Det var ett tag sedan jag var inne här men jag ska försöka bli bättre på att skriva. Idag vaknade jag 11:40, man får passa på att sova när det är lov😄. Ska gå till stallet snart och fixa lite, senare ikväll är det träning med båda. Jag ska rida Rasmus och Elin som har börjat hjälpa till mad Oscar ska få åka med på sin första hoppträning med han.


Igår red jag båda hästarna, jag började med Rasmus och vi hade intervallträning i en lång backe. Tränade på att han skulle gå i kort galopp hela vägen och han gjorde det jättebra. Efter det red jag Oscar en sväng i paddocken, han gick inte riktigt fram och när man försökte få fram han så snurrade han hela kroppen och gjorde lite konstiga krumelurer, så det blev inte så länge men han var fin de stunder som han gick normalt och inte krångla.

Rasmus var glad som vanligt och gick med öronen framåt hela tiden❤

​Oscar var trött innan jag ens han ta av täcket och var inte så taggad på ett pass i paddocken💗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev något här, men jag hinner inte riktigt med att skriva för först är jag i skolan sedan kommer jag hem och är i stallet, gör lite läxor och annat som är viktigt och då kommer inte bloggen i första hand. I helgen var jag i Skövde och tävla, Oscar rev andra i omhoppningen i förta klassen och i andra klassen rev han två hinder. Rasmus var duktig som vanligt, i första klassen så var han felfri och i andra klassen som var hans andra LA så rev han första hindret men vad gör ett litet pet och det var ju bara den andra starten i den klassen.

Idag har mamma åkt på kurs igen och kommer hem på torsdag, så jag är hemma och fixar själv. Imorgon är det träning hos Ulrika och jag åker med en kompis så jag kan bara ha med en häst och det blir Rasmus som får åka med eftersom det är enklare att ta med honom än att ta med Oscar eftersom han kan vara lite jobbig när han möter nya hästar.

Men nu ska jag iallafall kolla på det stora hoppet och bara ta det lite lugnt. kanske skriver imorgon igen, hej då och god natt

Oscar var så himla rädd för mig när jag skulle sitta upp 😂

Vilken underbar bild, tror inte det finns någon som kan göra mig lika glad som denna lilla ponny ❤

Likes

Comments

Nu var det väldigt längesedan jag skrev något, jag vet inte varför men jag har väl helt enkelt inte haft lust. Iallafall den här veckan har jag haft höstlov, jag har inte gjort så mycket mest varit hemma mockat i stallet och ridit lite. En dag var jag i stan men jag köpte bara ett skal till min telefon, vilket var nödvändigt eftersom att jag inte har haft något tidigare. Oscar har inte gått så mycket den här veckan, mamma red honom i början av veckan medans jag red Rasmus. Sedan i onsdags så hoppade jag Rasmus hemma i paddocken och Oscar fick åka på träning hos Filip, han var jätteduktig och det kändes super bra. det kan nog vara den bästa träningen på länge och det var nog behövligt att få en så bra känsla med honom eftersom vi har haft det lite svårt ett tag. Det har inte blivit någon tur ut i skogen denna vecka då fokuset har legat på dressyren, Rasmus är jätte fin och han försöker med allt även om han inte alltid förstår, det känns bra just nu lite tråkigt att det inte finns några tävlingar bara, men eftersom de har tävlat ganska mycket i år så är det ju samtidigt bra att de får ta det lite lugnare och bara tränas inför nästa tävlingssäsong. Idag ska jag åka till mormor en sväng och sedan får vi se om jag rider någon av hästarna.

Likes

Comments

Hej och god kväll. Idag har jag tävlat, Oscar var felfri i första klassen som var 95 och i andra klassen som var 100 rev han två hinder så vi fick 8 fel och det var pga att han sprang och bytte galopp mellan hindren men vi fick ändå en bra känsla. Rasmus fick 13 fel i första klassen som var 95 men det är högre för han eftersom att han är mindre, i första klassen fick han som sagt 13 fel och det var för att han var spänd och inte fram och då rev han två hinder och då blev han rädd och stanna på ett och eftersom att han stanna så fick han 1 tidsfel så totalt 13 fel, men det berodde på att framridningen var i ett tält och det blåste så han blev rädd och spänd. I andra klassen provade vi på att hoppa en högre klass som han inte har hoppat tidigare och då blev han felfri, asså vilken fantastisk ponny jag kommer aldrig kunna sälja honom, det känns verkligen som att han aldrig kan sluta lära sig, han bara hoppar högre och högre och blir duktigare och duktigare.

En liten bild från idag och även Rasmus två rosetter

Likes

Comments

Hej nu sitter jag och kollar på Ack Värmland och väntar på resultatet för idol. Idag har jag varit i skolan och efter skolan följde jag med Moa hem, vi gick med hennes hundar och sedan hjälpte vi hennes syster att välja vad hon skulle ha på sig. Sedan när jag kom hem valde jag kläder inför ett halloween kalas imorgon och åt tacos.


Imorgon är det först tävling i sunne med båda hästarna och min kompis Frida ska också följa med och hjälpa till. Oscar hoppar LC+ (95) och LB (100)  och Rasmus ska hoppa LB+ (95) och han hoppar också sin första LA (100) så de hoppar lika högt fast olika klasser eftersom de är olika stora. Jaja vi hörs kanske imorgon efter tävlingen med lite resultat.  

Bild på båda hästarna från när de kom till mig

Likes

Comments

Hej nu var det länge sedan jag skrev något. den här veckan har jag inte ridit så mycket, i måndags så red jag Rasmus i padocken det var lite markarbete/dressyr. Igår var jag på träning med Rasmus och han var jätte duktig och vi fick en bra känsla inför helgens tävling.

Idag följde min kompis Moa med mig hem och innan vi tog bussen hem köpte vi linser inför att jag ska klä ut mig i skolan imorgon, sedan när vi kom hem åt vi lite mat innan vi gick till stallet och red ut på varsin häst. jag red Oscar för första gången sedan tävlingen och han var inte ens pigg trots att han har stått still i några dagar. Moa red Rasmus och det gick också jättebra men det visste jag redan innan vi red ut eftersom jag vet att Moa kan rida. Sedan fixade vi stallet och la ut hö i alla hagar. Så nu har hon precis åkt hem och jag sitter och kollar på tv och ska gå och lägga mig om en stund. idag eller inatt kommer mamma äntligen hem från Skåne också så det ska bli kul att träffa henne igen och inte behöva vara helt själv.

Jag och Moa prata häromdagen om att jag såg liten ut på Oscar och jag håller nog med henne när jag kolllar på lite bilder.

Likes

Comments

Idag har vi varit och tävlat i Skövde. Vi gick upp klockan 5:00 och gick ner till stallet och vid klockan 6:00 lastade vi hästarna. när vi hade åkt en stund så krockade vi med ett rådjur, men det gick bra med oss i bilen och bilen gick det också helt ok med. Men rådjuret dog tyvärr, men det var bättre att den dog direkt än att den led.

När vi kom fram så hoppade jag LB och fick 12 fel, Oscar hoppade av väldigt nära hindrena och hade ingen fart. I andra klassen LA så hade jag spö och han hoppade av långt ifrån hindrena och landade i dem istället så då utgick jag för att det inte kändes bra. Det är inte så kul att tävla Oscar för att det går nästan aldrig bra och som jag skrev igår så är det ju känslan som räknas men den kändes inte bra heller idag. Jag tappar lusten mer och mer efter nästan varje tävling/träning när jag rider Oscar eftersom det inte känns bra, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra med honom jag vill liksom inte ens rida honom längre så just nu rider jag bara för att han måste gå.

​En bild på min gammla B-ponny Mr Atreyu

Likes

Comments

Hej! Idag började jag med att rida Rasmus på åkern, det gick jättebra och han skötte sig som vanligt. Sedan åkte vi upp till mormor och morfar för att äta mat och vi lämnade också Cesar eftersom vi ska tävla imorgon och han får inte åka med. När vi kom hem igen gick jag ut och red Oscar på åkern och det gick också jättebra, sedan tvättade jag Oscar inför imorgon och jag smörjde även alla saker. 

Imorgon är det tävling med Oscar i Skövde på Grevagården, vi åker klockan 06:00 och tävlingen börjar klockan 10. Jag hoppar LB (100cm) och LA (110cm). Vi får se hur det går han brukar inte vara felfri men det är känslan som räknas och den brukar oftast vara bra. 

Lite bilder från idag

Likes

Comments

Hej I'm back! I onsdags var det träning och Rasmus var duktig som vanligt och Oscar började träningen med att vara stark och seg samtidigt, så sista rundan tog jag spöt och då hoppa han jättefint. Igår följde jag med en kompis på träning och det gick jätte bra för henne också. Idag har jag ridit Oscar på en åker och tränade lite kondition men ändå en ganska lugn tur imorgon ska jag rida Rasmus och kanske Oscar, sedan ska jag smörja saker inför tävlingen på söndag på Grevagården med Oscar. Men nu ska jag snart äta chipsgratäng och kolla lite på tv sedan ska jag nog gå och lägga mig, så vi hörs imorgon.

Bild från föra tävlingen på Grevagården och ungponny SM

Likes

Comments

Idag började jag skolan klockan 8:30 och slutade klockan 15:15 och då kom mamma och hämta mig och sa att vi skulle åka och kolla på ett bett men när vi kom fram visade det sig att jag skulle prova en storhäst som jag kanske ska försöka kvala till Falsterbo med och när jag hade ridit den så fick jag också prova en 3 årig D-ponny hingst som de vill att jag ska tävla nästa år. Inget är bestämt men jag ska nog prova dom igen eftersom de inte var i så bra kondition. Men nu sitter jag iallafall hemma och väntar på att Det Stora Hoppet ska börja och jag har väntat i några veckor på att det ska börja så jag hoppas att det är riktigt bra

Imorgon är det träning som står på schemat så vi hörs väll då.

Likes

Comments