Ni vet en sån där dag när ingenting går som du vill eller ingenting går alls. Allt blir bara fel hur du än gör eller tänker. En sån dag när allt du gör känns som ditt livs största misstag men ändå går du omkring med ett leende på läpparna och du skrattar så mycket att dina magmuskler snart ser ut som ett sexpack.En sån dag när din klantighet åter visar sina framfötter och allt du håller i ramlar ur dina händer, du snubbarn på dina egna fötter och golvet är mer ojämt än en grusgrop, när du snubblar fram med bröstmjölk i ena handen och antibiotika i andra samtidigt som kollegorna drar ett skönt och du viker dig av skratt på vägen till patientrummet. En sån dag när du är så arg att du får hicka men samtidigt är de bara glädje som bubblar i dig. En sån dag som du inte vet om du ska andas eller hålla andan. Men sedan avslutas kvällen med kollegor på en restaurang pratandes i flera timmar om allting och ingenting, och sedan köper du med en stor godispåse hem till soffan, där du hamnar med påsen för att sedan somna en halvtimme och vakna av att grannen knackar på dörren och undrar om jag har en toalettrullen att låna ut, ska tilläggas att du tidigare lånat ut två rullar till honom. Ja men precis en sån dag har jag haft idag, skönt att du känner igen dig eller var de bara så att de här händer mig. Vilket fall som helst så hoppas jag att alla få en bra helg för de tänker jag ha på avdelning 12 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 6 readers

Likes

Comments

Idag har jag min ledig dag! Har i princip inte gjort någonting mer än sova,städa, tagit ett långt bad och dröm mig tillbaka till Vietnam. Just idag så känns hela Vietnamresan som en helt fantastiskt dröm som något så overkligt, men ändå så verkligen! Ojojoj vad jag skulle vilja göra om den resan igen 😍

  • 10 readers

Likes

Comments

​De flesta har nog inte missat att jag är gotlänning från början eller jag kommer alltid vara en vilsen gotlänning så länge jag bor på fastlandet. Att vara gotlänning och ha kvar viss dialekt har sina fördelar! De har under mina 3år och 2månader på fastlandet inte gått en enda dag utan att någon frågat vart jag kommer från eller på något sätt härmat eller kommenterat min dialekt eller jo de dagra som jag stänger in mig i lägenheten och vägrar vara social med någon annan än min tv och soffa,men om vi räkar bort dessa dagarna så har det allat varit åtminstone en person som sagt något om sättet jag pratar. Oftast är det flertalet personer som härmar eller vill att man ska säga något specifikt ord, mer ofta KENA och ÅTTE, ENKEL ÅTTE eller ringmuren. Jag kan personligen bara se fördelrar med min dialekt, det går alltid att prata om gotland och min dialekt,, personer frågar vart jag kommer ifrån, sämsta gissningarna jag fått har varit USA, Danmark och England... Och varje gång jag säger, Naj naj, jag kummar från Gotland, så svara alla åhh gotland, ja såklart!

Nu till saken, jag anser mig prata väldigt bra "svenska" och att min dialekt inte alla är så utbedd som den engång varit. Men mina fastläsnak vänner och kollergor vill inte riktigt tro på detta, så därför längre ner i detta in lägg finns Fåröbornas aftonbön som äe en bön som min mormor och mamma lärde mig som barn, den är skriven på förösko, för er ett helt främmande språk och för mig, min grund i livet och mitt hemspråk. När ni läser den här så kanske ni förstår att jag iadg anser mig prata med extremt lite dialekt ;)


 Nå vör ga u läggu us
u lägg aina bain på breide, 
u aru pa bjälk,
u bida till den store Gud
sum regerar yver Sverige,
Norge, Danmark u större dailen av Fårö
att hä matte stranda
mange skip äute pa salvoriv e nat,
sått ora sunar u sunakunor
ma fa kumba äut u
ruffa u hagga bålt
så vör matte fa lycka ei
all ore teid.

Likes

Comments

Innan arbetspasset -- efter ett arbetspass där man inte hunnit kissa, äta eller sitta!

Sängen är min bäst vän just nu, de bästa är att jag har sovmorgon imorgon 😇😄

  • 35 readers

Likes

Comments

Sitter i en bil med tre andra kollegor, vi är påväg hem efter en mer än lyckad personalfest(de fick inte kallas kalas eftersom ingen fyllde år). Personalfesten var ett knytkalas när de bjöds på så mycket mat och efterrätt att jag just nu sitter med uppknäppta byxor och har nästan svårt att andas relaterat till mättnadskänslan. Men fy tusan vad god mat de var, kanske är de sjukvårdarna hemliga kunskap, matlagning! Mitt i allt skratt, all mat och sång så diskuteras svåra sjukdomsfall som hänt under dagen på avdelningen. Hur blir man så påverkad av en situation, så ledsen, så berörd och sedan bara kunna släppa och gå vidare till att leva ett normalt liv, en normal kväll med skratt och efterrätter? Jag har faktiskt inte något bra svar på den fråga, men jag tror att detta är något som man bara måste kunna när de kommer till vården. Något som gör att vi överlever som människor, något som gör att vi kan gå vidare och återgå till jobbet som alltid väntar på oss imorgon. Vårt jobb tar aldrig slut, de är alltid någon av oss som jobbar, det är ett jobb som är bemannat 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Vi finns allt på plats för att ta hand om våra patienter så vi kan inte bli nedbrutna av tuffa situationer, detta betyder verkligen inte att vi inte blir påverkade, tro mig, de är många gånger man går hem gråter under täcket och tycker livet är så orättvist och hemskt, gånger man inte kan förstå varför just dina patienter ska behöva lida så oroligt mycket, gånger jag funderar på varför jag alt ett sånt här yrke, men samtidigt måste du vara stark och kunna ta hand om dina resterande patienter, samtidigt får du så mycket tillbaka om dina patienter och kollegor. Vissa situationer kommer alltid finns kvar och jag vet att mina kollegor som alla jobba längre än jag inom vården bär på mycket och många patienter som på något vis påverkad dem. Men de är kanske också de som gör mina kollegor så jävla duktig, så proffesionellt, så perfekta för de här yrket! Jag skulle i alla tänka bara lägen kunna lägga mitt liv i mina kollegors händer, de är så mycket som jag litar på dem, de är så fantastiskt skickliga de är!

Mina kollegor räddar liv varje dygn varje minut, de kämpar för alla barns välmående, de är också de personer som gör mina arbetspass så jävla bra( nu svär jag för att ni ska förstå villa människor jag jobbar med)! En fantastiskt personalfest/knytkalas som jag kommer leva länge på!

Ett stort tack till alla min underbara människor på avdelning 12 på CSK ❤️

  • 100 readers

Likes

Comments

Hösten har verkligen kommit till Karlstad! Löven är gula och frosten biter i kinderna påvägen till jobbet. Mössa, halsduk och vantar är numera obligatoriskt när jag lämnar lägenheten. Och sedan två veckor tillbaka är de långkalsonger på!! Människans räddning i vinterns kyla, långkalsonger(dock ett otroligt fult namn)!!

  • 70 readers

Likes

Comments

För två veckor sedan fick jag en ide att klippa undercut, så igår cykla jag bort till Carro som är frisör på Salong Maloue och vips några minuter senare så hade jag en snygg triangel i nacken! 👌Super nöjd och sjukt skönt är de också!

  • 100 readers

Likes

Comments

Ni vet en sån där dag som börjar med att du ramlar ur sängen, sätter på dig byxorna bak och fram, tar dig till badrummet, missar toaletten när du sätter dig ner och sedan slår huvudet i spegeln. Så ja avståndsbedömningen är totalt borta men på något vis lyckas du i ösregnet cykla hela vägen till jobbet. Väl på jobbet så inser du att du inte är ensam om att vara helt bort och dagen utspelar sig sjungandes barnvisor, framför allt ABC-låten, skrattandes åt allt och ingenting.
Du kanske inte alls vet vad jag menar och sitter nu och skakar på huvudet åt min dag, men då ska bara säga dig de här är en helt normal dag i mitt liv, hur tokigt de än låter så har jag iaf roligt 😉

Vad skulle livet vara utan skratt och leenden? Inte mycket, de skulle ju vara väldigt långt och trist! Heja klantighet och skratt!

  • 105 readers

Likes

Comments

En ledig måndag som spenderats med Mickis! Shopping som inte blev så mycket shopping utan mer testa kläder och sedan lägga tillbaka dem på hyllan för att de inte passa. Jag och Mickis är väldigt lika storleksmässigt, ungefär lika långa och ungefär lika stora! Och de är väldigt svårt att hitta kläder som passar. Vi har kommit framtill att vi har väldigt snygga rumpor men enligt vår längd så är rumporna och låten lite för stora för alla byxor. Byxorna som passar är för långa eller förstora i midjan. Alla tröjor är för långa för att vara tröjor men förkorta för att vara klänningar. Som ni förstår så får vi kämpa ganska hårt för att hitta plagg som passar på våra kroppar 😂

Förutom att kämpa oss igenom alla provrum så blev de fika och massor med snack! Fler sånna dagar säger jag bara ❤️

  • 112 readers

Likes

Comments

Nu var de äntligen godkänt, min första semester någonsin! Blir en vecka i slutet av oktober/början av november, alltså en hel veckan som jag ska bara göra vad jag vill på och ändå få betalt, sjukt vuxet ju 😉 haha nej men som jag längtat, längtat till att få ledigt och kunna åka hem till Gotland och min familj. Den här sommaren har varit första sommaren som jag inte varit på Gotland. Har gått hela sommaren och funderat över när jag kan åka hem och om Karlstad verkligen är bästa stället att bo på men inget kommer ju någonsin kunna slå Gotland, Gotland kommer alltid att vara mitt hem. Men jag känner att Gotland finns alltid kvar där ute guppandes i Östersjön och den väntar där tills jag är redo att flytta tillbaka(om inte ryssen övertar lilla Gotland snart vill säga) vem vet kanske kommer jag tillbaka om några år eller så blir de först som pensionär jag återvänder hem! Den som lever får se som alltid mamma säger 😌 Allt jag vet just nu är att semesterveckan närmar sig och Gotland blir den veckan 👌

  • 119 readers

Likes

Comments