​Så många gånger som jag har åkt båten mellan Åbo-Mariehamn och tvärtom, men har nog ALDRIG sett havet så lugnt och fint som förra gången jag kom från Mariehamn. Man kan ju inte annat än älska havet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

 Första oktober idag och hösten är verkligen här nu ser man på träden. Var ut och fotade dessa bilder tidigare idag, man blir så glad av alla granna färger. 

Helgen började bra igår då vi var och firade Annica. Det blev en sen kväll så idag är man trött, vilket betyder att det blir en lugn hemmakväll idag. Tänkte kanske laga om bloggdesignen lite senare idag. Skön lördagkväll på er!

Likes

Comments

... Ojdå, nästan ett halvt år sedan jag bloggade senast ;) Jag kan slänga ur mig en sådan ursäkt att jag har haft en väldigt lång paus, haha. Här hos mig har i alla fall hösten kommit i gång och skolan känns nu som vardag igen efter en lång sommar utan skola. Min sommar var inte en av de bästa och det hände inte så mycket speciellt. Funderade på att bara för att jag längtar till värme gå igenom min sommar i bilder här på bloggen i ett senare skede. Har inte så mycket att skriva just nu, tänkte bara uppdatera snabbt och säga att jag lever. Återkommer snart (hoppas jag) igen!


Likes

Comments

Hej, längesen igen men så blir det ibland ;) I helgen har jag varit i Vasa hos min saknade Cato♥ Tog tåget upp på fredag morgon, vilket gjorde att jag var där redan 11.30. Fredagen blev lugn eftersom jag var trött efter att ha stigit upp tidigt i tre dagar i rad, men vi gick på lite loppisar och på kvällen lagade vi enchiladas och såg på Let´s dance.


På lördag sov vi lite längre och gick sedan in till stan där vi gick hela dagen. Solen var framme hela helgen så vi passade på att njuta av den också! Vi var också till ett supermysigt café där vi åt en maffig men god marängtårta.

(Jag hade flätor och det är så ovant så jag ser lite skallig ut på vissa bilder ;))

På kvällen blev vi bjudna till Catos kompis på pizzakväll. Där var vi 6 tjejer och det var en riktigt trevlig kväll med mycket gott. Efteråt for jag, Cato och Jenny till en pub en stund före vi for hemåt.

På söndagen skulle jag hem igen men vi hann ut på en promenad först längs med vattnet. Vasa är nog en fin stad. Kl 14.00 startade jag sedan hemåt med Onnibussen. En superlyckad helg var det!

Likes

Comments

Halloj bloggen! Jag har haft så otroligt bra dagar sedan onsdag och framåt. På onsdag åkte jag iväg till Ekenäs och torsdag morgon startade jag och Abbe mot Helsingfors och Tallinn. Det var en skön och "Leva lyx" minisemester :) Bilderna får berätta mera.


Det var alltså första gången jag var till Estland, vilket jag ibland har varit blyg med att medge till andra. Men nu har jag varit, och vad fin gamla stan där är! Vi bodde precis mellan gränsen till gamla stan och enligt taxichauffören bodde vi på ett av Tallinns lyxhotell :) Men vi fick det billigt, och oj så glad jag är att jag får ha en så fin pojkvän♥

Igår kom vi till Åbo och på kvällen var vi och kollade på The revenant på bio. Imorse for han tillbaka till sitt och jag har läst på finska och tagit det lugnt. Skulle egentligen ha "sportlov" den veckan som börjar imorgon, men eftersom jag inte blev godkänd i finskan förra året har jag muntlig finska tent imorgon, och skriftlig på tisdag. Sedan har jag också en uppgift att skriva till torsdagen, så där far mitt sportlov. 

Likes

Comments

Haft en helg som på dagarna bestått av att laga skolarbeten och fredagkväll chillade jag med Satu och Caro. Igår bestämde vi med Ellen att vi åker till Annica och ser hur hon bor eftersom vi inte ännu hade varit till henne. Blev en lugn kväll med spel och kladdkaka!

Nu har jag för en stund sen gjort klart en stor skoluppgift vilket var väldigt skönt. Bara för att jag är värd det tänker jag ta en kväll utan skolarbeten nu, fastän jag borde få två uppgifter gjorda före onsdagen. Har varit, och är ännu, mycket i skolan nu. Men på torsdag-fredag åker jag och Abbe till Tallinn och tar minisemester, skönt så.


Jag är för tillfället så himla taggad eftersom jag och Daniela planerar en resa till Cypern i höst! Eftersom jag nu kommer att validera min praktik (det blev den lösningen till slut..) kommer jag ha möjlighet att börja jobba redan i april vilket gör att jag kommer få extra pengar så jag kan resa lite. :) 

Likes

Comments

​Idag i skolan hade vi krishanteringsövning, vilket betyder att hela klassen + vård utspelade krisen och skolans krisgrupp skulle reda upp olyckan. Vi som hade blivit skadade fick på morgonen före övningen maskera olika sår på varandra, resultat på bilderna. 

Efter skolan har jag varit aktiv och skickat iväg sommarjobbsansökningar och praktikansökningar. Eftersom det tog nästan hela kvällen har jag inte hunnit och träna som jag så gärna skulle ha velat. Imorgon har vi självstudiedag och jag ska ta tag i ett skolarbete. På kvällen kommer Abbe hit så före det måste jag hinna städa och iväg till butiken. Mommos 80 års kalas står på helgens schema!

Likes

Comments

Jag har haft en så otroligt bra helg. På fredag åkte jag iväg till Kyrkslätt och fick äntligen träffa Leli som jag inte sett på länge! Fredagkvällen spenderade vi sedan på MumsMåns-konsert, sååå bra var det! ♥
På lördageftermiddagen åkte jag vidare till Ekenäs för att träffa Daniela. Vi hade myskväll med tacos och kollade på melodifestivalen, myyys! Och bättre nyheter än att dom kanske flyttar tillbaka till Åbo kan man väl inte få?! Superkul!

Likes

Comments

Haha, det börjar tydligen bli en rutin att jag bara bloggar då jag sitter i hytten på väg till eller på väg från Åland. Är jättetrött och jag vet inte ens med 100% säkerhet om jag slipper till Åland inatt eller om jag måste åka vidare till Stockholm, pga. att det blåser.. Tycker därför bättre om att åka morgonbåtarna, det är också mycket lugnare på dem än det är nu då alla är på kryssning och vill festa. Jag hoppas verkligen jag slipper i land på Åland, skulle sitta perfekt med att få krypa under täcke med Abbe inatt♥

Likes

Comments