Header

Aaaa! Blir så irriterad på mig själv för att jag är så lat! I söndags skulle jag mejla iväg bilder och ideer till en tjej som ska fixa en ny bloggdesign till mig. Gjorde jag det? Nej! Jag drar ut på allting och orkar inte ta tag i det, men jag får bannemig göra det! Har mycket ideer som måste bli färdiga så snart som möjligt för jag orkar inte låta det stå kvar på to do-listan där en miljon saker redan står.

Iallafall, Lova åkte med till stallet idag och red Maja. Hon red otroligt bra och tanken var att träna mycket galopp med henne då hon precis påbörjat det. Men Maja var lite busig idag och ville inte gå ut på spåret utan smög inåt hela tiden och Lova fick kämpa med yttertygel och innerskänkel något otroligt! Sedan började Maja se spöken och efter det urartade det i en buslektion. Där vi inte tog något seriöst utan gjorde lite frihetsdressyr och lekte runt. Roligt var det iallafall och innan det spårade fick Lova till några galoppfattningar.

Orion fick vila då jag inte hade tid att rida honom men imorgon ska han ridas. Vill jättegärna jobba med lite bommar men behöver isåfall någon som hjälper mig och det har jag inte.. Så blir troligen endast ett dressyrpass med fokus på att han ska hitta sin egna balans och bära upp sig själv utan att jag ska behöva sitta och vakta för att han ska jobba korrekt. Han måste bli självständig.

  • Filed under: Maja

Likes

Comments

Godmorgon fina ni! Jag är trött som satan så ni får ursäkta om inlägget inte är helt felfritt. Ska dra igenom de senaste dagarna nu lite snabbt så att ni får koll på läget. I tisdags konditionstränade jag och Orion på åkern. Långa sträckor trav och galopp med korta skrittpauser emellan. Han gjorde det jättebra men var lite stissig i början men lugnade ner sig mot slutet då han kunde hålla en jämn, inte för snabb, rund galopp. Är supernöjd över honom och igår fick han bara en promenad på hårt underlag. För att åkern var rättså mjuk och det är viktigt att byta underlag för att bygga upp senor och ligament och motverka gallor i benen. Orion är väldigt gallig i bakknäna och det har han varit troligtvis sedan han kom till Sverige 2015 och gick på behandling ett tag. Men det gav inget resultat så de slutade med det och han går lika bra ändå, han är inte halt eller reagerar på något sätt. Så det ska inte vara något problem.
Maja vilade i tisdags men vi gjorde frihetsdressyr igår och hon var såå duktig! Är verkligen superglad över henne och hon gjorde sitt absolut bästa och förstod allt jag bad henne om. Hon är verkligen lättlärd den hästen. Bäst är hon!

Likes

Comments

Kung, legend, förebild. Jag har aldrig haft förebilder med sedan OS i Rio har jag en. Peder Fredricson, en ryttare utöver det vanliga. Han har verkligen gjort sig förtjänt av det kär priset! Även om det kanske kostar några slantar från mig..

Likes

Comments

Vädret har ju varit ett helvete den senaste veckan. Plusgrader och slask ena dagen och kallt och is nästa, är ju omöjligt! Våran älskade paddock som nästan aldrig fryser har ju frusit nu pågrund av att snön på inte hinner smälta och rinna undan innan det fryser igen. Så den är inte ridbar just nu och det är hårt överallt, grusvägarna i skogen, sommarhagen, you name it. Men som Orion var igår så vill jag inte låta honom vila. Han har ju varit extremt pigg och det jag tror hjälper allra bäst är att låta honom bli av med energin. Så vädret är knappast på våran sida..
men planen för idag är iallafall att konditionsträna på åkern bakom stallet, jag håller tummarna för att den ska vara ridbar och jag vet att konditionsträning är det vi behöver. Det ger resultat men jag ställer inga höga krav på honom så att han spänner sig utan bara låter honom rulla på i ett stadigt tempo i en låg form och trötta ut honom. Hoppas det gör susen, verkligen!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Skulle rida ut på Orion idag men det fick verkligen inte. Han har aldrig betett sig såhär förut men idag var han spänd som en fiolsträng och så på tårna att jag helt enkelt inte litade på honom. Kom inte långt förrän han drog med mig, han blev rädd för en buss men jag kunde stanna efter bara några meter. Jag trodde flera gånger att han bara skulle kasta sig runt och skena hemåt med mig men som tur var gjorde han aldrig det. När han stannade som fastfrusen och glodde på en man med sin hund fick jag helt enkelt hoppa av och leda hem honom, aldrig har han varit såhär konstig! Vet inte varför heller, han har varit piggare än vanligt de senaste dagarna men inte spänd och hård i skallen som idag. Kanske kan det bero på att han gick ifrån sin nybildade flock och kände att han inte hade kontroll? Kanske var han rädd från förra gången vi red ut och jag ramlade av och han skenade över åkrarna hem?
Red iallafall lite i sommarhagen efteråt och försökte få honom avslappnad men jag kunde lika gärna bett honom flyga. Helt omöjligt. Väl inne i stallet och hagen var han lugn som en filbunke..
Men ibland är det sånt som händer, han hade helt enkelt en dag då han såg hjärnspöken överallt. Min förra hyrponny Bill hade två sådana dagar av de tio månaderna vi hade honom, de dagarna stirrade han bort i horisonten och inte hade någon kontakt allt med omvärlden. Lite skumt ändå.

Maja fick en promenad upp till kullen och skutta över lite stockar. Sedan fick hon käka det frusta gräset en lång stund medan jag väntade på besök. Orions förra hyresvärdar hade nämligen vägarna förbi och de ville komma och hälsa på honom. Så jag väntade ut dem och det var riktigt trevligt att träffas. Klappa på honom i hagen och prata om hur han varit förut och hur han är nu, det var så roligt att se hur glada de blev av att träffa honom igen! Fick även en del frågetecken uträtade vilket var skönt.

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Jag blir spritt språngande galen..

...När någon satt på maggjordarna på hästtäcket fel, så att de inte sitter i ett kryss utan rakt. Blir helt crazy, vad tror man det heter kryssgjordar för?

...När någon annan mockat min box på ett annat sätt än vad jag gör. Får det att krypa i fingrarna på mig som den perfektionist jag är. Jag lämnar alltid en sopad remsa utan torv under krubban och vattenkoppen och sen slätar jag till underlaget så att inte en grop syns. Då är jag nöjd.

...När någon annan fyller på hö påsarna och ställer fel påse på fel ställe. Båda hästarna har fyra påsar var och Maja har tre olika färger utan namn på och får lika mycket hö i varje. Men ändå måste hon få biltema-påsen på kvällen, den rena gröna på eftermiddagen och den smutsiga gröna och den röda på morgon/lunch. phu, då kan jag andas ut.

...När det är någon annan som hängt upp mina sadlar på fel sätt eller lagt ryktväskan på fel hylla. Eeeh ska jag säga till eller flytta om själv utan att det märks?

Som ni märker är jag en enorm perfektionist och saker ska alltid göras och se ut som de brukar. Varför jag inte har medryttare och gud nåde den som tar hand om mina hästar när jag är bortrest! Haha nu får ni inte få en skev bild utav mig, de som tar hand om mina hästar är vana med rutinerna och förstår hur jag vill ha det, tack och lov att man kan lita på dem. Annars hade jag ringt var och varannan minut för att kolla status.

Likes

Comments

På måndag är idrottsgalan, där fem idrottare är nominerade till att vinna Jerringpriset. En av de fem är Peder Fredricson, os-silver medaljör och Sveriges stolthet inom ridsporten. Visst är det dags att lyfta fram våran sport en gång för alla, visst är det dags att ridsporten får ta en del i idrottsverige?

Så röstar du:
•Rösta gratis via appen SVT Duo (tre röster per telefon):Hämta gratis-appen på Google Play eller på App Store
•Rösta via telefonsamtal: För Peder, ring 099-20907.
•Rösta via sms: Skicka kandidatens nummer till 72211. Peder är kandidat nummer 7.
• Röstning via sms och telefonsamtal kostar 3,60+eventuell trafikavgift.

Likes

Comments

Hej! Bloggar nu för ovanlighetens skull från datorn! Jag använder alltid min mobil till bloggningen eftersom jag alltid har den med mig och nouws app har precis lika bra inställningar etc som hemsidan. Men visst känns det proffisgare att blogga från datorn, även om det blir fler felstavningar hah!

Godmorgon iallafall, även om jag inte gick upp nu. Jag vaknade nämligen kl 7 och var på stallet kvart i åtta. Vi skulle nämligen släppa ihop en häst till Orion och hans hagkompis. den andra hästen har gått själv en period och hon verkar inte trivas med det så då skulle vi släppa ihop dem! Det gick jättebra och smärtfritt, Orion är ju hög i rang men detta stoet var lågt i rang så det gick ihop väldigt bra. Orion tyckte det var väldigt intressant med ett sto i hagen och uppvaktade henne extremt mycket och lät knappt Lorenz komma i närheten. Även valacken i andra hagen fick akta sig, Orion var väldigt tydlig med att ingen fick vara i närheten av hans nya flickvän. Han kommer vara väldigt trött ikväll efter allt uppvaktande, han följde efter stoet varje steg hon tog och höll koll så att ingen annan häst störde. De stod och kliade varann på manken när jag såg den sista gången innan jag åkte, så söta tillsammans! Så jag valde att inte rida idag utan bara fixa alla sysslor på morgonen för Orion kommer inte vara så pigg som jag nämde. Hoppas att han slappnar av lite om någon dag och kan ta tillvara på sin energi, för det vill jag ha i ridningen och inte att han gör slut på den i hagen.

Ska nu ta och skriva lite inlägg när jag ändå sitter med datorn, sedan ska jag unna mig lite slapp och lyx. Vi hörs!

Bilden är tagen av min samarbetspartner Isabel Fraley som ni kommer få höra mer om inom kort, när jag gör om bloggen och ger den ett lyft!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Visst finns det stunder där man känner att någonting är annorlunda? Idag var Orion och den andra hästen på banan ovanligt pigga och den andra hästens ryttare sa att det kanske var någonting i luften. Ja, det kanske stämmer, hur går det att förklara på annat sätt? Som sagt, Orion var väldigt pigg och lite trotsig. Wynja red honom idag och hon red otroligt bra och kunde rida ihop honom i form och samla upp framåtenergin uppåt. Men som jag nämnde var Orion lite trotsig och ville inte fatta galopp och i slutet av passet tröttnade han och tvärvände ett par gånger för att dra mot den andra hästen. Wynja hanterade situationen bra och var lugn och tydlig med hjälperna. Det kan bli lite läskigt när hästen drar iväg och rubbar ens balans men det kunde Wynja erkänna och vi fortsatte med lugnare krav och hon var väldigt nöjd över passet. Det förstår jag, Wynja red otroligt bra idag!

Wynja och Lorenz för ett par veckor sedan.

Likes

Comments