nouw30daychallenge, mode
Rosa
Colorblocking

​Bilder från Franska Vogue

Fashion Week i alla är, men personligen tycker jag det är minst lika, om inte mer intressant att följa med vad modeeliten bär för kläder. Jag menar, dessa är trots allt människorna som alla designers jobbar stenhårt för att imponera på och de som hissar eller dissar dem efteråt.

.En av de mest iögonfallande trenderna under New York Fashion Week här under förra veckan tycker jag är rosa och color-blocking med rött och rosa. Jag tycker det är så piggt och fint nu till våren samtidigt som color-blockingen kastar mig tillbaka till högstadiet då jag lyssnade på hur Louise Roe rekommenderade color-blocking åt allt och alla på Plain Jane. Sån nostalgi det medför och så roligt att se det dyka upp igen, för jag gillade verkligen color-blocking då och gör det även nu.

I butik 

Zara är som vanligt tidigt ute och hakar på trender och om även du känner för att göra det kan du göra det här.

Likes

Comments

Jag har gått och blivit blond igen och känner äntligen att det faktiskt är jag som ser tillbaks på mig själv då jag ser mig själv i spegeln. Självklart ska jag visa mitt fina hår för er så här kommer en före och efter bild.

OBS! Varning för super smutsigt och äckligt hår i före bilden. Som jag nämnt tidigare här på bloggen så håller jag på att avvänja håret från tvätt och idag hade det gått exakt en vecka sedan jag senast tvättade håret. För att sätta det i perspektiv så brukade jag tvätta håret varje eller varannan dag innan, så ni kan säkert förstå varför det ser ut som det gör dag sju.

Före

Ja vad ska jag säga, en bild säger mer än tusen ord och mitt hår här på bilden nästan skriker "Dags för ett besök hos frissan, Elin!" Det var ju aldrig en hemlighet att jag inte gillade färgen 100% senast efter mitt senaste besök hos frisören, det blev liksom lite för mörkt. Men i och med att det blev ljusare gillade jag det mer och mer. Men i och med att mitt hår fortfarande hade så röd ton, fastän det var ljusare, höll jag på att få panik då rotväxten började krypa ut. Det syns inte på bilden, men med mitt råttfärgade hår såg det ut som om jag var gråhårig.

Efter

Alltså se på skillnaden. Jag är hjärtögon-emojin personifierad då jag ser på mitt hår nu. Jag visade bilder på hurdan hårfärg och önskade mörkblont och så satte vi igång, valde bland färgkartorna och diskuterade färgningsstil. Frissan började med att ljusa upp rötterna och därefter slingade hon resten av håret. Vi båda blev väldigt förvånade över hur effektivt den ljuda färgen fastnade på håret och det blev lite ljusare än planerat, men åh-så-fint!

Jag valde att inte färga håret en lika kall blond färg som jag vanligtvis brukar, utan ville ha en mer varm look. Det syns inte så bra från bilden här men mitt hår en lätt varm honungsaktig ton, som får mig att känna mig som Blake Lively och jag älskar det.

Om det inte var tillräckligt tydligt än så älskar jag alltså att vara blond igen. Jag är tillbaka.

Likes

Comments

Bilder från fina Inas 23 årsdag i torsdags.

God morgon på er!

Måndag känns inte så farligt idag efter en så rolig helg med bland annat Inas 23 års dag, middag med Anna och middag på Dennis med föräldrarna. Det som gör just den här måndagen ännu bättre är att jag har en så otroligt spännande vecka framför mig. I dag ska jag till frissan igen och ljusa upp håret lite för att börja känna mig som mig själv igen. Den här bruna färgen har faktiskt växt i mina ögon med tiden, men den känns fortfarande inte riktigt jag så det är dags att bli blond igen. Spännande!

Tisdag och onsdag kommer jag plugga stenhårt, för på torsdag kväll hoppar jag och Vilma på Sverigebåten och styr kosan mot Stockholm och sedan mot Uppsala för att hälsa på Ellen. Det ska bli så skönt med en kort weekend resa med mina bästa vänner och bara få släppa allt en stund.

Vad ska ni göra den här veckan?

Likes

Comments

3 år sedan - Gammeldansen

Idag för tre år sedan dansade jag Gammeldansen, de gamlas dans, äldstes dans - kalla det vad man vill, kärt barn har många namn. Det är dagen då alla som går andra året i gymnasiet i Finland firar att vi blir äldst i skolan.

För mig var det en dag jag drömt om ända sen lågstadiet, då jag för första gången såg gymnasieeleverna uppträda i sina fina klänningar. Dansen i sig var väl inte det jag drömde om, utan det var de fina princessklänningarna om lockade.

Vi hade övat inför dansen en gång i veckan sedan skolan startade på hösten och nu var det dags för dagen med stort D, då det blev vår tur att dansa. Det känns helt ofattbart att det redan är tre år sedan. Jag minns det helt som igår!

Bilder: Alexandra Wärn

Vi dansade på torsdag kväll inför föräldrarna och på fredag gjorde vi en liten turné runt de svenska lågstadierna och högstadiet i Åbo. På fredag kväll hade vi en hejvild efterfest och på lördag hade jag min första baksmälla och större skavsår på fötterna än någonsin tidigare, men jag kämpade igenom det för att ta mig vidare på gammeldanskryssning på lördag kväll. En sån helg! Alltvar så roligt och magiskt och jag blir riktigt varm då jag tänker tillbaka på det.

Om du dansar i år så se till att ta vara på det!


2 år sedan - Bänkskuddardagen

För två år sedan firade vi inte längre att vi var äldst i skolan, nej då var det dags att fira att vi inte gick i skolan längre. Det var alltså bänkskuddardagen, eller penkkis som vi kallar det. Hela årskursen hade klätt ut sig til superhjältar och förberett program åt ettorna och en lärarshow, där vi gjorde våra bästa imitationer av lärarna som lärt oss allt vi kunde under de tre åren vi gick i gymnasiet.

Därefter lastade vi oss alla upp på två lastbilsflak och åkte runt Åbo och sjöng för full hals medan vi kastade godis åt åskådarna.

Penkkisfirandet slutade inte för min del där, utan på kvällen bar det av på ABI-kryssning, en kryssning ordnad speciellt för abituerienter (de som tar studenten) och nästa dag åkte jag ett varv till Stockholm och tillbaks igen, men den här gången på en ABI/gammeldanskryssning.

Idag är en dag med så många bra minnen på så många olika plan och jag blir riktigt sentimental av att tänka på det. Om du råkar läsa detta och är abi eller tvåa - så sluta läsa nu med det samma! Njut, skapa minnen och ta bilder så du kan göra som jag och tänka tillbaka på alla fina stunder idag.

Kram, Elin.

Likes

Comments

Som jag berättat för er så är jag ju chefredaktör för Henrik Street Journal, som är elevkårens egna tidning som utkommer 4 gånger per år i pappersformat och titt som tätt på webben. Det känns lite overklig när man säger det, lilla jag - en chefredaktör. Men det är verkligt och det börjar verkligen kännas nu då det drar ihop sig till deadline för årets första nummer. Oj, så det pirrar i magen!

Jag är nervös för att vi inte ska hinna till deadlinen som jag satt upp och för ifall jag kommer göra allting rätt. Men det fina är ju att jag själv bestämmer deadlines, innehåll och hur vi går tillväga med tidningen, så det är ju inte hela världen om nåt går snett, då är det bara att säga att det var meningen ;-).

Men bortsett från det så är det så otroligt roligt! Idag har jag suttit så gott som hela dagen och layoutat, testat mig fram och övat, och vet ni, det börjar faktiskt gå riktigt bra. Det är så givande att verkligen få tänja på mina gränser och lära mig nya saker. Det känns så bra att ta det där lilla steget ur bekvämlighetszonen helt enkelt och märka att jag klarar mig.Första artikeln jag skrev till HSJ, här dock som gästskribent.

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw