Nu är Pippi färdigt och det känns tomt, sorgligt och skönt på samma gång. När man jobbat med ett projekt så länge (november) är själva spelperioden som bara är några veckor över så fort.

Men det har gått fantastiskt. Vi har fått fantastisk mediarapportering, fina recensioner och slagit publikrekord. Jag kunde inte vara nöjdare. Jag har lärt mig otroligt mycket i processen. Vissa saker har gått fantastiskt bra och andra tar jag med mig som förbättringsmöjligheter till nästa gång.


NWT:

http://nwt.se/karlstad/2017/07/11/det-sjungs-och-dansas-i-nya-pippi

http://nwt.se/noje/2017/07/16/fullsatt-i-friluftsteatern-nar


VF:
http://www.vf.se/kultur-och-noje/pippi-ute-i-friska-luften/


P4:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6738670

Karlstadsliv:

http://nwt.se/karlstadsliv/2017/05/17/starkast-i-varlden



Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår gjorde jag årets första båttur för Projecta. Vi hämtade upp ett gäng internationella gäster i inre hamn och styrde sedan mot Hammarsudde där gästerna bjöds på middag som grillades på plats över öppen eld. Det vad glad stämning och gästerna verkade väldigt nöjda, även om det slog om till regn på vägen hem.

Likes

Comments

I lördags hade vi besök av tidningen Karlstadsliv på pippi, en lokal gratistidning som ligger under NWT-koncernen. De intervjuade regissören, koreografen och så klart Pippi och tog massor av fina bilder. Jag passade på att dokumentera fotograferingen.

Det var en häftig känsla att få se ensemblen i kostym, det händer så mycket när kläderna är på. Som producent sitter jag så mycket med det administrativa att jag nästan glömmer bort själva föreställningen jag är med och skapar. Det är inte bara siffror på papper, det är peruker och fantastiska kostymer.


Likes

Comments

Förra veckan var det mycket som hände. Jag började veckan med att åka till Stockholm och bygga en mässa. Vi lämnade karlstad 05.00 för att åka till Scandic Infra City. Väl där började riggandet. Vi häll på i tre dagar, en dags byggande, en dag för själva mässan, och en dag rivning.

Jag har bara gjort en mässa förut (Ahlsels automationsmässa i Göteborg), så det var väldigt lärorikt. Den här gången fick jag hålla på en del med tekniken, alltså koppla in ljud, projektor mm, vilket jag tycker är väldigt roligt. Det är också mycket problemlösning, vilket alltid är spännande.

På själva mässan var det mat som gällde, olika utställare från Everfresh som delade ut allt möjligt gott. Jag fick bland annat chansen att för första gången prova ostron.

Jag tycker väldigt mycket om den här typen av jobb, att få åka iväg och bo på hotell. Man behöver inte tänka på något annat än jobbet, och kan verkligen fokusera på det man gör. Det blir inte sämre av att jag dessutom har väldigt trevliga kollegor.

Jag var där via Projecta, och vi hade med oss flera andra företag, bland annat Hyrljud och Flying Flerp

På den första bilden ser vi samma plats med några timmars mellanrum, och på den andra bilden har vi Projectagänget

Likes

Comments

Jag har funderat ett tag på vad jag ska ha för logga till mitt "varumärke". Just nu använder jag mig av mitt efternamn Viðarsdottir och jag ville ha en logotyp med namnet med och som var tydlig och lätt att känna igen. Jag har skissat och testat och tänkt i flera dagar, och igår hittade jag den. Den är långt ifrån färdig, men det är en grund. Inspirationen kommer från den Isländska flaggan. Jag kände att det var viktigt att på något sätt få in mitt isländska arv i loggan i och med att mitt efternamn är så typiskt Isländskt.

Likes

Comments

I tisdags invigde Valmet sin nya valsserviceanläggning och Projecta stod för invigningen. Det var en lång, men rolig dag. 8.00 lämnade vi Projecta med lastbilen och vid 14.00 var allt riggat. Scen, ljus och buffé från Pasha skapade med lite hjälp av landshövdingens tal en magisk atmosfär inne vid valsbeläggningen.

Det var lite roligt att vara tillbaka på Valmet, det var nämligen där jag gjorde mitt första eventjobb för sju år sedan. Det känns galet att jag jobbat med event i sju år, även om det varit lite sporadiskt. När jag tänker tillbaka på mitt första jobb märker jag hur mycket jag lärt mig. Då var jag tvungen att ställa tusen frågor, nu behöver jag knappt fråga någonting alls om vad som ska göras vid in och utrigg, eller hur. Jag har koll helt enkelt och det är en väldigt skön känsla.

Likes

Comments