Header

Hon är allt bra udda den här ponnyn, kan man lugnt säga. Men nog måste det vara orsaken till varför så många älskar henne?

  • Filed under: Maja

Likes

Comments

Red äntligen idag, hade dock inte så mycket tid så blev ett snabbt dressyrpass med fokus på böjning. Han var otrooooligt stel i ena sidan så jag böjde och stretchade mycket, red slutor och öppnor samt skänkelvikningar.
Han var duktig, lite seg tyckte jag men vad ska man begära? Är nöjd över honom trots allt och imorgon ska Wynja och Lova rida. På måndag tänkte jag rida dressyr och på tisdag ska jag ta några skutt samt rida ut en runda är tanken. Om det blir så vet jag inte så det återstår att se. Nu -> Melodifestivalen!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Blir ni förvånade om jag säger att jag hittade ett till småsår på insidan av Orions framben? Nej, inte jag heller.. äsch, jag vet iallafall att de leker runt alldeles för mycket, jag såg nämligen idag att Orion hoppade upp på ett av stona i hagen. Leker hingst.. som tur är ska stoet snart flytta så efter det blir det väl lugnt iallafall, fram tills dess vill jag kolla om Orion kan gå själv. Vill inte riskera någonting, då får han leva med att vara själv några dagar.

Iallafall såg hans alla sår fina ut, de små ser man knabbt utan det är balltrampet som tar tid att läka men det ser bättre ut. Red iallafall ut idag och Orion var väldigt lugn för att ridas ut, han kollade fortfarande på allt och var lite spänd. Men han var duktig, märktes att han inte ridits ordentligt på ett tag, var nämligen väldigt stel. Imorgon blir det genomridning i dressyr iallafall, det ser jag fram emot. Saknar det kontinuerliga ridningen med mer krav, är så skönt att se resultat.
Tyvärr hann jag inte med Maja men hon ska promeneras imorgon iallafall!

Foto Isabel Fraley!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Orion har får en lyckoängel hängd på tränset och vi hoppas att det bringar oss tur. Såklart fick den bli guldig, precis som hans gyllene hårrem och alla andra guldiga detaljer. Stilrent och snyggt!

Och lycka är väl det vi behöver! Orion hade ännu ett sår på bakbenet när jag kom till stallet idag, trots att det var litet så blir jag fortfarande orimlig. Snart smäller det och blir mycket värre än små pyttesår.
Bandaget på balltrampet hade glidit upp så jag fick tvätta rent och lägga ett nytt förband över hela hoven så att det inte glider runt igen. Isåfall borde det börja läka fint snart och när det väl börjat går det fort. Förbandet behövs väl bara någon dag till.

Igår fick han skrittas förhand i en kvart och idag tänkte jag rida. Lite kravlöst i paddocken först och sedan runt åkern och klättra i backar på kullen för att komma ut och byta miljö. Hinner och vågar jag kanske jag rider ut bakom kyrkan men Orion är troligen väldigt pigg efter mycket vila och kan bjuda på lite vad som helst. Men vi får se helt enkelt, en härlig fredag trots allt!

Likes

Comments

Följde med mamma till stallet imorse och hjälpte henne släppa ut hästarna. Vanligtvis åker mamma själv för att inte behöva skjutsa mig till skolan efter som blir en omväg när hon ska till jobbet. Men idag ville jag gärna följa med för att kolla till Orion och se om hans förband behövde läggas om. Det hade frusit över natten så någon lera i hagen behöver vi inte oroa oss om men förbandet hade åkt upp och såret var fullt med torv så jag tvättade det och la ett nytt förband samt satte på boots. Eftersom leran frös blev hagarna väldigt gropiga och dana så därför satte jag på boots för att han inte skulle råka trampa sig själv igen. Annars mådde han prima och var pigg och glad över att få komma ut i solen och äta frukost!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Skador och småsår verkar vara hans grej.. Usch lilla gubben då, märkte lite rött på hans ena bakben när han var i hagen idag och det var såpass lite att det fick vänta med att kollas upp förrän efter Maja hade promenerats. Men när jag tar in honom märker jag att han blöder från ena frambenet, vid ballen och misstänker direkt broddtramp. Spolade av benen och fick mina farhågor bekräftade, dock var det inget sår på bakbenet. Tvättade rent såret på framhoven och la på ett förband, var väldigt fint sår som jag tror kommer läka snabbt ändå. Tack och lov att det faktiskt kom snö som gör hagarna lite renare iallafall, hade det inte kommit någon snö hade det varit djup lera i hagarna oh då är risken större att såret infekteras av bakterier från leran. Nu har han ju förband som jag hoppas kommer sitta kvar och hålla smutsen borta.
Longerade Orion också för att se om han haltade och det gjorde han inte heller, även en annan i stallet tyckte likadant. Kommer fortsätta rida honom lugnt om allt känns bra fram tills då vi åker bort över lovet, då får han vila.

Hittar alldeles för många sår på den stackars ponnyn, han leker runt för mycket med de andra i hagen enligt min smak, snart kanske det smäller och så drar han på sig en senskada.. Skulle inte bli förvånad efter dethär iallafall, olycksfågeln..
Lite goda nyheter iallafall, han har ju varit tjockare kring ena framsenan ett tag men det verkar vara så gott som borta nu, och jag hoppas *peppar peppar* att det inte är något min hjärna hittat på!

  • Filed under: Orion

Likes

Comments

Det kom snö! Från ingenstans vaknar man upp till ett kritvitt landskap täckt av en halv decimeter snö. Usch, jag gillar snön, men nu måste jag erkänna att jag börjar bli lite trött på den. Längtar alltmer till sommaren och torra hagar, rida i kortärmat och hästar utan täcken. Något som låter underbarare?

Igår red jag Orion, han har gått på halvfart eller vilat i en vecka nu och han var superpigg och glad igår. Skrittade med friska steg och öronen spetsade framåt, ryckte dock till för allt och taktade ofta. Småirriterade men visst blir man glad när hästen är pigg och engagerad! Red endast lite serpentiner och bågar i skritt och sedan stora volter i trav och galopp i låg form. Han bjöd på bra och sökte sig fint neråt. Nöjd!

Maja hade tagit sig ett lerbad. Behöver jag säga någonting mer? Som tur är har hon så fin och välvårdad päls så leran försvinner snabbt från hårremmen och hon glänser snabbt igen. Igår gjorde jag lite frihetsdressyr och kravlös longering med henne, hon lyssnade bra men var ofantligt stel. Har märkt det de senaste gångerna nu att hon blivit lite stel och kantig i sina gångarter och tror det är pga hennes ålder. Damen börjar nämligen bli gammal, i man fyller hon nitton år. Iallafall stretchade jag henne mitten av passet och efteråt blev hon mycket renare i steget och fick tillbaka sin runda galopp, tror det sitter i bakdelen, stelheten alltså, och med stretching innan och efter varje ridpass fixar det sig bums!

Bjussar på sommarbilder tagna av Agnes Lundquist!

Likes

Comments

Läste DETTA  på Hippson igår och tyckte det var lite komiskt efter Trumps uttalanden!

Likes

Comments

Idag fick både Orion och Maja vila då det var så geggigt och ruggigt ute så jag hade ingen lust. Hade så trevligt sällskap i stallet istället så det var mysigare att bara stå och pyssla med hästarna. Som sagt är det bara lera i hagarna så jag fick spola Orions ben så att ha blev ren och inte behövde stå med leriga ben under natten och riskera att få mugg. Tvättade också hans före detta vita svans så att den blev vit igen och så flätade jag den så att den försätter att vara någorlunda ren. Klippte dinosauriemanen bakom öronen som vuxit sig lång och trimmade även manen som är ett helvete att klippa då den är så tjock och står åt alla håll och kanter. Inget jobb för en perfektionist, då hade jag klippt av alltihop! Men det blev någorlunda bra och imorgon får jag också trimma lite grann då flera längre slingor alltid dyker upp efteråt.

Älskar att pyssla om hästen och jobba i stallet med mockning och foderfix, allting är så kravlöst och man får ta det i sin egen takt. Man kopplar bort allting och kanske lyssnar på musik, förlorar sig i tankevärlden samtidigt som kroppen mekaniskt utför alla sysslor som sätter sig i ryggraden eftersom man gör det så ofta. Det är en stor del av hästhavandet och man måste gilla det för att orka, hur mysigt som helst och enligt mig underskattar alldeles för många hästpersoner det.

Likes

Comments

Tyvärr kan jag inte ge er en sån insatt bild i hur veckan kommer se ut, då jag inte vet själv! Orions ben var frotfarande lite tjockare igår, nu har det varit så sen i onsdags. Han haltar inte utan har ridits och promenerats sen dess men jag vill gärna veta vad felet är och om det kanske blossar upp och blir värre. Har ni några tips? Hur jag ska få "svullnaden" (han är inte varm dock) att gå ner och vad det kan bero på. Som sagt hände det efter tisdagens hoppträning och han är tjockare (galligare?) vid höger framsena. Äsch, känner mig som ett frågetecken.

Iallafall har han som sagt hållits igång men gått lugnt och igår var första mer krävande passet sen träningen i tisdags. Wynja och Lova fick nämligen hoppa hästarna igår, Lova red Maja som var piggare än jag trodde och Wynja tog Orion. Båda hästarna var lite bångstyriga och ville inte göra halter, men med traggel gick det och mot slutet blev båda fina ovh Wynja och Lova var jättenöjda efteråt. Det är nämligen inte så ofta de får hoppa.

Orion kommer fortsätta gå lite på halvfart i veckan som det ser ut nu, lugna uteritter och lättare dressyrpass på banan. Sedan kommer han få vila under lovet när jag är i Norge och endast gå lättare promenader. Maja kommer vara igång som vanligt under veckan och likaså under lovet.

Likes

Comments