Ärret på min hals är ganska litet, nån millimeter. Det fick jag för några år sedan när jag opererade bort en del av min sköldkörtel. Då använda jag mig av Aloe vera och vanlig olivolja för att smörja ärret morgon och kväll. Dessutom åt jag mycket grönsaker.

Ärret nedan på min mage har jag haft sen jag var 15 år, då jag opererades för en magåkomma. När jag var 16 år ville läkaren korrigera mitt ärr, för det var så fult. Under den tiden åt jag mycket kött och använde mig då av traditionell sjukvård och den expertis de gav mig. Det ärret är över 2 centimeter brett, trots att det dessutom blivit korrigerat. Det var fint från början, men efter ett tag började det bre ut sig mer och mer efter operationen. Det gjorde mig verkligen besviken, för ett smalare ärr är inte så uppseendeväckande och ger inte samma negativa intryck.

Skillnad i resultat, ja! Jag tror verkligen att Aloe vera är den stora orsaken till att halsärret blev så fint, sen tror jag att kosten gjorde sitt.

Läkarens förklaring var att jag har lätt för att få ärrbildningar, men som ni ser, så verkar det inte vara hela sanningen, utan hur man hanterar det har betydelse.

Personligen känner jag mig väldigt mycket bättre i magen även sedan jag börjat dricka aloe vera varje dag i ett stort glas vatten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi tränar och här har vi fystest i Onsdags. I morse kollade jag mina värden och kan stolt meddela att jag har nu gått ner över 20 kilo sen jag började i hälsoklubb Eslöv. Därtill har alla mina värden förbättrats, benmineralmassa, vätskebalans och muskelmassa med mera. Klart jag är glad. Nu är målet att gå ner drygt 10 kilo till och komma i toppform till sommaren. När man går ner så här mycket och får mer muskelmassa så får man en bättre förbränning. Känslan av att vara lättare och orka mer är underbar. Jag hoppas kunna inspirera fler till att komma med oss och förändra sin livsstil.

Likes

Comments

I början av Juli, då hade jag efter en månads livsstilsförändring gått ner över 5 kilo. Jag var jätteglad, men har blivit ännu gladare med tiden, det är ju ett tag sedan. Det känns så skönt att bli lättare och när jag ser tillbaka på den person jag var innan ser jag en gammal tant. Det känns som om man blivit mycket yngre. Vid detta fotot hade jag gått ner så jag inte längre var inom gränsen för att få diabetes, det var mycket bukfett som försvann. Jag var led av fetma när jag började min viktresa och bukfettet pressar de inre organen så de inte får tillräckligt med syre, vilket gör att man blir trött och slö. Mitt ena knä värkte och det gjorde ont att anstränga sig, att gå i trappor kändes inte bra. Redan på denna bild hade det lättat och nu är värken i knäet borta. Det blir lättare och lättare att röra sig och jag trivs verkligen med min nya livsstil och kan varmt rekommendera er att haka på.

Likes

Comments

Dagens träningsgäng på Tabata i Eslöv. Idag hade vi information om den kommande viktutmaningen som börjar på Onsdag. Weight loss challange är en tävling, där man tävlar mot sig själv och den som uppnår bästa resultat vinner. Det blir tre vinnare och man kan vinna pengar, men det roligaste är ju att vinna äran. Det kostar 550 att vara med och i det ingår 12 shaker efter träningen. Dessutom får man en föreläsning som börjar klockan 18.00 varje Onsdag, där man får lära sig saker som är bra för att förbättra sin hälsa. Det är mycket kost och hälsa som ingår. Jag kan varmt rekommendera att komma med.

Även Fitcamp började idag, det är fyra veckors träning med scanning för att se sina resultat. Det är gratis för våra kunder, medlemmar betalar 200 kronor per termin.

Kosten utgör 80% av vårt välbefinnande, motion utgör 20% , det blir sammanlagt 100% resultat av det.

Det känns underbart att komma hem och ta en dusch efter ett träningspass. Att dricka dagens sista glas vatten innan kvällen. Jag som är 173 lång, med min vikt skall dricka runt 3 liter vatten per dygn. Det var svårt i början, men nu är det lättare och kroppen känns så mycket bättre bara av den rutinen.

Förresten på denna bild är det jag som är tjockisen till vänster, i grått. Fast tjockisar har en tendens att försvinna i vår grupp, så till sommaren hoppas jag att där inte står en tjockis.


Likes

Comments

På sommaren har vi träning vid Trollsjön här i Eslöv. Det är tjockisen till höger som är jag. plommonfärgad topp och svarta byxor. Första månaden gick jag ner över fem kilo, mest bukfett, vilket gjorde att risken för diabetes avtog. Jag har gått ner betydligt mer sedan fotot togs. Hoppas på beach 2017.

Likes

Comments

I dag när jag tog fram skärpet och skulle sätta på mina vinterjeans, så märkte jag att skärpet var för litet. Helt otroligt! Tidigare har jag haft på det yttersta hålet och nu satt det innersta löst. Jag blev både glad och förvånad, trodde jag skulle fläska till mig över Jul, dessutom har jag inte varit så aktiv senaste månaden. Men idag satt både skärp och byxor löst, trots att jag hade extra tjocka jeansthigts under byxorna. Så skönt att känna att det fortsätter att gå framåt. Att jag kan äta gott varje dag och att jag har energi att gå ut och hitta på något. Jag gick en långpromenad idag i snömodden, ner till centrum och sen vidare till mina vänner som bor vid Eslövs Kyrka.

På Bilden kan man se att vecket vid ytterhålet är ganska veckat och välanvänt och att de inre hålen inte är använda. Detta håller jag för bevis och jag tror att en del vänner kan intyga att det stämmer. I sommar förväntar jag mig att få plats i ett av mina Jeansben.

Likes

Comments

Det började med att jag flyttade till Eslöv från Hyltebruk, här finns förutsättningar för ett aktivt liv och då är det synd att inte ta sina chanser. Jag vägde då över 100 kilo, vilket jag insåg själv att det var lite för mycket, så jag köpte simkort, alltså ett sånt som gäller på badet! Visst hjälpte det lite, men jag insåg efter några månader att det bara räckte med en förkylning för att jag snabbt skulle komma ur form och vara tillbaka i samma läge som tidigare.En ryggskada gjorde att jag hade svårt att röra mig normalt, så ett år hos sjukgymnast, sen blev det dietisten, men det var samma sak där, 4 kilo gick jag ner på ett halvår ungefär och då hade jag dessutom fastat en vecka på det. Jaha tänkte jag, det krävs något mer drastiskt för att gå ner i vikt, men jag har ju crohns sjukdom och ville ju inte gå ner på ett ohälsosamt sätt, så jag får ett skov. De flesta dieter är ganska skadliga för hälsan eller man får gå runt vrålhungrig och det fixar inte jag. Många olika dieter klarar inte heller min kropp av, då man som crohns sjuk bör äta fettreducerd kost. Dessutom har jag utvecklat glutenintolerans, så vad skall jag göra, bli vegan? Kanske inte så bra för mig, har provat, det funkade inte helt och hållet, alla klarar inte av en vegankost och vegetarisk kost är inget problem för mig att gå upp i vikt på.

Likes

Comments