Jag har jag vart i Laholm med båda ponnyerna på tävling. De fick gå var sin La och det gick jätte bra. Jag käner verkligen skillnad på Bonny efter skadan, hon tvekar absolut ingenting och hon gör allt för att klara hinderna. Diva var verkligen också jätte fin, det är en stor skillnad på att rida henne på hack. Med vanligt tänsbett slår hon lite med huvudet och sänker ryggen lite men med hacket kommer hon upp med ryggen och det blir mycket finare språng + hon är mycket lugnare.

På Bonny blev resultatet 4 fel. Känslan var som sagt  super bra men ryttaren glömmer benen till allra sista hindret. Lite ledsamt att riva sista då jag hade kommit 2:a annars men han var hur fin som helst.
Diva fick också ett retligt nedslag (4 fel) men samma känsla på henne, jätte fin. Hon rev tidigt i banan och satsade därför inget med henne.
Så jag och Bonny är extremt taggade till SM om endast 2v i Billdal. Diva har inte någon tävling inbokad på ett tag vilket känns skönt då hon vart så fin nu.

Jag har haft ett uppehåll här  på bloggen ett par dagar vilket har vart planerat. Jag kommer lägga ut inlägg som vanligt igen, men jag kände att jag kunde ta en liten mini pause på ett par dagar.

Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag tävlat med båda ponnyerna i Bulycke, de fick hoppa varsin LA som en bra start efter tävlingsuppehållet. Jag är nöjd med båda ponnyerna även fast förutsättningarna inte var de bästa. Framridningen och framhoppning var ute i paddocken och den var lerig och hal. Det är inte så kul att rida i en sådan paddock, hästarna kan lätt tappa självförtroendet eftersom underlaget kan släppa och då vågar inte hästarna länga ut sina steg och de blir istället fega.

Den här LA:an som båda hoppade var även distriktsmästerskap (DM) vilket bar lite extra kul. Så klassen gick i en A1:A som betyder att, om man går nolla får man hoppa en omhoppning, fast efter alla andra så man går ut emellan grunden och omhoppningen.
Bonny gick ut allra först i klassen, hon var övertaggad men ändå kontrollerbar. Hon hoppade bra och var positiv hela tiden men tyvärr 2 nedslag summa 8 fel. Ett av nedslaget tar jag på mig till 100% då jag plockade bort ett galoppsprång på en linje och det andra kom jag bra på men antar att det blev en lite missbedömning då hindret stod lite snett.

Diva gick ut näst sist i klassen och hon sätter en perfekt nolla i grunden, inga konstigheter. Jag gick sedan ut från banan för att vänta på omhoppningen, då alla nollor ska mötas i en omhoppning om placeringarna. Jag startade sist då jag var sista nollan i klassen vilket är en stor fördel för att veta vad man måste in och göra. Jag såg alla och för att vinna var jag tvungen att sätta den felfritt. Så jag gick in med inställningen felfritt men så blev det inte. Jag rev redan hinder nr 2 och för att vinna var jag då tvungen att ha snabbast tid på 4 fel, så jag började gasa. Jag svängde tajt in i kombinationen och rev tyvärr den också. Jag visste att jag inte hade något att rida om så jag blev lite of och därför ett ner igen efter det. Summa 0 + 12 fel.

Divas resultat ledde ändå till en tredje plats i klassen och en tredjeplats i DM vilket var väldigt kul. Min fina Diva är magiskt och det var även första tävlingen på hackamore vilket var ett bra val.

Kram💗

  • 50 Readers

Likes

Comments

​Idag trimmades alla tre hästarna i ridhuset. Jag började med att trimma Bonny och hon var hur fin som helst. Hon var lugn hela passet och jag fick verkligen en bra känsla. Jag trimmade först över några bommar och gjorde en del lydnad. Sedan när hon var som lugnast hoppade jag några språng och hon hoppade bättre än någonsin.

Diva lika så. Hon var magisk och jag gjorde precis samma sak med henne som jag gjorde med Bonny. Idag kände jag verkligen den kapaciteten hon besitter och jag är extremt taggad på alla tävlingar framöver. Rallos trimmade jag också över bommar och även han fick ta några språng, men han lite slarvig och nonchalant men det gick iaf bättre och bättre mot slutet.

Vi har då eget ridhus vilket är en viktig sektor inom min satsning. Tack vare ridhuset kan jag lätt hålla igång hästarna på vinter tid och utan det skulle det blivit mycket konkande med att åka iväg till annat ridhus osv. Vi har nästan  alltid haft vårt ridhus och det är jag tacksam över den möjligheten.

Kram!

Likes

Comments

Efter skolan idag tog jag bussen in till Kungsbacka station för att sedan ta tåget in till Göteborg. Jag hoppade av tåget vid Liseberg och jag gick sedan till gymnasiemässan som arrangerades på svenska mässan inne på Skandinavium.

Jag var där med pappa för att jag var sjuk när klassen åkte dit och pappa ville att jag skulle åka in och titta för att det kanske hjälper mig att välja. Det fanns en hel del olika skolor där och jag har fått en del information som ändå kan vara avgörande.

Jag är inte alls säker på vad jag ska välja, det kan bli lite vad som helst. Jag har fått mest information om ridgymnasium och naturbruk och ekonomi. Det finns en skola i Skåne som är ridgymnasium som jag är lite inne på. Det känns dock lite jobbigt att flytta till hösten i sådana fall och att vara så långt hemifrån. Skolan ligger söder om Skåne och det är en bra bit härifrån. Det är även lite jobbigt att mamma har gården här hemma själv och om jag ska tävla måste mamma åka ner till södra Skåne för att hämta mig och sedan köra mig till tävlingen. Det är en hel del som måste stämma om jag ska gå på den skolan om man säger så. Jag har inte bestämt mig än och det kanske blir något helt annat än vad jag tror nu.

Jag var hemma halv 7 igen efter Göteborg. Då var det bara direkt ner till stallet och rida båda ponnyerna och göra alla sysslorna. Mamma hade mockat två boxar så jag hade endast en box att mocka men 12 höpåsar skulle göras och vatten och mathinkar.

Imorgon är det redan fredag och denna skolvecka har gått väldigt fort och det är inte långt kvar till lov nu. Man kan säga att jag har två veckors lov eftersom jag har prao veckan efter det.

Kram💗

  • 40 Readers

Likes

Comments

Idag hoppade jag båda ponnyerna hemma. Bonnys första riktiga hoppträning efter skadan. Jag ville inte att det skulle bli så komplicerat så jag använde mig av små bockar och sedan ett speciellt avstånd till ett större hinder. Jag ville inte att det skulle va så svårt eftersom jag ville få en bra känsla och en glad häst eftersom det är tävling på söndag.

Bonny var extremt pigg och stark idag men inte så konstigt att hon var det, hon har ju inte fått hoppa på riktigt, på ett tag nu. Hon blev väll övertaggad och energin blev på topp när hon såg hinderna i ridhuset. Hon bjöd på många fina språng men lugnare måste hon bli för att kunna få en bra och jämn rytm.

Diva, fantastiska Diva, vilken guldponny. Hon var helt fantastisk idag på alla sätt. Hon lyssnade bra på mina hjälper och var lugn och avslappnad från början till slut. Visst hon var lite pigg men hon hoppande runda fina språng och sprang inte ifrån mig. Jag har alltid ridit henne på tredelat bett men häromdan trimmade jag med hackamore och vilken skillnad. Hon brukar ha svårt för att ta tag i bettet och söka sig neråt, men med hacket så har jag henne mellan han och skenkel från att jag sitter upp tills att jag sitter av. I hoppningen fick jag de runda sprången precis som jag strävat efter och hon har aldrig hoppat bättre.

Det är många hästar som hoppar bättre på hack men inte lika bra att trimma på och så är det är det för mig och Diva. Hon krullar nästan ihop sig för mycket när jag trimmar med det, och i hoppningen med tredelat bett tar hon upp huvudet för mycket, så hack när jag hoppar är något hon och jag fastnat för helt.

Kram💗

  • 41 Readers

Likes

Comments

Idag red jag markarbete med alla i paddocken. De fick trava bommar och hoppa små hinder, vilket Diva och Rallos gjorde klockrent. Bonny var dock lite pigg, men en nyrakad häst efter skada tyckte det var extremt kul att få hoppa.

På onsdag ska båda ponnyerna få hoppas igenom. Jag ska bygga upp en studs och en serie i ridhuset + två hinder snett igenom, oxer och räcke. Tror inte Rallos ska hoppa men man vet ju aldrig.

På söndag ska Bonny göra första starten efter skadan. Diva är också anmäld men vi får se om vi orkar ta med båda, men jag tror vi gör det. Isåfall ska båda hoppa DM klassen, vilket kommer bli kul. Många av mina kompisar kommer vara på änglahoppet denna helg men det är en tävling jag valt att välja bort då Bonny inte vart redo för det.

Vecka 42, då är det träning för Amanda på onsdagen vilket ska bli kul och nyttigt. Det är bra att komma bort så mycket som möjligt för Rallos, så han får vara i olika miljöer.

2 november är det ponny SM 2017 på schemat. Känns Bonny bra på tävlingarna innan kommer vi såklart att åka och jag tror inte det kommer vara några problem. SM går i Bildal vilket är mycket nära, så det blir skönt med packning osv. Så jag kommer bo hos en kompis under den helgen i bildal.

Mer än så här är inte inplanerat med hästarna, men den kommer att fyllas på mer och mer under tiden. Antagligen kommer det att bli träning för Amanda varannan veckan med Rallos och så kommer det säkert bli någon mer tävling snart framöver.

Kram😘

  • 46 Readers

Likes

Comments

Idag har jag i stort sätt vart i stallet hela dagen. Jag kommer inte ta så mycket utsläpp framöver och jag kan därför sova ut på helgerna. Så, så fort jag vaknade gick jag ner till stallet för att börja dagen, alla hästar skulle klippas, alla ridas, plocka in hinder till ridhus från paddock, eventuella sysslor. Dessa saker var tanken att jag skulle hinna göra idag.

Jag började i alla fall med att klippa Diva vilket gick bra, hon är snäll och står som ett ljus. Det tog ca en timme, kanske lite mer, men det gick hyfsat snabbt. Sedan klippte jag Rallos vilket också gick snabbt och enkelt då kan också står helt stilla, lite mer än en timme för han med.
Det var bara Bonny kvar, hon brukar vara ganska svår att klippa, vi brukar ofta få bremsa henne. Jag gick upp för att hämta mamma men hon var inte riktigt klar med det hon pysslade med så jag beslutade mig för att gå ner och prova klippa henne själv. Jag satte bomull i öronen och sjöng högt så att hon inte skulle märka när jag satte på maskinen. Jag började klippa rumpan och hon stod helt still och helt oberörd. Jag närmade mig mer och mer halsen och hon brydde sig knappt. Så jag blev helt överraskad att hon tog det så bra då hon brukar kasta sig så fort man satte på klippmaskinen, men inte nu. Min lilla ponny kanske har växt upp, kanske.

Sedan red jag Diva. Hon var fin och mjuk och inget att klaga på. När Diva var riden gick jag upp för att äta (runt 15:00) och som vanligt fastnade jag framför datorn i två timmar....Sedan gick jag ut igen för att rida Rallos och sedan Bonny och plötsligt var klockan åtta.

Jag hade tänkt att ta in lite hinder men nej nej. Jag är ju då dum som satt framför datorn och åt mat i två timmar då jag hade kunnat bära hinder på den tiden istället. Aja jag får göra det på onsdag.
Sysslorna fixade mamma idag, hon mockade. Jag gjorde dubbla höpåsar igår och jag hade då inga sysslor att fixa idag, förutom vatten och mat hinkar, fast det tar endast fem minuter.

Kram💞

  • 58 Readers

Likes

Comments

Just nu är jag i skolan och jag orkar typ inte jobba mer. Jag blir tröttare och tröttare för varenda dag som går och jag har inget ork i skolan. Jag är så trött att jag skulle kunna somna här och nu. Jag går i nian och det är ju det viktigaste året innan gymnasiet, men det är även det längsta, tråkigaste och jobbigaste året.

Jag antar att det kan vara hösten som gör att jag och många flera är så trötta som vi är. Det har blivit mörkare och vi är påväg mot ännu mörkare väder. Dagarna blir kortare och mer stress uppstår, eftersom man vill hinna rida ut så länge det är ljust.

Jag orkar knappt gå upp på morgonen, jag som många vet är extremt morgontrött men jag har ändå kunnat kämpa mig upp ur sängen klockan 7. Men nu det går inte, jag har somnat om varenda dag denna veckan och fått springa till bussen varenda dag. Jag vill inte ha det så! Jag sover i 9 timmar varje natt då borde jag vara pigg när jag vakar men så är inte fallet. Jag vill vara den som går upp klockan 7 på morgonen och inte stressande till stallet.

Jag lever på helt fel rutiner och det är någonting som jag måste ändra på. Jag kan tro att 3 hästar är lite för mycket. Jag kommer ner till stallet halv 4 på korta dagar och sedan göra sysslorna, så jag kan inte sitta upp förens halv 5. Sedan rida tre hästar. Stallet blir klart 8 varje kort dag men jag har långdag tre gånger i veckan och då flyttas allt fram en och en halv timme, alltså halv 10.

Det är ju inte långt kvar nu, jag måste hålla ut och göra mitt bästa, önska mig lycka till!

Kram

  • 62 Readers

Likes

Comments

Vilken drömponny jag har! Idag visade Bonny verkligen framfötterna och presterade långt över förväntat när vi trimmade i ridhuset. Hennes humör var definitivt på rätt sida och wow vad glad jag var när jag hoppade av.

Jag travade totalt 30 minuter + lite lite galopp på slutet. Hon lyssnade på mina hjälper extremt bra och det kändes som en helt annan ponny. Jag har en ovana att gärna sitta med mina händer nära magen och inte vid manken, där de ska vara. Jag överdrev därför handen idag med att ta fram dem framför manken och det gav som sagt resultat. För mig känns det ovant att rida så, men det är ju såklart mycket lättare att jobba hästen runt skänkeln om handen är på rätt position. I vanliga fall brukar jag få ta många halvhalter och hela tiden röra på bettet när händerna kommer på fel plats. Så man lär sig något nytt varje dag och hittar nya sätt hela tiden för att förbättra sin ridning. Galoppen på slutet var också helt magisk, då hon gick på tygel under tiden och i fattningen och var lugn men ändå rund i ryggen och bakbenen mitt under sig.

Så en stor stjärna till min prinsessa idag!

"Den ofrivilliga vilan är oftast den bästa" som Peder säger, som stämmer rätt bra.

xoxo

Likes

CommentsIdag
Diva: Hon trimmades i ridhuset då det regnat jätte mycket, så det var alldeles för blött ute.

Bonny: Hon reds ut i 30 minuter, den största delen av passet bestod av trav. Hon känns fräsch och pigg och vi ökar traven sagta och säkert för vare dag.

Rallos: Han fick vila då han gått riktigt tuffa pass förra vecka.

Tisdag
Diva: Diva ska vila imorgon då hon gått varje dag i 2-2,5 vecka, jag har dessutom långdag i skolan och det då också skönt att ha en häst mindre.

Bonny: Hon ska ridas i ridhus eller paddock beroende på väder. Hon ska travs i ca 35 minuter + framskrittning och avskrittning.

Rallos: Han ska också ridas i ridhus eller paddock beroende på väder. Han ska trimmas och jobba igenom höger respektive vänster ställningarna.

Onsdag
Diva: Hon ska ridas ut.

Bonny: Hon ska också ridas ut, med mycket trav.

Rallos: Han ska trimmas på banan.

Torsdag
Diva: Hon ska ridas på banan och göra mycket övergångar.

Bonny: Hon får ridas ut igen då jag inte vill rida alldeles för mycket på böjt spår.

Rallos: Även han ska ridas ut.

Fredag:
Diva: Hon ska ridas på banan.

Bonny: Hon ska också ridas på banan och även galoppera lite.

Rallos: Han ska få kämpa igenom en tuff markarbete- pass med bommar och småhinder.

Lördag
Diva: Hon ska få göra som Rallos gjorde dagen innan med bommar.

Bonny: Även hon ska få trava bommar.

Rallos: Han ska ridas ut och helst klättra i backar om någon från stallet kan hänga med.

Söndag
Diva: Hon ska ridas på banan lite lösgörande.

Bonny: Hon ska för första gången efter skadan göra ett riktigt dressyr pass.

Rallos: Han ska skrittas ut eller lösgaloppera .

  • 84 Readers

Likes

Comments