Header

Lördag. Den dagen som alltid får i en sjuhelsikes fart, men inte denna gången. Allt viktigt blev gjort på förmiddagen, sedan tog jag det lugnt, bakade och kollade på två avsnitt av en serie. Sedan saknade jag Bill lite grann och tillsist åt vi middag.

Hoppningen blev inställd idag, vi tar den imorgon. Orion hade tillräckligt mycket att tänks på idag på lastträningen. Fyfasiken vilken häst alltså. Blandade känslor, han är vacker att kolla på, speciellt när har reser sig på bakbenen och slår med framhovarna medan Kattis hänger kvar i longeringslinan för kung och fosterland. Ja, Orion i ett nötskal. Som sagt, blandade känslor, förra gången vi lastade lärde han sig att han kunde slita sig, idag hade vi med en tränare som han inte kunde slita sig ifrån utan reste sig istället gång på gång. På med repgrimma, longeringslina och kedjegrimskaft så att det skulle vi skarpt. Det är uppenbart att han inte är rädd för transporten, det kan vem som helst se. Hans problem är attityden. Han är så jäkla dominant och vill bestämma över vem som helst så han sätter upp sig mot alla. Men han gör aldrig någonting för att skada någon, det skulle aldrig gå så lång att han sprang omkull en eller sprang på något annat föremål. Han vill inte göra andra eller sig själv illa. Men som sagt, hans kaxiga tonårsattityd är problemet, men att vara envis, lugn och bestämd är nyckeln. Efter ett tag gick han på och av transporten upprepade gånger utan ett enda problem, han är inte alls rädd för själva transporten. Han vill bara bestämma. Så hädan efter ska vi träna massor och åter massor på ledarskap, han ska backa när jag säger åt honom, han ska stanna när jag vill, svänga när jag vill. Då kommer lastningen bli no problemaz.

Han dock...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Okej, Orion var drömmen igår. Vilken dressyrkung alltså, helt otroligt. Pigg och framåt för hjälperna men inte het och olydig, jättemjuk från start och bär upp sig så himla bra. Tog lite skritt och trav innan vi satte igång med ridpasset fokus; galoppen. Vad kan jag säga annat än underbar? Superfina fattningar, grymma explosiva ökningar och fina minskningar, kunde även variera voltens storlek och rida förvänd galopp åt båda hållen, allt detta i en stadig och samlad form. Jag är nöjd, Orion bara levererar känsla, en grym och proffsig känsla. Alltså den här hästen, jag vet inte vad jag ska säga, han är underbar! Det är helt otroligt att just jag får stå som ägare för honom just nu! Evigt tacksam för denna ponny med högsta möjliga kapacitet!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Å vad jag har sett fram emot denhär dagen, bara på grund av att det är fredag! Så glad, väldigt väldigt mycket satt göra i skolan och hemma den här veckan och det är så skönt med äntligen en avrundning. Vi slutar med ett biologitest och direkt efter det åker vi till gymnasiemässan, yes, det är dags att kolla lite på gymnasium inför höstterminen och jag har kikat på ett par skolor jag är sugen på och ska försöka få reda mer om. Bland annat ett av Sveriges Ridgymnasium som jag har fått turen att bo ganska rakt runt hörnet av, alla andra SRG ligger timtals här ifrån. Så ja, det är skoldagen. Eftersom mässan är inne i Stockholm kommer jag komma hem sent och åker ändå direkt till stallet för att rida och fixa. Jag har dessutom insläppet av hästarna. Tänkte rida dressyr på Orion och han ska få gå lite hårdare, har ju fått vila pga vaccinationen, som har för övrigt inte reagerat alls på vilket är skönt. Eller så rider W och L varsin häst. De brukar rida på söndagar men denna helgen har varit något att se fram emot så jag kanske är upptagen.
Imorgon ska vi för det första hoppa igen, jättekul! Vi ska nosa på de högre höjderna som jag har sett fram emot, jag vet att han har kapacitet till tusen men är orutinerad på högre än 80 cm så imorgon ska vi inviga de högre höjderna om allt känns rätt. Det är dessutom dags för lastträning! Äntligen har vi fått tag på transport samt att både mamma och pappa är hemma och kan vara med. Ännu ett steg i rätt riktning, snart är vi ute på tävlingsbanorna! *peppar om att det går bra att lastträna". På söndag ska jag hälsa på en kompis och hennes ponny, ser oerhört mycket fram emot det!
Men nu, fredag och skola!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

De tre översta är tagna av grymma Cecilia Lindbäck och resten är tagna av fantastiska Agnes Lundquist!

Jag längtar till vintern, tills snön lyser upp de mörka kvällarna, tills man får packa in hästarna i gosiga täcken och tills man kan gå med varma kläder när kylan biter i kinderna men solen ligger på, underbart! Men mest av allt saknar jag Bill..

  • Filed under: Bill

Likes

Comments

Idag fick Orion ta det lugnt igen pga vaccinationen igår, han har såpass bra kondition så vi behövde inte oroa oss för att han skulle börja svettas. Men jag red inte själv, utan min kompis Alicia fick äran att rida idag med guidning från mig. Gick väldigt bra, la fram travbommar på långsidan och på spåret och de fick trava över, träna sits och takt. Friskt tempo, halvhalt, driv, lätta i handen över bommarna så fick han det där dröm-steget med swung-känsla! De var jätteduktiga och Alicia fastande för Orion. Snällare häst finns inte, hur trevlig och social som helst, alla älskar honom!

Maja vilade, men imorgon är det hennes tur. Det blir jobb i skog och mark för hennes del, vi får se om vi hinner promenera ändå bort till skogen bakom kyrkan men annars får vi nöja oss med kullen eller någon av åkrarna. Tänkte först och främst låta henne kliva över stock och sten men har vi inte chans att komma ut i skogen blir det longering på öppen mark. Men jag vill att hon ska få lite omställning i miljön och omgivningen och därför väljer jag att inte ta det på banan, viktigt att komma bort från stallet och paddocken någon gång!

Jag blev dessutom på bättre humör idag, imorse kändes allt skit men ju längre dagen gick och ju fler härliga människor jag fick tillbringa tiden med, desto bättre kändes det. Tur..

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Nu när man vaknar är det helt svart utanför fönstret, man känner sig så himla omotiverad på mornarna att gå upp och förbereda sig inför skolan. Dessutom är det mycket i skolan just nu, grejer ska fixas hit och dit, läxor ska in var och varannan dag. Alla mina helger är uppbokade fram tills andra veckan i november, och jag har massor att klämma in också denna period, inte bara nått som tar en timme utan en heldagsaktivitet så som lastträning och grönt kort kurs. Det känns som om jag har SI himla oflyt just nu, Orion kan inte ridas ordentligt när jag väl planerat in det och det blir bara dystrare väder för varje dag som går. Allmänt omotiverad så ni får ha tålamod med bloggen...

Likes

Comments

Det blev ändrade planer, kom på att Orion skulle vaccineras idag. Efter vaccinering är det viktigt att hästen tar det lugnt och inte svettas, annars svettas den ut vaccinet igen eller riskerar att bli sjuk. Och eftersom Orion har väldigt bra kondis och inte lätt blir svettig så kunde jag rida på ganska så normalt ändå. Valde att istället för att jobba övergångar, som var planerat, jobba mycket med rakställning och stabilitet. Tyckte det gav resultat och gick bra, han är något ostabil i höger varv men inte lika mycket i vänster, men som sagt så gav det resultat och jag är nöjd. Wynja red Maja idag självständigt och berättade för mig att hon planerade att jobba på inåtställningen i volter, kikade på henne då och då och det såg väldigt bra ut. Frågade även efteråt och hon berättade att hon var nöjd, Maja hade lyssnat bra även om hon hade busat lite grann.

Hade planerat hoppning imorgon för Orion men det blir ändringar där också på grund av vaccineringen. Tar och jobbar mycket skritt och trav-bommar, upphöjda och på voltspår istället. En kompis hänger med så det blir förhoppningsvis några filmer.

Börjar skymma fruktansvärt snabbt nu!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Dags för dressyr! Dagens pass kommer gå ut på att få honom kvick och lite mer uppe i formen. Lätt att Orion krullar ihop sig och går med nosen bakom lod eftersom han inte orkar bära upp sig på rätt sätt än. Jag får rida med en något högre bärande hand och driva för att du fram nosen. Kommer jobba väldigt, väldigt mycket med övergångar idag för att få bakbenen under kroppen och att han ska vara alert och kvick. Skritt-halt-trav-halt-skritt-galopp-trav-halt-galopp osv.
Kommer även rida mycket på olika underlag, skritta fram till kullen och klättra i backarna, sedan värma upp i sommarhagen och efter det övergå till paddocken och tillsist skritta av runt åkern/längs med vägen. Att byta underlag är otroligt nyttigt och viktigt för hästen. Om den rids på samma underlag hela tiden kan hästen lätt belasta fel och slita på lederna, speciellt om underlaget är för mjukt eller för hårt. Om man varierar underlaget bygger man istället upp senorna och ligamenten och får friska elastiska ben som klarar mera, mycket bättre för hästen!

Så, detta var då Orions schema för dagen, Maja ska ridas av Wynja i skritt och trav eller vila/promeneras.

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Idag är starten på en ny vecka, nya möjligheter som man säger. Jag ska beta av massor denna vecka, vill vara produktiv och komma framåt. Veckorna swishar förbi i 120 km/h och för att det inte ska kännas som slöseri med tid gäller det att få saker gjorda. Ska göra upp ett ordentligt schema för båda hästarna idag, Orion ska få känna på de högre höjderna i hoppningen och få testa en ny svårighetsgrad i dressyren, samtidigt som han ska få chilla i skogen. Maja ska sättas igång snäppet mer och börja travas, får se till att även hon kommer ut i skog och mark för att byta underlag och miljö. Väldigt viktigt för alla hästar att få göra det, för att de inte ska bli trötta på arbetet eller få skador knutna till att den har tragglat runt på samma underlag en för lång period.

På lördag ska vi försöka få till en lastträning med Orion, det är dags att bita tag i det problemet och få det löst. Kan bli ordentligt knepigt eftersom om Orion bestämmer sig för nått blir det som han vill, men det ska vi bannemig ändra på!
På söndag ska jag troligtvis *peppar peppar* åka till en kompis och hälsa på henne och hennes ponny!

Likes

Comments

Dagen har varit bra, intensiv men bra. Började dagen med att gå på grönt kort kursen, trevliga människor och mycket intressant att få lärda. Det mesta har jag gjort förut och hört förut men det är alltid bra med uppfräschning. Vi fick göra det praktiska samt en del teori. Resten av teorin tar vi nästa kurstillfälle och efter det skriver vi provet, beräknar vara färdig i mitten på november ca. Vi fick låna ett urgulligt B-ponnysto till lastningen som ingen visste hur hon var att lasta. Men vi fällde ner transportfacken och C började med att försöka lasta. Ponnyn gick på direkt, utan minsta tvekan. Gick på snällt och lugnt, stod stilla inne och backade ut rakt och sansat. Gick så oförskämt lätt att jag bara vill dra mig själv i håret med tanke på Orion. Denna lilla ponny har väl åkt transport väldigt sällan men ändå går på direkt utan att bry sig ett dugg!

Sedan tog jag bussen hem, åt lite grann och sedan bar det av till nästa stall. Hade inte tid att rida idag så Orion och Maja fick busa tillsammans lösa i paddocken, glada och pigga ponnyer som hade väldigt kul!

Likes

Comments