På senaste tiden har jag blivit mer personlig och öppen om mina tankar här i bloggen. Det har sina anledningar, men dessa anledningar är för personliga för att lägga ut här.

Det jag tänkte skriva om idag är om ämnet relationer. Något vi alla har, på något sätt.

Jag anser mig själv som en person som ger mycket energi och glädje till andra. Dels för att jag är en sådan person och dels för att det är sånt jag vill få tillbaka från andra. Och visst, jag har mina dåliga dagar som alla andra, men det är inget som påverkar varken mig själv eller dig, för att jag är inte mer än människa.

Jag vårdar mina relationer, otroligt mycket. Jag finns alltid här, vad som än händer, dörren till min lägenhet står alltid öppen. Jag stöttar och uppmuntrar mina närmsta och försöker vara en så bra människa som möjligt genom att ge råd och stöd.

Men, det finns dem som ger energi och dem som tar energi. Dem som tar energi, gör sällan något bra för en annan, utan värdesätter endast sig själv och sina egna handlingar. Just denna energi är jag trött på, då jag själv alltid GER energi, tar aldrig ifrån någon annan.

Jag kan tyvärr inte sluta att vara en bra människa, men jag har inga alls svårigheter att behandla människor så som man själv blir behandlad. Alltså, blir jag dåligt behandlad på något sätt, visar jag det tillbaka. Detta för att ge människan ett hum om hur den själv beteer sig och får en ärlig chans att se vad personen går miste om (alltså relationen mellan oss). Dem som står mig nära förstår när jag skriver så, eftersom dem som står mig nära vet precis hur jag fungerar i en vänskapsrelation. Dem som varit med om detta märker då att jag inte längre ställer upp exempelvis. Något som dem bara tog för givet förr innan jag gav igen.

Men slutligen, om jag inte ser någon förändring väljer jag att avbryta. Där har vi en nackdel med mig. Eller är det kanske en fördel?

Jag har inga alls problem med att kasta ut människor ur mitt liv. På den fronten är jag ganska kall som människa. Det har bland annat med mitt förflutna att göra. Jag kan alltså helt radera människor i mitt liv, utan saknad eller ångest.

Jag vill endast ha personer i mitt liv som ger mig precis lika mycket kärlek, uppskattning, tid, förståelse och tillit tillbaka. Får jag inte det, har du inte något att komma med. Det kallas för att GE OCH TA. För vem vill bara vara den som ger och inte får något alls tillbaka?

Som en vän behöver man inte alltid förstå. Men om du inte förstår och bryr dig tillräckligt mycket har du som uppgift som vän att försöka förstå. Man behöver inte alltid heller höra av sig, men frågan där är: vad är det svåra i det? Man behöver inte heller ge gåvor eller bjuda på något. Bara att visa din uppskattning eller ge en komplimang är tillräckligt i en god relation. Det ända du behöver göra är att finnas där, vad som än händer. Visa att du faktiskt bryr dig.

Så funkar det i min värld iallafall. Vill du vara en del av den, ge mig energi precis som jag ger dig. Vill du inte vara en del av den, snälla avgå och sluta slösa min tid. Tack!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Tog mig en rejäl sovmorgon idag. Behövdes!
Kom hem sent inatt och somnade alldeles för sent också för den delen.
Träffade Josefin igår. Åt på Jacobs jobb och gick runt lite på kulturnatten som inte var något att ha..
Vi gick istället hem till oss och pratade massa & spelade.

Jacob åkte tidigt imorse, saknar honom redan..
Men jag sov vidare som sagt & började direkt städa efter jag vaknat till. Det var rena bombnedslaget här hemma. Det blir alltid så efter en Nikki vecka och när Jacob jobbar kvällar så orkar han inte städa.. Så det är mest jag som städar här hemma. Men, jag har varit super förkyld senaste dagarna så jag har verkligen inte orkat, förens idag.

Börjar verkligen få "vinter feeling".
Förr hatade jag vintern. Kallt, halt och mörkt. Men nu de senaste åren uppskattar jag vintern på ett helt annat sätt. Det är så mysigt när det börjar bli mörkare & alla jul dekorationer börja komma fram. Mysa ner sig i massa filtar framför tvn med varm choklad, ja.. you name it.
Jag längtar iallafall 🙈❄️

Nu ska jag iallafall dricka lite te nu & mysa ner mig i soffan.
Hoppas ni har haft en fin helg 🦋

Likes

Comments

Godkväll!

Har haft en toppen dag med mina hjärtan.
Började dagen med att luncha på en vegansk restaurang. Sedan köpte vi 2 olika bestick. Dem ena ska vi ha till vardags och andra när vi har gäster osv. Jag har länge kollat på koppar bestick, tycker det är så fint! Så jag är mer än nöjd 🙈 dem andra är matt silvriga som ni kan se nedan.
Vi köpt även ljusstakar som passar bra in till vardagsrummet. Vi vill ju ha det mesta svartvitt och koppar färgat i detaljerna. Stilrent & snyggt!

Vi åkte sedan och fixade mina naglar och jag blev super nöjd. Länge sedan jag hade gelénaglar nu. Förhoppningsvis blir jag inte beroende igen som förr 🙈

Nu ska jag och mannen min fortsätta rensa i skåpen här hemma och sedan mysa framför tvn.

Förhoppningsvis får jag vila ut lite imorgon då jag har mycket planerat nästa vecka. Både jobbintervju, ett antal prov i skolan, sjukgymnasten och så jobbar jag även nu nästa helg.

På tal om jobb, så ser det ut som om jag kommer ha två jobb snart. Ett på kvällarna efter skolan och så hemtjänsten ibland på helgerna. Och jag som skrev i ett tidigare inlägg att jag nog bara ska ha skolan i fokus 🙈
Nej men, jag tror på detta och hoppas att jag inte går in i väggen.
Är det så att skolan tar för mycket tid så skippar jag jobbet som nu framöver kommer ske under kvällstid.
Skolan kommer som sagt alltid först.


Likes

Comments

Klockan är mycket. Att jag fortfarande är vaken har sina anledningar som skapar ett antal tankar i mitt huvud.

Jag vaknade till lite efter 23.00 och hörde då en hund skälla. Inga konstigheter, en hund skäller och gör sina läten precis som alla andra levande varelser. Men, efter ett konstant skällande i 30 minuter får mig att koka av ilska. Inte för att hunden skäller men dock av tanken: vart f*n är ägaren?

Varför lämnar man en hund ensam som kanske inte trivs att vara ensam och kanske känner sig osäker?

Andra tankar som uppkommer är:
Är jag den enda jäveln som reagerar eller ens bryr mig om detta?
Har vi människor blivit så hjärtlösa att vi inte ens längre bryr oss när ett djurs liv kanske sitter på spel?
Varför fixar inte ägaren hundvakt?
Varför är ägaren självisk och lämnar hunden hemma helt själv och har ingen alls respekt för dem andra som försöker sova?
Varför ens skaffar man hund om man inte prioriterar den?

Det finns allt för många frågor i mitt huvud.

Jag bestämmer mig iallafall för att ringa till polisen och be dem kolla området, men jag vet ju inte alls vart skällandet kommer ifrån, så jag lyssnar mig framåt och inser då att det kommer ifrån samma lägenhetshus (det är alltså 15 våningar).

Står sedan där vid dörren och hör hunden pipa och gnälla. Det gör så ont i mitt hjärta. Ringer och knackar på dörren men får ej svar. (Hade inte förväntat mig det heller)
Men som tur är så finns ju hitta.se och där fann jag ägarens nummer tillslut.
Och med min dåliga engelska och efter ett kort samtal insåg han allvaret med att den lilla hunden behöver honom.

Att jag skriver just detta är för att det är sånt här som händer, varje dag, i hela världen. Och tanken av detta berör mig så otroligt mycket.
Allt för många behandlar djur som skräp.
Folk åker utomlands och lämnar djuren hemma i hopp om att dem klarar sig eller slår till dem när dem gör "fel".
Är det så jävla svårt att vara djurvän? Är det så svårt att älska sitt djur precis så som djuret älskar och ser upp till dig?

Det sjukaste är också att jag verkar vara den enda i huset av 15 jävla våningar som hört den stackars hunden.
Nae, kan lugnt säga att alla hörde den, men ingen jävel bryr sig.

Ibland blir jag så äcklad av mänskligheten och framförallt vad vi är kapabla till att göra.
Att visa hat, våld och hämnd har blivit en trend i människans beteende. Individen "människa" sjunker i mina ögon för varje dag som går. Att vara en människa är något jag själv upplever som fantastisk. Att kunna älska, känna, tycka & tänka. Vi har rättigheter och så vidare som ingen annan individ på denna jord har, det är liksom vi som har makten. Men ändå kopplar jag "människan" till något tragiskt, då det är vi som förstör. Vi som utnyttjar makten.

Det finns två typer av människor.

Jag försöker alltid finna det positiva & det fina i alla människor, men ibland så tappar jag nästan hoppet. Men så finns det ju den andra typen av människan som jag värdesätter så otroligt. Och det är vi människor som ser, vi som gör något åt hemskheterna, vi som alltid ställer upp och framförallt VI SOM ALDRIG GER UPP.


Det jag ville komma fram till är att vi alla har olika bakgrunder, tycker olika, värdesätter olika och prioriterar olika. Men snälla, låt inte detta gå ut över en annan individ som inte kan försvara sig eller ens klara sig utan dig.


P.s
Till er få bra människor där ute, fortsätt med det ni gör. Fortsätt sprid kärlek och rättvisa. För det är vad en riktig människa gör.

Godnatt


Likes

Comments

Hej!

Slutade tidigt idag, hade endast en lektion och resten fick vi jobba hemma om man ville. Så jag gick hem och fortsatte skriva på uppgiften.
Åkte sedan till sjukgymnasten och tränade ryggen en timme, så nu kommer den inte besvära mig mer ikväll! (Förhoppningsvis)

Har varit hemma ett tag nu, bland annat vikt tvätt och sitter just nu & tar en paus med en välbehövligt kopp kaffe. Ska strax bädda rent i sängen, packa inför imorgon och sedan ta en lång dusch.

Blir nog inte mycket mer för mig idag mer än att kolla tv och sedan bädda ner mig i sängen.

Helgen är snart här och den ska självklart spenderas med min fina pojkvän i Västerås.


(Hur fina är inte mina orkidéer nu då?😍)

Likes

Comments

Gokväll!

-Har äntligen tagit initiativet att skaffa premium och bytt mitt blogg namn. Namnet ''Byzan'' är ett otroligt gammalt smeknamn som jag hade för allt för många år sedan.-Vaknade för en liten stund sedan då jag tog en powernap med Wilma efter skolan. Måndagar & tisdagar är dem dagarna då jag är som tröttast 🙈

Vi har redan börjat prata om Gymnasiearbetet och jag är redan stressad över det.. Jag vet ju att allt kommer gå bra, men man har ju världens presentationsångest alltså.

Sitter just nu och kollar lite hemsidor då jag är sugen på att beställa hem lite, finns ju så mycket fint!
Det börjar ju bli kyligare ute nu. Får nog börja ta fram höstkläderna när som.
Även passa på att rensa min garderob igen nu någon dag framöver när tiden finns.

På tal om annat så har jag äntligen sökt hjälp angående min rygg och var faktiskt hos en sjukgymnast häromdagen. Det visade sig att jag är överrörlig. Jag var inne på om det skulle vara diskbråck, men ikke.
Har ju alltid varit medveten om att jag är vig, men överrörlig har inte funnits på kartan.
Det känns iallafall underbart att jag äntligen tagit itu med detta. Så nu i fortsättningen ska jag träffa en sjukgymnast som ska hjälpa mig att stärka min rygg.

Ska fortsätta kika lite nu på datorn och sedan bädda ner mig i sängen. Är helt slut!


(Älskar mitt nya mys set från Cubus)

Likes

Comments

Hej på er!

Fortsatte med min sleeve igår och jag är så nöjd men jäklar vad öm jag är idag 😅
Min nya tatuerare är SJUKT noggrann och har världens tålamod. En ros tog cirkus 2 timmar. Tanken var att fylla ut hela armen, men vi började vid 19.00 och slutade den andra rosen vid ca 23.00.
Vi båda var trötta så vi fortsätter helt enkelt om två veckor!
Jag är grymt nöjd och sjukt nöjd med valet av tatuerare!

Vi är iallafall påväg till Kungsbyn djurpark och ska kika lite. Älskar små utflykter med min lilla familj ❤️

Likes

Comments

Sista kvällen i Karlskrona idag.
Vaknade runt 7 imorse och åkte till storebror Ola en runda runt lunchtid. Stannade där en stund, myste med katterna och blev bjuden på kaffe.
Efter det åkte jag och storebror Dennis hem till honom där jag blev bjuden på mat och umgicks med mina brorsbarn.

Kom hem rätt skapligt, så nu har jag bara slappat hemma med mamma. Det gör jag alltid sista kvällen innan jag åker hem. Storebror Daniel kom förbi innan en snabbis och pratade lite.
Det är otroligt viktigt för mig att träffa alla mina syskon när jag väl är här. Träffade dem igår, men saknar dem ju allt för mycket. Mina älskade bröder ❤️

Det är snart dags för mig att sova. Hoppas inte ryggen bråkar så mycket med mig inatt 😩


Likes

Comments

Gokväll!

Har haft en super trevlig kväll med familjen & kusinerna. Var så himla roligt att träffa dem alla igen! Barnen växer och vi blir allt fler i vår fantastiska släkt. Så mysigt med massa lekande barn som springer runt.
Vi grillade och jag fick en himla massa bebis mys. Den minsta kusinen Jack som är 7 månader somnade i min famn. Så himla sött!

Jag är helt slut efter denna långa dagen.
Vaknade tidigt och Emma kom hit en runda. Vi åt frukost ihop och pratade om allt mellan himmel & jord. Sedan gjorde jag mig iordning inför kusinträffen och åkte dit.


Nu sitter jag & mamma och slappar framför tvn och jag kommer somna vilken minut som helst känns det som.

Godnatt! 🌹


(Så svårt att få med alla på bild, men på bilden är det 2/3 av oss alla haha)

Likes

Comments

Hej!

Vi vaknade runt 10.00 och började dagen med "mys frukost". Sällan vi verkligen tar tid på oss och köper nybakade frallor osv. Men idag var det en sådan dag! Fick även superfina rosor av honom. Fin han är min man.

Sitter nu på tåget hem till Västervik. Ska ha myskväll med tjejerna.
Imorgon blir det mer åkande för min del.. Ovanligt va? 🙈 Ska till Karlskrona och träffa min familj & vänner. Det blir även kusinträff på lördag. Så himla roligt att få alla samlade! Vi är SJUKT många alltså! 😅

Det är bara några få dagar kvar innan skolan börjar igen. Men jag klagar faktiskt inte. Har fått spendera mitt allra sista sommarlov med mannen i mitt liv, mina fina vänner & familj.
Även jobbat en hel del och fått hjälpa andra, vilket är det bästa jag vet.

Jag är redo för det sista året innan studenten. Är faktiskt imponerad av mig själv att jag fortfarande är så positiv och pepp i skolan, även fast det inte alltid är så roligt. Jag är glad över min insats & framförallt mina betyg. Jag trodde aldrig att jag skulle ha så pass bra betyg.

Allt går bara om man har viljan. Jag låter mig själv aldrig misslyckas.
Detta kommer att bli awesome!

Likes

Comments