Header

Det står helt tomt i huvudet just nu när det gäller bloggning. Jag tror alla vet den här känslan när du har läxor du måste göra men bara skjuter upp och skjuter upp samtidigt som du vet att det kommer kännas riktigt skönt när du är färdig med den. Så känner jag mig exakt när det är dags att skriva dagens blogginlägg, och så vill jag absolut inte känna. Att driva en blogg gör jag för att det ska vara kul, inte för att det ska bli ett måste. Jag vill verkligen publicera minst ett inlägg om dagen till att börja med, hade en period för typ ett år sedan då jag publicerade tre om dagen och det måste väl ändå vara målet för framtiden igen, men det är så svårt när det står stilla i huvudet på idéer. Jag måste hitta tillbaka till motivationen igen och det kan ta allt ifrån dagar till veckor, så jag får helt enkelt vänta på den och fortsätta driva mig framåt med bloggen även om det känns knapert.

Jag har en vision för framtiden, dit jag kan komma med hjälp av bloggen, som jag har som mål jag vill uppnå. Som motiverar mig att fortsätta med bloggen, ridningen och skolan. Dit vill jag komma och jag håller kvar i den tanken för att känna lite kämpaglöd och målmedvetenhet.

Nu har jag skrivit av mig lite om läget just nu, känns skönt kan jag faktiskt säga. Ordnat upp för mig själv lite grann och själv få koll på hur jag känner, och det hjälper. Nu ska jag jobba lite aktivt för att hitta motivationen, genom att unna mig själv lite kvalitetstid framför en serie med lite te och möjligen choklad. Allt börjar med att jag mår bra och känner att jag får tid till det jag behöver, när det är färdigt kan jag börja jobba lite utanför mig själv, med plugget då alltså. Det är så jag tänker och det är ändå en väldigt sund livstanke som gör att jag ofta mår bra och därför även får saker gjorda.

Fina Bill får stå för dagens inlägg, för han gav mig motivation och kvalitetstid, en riktig superponny!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Känner mig så fruktansvärt trött idag och ska alldeles strax gå och lägga mig, ville bara kika in lite på bloggen först. Inte så mycket att skriva om dock då jag helst vill lägga dagens markarbetesträning bakom mig eftersom det kändes skit. Vi fick inte ut något av träningen (förutom möjligen träningsvärk imorgon då vi red lätt över travbommar utan stigbyglar) utan vi fick se våra svagheter men inte så mycket tips för att stärks dem. Jag rider nämligen Orion på ett sätt jag har märkt funkar på honom men vår tränare tyckte jag skulle göra på ett sätt som jag inte tyckte fungerade alls. Så dagens träning lämnar vi där och blickar framåt igen, på torsdag har jag och några i klassen lite lösa planer på att hoppa självständigt eftersom träningen den dagen är inställd för att vår tränare är i Belgien. Så det ser jag fram emot, jag har inte hoppat självständigt sen jag började gymnasiet och det ska bli så skönt att kunna rida fullt ut på mitt sätt och sätta ihop övningar som jag vet passar mig häst bäst.

Men nu är det dags att sova för mig, imorgon ska Orion få longeras med inspänning eller ta några varv på travbanan beroende på vad matte orkar med!

Likes

Comments

*2010 (10 augusti)

e. Nero

u. Orchidee

Polsk import

Orion är en haflingervalack på 147 i mkh och ägs av Öknehult kursgård.

Var ska man börja? Orion är så underbar på alla sätt och vis, en ärligare och mer förlåtande ponny får man verkligen leta efter.

I juli 2016 träffade jag honom för första gången för provridning och känslan var hemsk. Han gick knappt framåt och ignorerade alla mina hjälper, påväg hem från provridningen ville jag bara gråta, inget kändes rätt men jag fick kontakt med tjejen som hyrde Orion augusti 2015 till juni 2016 och när jag fick höra och se hur Orions riktiga personlighet var så bestämde jag mig för att ge honom en riktig chans. Så 8:e augusti åkte vi 3,5 timmar neråt i Sverige för att hämta honom.

Våran resa har varit rent ut sagt blod, svett och tårar, det har inte varit en dans på rosor precis. Men jag ångrar inte en sekund av tiden jag spenderat med honom. Han har lärt mig så mycket med sin inställning och livsglädje. Han har en sån stor personlighet och visar verkligen vad han känner. Som till exempel i vintras hade han på sig ett fleecetäcke under sitt utetäcke och jag kom till stallet på kvällen och öppnade hans boxdörr för att hälsa, han kommer inte fram till mig som han brukar utan försöker ta ett steg framåt men backar istället och slår med nosen mot bogen. Jag går då fram och tar av utetäcket och ser att fleecetäcket har dragits bak och sitter och spänner på bogen. Även när han rids i regn protesterar han tydlig eller när han svänger runt på en femkrona när man ska rida iväg och han inte har någon lust. Han går med på det mesta med lite övertalning iallafall!

Han kanske inte är den sportigaste hästen som hoppar på msv höjder eller gör FEI rörelser i dressyren men det är hans personlighet och inställning som gör att jag har fäst mig vid honom. Han ställer upp i alla lägen även om jag tabbar mig och han gör alltid sitt yttersta i alla lägen. Det är därför jag är så glad i honom.

Han har även lärt mig att inte ha några fördomar mot hästar, jag tror många har förutfattade meningar om hästar som Orion, som är lite grövre. Innan jag fick Orion hade jag också det, jag såg på kallblod som tråkiga, tunga och sega. Jag kunde inte haft mer fel. Orion visade mig att det är helt fel, han är likadan att rida som vilken annan häst som helst, visst ger hans exteriör honom inte samma förutsättningar som en sporthäst men rids han rätt kan han göra precis samma sak som en. Så Orion har visat mig hur man ska se på hästar, på alla olika hästar. Det är vår uppgift att tillsammans visa andra ryttare det, jag visste att Orion skulle synas bland hästarna på gymnasiet och att han skulle sticka ut och bland tonårstjejer tror jag att mycket fördomar kan finnas och då får vi helt enkelt motbevisa dessa.

Jag är så glad att jag har fått göra denna fantastiska resa med Orion och att få fortsätta den, att utbilda honom och växa tillsammans. Jag hoppas på många fler lärorika och roliga månader med denna livsglada ponny och jag vet att han är precis rätt häst för mig!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

På söndagar kommer jag i fortsättningen ha lektion för Lova på Maja och Wynja på Gneisti, och idag var inget undantag. Maja och Gneisti står ju på två olika stall med skrittavstånd på ca 10 minuter emellan så tanken var att Wynja skulle rida Gneisti till Skörsta där Maja står och så skulle vi ha lektion där. Men solen sken och det var varmt ute så vi bestämde oss för att ta tillvara på höstvädret och rida ut. Så det gjorde vi och det var väldigt mysigt, vem vet när vädret blir såhär bra igen? Hästarna nöjda, ryttarna nöjda och jag nöj, underbart. Lite skönt med kravlöst också för idag kände jag mig väldigt trött, inte på ett dåligt sätt men jag orkade inte riktigt tänka och planera så en skogstur låg bra på schemat denna söndag.

  • Filed under: Maja

Likes

Comments

Stallet tog vi på en timme idag, det är nämligen fullservice på helgerna på eleverna har stalljour. Så det enda vi behöve göra var att ta in Orion och göra iordning honom för ett ridpass, det var Wynja som red idag eftersom hon inte ridit Orion sen vi flyttade till gymnasiet. Hon och Lova kommer att få rida varannan lördag, och så rider de varsin medryttarhäst på söndagar (Maja och Gneisti). Blev ett kort pass idag så vi hade lite tajt om tid men Wynja fick känna på honom lite grann och var jättenöjd!

Som jag skrev är det helskötsel i gymnasiestallen på helger, varje helg är det ca fem elever som har helgjour- med personal- så de fixar mockning, vatten och höpåsar åt alla nu ca trettio hästar samt in och utsläpp och även ansvarar för att anläggningen ska vara i besöksskick med sopade stallar och krattad stallplan. Det är först och främst så att inte personalen behöver fixa åt alla hästar för det skulle vara alldeles för mycket jobb men fullservicen är också väldigt bra för det elever som vill åka hem under helgerna som i vanliga fall bor på elevboendena.

Nästa lördag, den 23:e och söndagen veckan efter det, 1:a oktober har jag stalljour så då kan jag skriva lite mer om hur helgerna på gymnasiet går till!

Likes

Comments

Hade en riktigt bra hoppträning igår och Orion var jättefin! Många missar från min sida, Orion blev stark och drog ett par gånger men det vägdes upp av de bra delarna.
Vi tränade på att hoppa på båge, först två hinder och sedan tre, mycket lydnad och att kunna fortsätta rida även om hästen har fel galopp. En bra träning som började i ridhuset och efter ett lite större språng där gick vi ut till gräsbanan för att hoppa där.
Jag är lite skeptisk till gräsbanor då det är halt och stort men det gick bra, hoppade en liten bana där jag glömde driva till sista hindret och bara plockade så han började stanna men bestämde sig sedan för att hoppa ändå. Han räddar mig i lös situationer och det är jag så tacksam över, man kan alltid lite på honom. Men vi gjorde om och gjorde rätt och då var han guldvärd!

Likes

Comments

Kom på alldeles för sent igår att jag glömt blogga och det var ingen idé att sätta igång då. Så jag får helt enkelt bjuda på ett inlägg såhär på morgonen!

Ni undrar säkert hur det gick på markarbetet i tisdags innan vi åkte och mätte Orion. Fick låna ett hackamore av en kompis som jag provade rida Orion på och jag fick en mycket positiv känsla. Jag har velat prova något annat än det tredelade med fasta bettringar han har nu då jag tycket att han blir lite på och framtung på det. Man märkte direkt att hacket gav en annan effekt då han blev väldigt mycket känsligare för mina hjälper, både förhållningar och när jag skulle svänga. Dock vågade jag inte riktigt rida på med benen vilket resulterade i några nedslag och avbrott vilka jag helt tar på mig själv. Så jag ska skaffa mig ett hack och hoppa Orion på lite då och då som omväxling.

Igår fick han springa på lina i låg form för att få röra på sig utan krav och idag är det dags för hoppträning!

En gammal men snygg bild, tycker han ser så maffig ut!

Likes

Comments

Idag efter skolan var vi på Lötsberga djurklinik i Enköping för att mäta Orion. Han är ju faktiskt väldigt hög och jag var jätteorolig att han skulle vara över 148 cm och därmed storhäst. Så orolig att jag till och med klippte av manen över manken så att inte den skulle göra honom högre.

Han var lite krånglig vid lastningen dit och vägrade gå framåt, fick då hjälp av en person i ett av privatstallen och då gick Orion på. Så tacksam att befinna mig på ett ställe med hästkunniga människor runt om mig hela tiden, det hjälper otroligt mycket!

Väl på kliniken uppförde sig Orion väldigt bra, var lugn och lätthanterlig. Först kollade mätmännen Orions pass för att se att det var rätt häst, sedan mätte båda två och vi fick kvitto. Allt som allt tog väl max en kvart och Orion mättes till 147 cm. Och det gjorde mig lättad, vi åkte med en ponny och kom hem med en ponny, tack och lov! I februari är det dags för slutmätning, för nu är han bara sju år och de slutmäts vid åtta års ålder. Men där är jag inte så orolig för att han kommer ha växt, för det tror jag inte att han har.

Visst är han fin!

Likes

Comments

Dagens träning, tja inte det bästa men inte heller en dålig träning. Ingen speciell känsla över huvudtaget faktiskt. Vi red dressyr ute på gräsbanan i blåsten och tre grupper hade ridit innan vår grupp, som var den sista, så det var ganska upptrampat och lite halt.
Vi var två i vår grupp, ska egentligen vara fem så det blev en lite mer individuell träning idag med mycket fokus på oss. Träningen gick ut på att kunna ställa och böja hästarna på rakt och böjt spår och det gick bra, Orion var fin överlag men bjöd inte på någon wow-känsla. Har fått lite saker som jag ska jobba vidare på, som att tillexempel inte skjuts ut min vikt utåt när jag rider på små volter i alla gångarter.

För övrigt har jag otroligt pressat schema idag. Var hemma från skolan 17.30, bytte om och åt för att sedan springa ut till nästa buss 18.00 för att åka till stallet vi förut hade Orion på, där Maja står. Där ska jag ha en ridlektion för en tjej och hälsa på Maja, efter det ska jag direkt till min kompis som blir sexton idag och fira henne. Lär inte komma hem förrän tidigast 21.30 ikväll och då ska jag slänga mig i sängen och sova direkt. Sånna här dagar kommer inte ofta tack och lov!

Lyckades iallafall slänga ihop ett inlägg innan det är dags för nästa punkt, hörs inte något mer idag, men imorgon!

Likes

Comments

Idag är det dags för ridning igen, igår promenerade jag ju bara Orion. Men idag tänkte jag rida lite lösgörande i paddocken eller ridhuset och jobba på att få honom snärtig i galoppen då det kommer hjälpa oss mycket i hoppningen sedan.

Förutom stallet idag då? Jo, ikväll ska jag träffa några kompisar och innan det, om jag hinner, ska jag plugga lite. Igår blev jag färdig med texten om hästens anatomi men jag har kvar texten om ridsportens visioner och mål, men den ska inte in förrän fredag så det är ingen stress. Hoppas även på att hinna med lite bloggning.

Orions och mitt veckoschema för kommande vecka?

Måndag: Dressyrträning

Tisdag: hoppning på gräset om vädret tillåter och om jag hinner, på eftermiddagen ska vi åka till klinik och mäta Orion.

Onsdag: Promenad runt travbanan.

Torsdag: Hoppträning

Fredag: Lösgörande jobb ute

Lördag: Lugn ridning

Söndag: Vila

När vi inte har träningar försöker jag rida så mycket söm möjligt ute på travbanan eller gräsbanan då vi inte har några uterittsvägar än och Orion ser så mycket av ridhusväggarna/ridbanestaketet på träningarna, vill att han ska få komma ut och röra på sig på annat underlag, lie omväxling skadar inte.

  • Filed under: Orion

Likes

Comments