Header
View tracker

liv

Hej på er!

Det har ekat tomt här på bloggen ett tag, så jag vill börja med det jag missat; nämligen önska er en God Lillajul och en glad första advent.

Själv har jag levt i en stor festbubbla de senaste dagarna och knappt hunnit fokusera på något annat. Föga förvånande egentligen, för Merkantila Klubben har ju faktiskt firat sin 88:e årsfest i helgen och jag var en del av årsfestkommittéen som ordnade hela kalaset.

På torsdag sprang jag runt hela dagen och fixade årsfestdekorationer och inlämningsuppgifter som behövde göras före festhelgen. På kvällen gick jag på bio med min syster och såg på Fantastic beasts and where to find them. En helt underbar film. Ni vet en av dom som man blir besviken av då de tar slut för man vill fortsätta leva sig in i filmens fantastiska värld.

På fredag gällde ganska långt samma rumba igen, dekorationer, inlämningsuppgifter och skaffa alla nödvändiga kläder och tillbehör till årsfesten. Det skulle skaffas allt från hårspännen till frack åt pojkvännen. Typiskt att jag var ute i sista minuten.

Lördag var dagen vi alla hade väntat på. Merkantila Klubbens 88:e årsfest. Kommittéen skulle samlas i festlokalen klockan 10 (jag kom för sent, för att jag hade hårkris) och då var det dags att börja ställa till, servetter skulle vikas, bord dukas, tjejer sminkas, mitt hår fixas och allt skulle övas och finslipas till perfektion. Och det blev bra. Allt vi jobbat på så hårt ända sedan januari bara föll samman och löpte på smidigt, precis som vi hade hoppats.

Jag hade en helt otroligt bra kväll i bästa sällskapet. Jag pratade, skrattade och sjöng så jag tappade rösten. Kvällen förgylldes ännu av att jag blev vald till MK:s hedersmedlem, vilket kom som en förvåning men samtidigt kändes helt fantastiskt och välförtjänt. Efter banketten fortsatte festen på nachspielet vilket om möjligt var ännu roligare.

Enda bilden jag har på mig själv från hela årsfesten, här i sällskap med Viktor och Farid (fr.v.) som delade en Snoop Dogg-moment.

För mig finns det ingen direkt gräns mellan var lördag slutade och söndag började, för jag hann knappt med något annat efter nachspielet än att äta frukost och byta om och sedan bege mig av till sillisstället redan 6.30 för att ställa till där.

Hela morgonen sprang vi runt, övertrötta och dekorerade sillislokalen enligt temat Under the sea med hoppslott, bollhav, fiskar i mängd och massor och allt som temat tillhörde.

Klockan tolv anlände festfolket, alla klädda i kreativa kostymer enligt temat. Jag klädde förstås också mig enligt temat och hade övertygat Farid att vi skulle vara Ariel och Prins Erik.

Ser ni likheten? :D

Efter sillisen skulle vi förstås städa, vilket ledde till att jag nog inte var hemma före klockan 8. Vid det skedet kan ni säkert förstå att jag var helt utmattad, jag gick säkert på övervarv för jag fick ingen sömn före klockan var 11. Den helgen vakade jag i 40 timmar och jag känner fortfarande av det (visserligen är det bara tisdag).

Men festyran tog inte riktigt slut där, för igår skulle jag och Jenny ännu köra tillbaka en del sillisgrejer vi hyrt till helsingfors och så skulle även ljud och ljusanläggningen lämnas tillbaka.

Nu är äntligen allt skött och även om det varit helt otroligt roligt, så känns det skönt att få vända blad nu efter 10 månader av arbete och förberedelser.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Outfits 2016, Galan 2016, mode

inlägget innehåller adlinks

Jumpsuit från New Look (liknande här). Tack till Finemang för bilden!

Så här gick jag klädd på Galan 2016. Temat för Galan i år var svart och vitt och som jag redan tidigare avslöjade här på bloggen så valde jag att ha på mig mitt favoritplagg, nämligen min svarta jumpsuit från New Look. Det kändes helrätt eftersom den lätt kan kläs upp till att bli galafin men fortfarande är bekväm och känns väldigt jag.

Scarf från Gina Tricot (här)

Skor från Zara (här)

Jag valde dock att inte gå helt svartvit till galan eftersom det kändes lite för förutsägbart. Jag kom ihåg pälshalsduken ovan, som jag sett inne i Gina Tricot då kan fönstershoppat och nappade den med mig. Jag råkade även hittade matchande skor i sista minuten på Zaras hemsida oc till min stora lycka hade Zara i Åbo dem på lager.

Jag var väldigt nöjd med slutresultatet. Jag följde temat men med en twist. Jag passade in samtidigt som jag stack ut.

Likes

Comments

View tracker

Nytt

Hej fina läsare!

Jag nämnde ju tidigare i höst om att jag skulle göra några ändringar här på bloggen. Som ni kanske märker har de äntligen blivit av. Jag har nämligen skaffat mig min alldeles egen domän. Hur häftigt är inte det? Att ni nu hittar mig på elinvidlund.com? Jag älskar tanken av förnamn+efternamn.com och det bästa är ju att det passar min e-postadress. Så proffsigt. Så personligt. Nu hoppas jag slippa stava ut min bloggadress varje gång någon frågar om den och så hoppas jag att folk slipper klicka in sig till bloggen via Facebook, utan kan skriva in bloggadressen direkt i webbläsaren. Ni hittar förstås min blogg via den gamla adressen med, den nya är bara så mycket lättare.

Ni har kanske också märkt att jag äntligen skapat en header åt mig. Den är inte den animerade headern jag drömde om, men det är en header och det är på tiden att den finns där! Dessutom tycker jag den representerar mig rätt så bra, där jag står lycklig med ett leende på läpparna och helt svartklädd.

Vad tycker ni?

Likes

Comments

Inspiration, tankar

I morse vaknade jag och tänkte: nu är det dags. Dags att börja sträva till att förverkliga mina drömmar igen. Jag har under höstens gång präglats av en känsla av att inte riktigt vara där jag vill vara. Inte levt fullt ut. Stundvis har känts som att det funnits fler måsten än möjligheter. Det är inget sätt att leva på i längden. Åtminstone inte för mig.

I morse vaknade jag däremot med en helt ny drivkraft, ett mål kanske, eller snarare en uppfattning om i vilken situation jag hellre skulle vara. Nyfunnen ambition. Jag bestämde mig för att också aktivt börja arbeta mig dit, mot drömmen. Så under lunchen satt jag mig ner och skrev en praktikplatsansökan till mitt drömjobb. Jag vet inte om de överhuvudtaget anställer just nu. Men vad har jag att förlora på att skicka in en ansökan? Absolut ingenting.

Jag tänker inte längre bara sitta och vänta på de perfekta tillfällena. Jag tänker skapa de perfekta tillfällena. Jag tänker inte räkna med att livet styr mig i rätt riktning. Nej, från och med idag ska jag göra mitt bästa för att alltid ta tjuren vid hornen och få den att gå i piaff. Göra det jag vill göra. Ta mig dit jag vill komma. Vara min egen goda fe som gör drömmar till verklighet.

Si quieres, puedes. står det på en av mina tatueringar. Det är spanska för om man vill så kan man och är mitt motto i livet. Från och med idag ska jag se till att leva efter det fullt ut.

Likes

Comments

Galan 2016

Jag vill börja med att tacka Ida och Maria från Finemang samt alla andra arrangörer för en otroligt bra Gala och för att ni ger bloggare över hela svenskfinland möjligheten att komma tillsammans och mingla, knyta kontakter och fira det vi gör bäst, blogga.

Galan 2016 ägde rum i Vasa, i deras otroligt fina stadshus och jag deltog som en av de nominerade i kategorin årets nykomling. Jag kammade inte hem priset, utan det gick till Cake and Beans, som var väldigt välförtjänta av det (kolla in derasblogg genom att klicka på namnet).

Jag gick på Galan med Amira och min syster Sofia (vänster och mitten i bilden ovan). Vi hade en super rolig kväll och knöt nya bekantskaper och minglade bland annat med fina Daniella (till höger i bilden ovan).

Kvällen var väldigt lyckad, med de fantastiska programledarna Nicke och Janina som presenterade kategorierna och de programmen. Vi fick lyssna på Sam Zimon och Nellie, se på modevisningen Wearable but wow och ta del av roliga videohälsningar från diverse kändisar.

Enda "buzzkillen" (svenska ordet glädjedödare låter för grovt) var att väldigt många av de bloggarna som vann i olika kategorier inte var på plats. Nästan hälften av de som vann saknades om jag minns rätt. Det gjorde att prisutdelningen föll rätt så platt då de inte fanns där för att ta emot priset och man inte fick se deras reaktion då de vann.

Jag vill avsluta med att gratta alla som vann i de olika kategorierna och tacka alla på plats som gjorde kvällen till den fina kvällen den var. Ett speciellt tack går till alla som röstat på mig och nominerat mig och gjorde Galan lite extra spännande för mig.

P&K

Likes

Comments

Instagram@ohelin

  • Blogkeen
  • Nouw