Hej på er!

Bloggen har stått aningen tom under lovet pga just det - jag har haft lov. Mina dagar under lovet bestod ganska långt av mellandagsreor och Harry Potter filmer, så jag kände inte direkt att det fanns något att skriva om där. Däremot har jag tagit fasta på sju saker som hänt under den senaste månaden som är värda att skriva om.

- Jag firade jul hos släkten i Österbotten

- Jag har en TV nuförtiden, fick den i julklapp av mamsen och papsen

- Jag firade nyår hemma hos mig med Tinda och Tove, såg på fyrverkerier och dansade i Baari. Väldigt spontant, väldigt roligt.

- Jag är sedan årsskiftet Henrik Street Journals Chefredaktör. HSJ är alltså min studentförenings tidning som utkommer fyra gånger per år + extra material på webben

- Jag har sagt upp mitt gamla gymmedlemskap och gått med i Campus Sport som är Åbos högskoleutbildningar gemensamma "gymkort"

- jag gjorde tre nyårslöften: att sluta köpa hem gris och nötkött, få min acne under kontroll och shoppa hållbarare

- Jag har blivit brunett, av misstag, men mer om det senare

Likes

Comments

Hejssan!

Jag tänkte ta och visa upp ett par bilder jag tog för två veckor sen fick jag möjligheten att följa med Grabbarna Flytt och fotografera dem under en förmiddag. Det var roligt att få öva på mina fotograferingsfärdigheter samtidigt som jag fick hänga med ett riktigt skönt grabbgäng i någon timme.

För er som inte är bekanta med Grabbarna Flytt så är det alltså en flyttfirma, grundat av några unga grabbar från Helsingfors och de har nu expanderat sin verksamhet till Egentliga Finland. De erbjuder bland annat flytt och transport, packning och t.om. uppbyggnad av IKEA-möbler, drömmen!

Då jag såg grabbarna jobba och hur duktiga, effektiva och framför allt positiva de var kunde jag inte annat än att konstatera att det här gänget skulle ha varit en räddning under min egen flytt i Augusti. De tömde en lokal tio gånger större än mitt gamla rum på bara en förmiddag. Det skulle ha gått på nolltid för mig ju, men istället gick jag och kånkade på flyttlådor i en vecka mellan två lägenheter.

Nästa gång det vankas flytt kommer jag definitivt slå dem en signal.

Likes

Comments

Som jag längtat efter jullovet. Längtat efter att ha så gott som noll obligationer, två veckor av sovmorgnar och tid till att göra precis det jag vill, inte behöva prioritera eller följa kalendern.

Men här sitter jag nu, första dagen på lovet, kvart före nio på morgonen pigg som en mört sedan två timmar tillbaka och har redan lämnat in timlistor och en arbetsansökan, skickat arbetsmail och läst igenom alla bloggar jag följer. Min to-do lista för idag sträcker sig lågt längre och jag känner mig för att vara produktiv idag, inte för att vila eller ha lov.

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen ta jullov! Som jag längtat. Det firade jag med att äta lunch på Di Trevi med min andra halva och köpa en ny matta till min lägenhet, som verkligen behövde piffas upp lite. Jag börjar bli frustrerad på att jag aldrig får till det i min lägenhet, det blir aldrig så fint som jag skulle vilja ha det oavsett hur mycket jag försöker. Fast så är det väl då man bor på 21 kvadrat men drömmer om tio gånger större...

Likes

Comments

studier

Äntligen har de officiella bilderna från Merkantila Klubbens 88:e årsfest kommit! Som jag längtat och varit nervös över hur de blev. Som sagt hade jag inte tid att ta egna bilder över huvudtaget under årsfesten eftersom jag var med och ordnade årsfesten och sprang därmed runt som en yr höna hela helgen, så det är kul att vi anställde en fotograf som tog bilder under kvällen med, som jag får behålla som minne.

Så här har ni dem; bilderna från årests största och vackraste fest (i min mening i alla fall)

Årsfesten firades på FBK huset i Åbo.

Min stiliga avec.

Årsfestkommittéen, gänget bakom hela spektaklet.

Situationsbilder från banketten

En del av de 350 servetter vi vek för hand

Jag och fem vänner blev utnämnda till MK:s hedersmedlemmar

ÅFK igen

Likes

Comments

 • Äntligen jullov!

  "Idag fick jag äntligen ta jullov! Som jag längtat. Det firade jag med att äta lunch på Di Trevi med…"

 • MK88

  "Äntligen har de officiella bilderna från Merkantila Klubbens 88:e årsfest kommit! Som jag längtat o…"

 • Teneriffa part 2

  "Hej, Nu var det dags för andra delen av mina bilder från Teneriffa och idag kommer det en massa bil…"

 • kläder och kvalitetstänk

  "Bilder från pinterest Strävan efter en stadig och mångfaldig basgarderob som fungerar hela året om,…"

 • Måndag

  "Kylan kom, förkylningen håller i sig och tentveckan har börjat. Idag har jag skrivit veckans första…"

 • Favoriter från Zara

  "December favorites by vidlund 1. halsduk / 2. blus / 3. grå tröja / 4. boots 5. satinklänning / 6. …"

 • Instagram
 • Blogkeen
 • Nouw