

Håper dere har en bra uke og tar litt ekstra vare på dere selv.

Because we´re worth it


xx

Likes

Comments

Hei!

Om ikke mange timene sitter jeg på flyet på vei hjem til Stavanger etter nesten en måneds ferie her hjemme. Det ble ikke helt den ferien jeg hadde forventet meg, men jeg har forsøkt å gjøre det beste ut av det. Jeg har tilbrakt mye tid med familie og venner som har prøvd så godt de kan å muntre meg opp, som jeg setter umåtelig stor pris på.

De siste dagene har jeg tilbrakt i Oslo hvor jeg har forsøkt å jobbe litt og få tankene over på andre ting, så nå gleder jeg meg litt til å komme tilbake til hverdagen og inn i rutiner igjen. Det skal på en måte bli godt å komme seg litt vekk fra alt som har skjedd i jula, selv om jeg helst skulle blitt værende. Jeg har forresten en god nyhet som jeg tenkte å skrive om litt senere, så stay tuned. (Selv om den kanskje ikke er god for alle haha)

Every firework begins
with one spark


Håper dere har hatt en fin ferie, så snakkes vi snart.


xx

Likes

Comments

Heihei!

NOUW er bloggforumet jeg blogger på og de skal ha #nouw30daychallenge som er en unik mulighet til å utvikle seg som blogger. Konkurransen starter 22. januar og førstepremien er en tur til Paris for deg og en venn. Jeg har meldt meg på og det kan du også ved å følge linken HER.

Mine ambisjoner for challengen er selvfølgelig å utvikle meg ikke bare som blogger, men også skriveferdighetene mine og formidlingsevnen min. Jeg ønsker å engasjere og inspirere andre, og jeg håper jeg klarer å finne min egen nisje. I tillegg vil det være en slags avkopling fra den travle hverdagen, noe vi alle trenger innimellom.

(Bilde til høyre er fra weheartit)


Masse lykke til dere som melder dere på!

Ha en fin kveld nydelige, så skrives vi snart.


XX

Likes

Comments

Tanker

Hei!

Jeg må begynne med å si tusen takk for god respons på innlegget mitt i går. Det betyr utrolig mye. I dag har gått med til en lat dag på sofaen etter en koselig bursdag til en god venninne i går kveld.Jeg har aldri vært spesielt glad i å gå på ski, men i dag fikk jeg plutselig ånden over meg og fikk dratt med meg pappa ut en tur til toppen av Lier. Med stjerneklar himmel og magis natur var det utrolig deilig å ta skiene på beina igjen etter alt for mange år. Klisje, men sant nok er det utrolig hva en tur i naturen kan gjøre med deg. Jeg og pappa fikk noen gode samtaler, og jeg blir glad over å se gleden når han kommer ut i naturen.


Om ikke mange dagene er jeg tilbake til Stavanger, og dessverre er det nok ikke så mye snø der. Hadde jeg bodd hjemme skulle jeg helt klart lagt inn en ny rutine og gå på ski hver søndag kveld som en fin og deilig avslutning på uka.

Nå har jeg krypet godt opp i sofaen med ett glass vin og lader opp til en ny og effektiv uke. Håper dere har hatt en avslappende helg og får en knallbra uke.


xx


Likes

Comments

Tanker

Hvordan takler man egentlig å miste den man elsker?

2017 har vært som en berg og dalbane for min del, og året avsluttet ikke helt som jeg hadde håpet. Jeg er som alle andre mennesker; full av følelser, og det gjør vondt når man føler seg svikta, såra og ikke minst skuffa. Men hvordan skal man egentlig takle de vonde følelsene og komme seg videre når alt man vil, men ikke kan, er å være med den personen uansett hva?

Det man ofte glemmer er at hjertet er en muskel og muskler glemmer ikke. Det er som når du først har lært å sykle så glemmer du det ikke, fordi musklene husker bevegelsen. Det samme er med kjærlighet. Du kommer ikke til å glemme han/hun du elsker fordi hjertet vil alltid huske det. Når en muskel ryker eller blir sliten får man alltid beskjed om å ta det med ro og slappe av. Men når hjertet verker og du er så knust at det gjør fysisk vondt får man ofte høre at det bare er å tenke på noe annet og komme seg videre. Det er ikke så enkelt og jeg mener det er helt feil. Jeg har ett inntrykk av at de aller fleste er redde for kjærlighetssorg, og mener at det er noe man ikke skal ha. Selvfølgelig kan man ikke grave seg ned for alltid, men det gjør man heller ikke om man brekker ett bein. Når hjertet gjør vondt må man tillate seg å kjenne på de følelsene, ta en pause, gråte og slippe det ut. Men så kommer den harde kampen om å komme seg på beina igjen å gå videre. Det vil også gjøre vondt, men det gjør også fysioterapi om man har røket av en muskel. Man må tørre å tråkke ned på beinet igjen, og det samme gjelder kjærligheten. Man må tørre å la hjertet føle på nytt. Det gjør ubeskrivelig vondt, og akkurat nå vil jeg ikke tro på at det vil bli bedre og at jeg kan komme meg videre, men det vil det. Det vil bli bedre, jeg må bare la hjertet hvile litt først.

xx

Likes

Comments

10 ting

Januar er her og vi kan endelig starte på et nytt år. Jeg har alltid hatt et hat-elsk forhold til januar måned. Det er som å lukke en god bok som du tror ingen andre kan slå, men så er den neste du plukker fra bokhylla minst like god. Uansett hvordan året har vært synes jeg det er litt trist å legge det bak meg, men samtidig er det veldig deilig å gå inn i ett nytt og kunne få en fresh start.

(Bildene er fra weheartit)


Jeg tenkte å ha et prosjekt i år hvor jeg skal skrive ti ting jeg vil gjøre hver måned, så lets go.


1. Kick start! Komme i rutiner. Jeg synes det er delig med ferie; kunne sove lenge og gjøre det som faller meg inn når som helst, men det skal bli godt med hverdagen igjen også. Null slumring om morgningen og god kveldsrutiner er målet dette året.

2. Prioritere meg selv. Jeg fikk en litt ruff slutt på 2017, og trenger å hente meg litt inn igjen, og den beste måten er være litt egoistisk å tenke på seg selv.

3. Nyte kveldene og lese flere bøker. Jeg er stor fan av sene, mørke kvelder godt plassert under dyna med en god bok og tente lys, spesielt etter en god selvpleie med ansiktsmaske og full pakke. Det skal det bli mere av!

4. Lage mer mat. Etter å ha bodd ett halvt år alene er jeg sykt lei av å lage mat, og skikkelig dårlig på å komme på ideer. Men det skal det bli en slutt på nå!

5. Bestille time til massasje. Muskelknuter og stivhet har vært ett problem for meg lenge, men nå skal jeg få ut fingeren å gjøre noe med det. Time til massasje e.l. skal bestilles.

6. Fortsette å se HIMYM. For de som kjenner meg er det ingen overraskelse at jeg er treig på serier, så i Januar skal jeg fortsette med How I Met Your Mother.

7. Freshe opp leiligheten. Nytt år, ny leilighet. Eller vertfall nesten. Jeg skal komme meg ut å kjøpe noen nye lys og freshe opp litt for en knallbra start på året.

8. Stresse mindre. Det er ingen hemmelighet at jeg er mye stressa, men nå har jeg bestemt meg for å roe litt ned og heller nyte litt mer.

9. Ta mer pauser fra lesesalen. Som student blir det fort en god del timer på lesesalen i løpet av en dag, og jeg vet at jeg er alt for dårlig på å ta pauser. Flere pauser med mat, drikke og frisk luft skal det bli.

10. Engasjere meg i Amnesty. Jeg begynte å engasjere meg i Amnesty i fjor, men så fikk jeg rett og slett ikke tid til slutt med studiet, eksamen og full pakke. I januar skal jeg starte der jeg slapp.


Jeg stemmer for ett år med gode rollemodeller, mindre filtre og mer ærlighet, så håper jeg alle får en knallbra start på 2018. 


xx

Likes

Comments