Header

Nu är jag påväg ut till stallet igen och det är kyligt och snöar, usch.. Inget som ligger kvar på marken dock men riktigt pissväder när man ska vara i stallet och rida två hästar.
Ja, jag ska rida fjordingen Enzo idag också, red honom en gång under sportlovet om ni kommer ihåg? Orion ska också självklart ridas, det blir ett riktigt mördarpass i dressyr för att mjuka upp hans stela vänstersida, det har jag skjutit upp länge nu. Ska utöver Maja, Orion och Enzo även ta hand om en annan av stallets hästar samt ta in alla för kvällen. Så blir lång dag i stallet idag, inget jag har något emot direkt.

Gårdagens pass för Maja och Orion då? Orion fick som sagt hoppa. Tänkte att vi idag skulle höja upp lite grann för att vi gärna blir fast och tragglar på lägre höjder. Så med snabb uppvärmning och några få framhopp höjde vi upp till 90 cm. Orion hoppade väldigt bra och stannade inget, han har visserligen inte så bra kondis och styrka för att orka med så jag fick driva och stötta väldigt mycket. Men jag är supernöjd med honom för han hoppade allt med spetsade öron och tog i allt han kunde för att inte riva!

Wynja red Maja efteråt, medan jag mockade och fixade stallet. Så jag såg inte så mycket men av det jag såg verkade det gå bra och de såg samspelta ut! Wynja sa att hon tränat lite på att rida på volt och ställa inåt (bananformen, som jag har introducerat den) i trav och galopp samt galoppfattningar. Maja hade varit väldigt duktig och lyssnat fint!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Orion var jättefin går! Gjorde sitt bäst trots missförstånd då och då, jag är jättenöjd.

I kväll får ni läsa mer om Orions och Majas pass igår!

Likes

Comments

Idag red jag ut i det fina vädret på Orion. Det var jättevarmt och soligt, helt otroligt! Orion var pigg och framåt men vi skrittade bara med korta inslag av trav och galopp, ändå blev han svettig av värmen. Tyvärr såg jag att de avverkat, eller gallrat, min favoritdel av skogen. Rider inte där så ofta eftersom man måste rida under en järnväg för att komma dit, men det är så fint där! Blev lite ledsen faktiskt.

På vägen till skogen mötte jag en man som ville hälsa på Orion, absolut sa jag och han klappade Orion och sa att han alltid hade så snälla ögon. Jag kan ju inget annat än att hålla med! Sedan sa mannen någonting som gav mig en tankeställare, han pekade på oss och sa "härliga tider det här, men det varar inte förevigt".
Det lät så sant det han sa, jag kommer inte alltid kunna hoppa upp på min häst och skritta ut i solen. Det kommer tider då det inte är möjligt, jag har ingen aning om hur min framtid ser ut, men jag vet att den inte kommer fortsätta som mitt liv gör nu.
Så från och med nu ska jag ta vara på varenda minut jag tillbringar med de jag älskar, njuta av varenda steg Orion tar och inte ta någonting förgivet. Jag skulle inte vilka byta ut det här mot någonting i världen.

Inte från idag, men nog längtar jag tills gräset blir så grönt igen!

Likes

Comments

Sommartid! Äntligen ljusare kvällar, som jag längtat! Hur kunde det inte firas bättre än strålande sol och arton plusgrader? Orion fick gå naken i hagen idag och det får han även föra inatt i stallet. Jag får sluta vara så mammig och tro att han kommer frysa, det det kommer han inte.

Vi red imorse, eller Wynja red. Inte jag. Hon fick göra lite markarbete med Orion, upphöjda travbommar samt galoppbommar. Orion skötte sig bra och Wynja likaså.
Maja fick vila idag, tanken var att Lova skulle rida henne men den bekväma damen tyckte att det var tidigt. Wynja dock, hon är som jag, skulle rida i snöstorm och regnoväder.
Imorgon ska Orion ridas ut i solen och Maja ska också få göra någonting. Promenad upp till kullen och knata i backar tror jag det blir. Har blivit mycket longering senaste veckan och jag vill inte att hon tröttnar på det.

Likes

Comments

Käkade våfflor till lunch idag, tjocka och frasiga våfflor dagen till ära. Helt underbart. Grädde, jordgubbssylt och frysta bär till. Ikväll blir det också våfflor, men en annan variant med matigare pålägg. Längtar!

Idag har det varit jättefint väder och jag och en kompis planerade att rida ut tillsammans. Men hon blev sjuk precis innan så det blev inte så och jag kom inte ut till stallet förrän halv fyra. Hade bara två timmar på mig innan jag skulle ta bussen hem, och två timmar räcker inte på långa vägar för mig. Blev ingen uteritt utan jag red två varv runt åkern varvat med att klättra i lite backar. Orion var väldigt fin och framåt, det är så kul att se två spetsade ponnyöron framför sig!
Hade gärna velat rida Gneisti också men det hann jag inte, tror inte heller jag hinner imorgon tråkigt nog. Sedan är hans ägare hemma och då kan jag inte rida honom.

Imorgon ska det bli nitton plusgrader, helt sjukt! Vi åker till stallet på morgonen, jag, mamma, Wynja och eventuellt Lova. Släpper ut hästarna och rider efter det. Sedan får Orion gå naken hela dagen medan vi tänkte utnyttja det fina vädret och jobba och röja hemma.

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Man vet att det är vår när man lämnar hästen utan täcke i någon timme innan insläpp. Fick förut veta att Orion har fått ett rykte som "stallets diva", jag skämmer tydligen bort honom lite grann!

Iallafall var han väldigt glad över det, han och Maja fick också springa lösa i paddocken och det var de glada över! Många bocksprång o h pipningar från Orion och Maja rejsade runt som en galning. Riktigt kul att se dem leka tillsammans, blir varm i hjärtat. Båda tog sig varsina härliga rullningar efteråt och sedan vandrade de runt där när jag krattade in kanterna på ridbanan.

De fick vara ute en timme till medan jag mockade och vägde upp hö åt dem och två andra hästar. Gjorde även några av mina städsysslor så jag är riktigt trött i kroppen nu! Det är tungt att mocka åt fyra hästar samt fylla sexton höpåsar, med snabb huvudräkning blev det 31 kilo hö. Phu!
Vid fem fick alla hästar komma in och mumsa hö förutom Maja som bestämde sig för att utforska Orions hage istället för att följa med in. Ja, då får hon fanemig gå där då. Och vad förbryllad hon blev när hon blev ensam kvar ute, ja då kunde hon snällt följa med mig in. Gamla damen kan fortfarande busa vill jag lova, även om det går matte på nerverna!

Likes

Comments

God morgon! Äntligen fredag igen, känns riktigt härligt. Strålande sol och varmt väntas idag, hoppas vädergudarna lever upp till det också. Hade planerat en uteritt för Orion förhoppningsvis då det var länge sedan sist och jag har lust att rida ut lite kravlöst.
På tal om kravlöst red jag inte igår då jag kände mig omotiverad till det. I förrgår gick det ju inte så bra, det gick inte dåligt heller men känslan var rättså kass. Så kände mig inte så sugen på att rida igår. Men Orion behövde gå så jag frågade min kompis om hon ville rida istället så kunde jag hjälpa till från marken. Det tackade hon ja till och så blev det. Riktigt kul att se sin häst under en annan duktig ryttare, se hur han rör sig och man får svar på frågor man ställer sig uppe på hästryggen. Agnes är en jätte duktigt ryttare oh hon red Orion superfint, hade lugnt kunnat lämna över honom i hennes händer om jag inte har tid att rida någon dag. Agnes och jag har unjefär samma ridstil, fast och stadig i handen (utan att bli hård och stel såklart) och fokus framåt samt engagerade i ridningen. Det är det stilen Orion trivs med och det är där jag vill ha honom, underbar häst! Han var duktig igår också, vi jobbade mycket på volt med att inåt- rak- och utåtställa i traven samt lite övergångar mellan galopp och trav. Först gången Agnes red Orion så det var verkligen bra jobbat för att vara det!

Agnes som tagit bilden!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Kom över denna video på instagram för några dagar sedan och blev helt förfärad! Såg direkt att det var freejumps-stigbyglar ryttaren hade och sparade videon för att kunna posta här. Dagen efter läste jag en artikel i Hippson om Henrick Von Eckermanns olycka i franska tävlingarna. Stod att han ramlat av då stigbygeln gick sönder i landningen av ett språng. Kopplade direkt videon och artikeln till varandra. Vad är det här? Ge mig en förklaring!
Dessa omtalade freejump stigbyglarna som fler än många ryttare använder sig av, Som är så marknadsförda som säkerhetsstigbyglar av modern typ. Det här ser jag verkligen inte som säkerhet, blir så arg! Ska man inte kunna lita på produkter nu? Än så länge har jag inte sett eller läst någon förklaring från freejumps sida, det skulle jag gärna vilja göra. Måste man hålla sig till de gamla hederliga metallstigbyglarna nu?

Hört så mycket om freejumps, både bra och dåliga. De har bra fäste, vinkel och är stilrena. Men är de så säkra som det sägs? Jag börjar tvivla...

Likes

Comments

Som rubriken lyder kände både jag och Orion oss väldigt omotiverade till arbete. Han kändes stel och seg och jag kände mig trött och hade dåligt tålamod. Så efter ett tappert försök till uppmjukning i dressyren gav vi upp. Kändes ändå inte bra för någon av oss, istället gjorde vi någonting vi både tycker är kul, vi tog galopp på åkern i stället där Orion fick välja fart. Det var roooligt hälsar han!
Har börjat undra lite över om det är någonting i hans mun som spökar.. Han är ju ung så det kan ju kommit fram någon varjtand som skaver och jag känner att han börjat gå emot i vänster varv. Det är där jag upplever honom stel och motvillig, själv vet jag knappt någonting om hästtänder och känner att det här är inte mitt område. Får rida honom lite bettlöst nu en tid framöver och se om jag märker någon skillnad helt enkelt.

Maja blev longerad av en kompis idag som hjälpte till i stallet.

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Idag blev båda hästarna longerade över bommar, med Maja gör det ofta men med Orion var det första gången, får erkänna att jag var lite nervös innan!

Maja är van och tycker det är kul. Men jobbigt! Började med travbommar på marken, sedan upphöjda och tillsist en studs. Avslutade med ett högre hinder. Hon har väldigt fin teknik och hoppar väl med ryggen. Hon har väldigt bra kroppskontroll och det ser man när hon travar över bommar och får det här flashiga och svävande steget. Mums!

Orion är lite klurig att longera. Man måste ha full koll för att han inte ska få för sig något, man måste kunna läsa av honom och reagera snabbt och om brallar iväg. Oftast går det bra då jag ser om han kommer göra någonting och jag är beredd på det mesta, smackar jag för högt kan han hoppa iväg.
Gjorde samma övningar här som med Maja förutom hindret i slutet, det skulle jag inte våga göra med Orion. Men han var väldigt duktigt och han, liksom Maja, fick ett snyggt flashigt steg över travbommarna och jobbade igenom kroppen. Nöjd med båda två idag!

Likes

Comments