Header

Tanker

Hallaien og takk for sist!

Tja... hvordan begynner man egentlig et nytt innlegg når det er over et år siden sist? Etter litt tilfeldige omstendigheter så endte jeg opp her inne på bloggen igjen. Jeg ble sittende å bla litt i arkivet og la merke til at neste år fyller bloggen min faktisk 10(!) år! Så per i dag har jeg (av og på) blogget i ni år, og det er jo egentlig ganske sykt.

Satset på at jeg denne gangen klarer å opprettholde bloggingen litt lenger enn bare et par dager. Jeg vil påstå at jeg er relativt god på å skrive, og i tillegg har jeg en mening om alt og ingenting. Perfekt kombinasjon i grunn, men likevell detter jeg av hesten gang på gang.Vi snakkes plutselig igjen!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

// Photo: pintrest.com

Likes

Comments


Mine favoritter:Og ikke minst denne fine sofaen!..


Likes

Comments

Nå er det jo straks den tiden på året der mennesker over hele verden går inn i et nytt år. Som et nytt menneske med nye mål og ny optimisme. Et nytt år banker på døren og nyttårsforsettene skrives ned og dokumenteres til penner er tom for blekk og datamaskiner er tom for strøm. Det er mye som skal forbedres, både personlig, karrieremessig og samfunnsrelatert.

For første gang skal jeg selv skrive ned og publisere mine mål for 2016. Ikke det at jeg har vært en motstander av nyttårsforsetter, men jeg ser på en måte ikke nødvendigheten med å vente på et nytt år for å kunne forbedre ting og tang.

Her kommer noen av mine mål for den nye året..

1. Tenk mer positivt.

Jeg har alltid vært en over gjennomsnittlig negativ person. Dessverre. Evig pessimist og forventer alltid det verste, både av andre mennesker og i diverse situasjoner. Jeg har tatt til takke med at det er bare sånn jeg er, men har i det siste gått inn for å fortelle meg selv at det ikke trenger å være sånn. Litt etter litt begynner jeg jo å tro på det selv, og jeg mener jo at steg en til forbedring er jo å bevisstgjøre seg selv om at det faktisk er et problem. Først da er det mulig å jobbe mot noe bedre. En bedre tankegang, og en mye bedre hverdag.

2. Bygge opp igjen selvtilliten min.
Ja, for hvor ble det av den? Den har rett og slett forsvunnet mer og mer i løpet av det siste året jeg har gått arbeidsledig. Jeg har jo alltid vært en person med høy selvtillit, noe jeg har vist både jobbmessig og sosialt. Ingen hinder var for høy og ingen vei for lang. Nå? Nå er det direkte vanskelig for meg å komme meg gjennom en hel dag uten å tenke at jeg ikke strekker til, og at jeg ikke har noe å strekke meg mot.

// Definisjon: Selvtillit er individets tiltro til sin evne til å prestere. Det kan handle om arbeid, skole eller sosiale sammenhenger. Selvtillit kan variere fra dag til dag og kan endres gjennom bekreftelse utenfra, eller også endres under for eksempel alkoholpåvirkning.//

3. Få bedre selvfølelse.
Litt i sammenheng med punktet over, men like relevant. Selvfølelsen min har vel aldri vært helt på tipp topp. Utad har jeg alltid gjort mitt beste for å skjule hva som foregår på innsiden. Jeg feiler totalt i å se min egen verdi som menneske, samtidig som jeg går rundt med skyldfølelse for å tenke slik om meg selv. Som veldig mange andre jenter i dag finner jeg stadig feil med meg selv og sammenligner meg selv med andre, som fra mitt synspunkt alltid vil være bedre eller penere enn meg. Jeg kan med hånden på hjertet si det at det er langt ifra behagelig å konstant gå rundt med destruktive tanker. Det ødelegger mitt forhld til meg selv, men også til andre. Jeg er lei.. Lei av å alltid være usikker, og lei av å aldri akseptere meg selv for den jeg er og se hva jeg er verdt som menneske. Jeg vet ikke hvordan enda, men jeg skal virkelig forsøke å endre tankemønsteret mitt og få slutt på disse tankene.

//Definisjon: Selvfølelse eller selvaktelse, selvbevissthet, er å akseptere seg selv som den en er, og være bevisst sin egen verdi. Begrepet selvfølelse brukes i psykoterapi, men også i dagligtale. Lav selvfølelse gjenkjennes med usikkerhet, selvkritikk og skyldfølelse.//

4. Forbedre livsstilen min.
Jeg velger å bruke begrepet "forbedre" fordi det omfatter mer enn bare en ting. En sunnere hverdag gjør ikke annet en godt for kroppen og jeg vet selv at det bli for urealistisk å sette meg mål som innebærer strenge rutiner og null kos i hverdagen. Derfor korter jeg det ned til noe så uspesifiserende som det å bevege meg mer, og spise bedre og renere mat. Jeg har ingen planer om å stille i hverken bikinifitness eller bli Victoria Secret modell, så hverdagskos er både viktig og nødvendig for å kunne holde motivasjonen oppe (og nye treningsklær såklart).

5. Lavere forbruk, mer gjenbruk.
Dette punktet tror jeg kan bli det vanskeligste å overholde. Jeg er superwoman når det kommer til det å finne unnskyldninger for å kjøpe nye ting. I tillegg så er shopping for meg nesten bedre enn s...sjokolademilkshake.. I 2016 ønsker jeg å bruke mindre penger på nye ting og heller fokusere på det jeg har. Kjøp og salg sider på facebook er gull verdt når det kommer til gjenbruk, en manns søppel er en annen manns skatt osv.. Nei, helt seriøst. Jeg bruker bytte og salgssider på facebook mer og mer, og det ønsker jeg å fortsette med fremover. Siden vi lever i et bruk og kast samfunn er det jo mulig å finne nesten hva som helst om man bare tar seg tid til å lete. Om det er noe jeg trenger å kjøpe nytt (undertøy, sjampo, sminke og andre nødvendigheter) så skal jeg jo selvfølgelig tillate meg det, men jeg ønsker ikke å bare vase rundt i butikker på leit etter noe jeg har lyst på.

6. Bli flinkere til å ta i mot og å spørre om hjelp.
Jeg har jo alltid vært såpass sta at jeg alltid skal klare meg selv. Nå er det på høy tid å klapse eselet på baken å innse at jeg, som alle andre, trenger hjelp en gang i blandt, og ikke bare skal jeg lære meg å ta i mot hjelp, jeg skal fader med ta å spørre om hjelp også. Man skulle tro dette var både løgisk og naturlig, men for meg har det nesten vært symbolet på hjelpesløshet når det gjelder meg selv. For andre sin del synes jeg det er, wait for it, helt naturlig..! Om det finnes en kopp te med logikk, please hand it over.

7. Begrense bruken av sosiale medier.
Dette er et såkalt bittersweet punkt. Jeg er fullstendig klar over at evulusjonen tar oss videre inn i en verden som kan styres mer og mer av teknologi. Jeg følger etter med facinasjon og nysgjerrighet samtidig som jeg tviholder på tiden der kommunikasjon foregikk face to face og fysisk samvær. Jeg er for å ha mulighetene sosiale medier og internett gir oss, jeg er mot at det tar fra oss det menneskelige samholdet som var før. Det er for lett å la seg rive med, så jeg skal være strengere med meg selv og min bruk. Jeg tar en god samtale over et glass vin fremfor en kveld på sosiale medier any day!

8. Kardemommeloven og anti- janteloven.
Fordi verden blir et bedre sted om disse to lovene hadde vært mer gjeldende. Heldigvis er de alltid relevante.

Det var da mine mål for det nye året. Jeg skal jobbe mye med meg selv og det er noe jeg gleder meg til. Tro det eller ei. Det blir nok både tøft og vanskelig, men fuck it, jeg er klar.

I forhold til bloggen, så har jeg ikke satt meg noen mål for den. Jeg trives med at det er et verktøy jeg kan bruke når jeg føler meg inspirert og en platform jeg kan uttrykke meg personlig på. Det har aldri vært min intensjon at bloggen skulle bli en stor greie, men samtidig setter pris på hver og en av dere som trykke dere inn hit. Tusen takk!

Selv om jeg er en dag for tidlig vil jeg ønske alle sammen et godt nytt år og takke for det gamle.

- V

Likes

Comments

I uniform.

Likes

Comments

DIY, Interiør

Som den særegne personen jeg er, så liker jeg å ha noe ikke alle andre har. I det siste har det blitt litt DIY - prosjekter og lærhåndtak til kjøkkenskapene er en av dem. Vi hadde planer om å bytte ut håndtakene når vi pusset opp kjøkkenet, men vi fant ingen håndtak med rett dimensjon. Etter litt internettsurfing kom jeg over noen bilder av diverse varianter av lærhåndtak og bestemte meg for å gi det et forsøk selv. Det ble en suksess og da tenker jeg at jeg kan dele det med dere.

Det dere trenger er:

1. Bolter og låsemuttere 2. Lærreim (min er fra Sløyd Detaljer) 3. En god kniv til å skjære lett igjennom lærreimen. Denne er også fra Sløyd Detaljer. 4. Hulltang (bør være av god kvalitet, den som er på bildet ble fort ødelagt)

Det første du må gjøre er jo selvsagt å finne ut hvor lange håndtakene skal være, og hvilken stil du vil ha på dem. Jeg valgte å feste mine som et vanlig håndtak (to festepunkter) da det allerede var borret hull i skapdørene, men det er også mulig å lage en slags løkke i stede.

Så må du finne ut hvor mangen håndtak som skal lages å skjere av reimen. Pass på å opprettholde samme lengde slik at det ikke ender opp med å se rotete ut.

Så er det bare til å begynne å feste reimene til skapdørene. Jeg valgte å feste med bolter som settes i forfra, og løses på baksiden med en skive og låsemutter.

Her ser dere hvordan håndtakene så ut før og etter:

Jeg skal få tatt et bilde av hele kjøkkenet når det er ferdig, jeg må bare kjøpe en ny hulltang først. Det er jo ufattelig mange varianter du kan lage og det er vel kun fantasien som setter grenser.

Håper dette var til inspirasjon for noen. Legg gjerne igjen en kommentar om du også har noen smarte løsninger!

Likes

Comments