Varit en lång dag med bara massa lektioner i dag. Vi hade även polisen här som pratade om säkerhet för oss. Så de pratade om droger, att köra i U.S.A, alkohol, inte lämna barnen i bilen själva mm. Tyckte det var en bra föreläsning. Annars har vi haft lektioner hur man hanterar stress, hur man pratar på rätt sätt med sin värld familj, haft lite lekar mm. Så varit en ganska bra dag tycker jag. Blir även lite karaoke i kväll så ska bli kul att se andra sjunga. Själv tittar jag på för sjunga är inte min starka sida. Men ska bli kul ändå.

Vi tog en bild med klassen i dag rolig att ha som minne.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tänkte berätta vilken snäll värd pappa jag har. När jag först kom till skolan så fick jag denna lapp. Är så att värld föräldrar kan köpa presenter till sina au pairer genom skolan. Så när au pairen kommer till skolan så får de en lapp. Som denna jag fick så min värld pappa hade betalat New York turen jag ska på i morgon och min "ticket" till top of the rock. Han hade även en överraskning jag fick i går av skolan. Är så att alla au pairer får inte presenter utan det är något värld familjen får välja själv.

Jag förväntade mig inte att jag skulle få något för de har ju renoverat hela mitt au pair rum. Plus att jag fått välja färgen på väggarna, möbler, gardiner och så vidare. Men är så himla tacksam känner mig så välkommen av min värld familj. De känns så familjekära.

Föresten detta var min present jag fick hämta. Gissa om jag blev förvånad när det var så mycket grejor! Fick en tjocktröja med ccs logga, en New York t-shirt, vattenflaska med ccs logga, en väska med ccs logga, presentkort på starbucks och på en restaurang i New york. Jag är så tacksam!

Likes

Comments


Flög till New York tidigt i går vid 06:50 till träningskolan. Blev bara två timmars på detta dygnet sovande för kunde inte sova. Annars gick resan väldigt smidigt och bytet i Bryssel gick bra. Träffade några au pairer så det var trevligt att inte vara så ensam. Men kan säga att man var helt slut när man kom fram. Klockan var närmare fem på eftermiddagen. Som tur var så hade vi bara en snabb genom gång på kvällen sedan dusch och sängen.

Mitt rum är jag väldigt glad för vi har aircondition. Delar mitt rum med en annan Svensk tjej. Blev positivt överraskad över storleken på rummen och utsikten. Annars har vi haft fullt upp i dag med lektioner. Min grupp äter frukost vid 07.00-07.50. Sedan börjar lektionerna vid 08.00-18.00 med lite raster i mellan. Men verkligen ovanligt så långa sen man satt i en skolbänk känns det som. Men lektionerna funkar bra att få prata lite engelska innan man kommer till familjen. Alla lektioner riktar ju in sig på barn och allt som hör till så det är kul ändån. Även att man fortfarande är väldigt trött efter flygningen.

I kväll ska vi ha godis picknick med godis från hela världen så det blir roligt. Är ju så att det är folk från hela världen här för att bli au pairer. Så lite roligt när man får höra alla möjliga språk när man går förbi folk på rasterna. Även i min klass är jag den ända svenska så det är lite roligt.


Likes

Comments

Vilken dag det har varit! Har packat det sista och skrivit upp allt jag har i väskorna. Fall min större väska skulle försvinna så kan det vara bra att kunna säga vad som är i den. Kan ju säga att det inte är lätt att packa för ett år. Men ingen övervikt i alla fall vilket känns jätte skönt. Det flyg jag flyger med får man ha 23kg i sin större väska och 10 i sin kabinväska. Mina väskor blev 22kg och 9,5kg. Så känns skönt! Känns som jag är förbered nu i alla fall.

Resten av dagen har jag spenderat med min pojkvän Jonathan. Vi har haft en mysig dag. Även myst med min lille kissekatt Bailey. Vi ska även bort till min mamma sen så jag får säga hej då till min mormor, morfar och lille bror. Min mamma, Janne, min syster Rebecka och Emil ska köra mig till flyget i natt. För åker tidigt i morgon på morgonen till U.S.A. Blir även att säga hej då till Jonathan vilket kommer vara jätte jobbigt. Men blir mysigt när han kommer och hälsar på mig. Så får längta till det.

Likes

Comments


Igår hade vi familjemiddag med min pappa, Mia, Mamma, Janne, Simon, Rebecka, Emil, Kevin och Jonte. Var så skönt att få spendera lite tid med några av dom som betyder mest för mig. Försökt ta vara på tiden de här sista veckorna i Sverige innan jag åker i väg till U.S.A. Vi åt i alla fall lite kött och potatisgratäng. Som efterrätt åt vi cheesecake. Mamma, Janne, Emil och Jonte spelade även ett spel som heter "speak out" vilket var väldigt underhållande att titta på. Fixade även kopior av alla mina papper så mamma har fall något försvinner. Ett tips till er som ska åka som au pair. Fick väldens största kram av min pappa med och ett hej då för det var sista gången jag får se han innan jag åker.


Här är lite bilder på den sista tiden med en del av familjen hemma innan mitt äventyr.


Likes

Comments

När jag bestämde mig för att välja att åka som au pair så var jag mest nervös för att berätta det till min sambo. Denna kille älskar jag av hela mitt hjärta. Jag visste också att jag skulle göra honom väldigt ledsen. Vilket är förståligt med tanke på att jag åker i väg i ett år. Men efter ett tag acepterade han att jag skulle åka. Och vi har haft en underbar tid tillsammans här hemma. Jag ska inte säga att det varit smärtfritt för det gör ont att veta att man ska lämna den man älskar hemma. Men jag tror så länge båda försöker och att man litar på varandra så kommer det gå bra.

Alla har ju sina drömmar och jag tycker att man ska göra sina drömmar till verklighet. Så man inte ångrar sig och tänker tillbaka varför gjorde jag inte detta? Utan att man gör det man vill även att ens ena halva inte vill samma sak. Nästa gång kanske det är något som min sambo vill göra som jag inte vill. Då är det bara att låta han göra det för det är en dröm för honom.

Likes

Comments

Mitt huvud står helt still nu när jag ska packa för ett år. Tänker på vad jag behöver vad jag inte klarar mig utan och så vidare. Men jag tror jag får ihop det så småning om. Men packade det mesta i går men vi får se. Tänkte får packa om lite ändån när tvätten är torr och man har kanske något annat man vill få med sig. Det viktigaste för mig är att få med mig kamera, sambos tröja, datorn, mina odd molly kläder och personliga saker. Annars är det ju också alla viktiga papper, pass, körkort mm. Vi får se hur detta går.

Likes

Comments

Min värld pappa hörde av sig till mig. Frågade om vad jag skulle vilja ha för möbler i mitt rum. För han ville att jag skulle få vara delaktig. Så jag kollade ut lite möbler på Ikea så får vi se om det blir något av det som han väljer. Sedan vet man ju inte om just de möblerna finns inne just nu. Så vi får se blir en roligt överraskning. Här är i alla fall de möblerna jag kollade på. Vill gärna ha ljusa möbler för vill att rummet ska kännas bra även för den au pairen som kommer efter mig.


Likes

Comments

Min värld pappa skickade lite saker som de ska göra i augusti och september. Som små helgresor kan man säga. Så skrev han lite om de olika helgerna och så fick jag bestämma om jag ville vara med eller inte. Han skrev även att de jätte gärna vill att jag ska vara med. Men självklart inga måsten om jag inte vill. Jag har även fått mitt schema om hur mina dagar kommer se ut. Så nu börjar de kännas mer verkligt att jag snart åker i väg.

Jag kan tycka att jag har ett väldigt bra schema måste jag säga. Men man vet ju inte kan ju ändras med tiden. Men än så länge har jag inga jobb helger och bara en jobb kväll i veckan schema lagt. Så tror det kommer bli jätte bra. Sen så kommer jag ju vara med min värld familj på helger ibland även att jag är ledig och kvällar. Min tanke med att åka som au pair är ju att jag vill få som en andra familj. Jag hoppas även att fler har hittat en familj som känns så bra som min gör.

Likes

Comments

Hej måste bara skriva om vad jag tycker om min organisation än så länge. Jag kommer ju åka om ca en vecka till U.S.A med organisationen Cultural Care. Och jag tycker att de än så länge har varit bra att ha och göra med . De är alltid trevliga när jag ringer och frågar något eller om jag behöver hjälp med något. Jag hade ju som sakt 18 matchningar innan jag hittade min familj och jag tyckte jag fick stöd av dom när jag behövde någon att prata med. De har ju själva varit au pairer de som jobbar på Stockholms kontoret. Så de förstår ju enligt att de varit i samma sits.

Jag har ju dyslexi så behövde ganska mycket hjälp med min ansökan, innan ambassaden och förberedelserna. Vilket jag tyckte jag fick bra hjälp med. De förstod och var väldigt stöttande. Så jag känner mig trygg i att åka i väg med dom. Tror ju också att de är en av de största organisationerna av den anledningen att de är duktiga på deras jobb.


Likes

Comments