Header

Här på bilden har vi världens godaste pulled pork! Med en extra touch, om man har något i kylen som ligger och inte kommer bli använd. Dessa cheddar-ostar är allt för många i ett paket för att bli använt på en användning. Så det fick bli att kasta på dem på porken! Sedan potatis, zucchini, lök och morötter till detta som ligger tillsammans i ugnen! Blir kanongott:D!

Ibland får man lyxa till med slömat och bara njuta av det!
Vad äter ni ikväll?

Annars då, nyss dragit en träningsrunda igen, som schemat säger! Nu dricker jag min proteindryck och sen ska jag fortsätta fixa datorn som har blivit fördröjt en stund! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God morgon hela världen!
Nu är man redo för att jobba och slita med det projekt jag har! Än så länge kan jag tyvärr inte berätta för er som läser vad det är, även hur mycket jag vill kunna diskutera det med er så går det inte 😊. Jag hoppas jag kan släppa bomben snart och ni får veta exakt. Men nu kan jag tyvärr bara säga att jag jobbar för fullt med det och det kommer bli helt sjukt sen att släppa hela bomben :D

Men så då, vad ska ni göra idag? Har ni planer? Kommer ni att träna idag?

Det ska jag göra, slita enligt mitt träningsschema, som ni kan läsa längre ner. Det rekommenderas!

Jag satt även för någon dag sen och gick igenom texter jag skrivit i word när jag studera förut, lite texter om skolplikt, om mina åsikter kring feminism! Är detta något ni skulle vilja att jag skrev klart och lade upp här? Att ni får läsa mina åsikter kring skolplikt i dagens samhälle? Och vad jag tycker om feminism som är idag? Hur allvarligt kan det bli med det och hur bra är det för samhället?

Skriv gärna en kommentar nedanför och berätta om ni vill läsa och även vad ni tycker om att det skulle varit skolplikt i gymnasiet och feminism!
Jag är intresserad av allas åsikter :D!

Likes

Comments

Bilden med handskarna är tagna för många år sen då jag fick dem för första gången! :)

Tagit fram handskar igen, gör övningar och tänker tillbaka då jag faktiskt boxades som 15 åring och tränade.
Träningen för mig har alltid funnits i livet och har alltid läst om det, försökt ta reda på mer, pratat med nån PT och verkligen försökt ta reda på mer...
Jag har alltid försökt också testa olika träningsmetoder, se vad som funkar och vad som inte funkar.
Testat olika gruppövningar, olika övningar och andra scheman...
Jag har ofta köpt helt nya produkter inom kosttillskott för att se hur det funkar som inte används av så många.

Jag har älskat att träna sedan jag var runt 15 års åldern då jag började med boxning.
Detta är ju något jag givetvis vill ta upp igen och boxas och känna känslan att studsa omkring.

Jag försöker lyssna på alla vad de har att säga om träning, vilka övningar man inte ska göra och hur man ska göra andra övningar. Men jag vill ta reda på varför och varför inte.
Jag lägger på mig fett för att bränna fett, för att se hur alla tekniker inom träning funkar. Att bygga muskler och som att gå ner i vikt.
Jag vill kunna säga ”jag förstår hur det är” när någon berättar om något eftersom jag själv upplevt och gått igenom proceduren.

Jag vill inte vara en människa som läser en bok rätt upp och ner, sedan kan allt. Jag vill uppleva allt i träning och verkligen förstå hur kroppen jobbar.
Jag har druckit alkohol och tränat, jag har varit helt nykterist och tränat.
Jag vill veta vad som funkar bäst på mig. Vad som får mig att bygga muskler!

Angående bilden om boxningshandskarna, så är det mma-handskar. Det har jag dock aldrig tränat, utan jag har tränat simpel boxning. Men har även tränat smått på annat håll kickboxning och liknande sporter som jiujitsu.

Jag kommer nog aldrig att sluta träna, jag kommer nog inte heller aldrig att sluta med kosttillskott om jag känner mig rätt!

Man ska våga prova och våga göra egna scheman och testa minst 1–2 månader! Man vet inte om ett schema gör verkan på en vecka, eller 2 veckor... Man måste testa och prova! Och hålla ut med samma schema!

Likes

Comments

Katastrof säger jag bara!
Gårdagen var hektisk att hinna med allt som ska göras, att även få med det som ska hinnas idag..
Jag älskar dock att vara i fullt gång och kämpa och slita, men vissa saker får mina ögon att bli extremt trötta och svida!
Därför kommer jag även tipsa er om en sak om ni har samma problem!

Dagen bestod egentligen först av att skapa exempels av logotyper som jag försöker just nu lära mig.. Det tog ju sin stund att göra, ett par timmar kan man säga haha :D
Sedan ska jag sälja av en bärbar dator idag, därför var jag tvungen att fixa den nya och installera allt viktigt och fixa så den är stabil att använda! Så man kan idag rensa den gamla och sälja av :) Så det tog resten av dagen kan man säga!

Därför vill jag tipsa om ni har samma problem som mig! Det blåa ljuset ifrån en datorskärm får mina ögon att bli trötta, svida och slitna och man blir lite yr av att sitta vid en dator länge..
I.flux är ett program man kan installera på datorn, där man kan ställa enkelt in ett gulare ljus som tar bort det blåa ljuset från skärmen, det blir oerhört mycket behagligare att titta på en skärm under längre tid. Det kan vara oerhört bra om man även bloggar mycket eller jobbar framför en datorskärm länge. :) https://justgetflux.com/
Där har ni hemsidan och allt :). Jag kör det på min stationära och det är oerhört bekvämt. :)

Dagen idag då, är den bättre?
Dagen startade med en biverkning från medicin av epilepsi, yrsel.. Inte bättre start haha! Men det börjar gå över och man kan bli människa igen.
Det är nog på grund av oregelbundna tider jag tar medicinen :) Tyvärr!
Men idag ska man installera om den gamla burken, sedan jobba lite så man får väl se om man tar mer paus idag :)

Likes

Comments

Inget inlägg igår! Därför kommer det upp ett nu också! Haha!

Vad bestod gårdagen av? Jo först och främst på med skinnjackan för att ut och promenera och kolla runt på stan, se om det finns något att handla också! Men borde dock ta fram vinterjackan för även om telefonen sa det var 2-3 plusgrader, så var det snorkallt!
Sedan promenera hem, käka lunch som bestod av havregrynsgröt och sedan fortsätta jobba för att bygga på det projekt som jag håller på med just nu. Jag har en grej som jag kommer att kunna släppa inom sin tid! Men än kan jag inte berätta fritt vad det är tyvärr. Men jag jobbar varje dag på detta!

Sedan blev det att laga mat runt 4 tiden, så det blev svingott! Lite stekt kött med potatis gjorda i ugn! :)

Dagen var bra i sig, om det hade varit lite varmare! Hade ju inte klagat!

Vad gjorde ni igår? :)

Idag har jag hunnit druckit morgonkaffe, ätit frukost som bestod av en tallrik havregrynsgröt!
Nu blir det jobb, senare är det träning som gäller, precis enligt träningsschemat som jag lagt upp längre ner!
Ska även försöka skriva lite idag fritt så får se hur det går :)

Likes

Comments

Godmorgon för den delen!

Jag tänkte göra ett inlägg här lite om vilka kosttillskott jag använder, vilka jag rekommenderar och varför egentligen.
Givetvis finns en påse med kreatin till höger och jag vet att den inte är nödvändig för mig.

Jag använder 3 kosttillskott, har använt fler givetvis tillsammans, men just nu är jag endast i behov av dessa 3.

Från vänster är det Proteinpulver från Mutant. Oerhört äckligt proteinpulver för att vara helt ärlig, så smaken rekommenderar jag inte.
Men innehåller otroligt mycket proteiner och BCAAs som är extremt bra för träningen. Kroppen återhämtar sig riktigt bra efter denna!

I mitten är det en gainer från Star Nutrition. Som inte använts på 2 månader på grund av att jag minskat kroppen i fett.
Gainer är alltså till för att man ska öka i vikt snabbare under tiden man tränar, vilket resulterar i att musklerna byggs en aning fortare med hjälp av alla kolhydrater man får i sig. Om man är i behov av extra kolhydrater alltså.
Rekommenderar denna från Star Nutrition eller Mutant mass, då den från Mutant mass innehåller extremt mycket kolhydrater i en portion.
Star nutrition har en extremt god smak, men lite mindre kolhydrater per portion.

Sen har vi givetvis längst till vänster, en påse med kreatin, även från Star Nutrition. Kreatin är inget jag måste ha, inget jag rekommenderar då kroppen redan bildar kreatin som är tillräckligt. För mycket av kreatin kan ge en skada på njurar och lever.
Kreatinet finns även i fisk och kött!

Även att ca 30% människor har ingen nytta av kreatintillskott då de redan har hög nivå av kreatin i musklerna.
Så egentligen inget man bör gå in på, inget som bör användas. Jag har köpt för att enbart testa då jag alltid varit emot detta. Jag kan rekommendera generellt proteinpulver enbart.
Har man svårt med vikten som jag alltid haft i mina år, svårt att öka oavsett hur mycket jag än äter, så kan man köra på en gainer emellanåt!

Jag hoppas detta gav någon inblick i vilka kosttillskott jag använder, egentligen varför jag rekommenderar och inte rekommenderar.

Är det något ni vill veta, någon fråga? Eller något att tillägga. Bara att ge en kommentar! :)

Likes

Comments

Godmorgon läsare!
Nu är man äntligen vaken och denna morgon som vanligt nästan, så tillagas det havregrynsgröt!
Vad brukar ni äta på morgonen?
Jag har otroligt svårt egentligen att orka laga något och äta det då aptiten inte är den bästa!
Men att fokusera på träning och nyttigheten så går det ihop!

Idag så vankas det att köpa nytt köksbord, sälja av det gamla som står just nu! Ska bli riktigt skönt att få in ett nytt bord som är lite mer fräscht!
Alltid skönt att göra om lite i hemmet så man får det lite nytt!

Annars då, försöka dra iväg lite mail som skall skickas till olika företag, se hur saker och ting kan gå ihop!

Får väl se, annars ska jag fokusera lite på bloggen och se om det kan göras om lite och få lite annorlunda! :)

Likes

Comments

Släpper idag ett utkast från mitt arbete, mina åsikter kring han, hon och hen!
Jag hoppas ni njuter av att ha något kort att läsa och jag släpper detta då det inte är helt klart, ett utkast som sagt!

Njut av läsning!

Han, hon eller hen? Godkänt, men accepterat?

Frågeställningar

  • Pronomen i text av myndigheter/tidningsbolag?
  • Kommer bli accepterat?
  • När kan man använda hen?
  • Lära ut detta? Eller hur bör vi ställa oss?

Inledning
Användning av olika pronomen har varit frestande ämne att diskutera och argumentera för eller emot. Man kommer egentligen ingen vart i debatter kring detta och det står fortfarande stora frågetecken ifall det är accepterat eller inte. Det finns många som tycker att andra pronomen än ”han/hon” är fel, medan andra tycker tvärtom. Många står fast vid sitt beslut och tycker Sverige ska utveckla sitt språk genom att lägga in fler personliga pronomen

Pronomen i myndighetstext
Vad anser jag om att ha andra personliga pronomen som t.ex. ”hen” i texter skrivna av myndigheter eller tidningsbolag? Rent av egentligen oprofessionellt egentligen. Kan man det svenska språket tillräckligt kan man skriva om en text så man kan undvika personliga pronomen. Man kan använda ord som ”den/denne” istället. ”Snart var det dennes födelsedag” är ett exempel där man kan använda detta, om man nu måste undvika.

”Om du har med dig en intygsgivare måste hen fylla i och skriva under blanketten Identitetskort – Intygsgivare (SKV 1503) i samband med ert besök på kontoret.”

Detta är en textrad kopierad direkt från skatteverkets egna hemsida angående id-kort, där de använder ordet ”hen” istället för att använda könsneutralt pronomen ”den/denne”. Givetvis är ”hen” könsneutralt men inte enligt mig professionellt att använda i sådan text.

Kommer detta att bli accepterat? Kan det eskalera?
För mig har det alltid varit han eller hon eller den som är mer könsneutralt. Att vi kommer på något nytt är svårt att se att det ska bli fullt accepterat. Detta kan bli värre och det har kommit upp lite nya pronomen än ”hen”, icke godkända visserligen, men samma var ju hen före millenniumskiftet. Det känns som att det blir lite barnlek i det hela och därför kan det aldrig bli accepterat, även om många idag försöker vara könsneutrala. Jag tror vi är könsneutrala på fel sätt.

Hur ska vi lära ut att vara könsneutrala?
Könsneutrala ord som ”hen” eller liknande skall inte läras ut i skolvärlden tycker jag, det blir alldeles fel för vi skapar egna kön som inte finns. Vi skapar ett samhälle där det kan bli tabu att uttrycka han eller hon mot vissa. Det ska inte vara fel att vara han eller hon, eller att gå emot och rätta om någon säger detta om dig. Jag tycker att främst att vara könsneutral ska vara i text och i såna fall använda sig utav den/denne

Källor:
https://www.skatteverket.se/privat/folkbokforing/idkort/hurduansokeromidkort.4.76a43be412206334b89800021581.html


Likes

Comments

Godmorgon folket!

Nu är man äntligen vaken och kan göra nytta av dagen!
Vad ska ni göra idag? :)

Har ni något ni brinner för? Lite extra? :)
Jag är en människa som givetvis kan jobba vanliga tider och kan göra samma sak 08.00-16.00 varje dag, måndag till fredag.. Men det är inte vad jag brinner för i jobbväg..
Jag är en människa som vill jobba mer, lite extra! Slita för att få det jag önskar, nå mina drömmar!

Jag är fullproppad med idéer och dem vill jag förverkliga och det är jag beredd att slita för!
Så dagen kommer bestå av att maila och försöka få fram någon som vill hjälpa mig med de idéer jag har.
Ska även söka upp lite olika sidor på nätet hur man kan gå till väga och människor som varit med lika situationer
och se hur de har gjort :)

Man ska jobba mot de mål man har i livet, aldrig ge upp och kämpa!
Så ta eran energi, ge inte upp, kämpa på!
Alla kan nå dit de vill, bara man har viljan!

Likes

Comments