liv, studier

I dag möttes jag för första gången på säkert hela våren av ett för mig väldigt främmande fenomen - nämligen fritid. Jag blev nyss färdig med att läsa och recensera en bok jag trodde jag skulle bli färdig med först imorgon och plötsligt är jag helt fri från skolstress i åtminstone två dagar till. Jag har absolut inget jag måste göra just nu och det är nog den konstigaste och mest befriande känslan jag känt på länge.

Jag vet liksom inte vad jag ska göra. Vad gör folk på sin fritid liksom? Hur fördriver man tid? Jag tror jag ska äta middag och sedan mysa ner mig i sängen och läsa lite ur Harry Potter and The Cursed Child, som stått orörd de senaste månaderna. Låter perfekt i min mening.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

þingvellir

I Island roadtrippade vi givetvis till de mest magiska ställena någonsin. Det första stället vi besökte var þingvellir, uttalat Thingvellir, där Eurasiska och Nordamerikanska kontinentalplattorna möts. Det kändes som att det blåste 100 km i timmen, så vi hade inte tålamod att se den omtalade gränsen mellan kontinenterna, utan nöjde oss med att njuta av det fina vädret och utsikten.

Redan vid þingvellir trodde vi att vi hade sett det finaste landskapet någonsin, men vi lärde oss snabbt då vi fortsatte vår egna version av Golden Circle tour att Island har så otroligt mycket fina och varierande landskap att bjuda på. Jag lovar att uppdatera mera i takt med att jag hunnit redigera fler bilder.

Likes

Comments

Island 2017, resor
Blue Lagoon

I förrgår då vi landade på Island var det första i gjorde att hoppa på bussen som tog oss rakt till Blue Lagoon. Det går inte att beskriva hur skönt det var att bada, smeta in sig i ansiktsmasker och ta bara ta det lugnt efter att ha varit på resande fot sedan 4 på morgonen.

Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss av Blue Lagoon, då vi hade läst på flera ställen att det var väldigt fullsmockat, litet och överskattat. Det överträffade dock våra förväntningar totalt och vi trivdes alla som små fiskar i vattnet. Blue Lagoon var inte alls så litet som jag hade förväntat mig, det var snarare ganska stort och vi hittade hela tiden nya ställen att vada runt till. Det var inte heller så mycket folk som jag hade föreställt mig, som ni säkert ser från bilderna, och vi fick vara helt i fred, utan någon runt oss, största delen av tiden. Inte för att man märkte av att det fanns några andra människor där för vi råkade vara där medan det snöade så man såg knappt 10 meter framåt.

Snön gjorde att hela Blue Lagoon såg helt magisk ut. Det blev otroligt stämningsfyllt och mystiskt då det var så dimmigt. Det var en ganska surrealistisk känsla att bada samtidigt som den snöade, utan att frysa det minsta.

Vi kunde inte ha börjat vår resa på bättre sätt!

Likes

Comments

Island 2017, resor

Fr.v. Jag, Annika, Saga, Cata, Linda och Meri

Hälsningar från Island!

Vi har precis kommit hem från dag två av äventyr och ska snart äta middag. Island har hittills varit helt magiskt. Jag är helt frälst. Det känns inte som om jag hunnit smälta allt än för att kunna skriva ett sansat inlägg om våra två senaste dagar här på island, men jag tänkte checka in och säga att vi har det bättre än bäst. Om ni vill följa med vad vi gör här i island så kan ni kolla in min instagram @ohelin. Jag kan garantera frekvent uppdatering där.

Ha det bäst!

Likes

Comments

grön, Skönhet

Jag fick en väldigt bra kommentar på mitt senaste inlägg av Emelie och eftersom svaret blev så otroligt långt tänkte jag att jag lika bra kan skriva ett helt inlägg om det. Kommentaren löd alltså så här:

"Haha gick också på din clickbait, men håller med dig i det du skriver. Jag har också försökt mig på en mer växtbaserad kost, men vill liksom inte sätta in mig själv i något fack. Sen undrar jag - om man får fråga - hurdana problem du haft med huden? Vad du har gjort? Och hur den mår nu? Använder du några salvor och hurdana salvor är det isåfall? Är nämligen själv i dessa neverending hudproblem och fick för mindre än ett år sedan veta att jag har celiaki så har ju sedan dess ätit en glutenfri diet. Är väldigt intresserad av att höra andras berättelser om kost/salvor och liknande i hopp om att få en bättre hud 😊"

Jag vill inte heller sätta mig i något fack för jag känner att det är ett färdigt recept för att misslyckas för min del. Det viktigaste för mig i det här skedet är att jag försöker så gott jag kan, speciellt då jag ännu är ganska ny med det här att lämna bort kött ur min diet och inte vet hur det kommer påverka min kropp ännu.

Angående huden så kan jag börja med en kort bakgrundshistoria. Jag har alltså lidit av mer eller mindre av lindrig acne sedan jag kom in i puberteten. Jag har förstås testat allt som finns i butik och apotek och i tonåren var det som värst och jag gick till och med på en antibiotikakur, som hjälpte tillfälligt, men finnarna dök upp lika snabbt igen då kuren tog slut.

De senaste åren har jag definitivt haft mindre problem med huden, men det känns förstås trist att allt man hörde som tonåring om att finnarna nog försvinner och några år inte stämde i mitt fall och jag kämpar fortfarande som 20 åring dag ut och dag in med huden.

Jag klagade om min dåliga hud i ett blogginlägg för någon vecka sedan och då tipsade en läsare om en saltsten från Himalaya. Jag läste på mig lite om den i olika forum, inget värst vetenskapligt, men jag fick veta att saltet desinficerar och peelar huden lätt och innehåller dessutom flera mineraler som är bra för huden. Jag bestämde mig för att det var värt att testa den, den kostar trots allt bara 5 euro, vilket inte är någonting jämfört med min senaste hudvårdsserie från apoteket som kostade skjortan, men inte fungerade ett dugg för mig. Samtidigt bestämde jag mig för köpa kokosolja och använda det som sminkborttagningsmedel och testa helt naturlig hudvård och det har faktiskt fungerat för mig.

Min hud är mycket klarare och har en helt ny lyster till sig. Dessutom har mina porer har blivit märkbart mindre. Jag har knappt behövt använda ansiktskräm, för saltstenen torkar inte ut min hud på samma sätt som andra hudvårdsprodukter. Det har dock dykt upp en och annan jobbig finne som jag brukar behandla med tea tree oil, som jag gjort i flera år, men de försvinner mycket snabbare än vad de gjorde förut och lämnar inte pigmenterade fläckar på huden på samma sätt som förr.

Det är otroligt hur något så enkelt kan hjälpa, men då jag tänker på saken har jag haft betydligt bättre hud de senaste somrarna då jag jobbat som simlärare på strandsimskola och badat i saltvatten varje dag, så det finns faktiskt ett samband där.

Jag har inte använt saltstenen i mer än två veckor, så jag vet inte hur de långsiktiga effekterna är och ifall den hjälper i längden, eller om det bara fungerar som en tillfällig lösning. Men på kort sikt har den verkligen överträffat mina förväntningar och jag kan definitivt rekommendera den för alla som vill testa. Tyvärr har jag inga före och efterbilder, för vem vill väl ta bilder av sin hud då den är som värst?

Jag köpte min saltsten från Ruohonjuuri och den är av märket Infinita. Värt att tillägga att detta inte är ett sponsrat inlägg, utan endast mina egna åsikter.

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw