Godmorgon, eller snarare god förmiddag!

Skrev senast att jag skulle blogga igår, men det blev helt enkelt inte av. Sov över hos en kompis i lördags och kom hem på eftermiddagen igår. Hur som helst, idag är det vecka två i hälsoutmaningen och därmed dags att uppdatera nuvarande vikten.

Längd: 163 cm

Start - 8 januari 2018
Vikt: 74 kg
BMI: 27,9

Vecka två - 15 januari 2018
Vikt: 72,5 kg (-1,5 kg sedan start)
BMI: 27,3 (-0,6 sedan start)

Sist skrev jag att jag hade tappat 1,6 kilo, men nu stod vågen på 72,5 kilo vilket betyder att jag tappat 1,5 kilo under vecka ett. Tror det kan bero på att jag åt dåligt på lördagen och igår. Vad jag menar med dåligt är oregelbundet och inte haft någon riktig koll på hur mycket kalorier jag fick i mig. Dock har jag fortfarande gått ner i vikt vilket är positivt. I mitten av veckan hade jag till och med gått till 72,1 kilo. Dock känns 72,5 kilo mer rimligt att ha gått ner till efter enbart en vecka. Min kaloriapp LifeSum är dessutom inställd på att jag ska tappa 0,5 kilo per vecka, så denna vecka har appen hållit mer än den lovat. Tror dock kommande vecka kan bli tuff, då jag ska festa på både torsdag och fredag. Så ett rimligt mål blir istället att behålla vikten jag har nu och inte gå upp. För just nu är det lätt att samla på sig vätska igen. Helst av allt vill jag gå ner till 72 kilo i slutet på denna vecka, men denna resa ska inte stressas fram utan ser detta som en långsiktig förändring. Men det är lätt att man ändå vill att det ska gå fort. Målet för denna månad är fortfarande att ha gått ned till 70 kilo.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godkväll!

Bloggandet går sakta men säkert framåt. Jag har haft fullt upp denna vecka med tenta-p, samtidigt som jag försökt få bort min förkylning. Hade min första tenta tidigare idag och jag tror jag klarade den, i alla fall såg det ut som det när jag jämförde facit med mina svar. Dock ska man aldrig ta ut vinsten i förskott, men det lutar åt ett godkänt.

Ikväll har jag tagit det väldigt lugnt. Har kollat på disneyfilm och lyssnat på musik. Min förkylning är på g att försvinna, men inte riktigt ännu. Så medan alla andra är ute och festar ligger jag hemma och myser. Hade gärna följt med, men vill bli fullt frisk innan jag festar igen. 

Förresten! Jag har än så länge gått ned 1,6 kilo. Inte supermycket och inte superlite heller, vet dock att de första kilona man tappar är så kallad ”vattenvikt”. Denna vecka har emellanåt varit tuff, speciellt på kvällarna. Dock är jag en målmedveten person och vill gärna ha gått ned till 70 kilo i slutet på denna månad. Då har jag droppar hela fyra kilo på cirka tre veckor. Så jag försöker hålla humöret uppe, tänka positivt och att jag gör detta för ett bättre välmående psykiskt och fysiskt. 

Rökningen har gått bra, inte rört en cigg på fem dagar nu. Funderar dock på att köpa en e-cigg och ha den på fester. För känner jag mig själv rätt så kommer det vara extra svårt att hålla sig ifrån ciggaretter då. Därför är en e-cigg/vape ett bättre alternativ.

Tänkte nu på söndag dela med mig vad jag äter om dagarna. Då ska jag även laga matlådor inför nästa vecka. Hörs mer då. Imorgon vankas ännu en pluggdag.

/Viktoria

Likes

Comments

Pratade precis med Emma i telefon. Vi pratade om att vi måste skaffa oss någon/några hobbys här i Linköping. Innan jag började plugga så fotade jag en del, vilket jag nämnt tidigare inlägg. Men sen jag började plugga har fler intressen tappats och livet har bestått mest av plugg, fest och ibland kortare perioder av träning.

De vi skulle kunna tänka oss börja med är:
- Rita
- Yoga
- Laga nya maträtter

Jag skulle även vilja börja gå på bio mer, då jag älskar att kolla på film. Men eftersom mina helger till större delar bestått av fest har detta inte funnits tid till. Dock ska jag på bio nu på fredag i Norrköping med några vänner. Vi ska kolla på den nya filmen om Ted Gärdestad. Hoppas den är bra!

Ligger för tillfället i sängen och lyssnar på musik. Har även åkt på en förkylning som jag hoppas på försvinna till helgen. Vill inte vara sjuk nu när det är tentaperioder. Men snart är det över, tenta-p alltså!

En nära vän till mig som heter Klara kommer även tillbaka till Linköping snart efter att spenderat det senaste halvåret i Singapore. Ska bli så kul att träffa henna igen och höra henne berätta om allt hon varit med om.

Nu ska jag borsta tänderna och sen försöka sova, eventuellt kolla på en film. Första dagen med kaloriräkningen har gått bra. Känner mig lite hungrig nu på kvällen, men inte så farligt. Tror det värsta kommer om några dagar. Dock har jag ätit regelbundet idag, vilket jag inte brukar göra annars. Tror det kan vara en bidragande faktor till att jag bara känner mig lite hungrig.

Nej, nu ska jag sluta babbla och ladda inför ännu en pluggdag imorgon.

/Viktoria

Likes

Comments

Sådär, då var det dags för både invägning och fotografering. Helt ocensurerat och utan poser i vinklar som kan få en att se smalare ut. Det känns hemskt att säga, men när jag ser dessa bilder är jag verkligen inte nöjd. Eller snarare att jag är besviken på mig själv vad jag gjort mot mig kropp de senaste åren. Men det viktigaste att komma ihåg är att det aldrig är för sent att förändra och den förändringen börjar idag.

Längd: 163 cm

Start - 8 januari 2018
Vikt: 74,0 kg
BMI: 27,9 (övervikt)

Mål - 4 juni 2018
Vikt: 63, 0 kg
BMI: 23,7 (normalvikt)

Tanken är att jag sedan kommer uppdatera denna kategori "Hälsoutmaningen" en gång i veckan (varje måndag) med vikt och eventuellt bilder.

Nu kör vi!

Likes

Comments

Hej bloggen!

Nu var det ett par dagar sen sist jag skrev. I onsdags åkte jag hemhem till Katrineholm och var kvar där tills igår (lördag) förmiddag. Det var superskönt att åka tillbaka och få umgås med både vänner och familj ett par dagar. Nu kommer jag dock vara kvar i Linköping ett bra tag innan jag besöker Katrineholm igen.

Nu idag vid kl 13:00 ska jag träffa Molly för att tentaplugga. Så ska försöka få i mig lite lunch innan dess. Imorgon drar även min hälsoutmaning igång. Jag kommer börja med att räkna kalorier, just för att det är väldigt enkelt sätt att hålla koll på hur mycket man får i sig. Körde även denna metod för fyra år sen och det funkade superbra! Jag ska även sluta röka, helt. Tänkte först tillåta mig röka vid fest, men det bästa är att sluta helt. För annars står jag där och röker till snart vardags igen. Jag kommer dock vara lite mer sjyst gällande alkohol- och matdelen. Jag kommer tillåta mig äta och dricka gott en gång i veckan. Dock finns det såklart undantag om det är speciella tillfällen som gör att det kan bli två gånger i veckan, men i det stora hela ska jag hålla mig till max en dag i veckan.

Nu måste jag byta om och fixa lunchen.

/Viktoria

Likes

Comments

Tycker egentligen inte om ordet nyårslöfte, för oftast brukar ens nyårslöften inte hålla. Istället vill jag sätta upp nya mål och utmaningar detta år, typ som en bucketlist. Detta för att sen kunna se vilka mål man lyckades åstadkomma och inte.

Vi får väl börja med klassikern... Bli mer hälsosam. Jag vet, ni har hört det förr, samma visa varje gång vid nyårsskiftet. Saken är den att jag gått upp cirka fem kilo under hösten. Känner mig inte bekväm med den vikt jag har just nu. Målet är först och främst att tappa dessa fem kilon. Fem kilo må låta lite, men jag ser stor skillnad hur jag såg ut då och mot nu. En till sak är även att sluta röka... Skäms faktiskt när jag skriver det, att jag är en rökare. Har tidigare enbart rökt när jag festat och inte sett det som något större problem, då jag just bara rökte de gångerna. Detta har hållit på, till och från sen tenta-p tidigare i våras. Hade då en jobbig tid och rökning hjälpte en hel del att stressa ner. Nu röker jag inte så mycket som det kanske låter, men jag skulle snitta på cirka 3-4 cigg om dagen om man slår ut det på en hel vecka. Tänker dock inte försvara rökning, då det faktiskt är en sjukt ohälsosam, farlig och illaluktande vana.

Tro på mig själv aka ta ingen skit. Känner att min självkänsla och mitt självförtroende har gått upp och ned emellanåt de senaste åren. Har svårt att ta åt mig när någon säger något bra till mig och tror oftast att jag inte räcker till. Detta är något som kommer ta tid, men tror och hoppas det kommer bli bättre med ett mer hälsosamt liv och rutiner. Sen även att inte ta någon skit. För mig innebär att inte ta någon skit att respektera sig själv. Har under hösten jobbat mycket på detta och det har blivit bättre.

Åka till London. Jag har förvisso varit i London en gång, men det var enbart för att jag mellanlandade där när jag åkte hem från New York. Hur som helst, jag vill åka till London och shoppa. När och med vem vet jag ännu inte, men det löser sig.

Plugga klart. Ja, detta år är det sista året jag kommer studera. Min utbildning pågår som tidigare nämnt fram till juni i år, men sen är det slut. Jag kommer dock läsa ekonomi i ett halvår till efter det. Så om ett år nu kanske jag skrivit på ett anställningsavtal eller så söker jag jobb. Det är dock långt kvar tills dess, så jag tänker fortsätta njuta och ta vara på att vara student ett år till på Liu.

Vara en god vän. Detta är något jag ständigt jobbar på att vara. Ingen är perfekt, men jag försöker verkligen visa mina vänner hur mycket de betyder för mig genom diverse smågester. Att vara en god vän för mig innebär även att säga till sina vänner när man blivit ledsen av något som de sagt eller gjort. Jag är tyvärr en konflikträdd person, men detta är något jag blivit bättre på senaste åren. Dock är det något jag måste kämpa vidare på, då kommunikation, i alla dess former, är nyckeln till riktigt bra relationer.

Dessa är alltså mina nyårslöften, mål eller vad man nu vill kalla det. Ser fram emot 2018 riktigt mycket och undrar vad det har att erbjuda.

Nu ska jag gå och lägga mig. Ångesten gällande plugg har även släppt, skrev klart större delen av projektarbetet tidigare idag. Så imorgon ska jag skriva klart sista delen och även börja mitt tenta-p.

/Viktoria

En bild på mig från i somras när jag var och båtluffa i Grekland med en av mina bästa vänner. 

Likes

Comments

Sådär.... då var det äntligen 1 januari 2018 och ett nytt kapitel i livet börjar. Eller snarare att jag ska börja blogga. Majoriteten av de jag följer på instagram har sammanfattat 2017, men jag känner att jag inte orkar göra det. Kanske att jag gör det senare. Kan kort säga att 2017 var ett bra år. Varken mitt bästa eller sämsta år, men helt klart ett riktigt bra år vänskapsmässigt. Har byggt vidare på mina tidigare vänskapsrelationer, men även blivit riktigt bra vän med nya som numera är några av mina närmsta vänner. En del vänskapsrelationer har gått upp och ned där man varit mer eller mindre nära varandra. Sjukt tråkigt, men ibland blir det så.

För tillfället sitter jag hemma i min lägenhet i Linköping och skriver direkt detta inlägg från min säng. Hade ett riktigt bra avslut på 2017 igår med fina vänner. Känner egentligen att nyårsafton över lag är rätt överhypeat och ger folk mer stress än njutning. Så är glad att jag detta år kände att allt får bli som det blir och det blev riktigt bra.

Somnade kvar hemma hos en kompis och gick/cyklade hem vid 11-snåret idag. Hade kvar lite rester som passade riktigt bra när jag kom hem, då jag inte hade orkat laga mat. Efter det har jag mest suttit och kollat på youtube och försökt skjuta fram plugget, som jag för övrigt har sjukt mycket ångest kring. Så i eftermiddag/ikväll måste jag verkligen sätta igång. Har ett projektarbete som ska vara klart den 7 januari. Har inte heller haft tid under jul och nyår till att plugga, då jag jobbat väldigt mycket och varit sjuk. Så nu när jag är tillbaka i Linköping och har ro så ska jag sätta igång! Funderar dock på att åka hemhem till Katrineholm då jag känner att jag inte fått njuta riktigt när jag var där under julen. Men det kan jag göra först efter projektarbetet blivit inlämnat. Samtidigt som jag har detta projektarbete startar även tenta-p i andra kurser.

Tror egentligen att så fort projektarbetet blivit inlämnat så släpper ångesten. För hade egentligen viljat haft det klart innan jul, men ibland blir inte allt som man tänkt sig.

Nu ska jag dock försöka få i mig lite mer mat så att jag orkar plugga senare. Jag ska även fundera ut mina mål och nyårslöften och sammanställa de i ett framtida inlägg.

/Viktoria

Likes

Comments

Hej, tja eller "Hej bloggen"!

Efter många års frånvarande av bloggande så har jag nu fått lust att börja skriva igen. Detta för jag tycker det är kul att kunna se tillbaka på vad jag gjort i både text och bild.

De senaste åren har instagram fyllt den funktionen relativt bra för min del, i alla fall bildmässigt. En till anledning till varför jag vill börja blogga igen är för att dokumentera ett av mina mål det här året. Nämligen gå ner i vikt och bli hälsosam igen. Så småning om vill jag nog dela denna resa med vänner och familj, men det kan dröja.

Så vem är jag, ifall det är någon ny här som är inne och läser? Mitt fullständiga namn är Viktoria Emilie Grek. Jag är född den sjätte augusti år 1993 på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Bodde i Katrineholm fram tills hösten 2015, då tog jag mitt pick och pack och flyttade till Linköping för att utbilda mig till statistiker/dataanalytiker. Jag har för stunden studerat i två och ett halvt år och har enbart ett halvår kvar av kandidatprogrammet. Efter programmet är klart kommer jag studera ekonomi ett eller ett halvår till, då målet är kunna jobba med både statistik och ekonomi efter studierna. Jag bor i nybyggd etta på 21 kvadratmeter i ett område som kallas Vallastaden här i Linköping och har bott här sen augusti 2017. Har ett stort intresse för fotografering, men tyvärr har det hamnat åt sidan sedan jag börja studera. Detta mest på grund av att studentlivet "stjäl" stor del av min vardag och framförallt pengar (haha).

Nu i skrivande stund är det den 12 december kl 00:42 (yes, jag är en nattmänniska). Som den perfektionist jag är vill jag att bloggen ska starta den 1 januari 2018, så detta inlägg är tidsinställt. Jag hoppas nu på att kunna fylla denna blogg med tankar, min vardag i både text och bild. Förhoppningvis blir det inte bara kul för min del, utan jag hoppas att min bloggande även kommer uppskattas av familj och vänner.

Tänkte avsluta mitt första inlägg här med en bild på min lägenhet från när jag flyttade in i augusti 2017.

/Viktoria

Likes

Comments