View tracker

Graviditeten

Vilka var dina favoritkläder? Kläder som inte satt åt. Hemma gick jag för det mesta runt i mjukiskläder medans när jag skulle iväg någonstans oftast tog på mig gravidkläder.

Vilka var dina favoriträtter? Tror inte jag hade någon speciell. Typ mat från basilika såfall.

Favoritdryck? Vatten, (aldrig druckit så mycket vatten som jag gjorde när jag var gravid)

Vad tyckte du inte om? Inget speciellt.

Vad var du mest sugen på? Choklad och popcorn.

Hade du halsbränna? Nej

Hade du foglossning? Ja, rätt lugnt i början mer mot slutet som det började kännas mer och mer.

Hade du sammandragningar? Ja.

Mådde du illa? Nej.

När var din BF-dag? 26 Maj 2016.

Gick du över tiden? Ja 16 dagar

Hur mycket gick du upp i vikt? Typ 25 kg.

Hade du mycket vätska i kroppen? Ja.

Hur var ditt psyke? Okontrollbart. Grät över det minsta lilla och irriterade mig på småsaker.

Var du rädd för något? Ju nämre förlossningen jag kom ju mer rädsla över den fick jag. Mest för att jag hade kollat runt på internet och läst andras förlossningar och sett videos. Gör inte det! (ni som är först föderskor)

Hur ville du att din förlossning skulle se ut? hoppades på att min förlossning skulle gå igång av sig själv och att jag skulle få föda som vanligt.

Hur ser du på graviditeten idag? Lätt värt det❤

Förlossningen

När började din förlossning? Blev inlagd på förlossningen 14.00 och fick den första dosen. Blev inkopplad med en massa sladdar som skulle mäta minaoch gabriels hjärtslag. Vattnet gick runt 18-19. och Värkarna satte igång vid 22 och höll på hela natten. när klockan närma sig 7 beslutade dem att jag skulle bli snittad då mina och Gabriels hjärtslag sjönk. Blev snittad runt halv 8 och tre timmar senare fick jag komma ner till förlossningen igen efter att ha legat på uppvaket och träffa min son som jag bara som hastigast fick träffa när jag hade blivit snittad.

Hur började den? Med shotar

När åkte du/ni in till förlossningen? Vi var på igångsättning kl 14 på eftermiddagen på fredagen.

Vem var med dig? Christoffer

Vilket sjukhus skedde förlossningen på? Lunds lasarett

Vilka var med under förlossningen? Christoffer.

Tog du något smärtstillande? Epidural och Lustgas.

Grät du? Om!

Vad tyckte du var jobbigast? Att ha vörkar hela natten, smärtan går inte att beskriva.

Hur lång tid tog det? från de färsta värkarna till det att han va ute. Ungefär 9 timmar.

Hur ser du på förlossningen idag? Något jag alltid kommer minnas, och oavsett smärtan så var det värt det.

Barnet

Kön och namn? Pojke. Gabriel David Beno Petersson

Hur mycket vägde barnet? 3792

Hur lång var barnet? 53cm

Hur mådde barnet? Bra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vaknade 8 imorse av mig själv. Gabriel har blivit en riktig sjusovare på morgonen. I början var det han som väckte mig. Nu är det tvärtom, haha. Gav han mat och sen la vi kvar i sängen en kollade på tv innan det var dags att gå upp. Satte Gabriel i babysittern medans jag åt min frukost och sen klädde jag på Gabriel så vi kunde gå ut på morgonundan med Chiwa. Framåt eftermiddagen/kvällen begav vi oss hem till min syster och Emil och åt pizza innan det var dags för mig och Christoffer att bege oss till Malmö och kolla på Kents avskedskonsert. Jag har aldrig varit något vidare fan av Kents musik men när vi satt där i arenan bland alla andra tusentals människor och lyssnade på musiken fick jag gåshud, ren magi. Så jävla bra konsert. Betydligt bättre live. Det var länge sen jag och Christoffer hittade på någonting bara vi två så det var behövligt också. Satt och lyssnade på Kent låtar hela vägen hem efteråt, haha. När vi kom hem till Evelina och Emil låg Gabriel och sov så blev att vi va där en stund så Gabriel kunde vakna i lugn och ro så jag kunde klä på att han bege oss hemåt igen. 😄

Likes

Comments

View tracker

​Idag har jag och Gabriel varit i Asmundtorps kyrka och hämtat Gabriels dopfisk som han fick när han döptes. Gabriels farmor gjorde oss sällskap. Dem bjöd på tårta, kaffe, sång och musik. Roligt att se alla föräldrar och alla bebisar som oxå döpts i Asmundtorp kyrka detta året. Efter kyrkan följde vi med hem och drack kaffe hos Gabriels farmor och farfar och efter en stund kom även Christoffer och gjorde oss sällskap innan vi begav oss hem igen.

 

Likes

Comments

Idag starta vi dagen redan klockan 6. Då vakna Gabriel och ville ha mat. Efter det somna vi om och sov en timma sen gick vi ut på morgonpromenad med chiwa och sen åt jag frukost. Framåt förmiddagen stack vi hem till Ida & Samuel på kaffe och socialt sällskap. När vi kom hem sov Gabriel 1 timma så då passade jag på att städa upp lite här hemma. Nu inväntar vi morfar som ska komma på kaffe. 

Likes

Comments

Idag har vi varit på babymassage, uppskattat av både mig och Gabriel! Och så roligt att få träffa andra med barn i Gabriels ålder. Gabriel låg och snacka genom hela massagen med sin kompis sidan om, så roligt att se att han är så pratglad. Längtar redan tills nästa veckas massage! Efter baby massagen tog vi en promenad hem till Gabriels mormor som bjöd på kaffe, kaka och mat. Senare på kvällen blev Gabriel lite förkyld. Kände på mig hela morgonen att det va nått då han varit mer gnällig än vanligt inatt. Det gör så ont i mammahjärtat att se honom må dåligt, även om det bara är en vanlig förkylning.

Likes

Comments

​Igår var vi på 25års kalas hos Erika. Trevlig kväll, Gabriel fick en Bumbostol, ska bli kul och se vad han tycker om den. Idag kommer Gabriels morfar förbi på kaffe och senare idag ska vi hem på middag hos Christoffers farmor. 

Likes

Comments

Idag har vi umgåtts med Jossan. Tog frukost på stan och sen gick vi en runda i affärer. När vi kom hem tog vi en power nap innan jag satte igång med städningen här hemma och sorterade ut lite kläder som Gabriel växt ur. Tiden går så fort! Känns som jag knappt hinner med. 

Likes

Comments

Idag tog jag, Gabriel och Chiwa en lång promenad ut till Gabriels mormor i Örja. Riktigt hett ute dock, ovanligt för att vara september månad ändå. Som tur va hade jag förberett med vatten flaska till Chiwa, det va en bra bit att gå. När Christoffer slutade på jobb kom han oxå och gjorde oss sällskap och så bjöd mamma och Kalle på grillat. Tröttnar aldrig på grillat, det är så gott! Nu ligger Gabriel och sover brevid mig, väntar på att han ska äta sen ska även jag gå och lägga mig. Lagom trött i kroppen efter denna dagen.

Likes

Comments

Idag har vi hälsat på Gabriels kusiner och moster Theresa i Ramlösa tillsammans med moster Evelina. Så härligt sommarväder långt in i september månad. Vi tog en promenad bort till donken och käkade glass därefter stack vi hem till kusinerna där Max visade Gabriel sina leksaker. När vi kom hem till Landskrona igen gick vi ut på promenad med Chiwa och därefter tog vi det lugnt. Senare framåt kvällen fick Gabriel bada, underbart att han äntligen börjat älska det mer och mer, förut skrek han så det gjorde ont i mammahjärtat på mig var gång det va dags. 

Likes

Comments

Idag blir min lilla prins 3 månader. Tiden går så fort, hjälp! Igår hade vi dop för honom. Underbar dag med massa folk från både min och Christoffers sida. Mer än nöjd med dagen och alla som kom för att fira med oss. Gabriel fick en massa fina presenter från nära och kära och fick se en massa nya ansikten. Blev en tidig kväll för oss båda när vi kom hem. Vi somnade runt 23 och imorse väckte han mig runt 7. Nu inväntar vi morfar och moster Maggan som ska komma på fika.

Likes

Comments