View tracker

Jag hittade ett recept i appen som lockade mig. Däremot så gillar jag inte vissa saker som var i och jag vill ha lite yta på mina gnocchis. Så jag modifierade receptet lite.

Till en portion behöver du:
150 gram potatisgnocchi
1 vitlöksklyfta
0,5 rödlök
15 Coctailtomater
1 tsk olivolja
1 tsk smör
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
Salt och peppar

Gör såhär:
Koka gnocchi enligt förpackningen och låt rinna av. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja i en panna. Skär kryss i tomaterna och tillsätt i pannan, låt puttra ett tag tills dem är mjuka och börjat släppa vätska. Tillsätt vinäger och honung, smaka av med salt och peppar. Ge gnocchin en yta med smöret i en panna och blanda ner i tomatröran.

11 sp per portion

Man kan strunta i att steka gnocchin och spar då in 2 sp per portion

Smaklig spis!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den här kan användas till allt möjligt man behöver bara variera mängden mjölk/vetemjöl. I mitt recept är den för stuvning, då det är främst det jag använder den till.

Du behöver till 4 portioner:
2,5 dl lättmjölk
3 msk vetemjöl
1 tsk smör
Salt
Peppar

Gör såhär:
Vispa ner vetemjölet i den kalla mjölken och koka upp under vispning. Låt sjuda ett par minuter, smaka av med salt och peppar.

Jag använde den idag till att stuva blomkål och morot.

2 sp per portion

Likes

Comments

View tracker

I helgen köpte jag en ny matberedare, så nu kan jag göra massa roliga saker igen. Igår provade jag därför att slänga ihop en fiskburgare som gick hem hos alla i familjen! Våra barn älskar fisk, så det är inga problem att få i dom i vanliga fall heller men som hamburgare vart det kul också!

Till 4 personer behöver du:
500 gram fisk, jag tog lax och torsk
1 ägg
2 msk ströbröd
4 hackade salladslökar
Salt
Peppar
Citron

Gör såhär:
Skär fisken i kuber, hacka löken och mixa till en jämn färs. Tillsätt ägg, ströbröd, salt, peppar och citronsaft och mixa ytterligare. Forma biffar och stek i en nonstick panna i lite olja och avsluta i ugnen tills dem är klara rakt igenom.

Jag serverade med min dillsås som finns här på bloggen och brioche bröd från korvbrödsbagaren.

6 sp per burgare exkl. bröd och dressing

Likes

Comments

Jag älskar långkok och därmed grytor. Idag hade jag plockat fram 2 kilo fläskkarré som jag ville göra något med, så jag häftade till en gryta med saker jag hade hemma i frys, kyl och skafferi.

Till sex portioner behöver du:
500 gram fläskkarré i grytbitar
200 gram sidfläsk i tärningar
1 hackad lök
1 stor hackad morot
3 vitlöksklyftor
4-6 dl vitt matlagningsvin
1 dl vatten
2 tsk timjan
250 gram champinjoner i bitar
2 dl syltlök
Salt och peppar

Gör såhär:
Fräs sidfläsket och lägg i en gryta, bryn köttet i stekfettet från fläsket, salta och peppra och lägg i grytan. Fräs lök och morot ett par minuter och häll över i grytan. Tillsätt 4 dl matlagningsvin, vatten och timjan och låt koka 1-1,5 timme. Späd under tiden med mer vin vid behov. När det återstår ca 10 minuter, tillsätt champinjoner och syltlök. Servera med valfritt tillbehör.

10 sp per portion

Likes

Comments

Lax gör sig otroligt bra med spenat och purjo, så här kommer en favorit som funkar för hela familjen. Barnen plockar bort grönsakerna och jag tar även deras del.

Till fyra portioner behöver du
4 portionsbitar lax
1 tsk olivolja
1 purjolök
1 liten påse färsk spenat
Salt
Citronpeppar

Gör såhär:
Pensla formen med oljan, lägg i bladspenaten, strimlad purjo, blanda runt och salta. Lägg fisken på, salta och peppra fisken. Kör i 175 grader under 20 minuter. Servera med valfri sås och tillbehör. Jag gjorde min dillsås till fisk som finns här i bloggen.

Fisken ger 6 sp per portion

Likes

Comments

När jag i flera år körde lchf till och från så var det här en favorit. Då gjordes den på så feta produkter det bara gick, nu har jag anpassat den lite!

Till 4 portioner behöver du
2 dl minifraiche
1 msk majonnäs
2 msk dill
1 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar

Gör såhär:
Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar

3 sp per portion

Likes

Comments

Det här är en rätt som jag är uppväxt med och som jag nu gjort viktväktarvänlig.

Till 6 portioner behöver du:
3 dl ris
500 gram nötfärs 10%
500 gram broccoli
5 dl lättmjölk
3 msk vetemjöl
2 dl ost 10%
Grillkrydda
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:
sätt ugnen på 200 grader. Koka riset och lägg i botten på en ugnsfast form. Stek färsen med mycket grillkrydda och lägg över riset. Koka broccolin och lägg över färsen. Vispa ner vetemjöl i den kalla mjölken och koka upp och låt sjuda tills det tjocknar. Tillsätt osten, smaka av med salt och peppar. Häll ostsåsen över ris, färs och broccoli. Gratiner i 10-15 minuter.

11 sp per portion

Likes

Comments

Alla har vi väl ett förhållande till köttfärssås och för många är det bara en som gäller, oftast mammas. Men jag tänkte i alla fall dela med mig av min.

Till 4 portioner behöver du:
400 gram nötfärs ca 10-12%
2 morötter
1 burk champinjoner
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 dl vatten
3 msk kalvfond
Salt
Vitpeppar
2 tsk olivolja

Gör såhär:
Skala och riv moroten, finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med champinjonerna i panna med olja och tillsätt nötfärsen lite i taget och bryn. Tillsätt tomat, puré, vatten, fond, salt och peppar och låt puttra i minst 30 minuter. Servera med valfria tillbehör.

6 sp per portion

Likes

Comments

Den här röran har hängt med sen jag var barn, en klassiker i en baguett vid solstolen på utlandssemestern. Den går att variera i oändlighet både i smak och i fetthalt.

Till två portioner behöver du:
1 burk tonfisk i vatten
1 rödlök
1 tomat
0,5 dl lättmajo
1.5 dl mild lättyoghurt
Salt
Svartpeppar

Gör såhär:
Hacka lök och tomat fint, blanda ihop resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.

5 sp per portion

Likes

Comments

Jag hade över några klasskamrater idag för att räkna läkemedel, så jag bjöd på lunch!

Till 4 personer behöver du:
4 kycklingfiléer
0,5 påse wokgrönsaker
1 rödlök
1 paprika
1 burk kokosmjölk light
2 msk röd currypasta
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
1 tsk olivolja
Salt
Peppar

Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar, fräs currypasta med olivolja och tillsätt kycklingen lite i taget och fräs ordentligt. Skär lök och paprika och tillsätt tillsammans med wokgrönsakerna. Tillsätt vitlök, kokosmjölk och citron och låt koka tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar.

6 sp per portion, lägg till för ris.

Likes

Comments