Header
View tracker

​Förövrigt såg jag precis att jag lyckats ha en blogg i lite mer än ett år, så grattis till bloggen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Har nu bott i lägenheten i runt 8 dagar. Ovant för både mig och Loke, men vi börjar vänja oss. Värsta är att värmen börjar komma och det är galet varmt i lägenheten redan nu .. ska bli intressant att se hur det blir i sommar. Men annars lullar livet på. Ska ha seminarium om sådär 20 minuter, i två timmar innan det bär av till mina föräldrar och lämna hunden då jag har träning imorgon. 

Men mot seminariet!

/L.

Likes

Comments

View tracker

Tre dagar. Tre dagar kvar tills jag flyttar..igen.  Äntligen kommer jag få ett eget place, sängen är beställd och kommer förhoppningsvis på fredag eftermiddag om jag inte hämtar den själv. Sedan blir det en sväng till IKEA och handla det som jag behöver utöver allt jag har. KUL ska det bli att få inreda, att få nåt eget, att kunna strö grejjer överallt om jag så skulle vilja ;) 

Mest spännande ska det bli att se hur Loke reagerar, men förhoppningsvis kommer det gå galant.Men först och främst är det 3 tentor som behöver klaras av, så får se om det blir en bra eller dålig början på helgen..

Kommer mer uppdateringar framöver

/L.

Likes

Comments

Är innerst inne en "hästtjej", älskar känslan av att ha 600 kilo under sig när man dundrar fram på en skogsväg. Känslan av 600 kilo KRAFT som bär en över hinder. Känslan av respekt, tilltro, känna när en varelse vars inre borde vara fri och vild, låter en komma nära. Tillåter att man är ledare, litar på en, följer en genom eld och vatten. Alltid levt med tillgång till hästar, men tyvärr har mitt intresse förfallit lite genom åren som gått. Men nu, nu när jag börjar bli äldre så saknar jag mitt intresse som en gång brann för hästarna. Jag saknar att hoppa, saknar att rida dressyr, saknar att spränga fram på en skogsväg, saknar att känna det där bandet till hästen jag kallar vän. Jag har fortfarande band till min dam jag har, men hon börjar bli en gammal dam. Hon blir mer vithårig för var dag, men hon är fortfarande pigg och glad. Min dam kommer alltid vara en del av mig, hon är min allra första egna häst. Hon är den som lärt mig så mycket, att lita på varandra, och att våga. Känner ångest inför att varje dag som går , är en dag närmare den dag som kommer bli dagen då hon får vandra vidare. Men trots den här ångesten om att behöva förlora en kär vän, så funderar jag på att hitta en till vän, en till häst som jag kan börja om från början med. En häst som jag kan utbilda från grunden, och känna hur BRA det känns när man hittar de rätta knapparna. Visa ömsesidig tillit och respekt. En häst att utvecklas med.

Dessa val alltså, önskar det vore så mycket lättare.

/L.

Likes

Comments

Nu - nu äntligen är det vår! Större delen av snön har försvunnit, tussilagon kikar fram och bäckarna har börjat porla. I takt med vårens återkomst så har jag och Loke tagit itu med träningen igen. Helt plötsligt är han relativt säker på inkallning, trots störningsmoment med cyklist och hund på vägen. Plötsligt sitter han kvar och stilla när jag ber honom, även när jag går ifrån honom och släpper dummys. Plötsligt lämnar han apporten i handen. Och plötsligt förstår han ligg med visselpipan. Imponerad av min "lilla" hårboll.

Tror att Loke mognat på rejält under vintern, och det märks att han börjar närma sig två år. Jag vill så mycket med min filur, och förhoppningsvis börjar vi komma en bit på vägen. Det som behövs är mera träning och även störningsträning, vilket vi lär få när vi flyttar ner till civilisationen. Men det kommer förr eller senare.

Tills dess: Hejja oss!

(Bifogar en liten filmsnutt sen vi körde inkallning+ sitt med visselpipa.)


​/L

Likes

Comments

Men nu ! Nu ska jag dela av mig med ett recept som jag lagade till nu ikväll.

Tog en fläskytterfilé, skärde den så att den blir liksom.. tunnare men fortfarande hel.

Mixade färsk timjan, vitlök, vitpeppar och lite olivolja till ett klet, innnan jag strök på det inuti köttet. Rullade ihop, knöt ihop med steksnöre. Pepprade och saltade, innan jag brynde i smör. Ner i en ugnssäker form.

Rör ihop honung, balsamvinäger, vitlök, timjan och pensla köttet med glazen. Receptet på glaze hitade jag här:

I med en termometer i tjockaste änden, in i ugnen på 135-150 grader tills köttet är 71-72 grader.

Ta ut och låt vila. Skär upp det tunt.


Ursäkta de ojämna skivorna, är inte riktigt min starkaste sida att skära kött tunt ;) Serverade med potatisgratäng, pepparsås och extra gott om man har sallad till.

Good luck om ni gör det! Helt klart värt att införskaffa sig en termometer så man kan laga kött efter grader :)


/L.

Likes

Comments

Hemsk vecka på G. Redovisning av två matteuppgifter imorgon, och sen på onsdag och torsdag är det tenta båda dagarna. KUL! borde plugga, men har så svårt att plugga inför tenta när man inte vet VAD man ska plugga på. Men.. hoppashoppas att jag klarar iaf omtentan den här gången. 

Känner mig misslyckad som blivande lärare, när jag inte ens klarar av matten. Skitsaker. 

Börjar även svenska kurser nu snart, ska bli intressant att se om jag kommer ihåg någonting ifrån svenskan jag läste när jag skulle bli gymnasielärare. Hmmm. Väldigt intressant.

/L.

Likes

Comments

​Helg! Helghelghelghelg! Heeeeelg! Lyckan är total haha. Så himla trött, seminarie imorse, redovisning på måndag sen två tentor.. Kommer dö haha.

Men ialalfall; Trevlig helg på alla!

Likes

Comments

Äntligen börjat hitta tillbaka till inspirationen till att skriva och fotografera. Ä N T L I G E N ! säger jag bara. Efter 2 år utan att ha hållt i en kamera, utan att ha skrivit en rad - så kom det helt plötsligt.

Fått låna en kamera av en vän, och wow - det blev helt plötsligt roligt att ta kort. Även om jag anser att det är kameran som sköter jobbet, men samtidigt så känns det bra att fota när det blir bra resultat. Lika med skrivningen; jag har verkligen haft soppatorsk med inspiration. Men fick häromdagen till en text jag vart nöjd med, och jag har kunnat fortsätta på den. Ja - det är fortfarande svårt att lyckas skriva på ett sätt som gör rätt för sig så att den passar själva storyn. Men nu kör jag på medan inspirationen finns, och sen om ett tag kan jag se tillbaka och se om allt fortfarande passar.


Bjuder på en bild på Göte som ser ovanligt fluffig, tjock och skelögd ut.

/​L

Likes

Comments

Utmattad efter en veckas djurvakt, hundar som skällt, häst som rymt och vatten som fryst hos fåglarna. Vaknade imorse med huvudvärk och feber, vilket blev värre under dagen så jag slocknade i ett par timmar på eftermiddagen. Men nu är det över, både att passa djur och förkylningen. Ska bli så skönt att slippa ha ansvar ett tag.

Fullt hus på tv, så blir att kolla på den resten av kvällen.

Trevlig helg!

/L.

Likes

Comments