Header

Drömmar | Framtid, Skolan/ Gymnasiet | Grupptryck & Mobbning, Tro och församlingen | Mitt vittnesbörd

Godmorgon alla som läser min blogg!!
Har ni sovit gott? Jag somnade jätte tidigt igår innan kl.22.00 enligt sjukvårdspersonalen. Men det känns skönt att få ha sovit ut lite,Känner dock att jag vill sova mer.

Idag ska jag skriva om skolan. Jag får sista året på gymnasiet,vilket är helt galet. Tar studenten i juni Wowho!! Nu kanske ni undrar vad jag vill göra efter gymnasiet och jag har funderat på att läsa till undersköterska på komvux eller gå någon bibelskola typ som till allas glädje Restenäs  eller så kanske det blir UMU i Lindköping.

Mitt Mål att gå bibelskola|Bli ungdomsledare. Förverkliga min dröm/passion/vision och min kalleslse Gud gett mig.

Jag har i ca två års tid börjat se ungdomar,hur deras miljö ser ut i dagens samhälle. Jag förstår verkligen att det inte alla gånger är lätt att vara tonårning/ungdom. Står massor på sociala medier hur man som ungdom ska vara i dagens samhälle.  Tycker det är hemskt att se ungdomar som far illa,blir mobbade/sexuellt uttjatade. Jag har själv blivit det och det är så vidrigt! Ser också att dagens mode ska vara så utmanade som möjligt,alltså att unga tjejer ska visa så mycket av sin kropp. Jag vet själv hur svårt det är att stå emot grupptryck, kanske andra tjejer säger att du hacka på deras klädstil för att bli en av de populäraste i skolan,jobbet. Nej du behöver inte hacka på deras klädstil för att du är så unik,finns ingen som är lik dig. Du är Guds älskade dotter,hans avbild♡ Till sist vill jag bara säga kläd dig som du vill,men se upp så att du som tjej inte klär dig allt för utmandade för det kan leda till att du ger ut fel signaler till andra killar och män. Vilket inte är så bra,det var därför jag skrev det där om att bli sexuellt utnjutad kan i värsta fall leda till övergrepp/våldtäkt. Säger detta av egen erfarenhet. Så ni tjejer ta vara på era vackra kroppar som vår himmelska fader skapat♡♡♡

Jag vet att dagens inlägg skulle handla om skolfoto/framtid/min kallelse men ville skriva lite om detta ämne för att det är så viktigt.

Jag ser faktiskt framemot skolfotot som är imorgon. Vet dock inte vad jag ska ha på mig,ska fundera på det och ikväll skriver jag vad jag ska ha på migSminkning/styling blir det iaf😄

Kram på er alla!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tankar kring psykisk ohälsa | Gud kan upprätta/hela oss

God eftermiddag er! Mår ni bra? Vad har ni för er idag,jobb skola? Eller är ni lediga?
Här kommer en sammanfattning av förmiddagen.

Lovad er en uppdatering kring mötet ätstörningsenheten. |Bönesvar

Samtalet började kl.10.00 var klar där ca  kl.10.20 och till min glädje så fick jag höra att jag inte hade någon ätstörning
Vilket var jätte skönt.

Dock har jag börjat må dåligt igen,men ska försöka andvända de strategier jag har fått av olika människor som rehab unga vuxna(psykiatrin) men också av personal på avdelningen jag är på. Ibland märker jag/andra att det är svårt för mig att komma ihåg att använda de färdigheter jag lärt mig.

Alltså det kan vara svårt ibland att minnas allt jag lärt mig. Och när impulserna kommer så kan det vara så svårt att kontrollera mig själv och det är då jag oftast har gjort något dumt mot mig själv.

Jag märker också att jag blir rädd för mig själv. Och vill fly från mig själv,när jag får panikångest/panikattack
Börjar få panik attack nu,men ska försöka fokusera på andningen och att leva i nuet även om det är svårt.

Jag känner mig ganska trött, vill gärna sova och jag märker just nu att jag inte har så bra tålamod heller. Irritationen börjar växa inom mig men antar att det blivit för att jag inte ätit riktig mat än. Tankarna att ta mitt liv har kommit tillbaka igen. Men har lovat att ta mig igenom denna dag

När jag kommer tillbaks till avdelningen så ska jag berätta hur jag haft det och hur jag mår.

Skriver nytt blogg inlägg senare.
Kramar❤
 

Likes

Comments

Storytime, Tankar kring psykisk ohälsa | Gud kan upprätta/hela oss, Övrigt|

God morgon på er! Har ni sovit gott? Har ni roliga saker framför er denna vecka?

Ska försöka berätta lite om helgen. | Absolut inte i detalj och det jobbigaste som hände. Börjar lära mig att jag inte behöver skriva för mycket om hur jag mår speciellt i bloggen.

Utan att gå djupt i vad jag gjort i helgen så kan jag säga att jag varit inomhus ganska mycket. Jag har kollat på Youtube,tv skypat med en vän. Fick även besök av mina föräldrar och bror. Vi gick ut och köpte glass, när vi kom tillbaks in på avdelningen spelade vi Skipbo. Vilket var kul.

Det är kort om vad jag gjort i helgen.

Vad händer i veckan?
Egentligen inget speciellt förutom att jag ska få träffa folk ätstörningsenheten idag sen vet jag att jag ska få prata med en läkare,och jag vet att jag ska vara kvar på avdelningen ett tag till. Och nu är jag tvungen att vara där. 
Ska också vara i skolan på dagarna.

I helgen åker mina föräldrar i väg till Eskilstuna för att ha egen tid.

Skriver nytt blogginlägg efter jag varit på ätstörningsenheten, dock tror jag att jag inte har anorexi/bulimi men att jag har någon ätstörning. Behöver hjälp att hitta en bra balans mellan träning och vad jag äter. och hjälp med att bryta olika beteenden jag har kring mat.

Kram på er!

Likes

Comments

Övrigt|
Hej och välkommen till bloggen!

Hur har ni haft det idag? Vad har ni gjort idag? Kul att just du vill läsa bloggen! Det gör mig glad.

Vad har jag gjort idag?| Hur mår jag?

Jag har varit på sjukhuset hela dagen, tagit det lugnt. Jag har också funderat på livet i stort.

Jag har pratat med en vän, vi prata om allt möjligt. Vilket var kul och trevligt 😄

Jag är ganska trött,lite ledsen mest inom mig och jag visar inte det så mycket utåt dock. Har många negativa tankar fortfarande, men har inte haft panik som jag hade igår. Har absolut inte varit lika dramatiskt runt mig som det har varit under vecka.


Ska snart få ett samtal med en av personalen,vilket är ganska skönt då jag får säga vad jag vill till de utan att tänka att det jag säger skulle vara konstigt.

Har också kommit till insikt om en sak.

Jag har insett att jag måste ta emot all hjälp jag får, ibland kan det vara så att jag inte ser att jag får hjälp fast jag får det. Så var det iaf i våras, jag var jätte beroende av min mobil ville inte lämna ifrån mig den alls. Men då bestämde personalen på avdelningen att jag skulle lära mig att jag inte behöver min mobil hela tiden. Så jag fick vissa tider då jag fick använda min mobil,kommer ihåg att jag inte fick använda sen förens klockan 13.00-20.00 i börja tyckte jag det var skit svårt att lämna ifrån mig den men efter ett tag så blev det enklare och enklare men jag minns också att jag var jätte arg/ledsen på personalen för att då förstod jag inte helt varför jag inte fick använda min mobil. Minns också att om jag hade gjort något dumt så fick jag inte använda min mobil på hela dagen. Blev så också några dagar, det var inte kul alls. Men nu vet jag varför de gjorde så. Och jag är tacksam för att de lärde mig att jag inte behövde använda min mobil hela tiden. Fanns flera anledningar varför det blev så. men inget jag ta upp här i bloggen. Men jag hoppas detta kan vara en uppmuntran till dig som är beroende av att vara aktiv/social hela tiden på sociala medier på nobilen/ipaden/datorn.


Jag har lärt mig att vara utan mobilen längre stunder, men jag kan säga att det är något jag måste träna på varje dag.


Tack för att just du vill läsa min blogg.

Likes

Comments

Tro och församlingen | Mitt vittnesbörd

Välkommen till min blogg!!
Hur mår ni? Vad har ni gjort idag?
Jag är väldigt trött sovit som en stock men ändå är jag trött.

Idag ska jag skriva om en sak som hände idag| God is so Good,and Amazing,My Saviour! My God is Mighty to save!

Lyssnade precis på en låt som heter" Mighty to save. Den låten är fantastisk bra. Lyssna gärna på den låten.

Kort berättelse|

Lyssnade på musik och började söka gud sen skrev en vän att han hade bett för mig med några vänner igår kväll. Och en tjej hade fått ett bibelord till mig höga visan 2:2-10 började läsa det ordet och jag börja gråta från ingenstans och blev fylld av värme och frid. Fick uppleva något som var länge sen jag fick känna WOW det var häftigt!

Har inte mycket att berätta förutom att jag skriver två nya blogg inlägg imorgon.

Kram på er!

Likes

Comments

Tankar kring psykisk ohälsa | Gud kan upprätta/hela oss

God morgon på er!
Sorry för att jag inte skriv något igår i bloggen. Jag var jätte trött,och jag behövde fokuseramig själv.

Tänkte idag skriva ner mina tankar och funderingar över livet.

Jag har typ mått dåligt i ca fyra år,vilket bara har blivit jobbigare och jobbigare. Är så trött på livet nu. Vill inte leva som jag gör, tror att det är därför jag viljat ta mitt liv och jag tror att jag är rädd för att ta mitt liv annars hade jag kanske inte tvekat varje gång jag känt att jag ville ta mitt liv.

Men samtidigt så önskar jag att jag försvann helt från denna värld. För jag orkar inte med ett liv med panikattacker svår ångest, nedstämdhet och massor av andra saker.

Detta har jag tagit reda på kring de mediciner jag får. Skriver en länk här så kan ni kolla.

http://www.fass.se/LIF/product;jsessionid=3zmDwEFxDm144Gs9u4nTZID9DqweA_DcJj9C9WvveodEs3sNJJb2!1168449979?userType=2&nplId=20071105000022

Min medicin heter Quetiapin Actavis 

Alltså jag tolkar detta som att jag har svår depression och ångest men också schizofren= Ser/hör saker som inte är verkliga.

Det står också såhär om min medicin:
Självmordstankar och förvärrad depression

Du som är deprimerad kan ibland ha tankar på att vilja skada dig själv eller begå självmord. Dessa symtom kan förvärras när du börjar behandlingen, eftersom det tar tid innan läkemedel av den här typen har effekt, vanligtvis cirka 2 veckor, men ibland längre tid. Tankar av den här typen kan även öka om du plötsligt slutar ta ditt läkemedel. Dessa tankar kan vara vanliga om du är ung vuxen. Kliniska studier har visat att unga vuxna (yngre än 25 år) med depression har en ökad risk för självmordstankar och/eller tankar på att skada sig själv.

Det är ju lite skrämmande att dessa saker stämmer med hur jag känner.

Hur mår jag idag?

Jag är jätte trött, sömnig vill jättegärna sova merHar negativa tankar/planer. Har sett saker som inte är verkliga,men för mig blir dessa saker verklighet. Så jag har ganska svårt att skilja på vad som är verklighet och det som inte är det.

Tex. Jag kanske ser att jag är med i ett krig där jag blir dödad, ibland har jag ett mig själv ta självmord och allt som händer det.

Blir dessutom rädd för mig själv. Och ibland litar jag inte på mig själv. Just nu litar jag inte på mig själv, men ska försöka hittanågot som kan distrahera mina tankar/planer.

Skriver om några timmar igen i bloggen.
Tänker också att jag ska börja skriva fler och fler inlägg under dagarna.

Tack för att du vill läsa bloggen!

Likes

Comments

Storytime

Hej och välkomna till bloggen!! Sorry för att jag inte skriv något i bloggen igår men jag var väldigt trött och det hände en sak på eftermiddagen. Idag ska jag skriva om vad som har hände igår, alltså blir det en Storytime.

Vad har jag gjorde igår? | Jobbig eftermiddag

Allt börja med en bra morgon men mådde sådär såg konstiga saker framför mig.  Jag och några klasskompisar tog bussen till Hästhagen/Rosta gärde. Vi spelade minigolf, padlade kanot/kajak.

När vi skulle sluta för dagen så fick jag reda på en sak som aldrig får hända. Så jag och klasskompisen fick åka till polisen och göra en anmälan. Efter det så gick jag till resecentrum för att ta bussen till Lindesberg men alla mina tankar snurrade runt i mitt huvud och jag fick en idé som inte var så bra.

Skrev det till en vän som ringde sos och när jag satt på bussen på väg till sjukhuset i Lindesberg så ringde min mobil på hemligt nummer visade sig att vara polisen de undrade hur jag mådde och när de gick höra det så kom de ikapp bussen och körde mig till sjukhuset i Lindesberg. De ville hjälpa
mig helt enkelt. När jag  kom fram till Lindesberg var jag helt förstörd, grätt hade panik. Men jag lugnade mig efter någon timma. Jag fick också prata med personalen på avdelningen om det som hände och hur jag mådde.

Somnade tidigt igår kväll,därför skrev jag inget i bloggen igår.

Skriver mer i bloggen senare idag.
Kramar.
#backaviktoria

Likes

Comments

Tankar kring psykisk ohälsa | Gud kan upprätta/hela oss

Välkomna till bloggen! God morgon!
Har ni sovit gott? Hur mår ni idag? Vad ska ni göra idag?

Jag har sovit gott men det blev sen igår snacka med en vän ganska länge under kvällen. Hade mycket ångest attacker igår kväll. Hade dessutom panikattacker också.

Del #3

kl. 07.08 Hur mår jag nu?
Jag har extremt mycket ångest just nu, känner hur paniken kommer smygandes. Det är så sjukt jobbigt. Kan inte hantera det snart. Jag brottas just nu med självmordstankar återigen.  Det är så jag mår just nu.

Vad ska jag göra i skolan idag?

Vi kommer prata om arbetslivet vilkor och mycket annat, vi ska också jobba med gymnasiarbetet och service och bemötande, men också engelska.

Jag ska på ett möte ikväll, som kommer handla om arbeten osv. Efter det så ska jag åka tillbaka till Lindesberg

Skriver i bloggen senare
Kramar

Likes

Comments

Tankar kring psykisk ohälsa | Gud kan upprätta/hela oss

Min dag hittills| Ganska bra

Jag försov mig i morse,men missade inte så mycket i början av skoldagen. Eftermiddagen då missade jag ganska mycket på grund av ett möte jag skulle på. Nu är jag på väg till Lindesberg,vet inte hur länge jag ska få stanna där men jag önskar minst en månad eller två.

Sitter på bussen och lyssnar på musik och försöker koppla av. Men det är inte så enkelt, då jag har massor av saker att tänka på. Min hjärna hinner inte riktigt vila, vilket är ganska jobbigt.

Hur har jag mått idag? | Sammanställning
Jag har haft det ganska bra idag,dock lite ångest och jag har känt mig övergiven,nedstämd. Har viljat skada mig.

Jag börja må sämre under eftermiddagen,vilket jag gör just nu.
Jag har ångest, och jag börjar få panik. En stark känsla av övergivenhet har kommit över mig. Jag vill fly från mig själv.
Vet inte om jag orkar mer.

Men jag får säga till Jesus vid det här tillfället. Att jag inte klarar detta själv,utan jag behöver hans hjälp nu.

Skriver senare i bloggen! Kram på er.

Likes

Comments

Storytime, Övrigt|

God morgon på er! Sorry för att jag inte skrev i bloggen går kväll, men var jätte trött så det jag tänkte skriva igår skriver jag nu.

Min vecka| Vad ska jag göra denna vecka?
Jag kommer inte dela i detalj men jag kommer vara på skolan hela veckan. Kommer åkaolika samtal, mycket av de samtalen kommer handla om mitt mående i stort sett. Kommer också vara med på ett samtal som kommer handla om jobb/framtid  och att gå med i något som heter Jobb i Sikte, de hjälper till att hitta arbetsplatser för människor som har olika funktionshinder. På fredag så ska jag äntligen klippa mitt hår.

Hur mår jag?| Vill dela det med er

Jag har det tufft men det funkar. Jag kan i alla fall stå ut med det jag känner just nu. Dock känner jag mig nedstämd och har självmordstankar

Självmordstankarna just nu är inte så jobbiga så att jag inte kan hantera tankarna. Men viljan att skada mig själv finns. Ni kan vara lugna ska försöka låta bli att skada mig. Har också lite ångest, Men inte panik känslan som jag hade när jag vaknade idag.

Just nu sitter jag på bussenväg till skolan. Är dessutom sen till skolan,vilket inte är så kul.

Jag kommer skriva ett nytt inlägg i bloggen vid 12.00 sen vid 19.00.

Hoppas ni har det bra. Har ni sovit gott inatt? Jag sov ganska bra.
Kram på er!❤

Likes

Comments